a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#726 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by neki »

SSemir wrote:
Banksy wrote:I meni, ali bolje od Binga, kakogod.
po cemu je bolji? vise ce od binga forsirati domace proizvodjace? nasi dobavljaci ce imati vecu prednost na policama Lidl-a u odnosu na uvozne, austrijske i njemacke? a? stvarno ne mogu da skontam koji to mozak moze navijati da domaci brend se proda nekom strancu...
Jos se pitas koji mozak :-) isti mozak koji dozvoli i nezakonitu koncentraciju konzuma i merkatora...isti kao i mozgovi koji ovu drzavu vode zadnjih 25 godina..
SSemir

#727 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by SSemir »

retoricko pitanje :D
StupskaBitanga

#728 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Banksy je kontradiktorna
Želi širok asortiman ponude i svašta na jednom mjestu i onda kaže da je LIDL bolji od Binga a Bingo u mnogome ima veću paletu proizvoda nego LIDL a pritom u LIDLu glavnu riječ vode robne marke
Banksy

#729 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Banksy »

neki wrote:
SSemir wrote:
Banksy wrote:I meni, ali bolje od Binga, kakogod.
po cemu je bolji? vise ce od binga forsirati domace proizvodjace? nasi dobavljaci ce imati vecu prednost na policama Lidl-a u odnosu na uvozne, austrijske i njemacke? a? stvarno ne mogu da skontam koji to mozak moze navijati da domaci brend se proda nekom strancu...
Jos se pitas koji mozak :-) isti mozak koji dozvoli i nezakonitu koncentraciju konzuma i merkatora...isti kao i mozgovi koji ovu drzavu vode zadnjih 25 godina..
Oni za koje glasate 25 godina?
''Mozak'' koji sam zarađuje svoj novac dobro gleda gdje i šta kupuje. Zanima me velika ponuda kvalitetnih proizvoda na jednom mjestu i kupovaću tamo gdje je imam i gdje je sutra budem imala, bila to domaća ili strana kompanija.
Bingo je tek niz dronjavih, ali velikih seoskih granapa. Kome se sviđa, samo naprijed.
homega

#730 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

Banksy wrote:...Bingo je tek niz dronjavih, ali velikih seoskih granapa. Kome se sviđa, samo naprijed.

Ali i ostale veletrgovine u trgovačkim centrima, slične su Bingu. Asortiman roba u nas 95% je identičan, cijene se razlikuju oko 5-10%, usluga je 95% ista, ljubaznost i izgled trgovaca nije različita ni u jednom marketu, itd. Kupci - još sličniji...

Zapravo - sarajevski veliki marketi su svi redom "niz dronjavih, seoskih granapa".
Post Reply