Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
- shibonja
#726 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Skijas,jelde ,ko kad bi kaznio mene sto se ibretim,a ni kriv ni duzan 
-
partibrejker
#727 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Sve više uviđam da je vehabizam veća propast za čovječanstvo i od ustaštva i od četništva, i od svakog rasizma.
Za nevjerovati je da su srpsko-hrvatski zločinci svojim zločinima uticali da se dobar dio ljudi vrati islamu, a da su vehabije uticale da milioni ljudi odu dalje od islama. Ali, tako je.
Takođe je za nevjerovati da je Islamska zajednica BiH toliko dugo tolerirala vehabizam i njegovu ublehašku ideologiju koja je milion milja daleko od islama.
Vehabizam je trojanac u njedrima muslimana, ko to do sada nje vidio, ili je lud ili mu debele pare stižu iz Saudije, Kuvajta i sl. Tipujem da je odnos 10:1 u korist ludih i naivnih.
Za nevjerovati je da su srpsko-hrvatski zločinci svojim zločinima uticali da se dobar dio ljudi vrati islamu, a da su vehabije uticale da milioni ljudi odu dalje od islama. Ali, tako je.
Takođe je za nevjerovati da je Islamska zajednica BiH toliko dugo tolerirala vehabizam i njegovu ublehašku ideologiju koja je milion milja daleko od islama.
Vehabizam je trojanac u njedrima muslimana, ko to do sada nje vidio, ili je lud ili mu debele pare stižu iz Saudije, Kuvajta i sl. Tipujem da je odnos 10:1 u korist ludih i naivnih.
Last edited by partibrejker on 26/01/2015 22:19, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#728 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Pa i da padne mrtva glava, opet bi bilo da je to djelo pojedinca, a ne organizovano... Već viđeno. Opet bi se glava u pijesak zabila.
- Skijaš
#729 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
I te koji su ga napali treba uhvatiti i kazniti, nisu spajdermeni. Ne možeš sad svakog sa bradom tretirati kao prijetnju.It_is_a_Leclerc wrote:Pa tri puta su ga napali.Skijaš wrote:Poenta je, ne možeš ljude preventivno kažnjavati.It_is_a_Leclerc wrote:A kad padne glava, a past će ...
- shibonja
#730 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Evo mene,vratio se Islamu,zestoka sam ubleha ,bez marke iz Arabije,koja li je moja ideja,koja li je moja materijalna korist??partibrejker wrote:Sve više uviđam da je vehabizam veća propast za čovječanstvo i od ustaštva i od četništva, i od svakog rasizma.
Daleko samo od ludog,daleko od bogatstva i siromastva,sta li se samnom deshava,daj te ,definisite me tako vam Allaha
- It_is_a_Leclerc
#731 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Naravno da mogu. To ti je kao da kažeš da ne možeš svakog sa kokardom tretirati kao prijetnju.
- Skijaš
#732 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Pa je li prorok Muhamed rekao da treba puštati bradu ?It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da mogu. To ti je kao da kažeš da ne možeš svakog sa kokardom tretirati kao prijetnju.
- shibonja
#733 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Cherry-Cherry wrote:Hoćeš i ti s njima?shibonja wrote:
Heroji
Sto pitas,hos da mi budes mala od palube?
- Cherry-Cherry
#734 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nek ti bude ona koja te tako vaspitala.shibonja wrote:Cherry-Cherry wrote:Hoćeš i ti s njima?shibonja wrote:
Heroji
-
Pjanic15
#735 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kad ovaj reče kako ga vehabije smatraju smiješnim i nije bio vođa, a evo ga i reis tu, za lika koji je govorio kako je Srebrenica kazna za muslimane jer nisu bili "pravi muslimani".

- shibonja
#736 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Heroji
[/quote]
Hoćeš i ti s njima?[/quote]Cherry-Cherry wrote:
[/quote]
Nek ti bude ona koja te tako vaspitala.
[/quote]io
Ti pitala ,ja ti odgovorio,a ona koja me je vaspitala ,nemozes joj pric ni za milju godina ljepoto
Hoćeš i ti s njima?[/quote]Cherry-Cherry wrote:
Nek ti bude ona koja te tako vaspitala.
Ti pitala ,ja ti odgovorio,a ona koja me je vaspitala ,nemozes joj pric ni za milju godina ljepoto
Last edited by shibonja on 26/01/2015 22:46, edited 1 time in total.
-
partibrejker
#737 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ti spadaš u onih 10, ko je rekao da si u onih 1?shibonja wrote:Evo mene,vratio se Islamu,zestoka sam ubleha ,bez marke iz Arabije,koja li je moja ideja,koja li je moja materijalna korist??partibrejker wrote:Sve više uviđam da je vehabizam veća propast za čovječanstvo i od ustaštva i od četništva, i od svakog rasizma.
Daleko samo od ludog,daleko od bogatstva i siromastva,sta li se samnom deshava,daj te ,definisite me tako vam Allaha
-
partibrejker
#738 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
No sikiriki. Za 1 godinu, dvije...20...skontaćeš, ovisi o dozi naivnosti ili ludila koju posjeduješ.
- shibonja
#739 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
A ko je tebi odredio da svrstavas bilo koga,bilo gdje ljepoto ovozemaljska?partibrejker wrote:Ti spadaš u onih 10, ko je rekao da si u onih 1?shibonja wrote:Evo mene,vratio se Islamu,zestoka sam ubleha ,bez marke iz Arabije,koja li je moja ideja,koja li je moja materijalna korist??partibrejker wrote:Sve više uviđam da je vehabizam veća propast za čovječanstvo i od ustaštva i od četništva, i od svakog rasizma.
- NIN
#740 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Problem selafija je iskljucivizam, a kakav god nauk pratio isti je netrpeljiv i opasan, i to je cinjenica!
Neko je vec napisao kako su se evropljani rijesili krsanskog fundamentalizma tako sto su im dali pravo glasa (ne bukvalno nego pravo na medije da se glasaju, da galame i tako) sto je ostalima pokazalo njihovu zaostalost. E tako i nasim fundamentalistima trebamo dati pravo da kazu sto misle, kao sto je nacelnik Jasmin uradio u Tuzli (pa ga mnogi napadose, mnogi koji ne vide dalje od svog nosa, a zapravo je bio genijalan potez i samar selafijama - em im je pokazao da demoratija nije zlo, sto im je bio zapravo poklic, pazi ironije, pa im dao prostor da pokazu apsurd svog skupa, kao i to da im pokaze koliko raja u Tuzli benda za njihove furke)...
(ne volim Jasmina ali mu je ovaj potez skolski)
Neko je vec napisao kako su se evropljani rijesili krsanskog fundamentalizma tako sto su im dali pravo glasa (ne bukvalno nego pravo na medije da se glasaju, da galame i tako) sto je ostalima pokazalo njihovu zaostalost. E tako i nasim fundamentalistima trebamo dati pravo da kazu sto misle, kao sto je nacelnik Jasmin uradio u Tuzli (pa ga mnogi napadose, mnogi koji ne vide dalje od svog nosa, a zapravo je bio genijalan potez i samar selafijama - em im je pokazao da demoratija nije zlo, sto im je bio zapravo poklic, pazi ironije, pa im dao prostor da pokazu apsurd svog skupa, kao i to da im pokaze koliko raja u Tuzli benda za njihove furke)...
- Skijaš
#741 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
NIN wrote:Neko je vec napisao kako su se evropljani rijesili krsanskog fundamentalizma tako sto su im dali pravo glasa (ne bukvalno nego pravo na medije da se glasaju, da galame i tako) sto je ostalima pokazalo njihovu zaostalost.
-
Pjanic15
#742 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Problem je jedino u tome što mi nismo europljani, pa bi se masa primila na njihovu propagandu kao što se primi na svakog ko im baci malo šuplje, to bi bio autogol.NIN wrote:Problem selafija je iskljucivizam, a kakav god nauk pratio isti je netrpeljiv i opasan, i to je cinjenica!
- shibonja
#743 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
NIN,spusti se na nivo obicnog Tuzlaka,i pojasni nama neupucenima,ne rucamo svi u Lovcu,nit titarmo damu faraonu,no hard filngs bizuNIN wrote:Problem selafija je iskljucivizam, a kakav god nauk pratio isti je netrpeljiv i opasan, i to je cinjenica!
-
breuer
#744 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Pa sloboda govora i jeste najgenijalniji izum kontrole masa ikada, nešto po čemu je zapad daleko ispred svih ostalih što ga na kraju krajeva i čini vodećim u mnogo segmenata života, voljeli mi to ili ne...ljudi jednostavno svoje frustracije ispušu na razne načine što količinu negativne energije bitno smanjuje za akcije protiv sistemaSkijaš wrote:NIN wrote:Neko je vec napisao kako su se evropljani rijesili krsanskog fundamentalizma tako sto su im dali pravo glasa (ne bukvalno nego pravo na medije da se glasaju, da galame i tako) sto je ostalima pokazalo njihovu zaostalost.
- shibonja
#745 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Sta mislis, sta bi bilo kad bi u Bosnia uveli Second Amendment ?breuer wrote:Pa sloboda govora i jeste najgenijalniji izum kontrole masa ikada, nešto po čemu je zapad daleko ispred svih ostalih što ga na kraju krajeva i čini vodećim u mnogo segmenata života, voljeli mi to ili ne...ljudi jednostavno svoje frustracije ispušu na razne načine što količinu negativne energije bitno smanjuje za akcije protiv sistemaSkijaš wrote:NIN wrote:Neko je vec napisao kako su se evropljani rijesili krsanskog fundamentalizma tako sto su im dali pravo glasa (ne bukvalno nego pravo na medije da se glasaju, da galame i tako) sto je ostalima pokazalo njihovu zaostalost.
-
parangal_
#746 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
licemjerno je i krajnje nedemokratski nekoga kaznjavati ili stigmatizirati zbog vjere. ko ce biti sljedeci? jehovini svjedoci? satanisti?
prema religiji treba imati jedinstven stav. tj. u bosni i svakoj civilizovanoj drzavi ona mora biti maksimalno "privatizirana", tj. stvar za svacija 4 zida. kao sex. nista javno. u francuskoj u javnu skolu ni lancic sa krstom ne mozes nositi ni pokrivati se ni nista. to kuci radi do mile volje.
kod nas se vjerske zajednice raskalasile. rade sta im se cefne. sve, svaka pora i javnog i privatnog zivota im se prilagodjava.
i onda kad se pojavi neko malo drugaciji odjednom opasan, ovakav, onakav. normalno, kad glavni vrac hoce da bude jedina vjestica u gradu.
nama fale sekularni intelektualci ateisti poput dawkinsa, hitchensa i drugih koji ce neukim masama fino da objasne da su to bajke, civilizovano, kroz javnu debatu i kritiku dogme. neki hodza ili pop nek mu isto tako civilizovano i argumentirano odgovori - pa ko prikupi vise simpatija. djeca treba da cuju i argument protiv religije a ne da im se pere mozak ko da smo u 12 vijeku. ali moramo biti otvoreno drustvo jednako za vehabije, nas nevjernike i ostale.
ovako kako stvari stoje glavne vjerske zajednice drze cijelo drustvo za jaja i rade sta hoce i iznad su zakona.
prema religiji treba imati jedinstven stav. tj. u bosni i svakoj civilizovanoj drzavi ona mora biti maksimalno "privatizirana", tj. stvar za svacija 4 zida. kao sex. nista javno. u francuskoj u javnu skolu ni lancic sa krstom ne mozes nositi ni pokrivati se ni nista. to kuci radi do mile volje.
kod nas se vjerske zajednice raskalasile. rade sta im se cefne. sve, svaka pora i javnog i privatnog zivota im se prilagodjava.
i onda kad se pojavi neko malo drugaciji odjednom opasan, ovakav, onakav. normalno, kad glavni vrac hoce da bude jedina vjestica u gradu.
nama fale sekularni intelektualci ateisti poput dawkinsa, hitchensa i drugih koji ce neukim masama fino da objasne da su to bajke, civilizovano, kroz javnu debatu i kritiku dogme. neki hodza ili pop nek mu isto tako civilizovano i argumentirano odgovori - pa ko prikupi vise simpatija. djeca treba da cuju i argument protiv religije a ne da im se pere mozak ko da smo u 12 vijeku. ali moramo biti otvoreno drustvo jednako za vehabije, nas nevjernike i ostale.
ovako kako stvari stoje glavne vjerske zajednice drze cijelo drustvo za jaja i rade sta hoce i iznad su zakona.
- shibonja
#747 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
WeWill NowUpgrade YourBrain PleaseWait, searching......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................searching...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................sorry NO BRAIN found
Sorry ,NO BRAIN found
Sorry ,NO BRAIN found
- NIN
#748 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ja i jesam na nivou obicnog Tuzlaka, a ako me znas onda si se mogao i uvjeriti u to! U Lovcu sam bio samo jednom, nekad krajem 90-tih, zato sto sam morao radi posla. Treca stvar je da sam Faraonu, doduse indirektno, rekao sto imam reci, putem Mladine!shibonja wrote:NIN,spusti se na nivo obicnog Tuzlaka,i pojasni nama neupucenima,ne rucamo svi u Lovcu,nit titarmo damu faraonu,no hard filngs bizuNIN wrote:Problem selafija je iskljucivizam, a kakav god nauk pratio isti je netrpeljiv i opasan, i to je cinjenica!
Tako da, ova tvoja mahalaska ne stoji.
- shibonja
#749 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
NIN wrote:Ja i jesam na nivou obicnog Tuzlaka, a ako me znas onda to i sam znas! U Lovcu sam bio samo jednom, nekad krajem 90-tih, zato sto sam morao radi posla. Treca stvar je da sam Faronu, doduse indirektno, rekao sto imam reci, putem Mladine!shibonja wrote:NIN,spusti se na nivo obicnog Tuzlaka,i pojasni nama neupucenima,ne rucamo svi u Lovcu,nit titarmo damu faraonu,no hard filngs bizuNIN wrote:Problem selafija je iskljucivizam, a kakav god nauk pratio isti je netrpeljiv i opasan, i to je cinjenica!
Tako da, ova tvoja mahalaska ne stoji.
Cuj,NIN,volim te chitat,ne zamjeri ako sam ushao u zonu sumraka,slazem se sa tobom u 90 posto stvari,jednostavno ja sam kako kazu usamljeni vuk,sam protiv svih,hebesh lovac,i jezera, panorame nase TZ,tu sam gdje sam ,i ti si tu gdje si,ja samo jashem sam,ne hebem zivu silu i kontriram iz meraka,jer nema para koje me mogu kupit,a vidim ni tebe,sa srecom druze sa veselom facom i lijepim osmijehom
- NIN
#750 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
shibonja wrote:Cuj,NIN,volim te chitat,ne zamjeri ako sam ushao u zonu sumraka,slazem se sa tobom u 90 posto stvari,jednostavno ja sam kako kazu usamljeni vuk,sam protiv svih,hebesh lovac,i jezera, panorame nase TZ,tu sam gdje sam ,i ti si tu gdje si,ja samo jashem sam,ne hebem zivu silu i kontriram iz meraka,jer nema para koje me mogu kupit,a vidim ni tebe,sa srecom druze sa veselom facom i lijepim osmijehom![]()
Ne zamjeram nista jer nisam u toj zoni sumraka, vjeruj! Kad smo vec kod fotografija, vjeruj da su ih pokrali, taj isti Faraon i ta Mladina, fotografije koje sad krase TV7, bez imalo nadoknade. Ali, ja sam tu ispao idiot, vjerujuci da ce me ispostovati... Pravno, ne mogu nista naplatiti niti se boriti s njima jer se nisam ogradio, naravno, vjerujuci njima na rijec. Sad sam pusiona!
A i ja sam po prirodi kontras, tako da smo u dosluhu, na istoj frekvenciji!