Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Point.

#726 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

luckylaka wrote: Niko Mesu nije tjerao da preuzme ovu funkciju. Mesi je zadatak vrlo jasan na kraju i Sam izjavljuje da mu je cilj Francuska. Zaostajali smo 7bodova I prije nego sto je Mesa preuzeo mjsto selektora zato Mesa Bujrum I vidimo se u Francuskoj ABD
Francuska jeste cilj, al ne treba mu se skidati glava ako se ne uspijemo plasirati. Kao sto rekoh, nije bas do njega ako ne uspije u necemu sto je Pape zasro.
luckylaka

#727 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote: Niko Mesu nije tjerao da preuzme ovu funkciju. Mesi je zadatak vrlo jasan na kraju i Sam izjavljuje da mu je cilj Francuska. Zaostajali smo 7bodova I prije nego sto je Mesa preuzeo mjsto selektora zato Mesa Bujrum I vidimo se u Francuskoj ABD
Francuska jeste cilj, al ne treba mu se skidati glava ako se ne uspijemo plasirati. Kao sto rekoh, nije bas do njega ako ne uspije u necemu sto je Pape zasro.
Ma daj pa vec citam ovdje ako se ne plasiramo neznalica, taraba, kloc da ne idem dalje. Ne razmislja svako glavom kad pise ili kritikuje znas ti to dobro. Pozelimo srecu Mesi sta drugo
BHF_Manijak

#728 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Tacno, Mesa je znao u sta se upusta, ali bi izuzetno bi bezobrazno bilo od njega traziti plasman na EP u sadasnjoj konstalaciji snaga!
Mesa krece iz velikog minusa.

Jedini ultimatum koji mu se moze postaviti jeste 5 pobjeda iz 6 utakmica, pa sta dalje Bog da, sve ostalo je preseravanje.
SaNsEo

#729 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SaNsEo »

Point. wrote:Bolan ljudi, kakve vi ultimatume ovdje pisete? Jeste li svjesni kakvo je trenutno stanje u nasoj grupi? Mesi treba dati jedne citave kvale pa onda ocjenjivati. Nije njegova krivica sto je Pape upropastio pola kvalifikacija vec. Pape je poceo sa 0 bodova, Mesa ima u startu -7.
+1
luckylaka

#730 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Tacno, Mesa je znao u sta se upusta, ali bi izuzetno bi bezobrazno bilo od njega traziti plasman na EP u sadasnjoj konstalaciji snaga!
Mesa krece iz velikog minusa.

Jedini ultimatum koji mu se moze postaviti jeste 5 pobjeda iz 6 utakmica, pa sta dalje Bog da, sve ostalo je preseravanje.
Cekaj bolan sta treba reci,,Hajde Mesa treniraj pa ako sta bude ok ako ne bude jebaji ga nikom nista,,Ne moze tako.Cilj je jasan...europsko.E sad druga stvar sto mi mozda mozemo odigati vrhunski dobiti tih 5 utakmica cak I remizirati sa Belgijancima ali da nam se ne poklope ostali rezultati u tom slucaju skinuti Mesi kapu I ceraj dalje.ne mozes uzeti reprezentaciju I biti pesimistaa ustvari Mesa I nije takav jer uvijek spominje Francusku :-D Ma idemo 99% jebo vas pesimizam.Ako smo mogli sa Safetom u Brazil mozemo I Mesom u Francusku. :bih: Nemojte me hebavati dzaba ovdje kome se ne ide nek navija za one koji su sigurni 100% :D
phillie

#731 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Mesu ostaviti i poslije SP-a, aBd! Ne EP-a, vec SP-a!
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#732 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Matijevic_Vlado »

phillie wrote:Mesu ostaviti i poslije SP-a, aBd! Ne EP-a, vec SP-a!
valjda zbog toga sto je onako umiljat
luckylaka

#733 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

phillie wrote:Mesu ostaviti i poslije SP-a, aBd! Ne EP-a, vec SP-a!
Toliko ni Tito nije vladao :D
phillie

#734 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Ako iz ove dubioze koju mu je prethodnik ostavio uspije izboriti EP, zasluzuje jos dva slijedeca ciklusa.Ako ne, onda bar jedan da krene od nule :D
mfeed

#735 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mfeed »

LSD wrote:
Mi smo ove kvalifikacije završili onom potopom u Izraelu ;-)
Što se mene tice Meši bi najbolje bilo da iskoristi ostatak kvalifikacija (i ostale prijateljske utakmice) da podmladi ekipu, da daje šansu novim mladim igracima, da nađe neka nova imena, da pripremi ekipu za naredne kvalifikacije za Mundijal u Rusiji.
ne znam kakav je deal postignut sa savezom. ja se ipak nadam da su oni trazili nekoga ko je obecao plasman na ep, koliko god to nerealno zvucalo. on mora pronaci nekog igraca koji ce povuci cijeli tim pa da konacno nekog pobjedimo. mozes podmladiti ekipu ali utakmice prelamaju I dobijaju najbolji igraci a nama su svi glavni likovi totalna truba na terenu. begovic prima I protiv kipra, besic nula poena, pjanica nigdje ni pod razno, dzeko ponekad zabije ali je to nedovoljno. mi ocajno trebamo igraca koji ce povuci I nesto uraditi, dok ti mladi stasaju za takve uloge proce jos puno vremena.
ultima_palabra

#736 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Imamo mi sasvim dovoljno igrača, i iskusnijih i mlađih i ovih koji će povući i epizodista... ono što nismo imali je selektor. Bitno je samo da nas kurva fortuna ne zajebe protiv Izraela, ostalo će samo doći :D
BHF_Manijak

#737 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

luckylaka wrote: Cekaj bolan sta treba reci,,Hajde Mesa treniraj pa ako sta bude ok ako ne bude jebaji ga nikom nista,,Ne moze tako.Cilj je jasan...europsko.E sad druga stvar sto mi mozda mozemo odigati vrhunski dobiti tih 5 utakmica cak I remizirati sa Belgijancima ali da nam se ne poklope ostali rezultati u tom slucaju skinuti Mesi kapu I ceraj dalje.ne mozes uzeti reprezentaciju I biti pesimistaa ustvari Mesa I nije takav jer uvijek spominje Francusku :-D Ma idemo 99% jebo vas pesimizam.Ako smo mogli sa Safetom u Brazil mozemo I Mesom u Francusku. :bih: Nemojte me hebavati dzaba ovdje kome se ne ide nek navija za one koji su sigurni 100% :D
Pa to ti i govorim. Ne moze mu zadati da je cilj plasman an EP, upravo jer ne zavisimo sami od sebe tj. zavisimo od ostalih rezultata. :)
luckylaka

#738 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:
luckylaka wrote: Cekaj bolan sta treba reci,,Hajde Mesa treniraj pa ako sta bude ok ako ne bude jebaji ga nikom nista,,Ne moze tako.Cilj je jasan...europsko.E sad druga stvar sto mi mozda mozemo odigati vrhunski dobiti tih 5 utakmica cak I remizirati sa Belgijancima ali da nam se ne poklope ostali rezultati u tom slucaju skinuti Mesi kapu I ceraj dalje.ne mozes uzeti reprezentaciju I biti pesimistaa ustvari Mesa I nije takav jer uvijek spominje Francusku :-D Ma idemo 99% jebo vas pesimizam.Ako smo mogli sa Safetom u Brazil mozemo I Mesom u Francusku. :bih: Nemojte me hebavati dzaba ovdje kome se ne ide nek navija za one koji su sigurni 100% :D
Pa to ti i govorim. Ne moze mu zadati da je cilj plasman an EP, upravo jer ne zavisimo sami od sebe tj. zavisimo od ostalih rezultata. :)
Mozemo do sutra ovako.Primaran cilj mu je Francuska I na tom putu moze nam stati samo neka namjestaljak,sudijska nepravda I sl.jer igracki mi smo spremni za europsko pa makar preko baraza.Ovo je zivotna sansa Mesi I jedostavno moraje iskoristiti pogotovo sto ima vremena a I raspored mu ide na ruku.Vidjecemo opet.Ni drugim favoritima ne ide po planu.
diason

#739 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by diason »

-Primarni cilj Francuska!
-Sekundarni
-prim.
-sek.
-jest
-nije
-nije
-jest...
Zamantalo mi na zadnjih par stranica, a htio sam samo vidjeti ima li kakvih novosti.
luckylaka

#740 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

diason wrote:-Primarni cilj Francuska!
-Sekundarni
-prim.
-sek.
-jest
-nije
-nije
-jest...
Zamantalo mi na zadnjih par stranica, a htio sam samo vidjeti ima li kakvih novosti.
Pa cekaj jeli po tebi cilj Francuska ili nije?
Paul F.

#741 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Ili jednostavno batine nakon svake izgubljene tekme ? :D
Paul F.

#742 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Paul F. wrote:Daj bože da se ponovi onakvo rasturanje Francuske, Grke i Meksika..
cvrčak_na_hedonizmu wrote:.......Kipra i Izraela, Rumunije, Slovačke, Nigerije. Daj bože da se ponovi vrijeme formacija 2-8-0, bez bekova, napadača i krila.

Laži & podmetanja u najavi !
Vidim da dobru štelu imaš. :D
Svi postovi okolo obrisani a tvoj glupi i provokativni ostaje.
Već ti rekoh da me zaobiđeš a ti opet.
Po tebi je Safet odjednom poludio i tražio od igrača da se postavljaju u obliku kite a igrači su to slijepo izvršavali. :-)
Još jednom ti kažem, idi igraj se sa dječicom a ozbiljne ljude zaobiđi.
Point.

#743 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Ljudi, samo bez svadje.
diason

#744 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by diason »

luckylaka wrote:
diason wrote:-Primarni cilj Francuska!
-Sekundarni
-prim.
-sek.
-jest
-nije
-nije
-jest...
Pa cekaj jeli po tebi cilj Francuska ili nije?
Naravno da je cilj prvenstvo, mada u ovakvom zaostatku u kojem se nalazimo biće više nego teško se plasirati.Mada treba se nadati do kraja.Ali ja sam ovo iznad napisao da možda ukažem na vas par što se ne slažete već godina ni u jednoj jedinoj stvari, i niko da kaže hajde pametniji popušta ili nešto slično.Da se malo popusti sa konstantnim vrćenjem u krug i što se kaže mlaćenjem prazne slame.Ok je imati svoj stav, ali ga ne treba nazor drugom nametati.Utopija :-D
cvrčak_na_hedonizmu

#745 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Paul F. wrote:
Paul F. wrote:Daj bože da se ponovi onakvo rasturanje Francuske, Grke i Meksika..
cvrčak_na_hedonizmu wrote:.......Kipra i Izraela, Rumunije, Slovačke, Nigerije. Daj bože da se ponovi vrijeme formacija 2-8-0, bez bekova, napadača i krila.

Laži & podmetanja u najavi !
Vidim da dobru štelu imaš. :D
Svi postovi okolo obrisani a tvoj glupi i provokativni ostaje.
Već ti rekoh da me zaobiđeš a ti opet.
Po tebi je Safet odjednom poludio i tražio od igrača da se postavljaju u obliku kite a igrači su to slijepo izvršavali. :-)
Još jednom ti kažem, idi igraj se sa dječicom a ozbiljne ljude zaobiđi.
Zavjere, masoni, iluminati, laži & podmetanja. Znam, teško je, jebiga :(

Šta Safet radi, imal kakvih pomaka u karijeri :lol: Možda dobaci do Saudije ili Katara :D To mu i jeste nivo :lol:
luckylaka

#746 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Jebo te kako ti ne dosadi. Evo svi se povukli iz rasprave o najuspjesnijem selektoru do sada samo jos kod tebe vazi on a,, trla baba dlan... :-) Bas me chudi da ti nemas nista na temu o Meshi
SkyLimit

#747 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Što volim kad se postavljaju konkretna pitanja, ježim se od pitanja tipa "kakva je atmosfera u timu?":

Nogolopta intervju sa Baždarevićem:
Begović je neupitan kao broj jedan na golu, koga ćete pozvati da mu bude konkurencija i zamjena. Dosadašnju rezervu Fejzića iz Alena, ili Šehića iz Karabakha i Burića iz Lech Poznana. Da Vas podsjetimo Fejzić nije imao iskustvo igranja u Euro kupovima, dok to Šehić i Burić imaju. Također njih su obojica branila za U-21 tim, a Šehić je jedno vrijeme branio i za A tim. Dakle, ko od njih trojice, jer sem njih nemamo više nijednog golmana u Evropi da brani za prvi tim?

- Da, nemamo veliki izbor golmana. BiH je prije davala jedne od najboljih golmana, i o tome bi se ubuduće trebalo povesti računa. Jer šta ako nam se Begović povrijedi? O Šehiću i Buriću sam čuo dobre stvari, oba su branili za mladu reprezentaciju, a Šehić i za A tim kako rekoste. Imaju i iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, i jedini su koji brane za prvi tim, pored već pozivanog Fejzića. Ali još ništa konkretno ne mogu da vam kažem.

Na desnom boku škripi. Standardni desni bek u talijanskoj Veroni je Ivan Martić, a u rumunskom Cluju je isto tako standardan Mateo Sušić. U Ferencvarošu je to Emir Dilaver koji je igrao grupnu fazu Lige Prvaka sa Austrijom iz Beča. Zukanović je standardan na lijevom boku u talijanskom Kievu. Ide li poziv nekom od njih?

- Martića sam gledao dvije utakmice, ali ni on nema naše državljanstvo. To je problem kao što sam već govorio o tome. Sušić igra u Cluju, znam. Dilaver je u Ferencvarošu, bivšem Bešićevom klubu… Što se tiče Zukanovića, igra dobro, gledao sam ga. No opet ti ništa konkretno ne mogu reći.

Rekli ste već da imate namjeru pogledati Milana Đurića iz Ćezene. Ajdin Mahmutović je jedan od najboljih napadača Češke, nedavno prešao iz Teplica u respektabilnu Viktoriju Plzen. Da li i njega provjeriti u državnom dresu?

- Mislio sam gledati Đurića, ali on nije igrao. Pratiću ga… Mahmutović je drugačiji tip napadača od Džeke i Ibiševića, poziv iz Plzena ima svoju težinu. Ako bude pružao dobre igre u Plzenu može očekivati poziv.

Bosanskohercegovačka javnost je zamjerala bivšem selektoru Sušiću što je za prijateljske utakmice pozivao skoro iste igrače kao i za kvalifikacije. Na taj način nisu se na djelu mogli provjeriti potencijalni kandidati za reprezentaciju. Nedavno je selektor Hrvatske, Kovač protiv prve postave Argentine izveo B tim da se uvjeri ko od njih može postati igrač za A tim. Da li ćete Vi više provjeravati starosjedioce ili davati šansu novim kandidatima za državni dres?

- Ne bih o tome šta je bilo prije. Safet je imao svoj način i razloge. Ja po ko zna koji put napominjem da sada nemamo puno vremena da provjeravamo više kandidata. Ali kasnije kada budemo rasterećeni od rezultata u kvalifikacionim utakmicama, mislim da u prijateljskim treba davati šansu onim igračima koji trebaju dokazati da imaju kvalitet za A tim. Recimo da bi to na terenu bila mješavina već dokazanih i potencijalnih reprezentativaca.

U momentu dok smo završavali ovaj intervju, zazvonio je Baždarevićev telefon i rekao mi da sačekam sekundu, zove ga Dino Arslanagić. O čemu su razgovarali nismo upoznati, jer mu je Meša rekao da će on njega nazvati za pet minuta, a mi smo ubrzo završili intervju. Nadajmo se da smo dobili još jednog Zmaja. :D
Paul F.

#748 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Stara narodna kaže: mnogo babica kilavo dijete.
Sad svi hoće da se petljaju u detalje. Ništa dobro od toga ne može ispasti.
Point.

#749 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Vidi se da je Mesa ozbiljan selektor i da radi svoj posao. Pape vjerovatno nikad nije ni cuo za Dinu Arslanagica.
Logovan

#750 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Point. wrote:Vidi se da je Mesa ozbiljan selektor i da radi svoj posao. Pape vjerovatno nikad nije ni cuo za Dinu Arslanagica.
TI u svim postovima Papeta spomeneš.

Pape, Pape, Pape, Pape, Pape, Pape, pa odmori malo jarane. Umoriš li se ikada? :shock: :shock:
Locked