neimenovan.x wrote:Chagalj wrote:
ja govorim ovdje o cinjenicama
1. koristena slova jedno do drugog, Venus ( ne NeVUS, Usnev itd) nego bas Venus
2. izmedju prvog i drugog spominjanja ima 243 ajeta , Venusu treba 243 dana da se okrene oko svoje ose
3. treci put spomnut Venus u ajetu 17:7 , Venus ima nagib od 177 stepeni.
znaci za tebe je ovo slucajnost jeli tako?
a otkud pobogu si bas da ima 243 ajeta izmedju prvog i drugog spominjanja slova "Venus" a toliko treba dana da se okrene Venera oko svoje ose? tesko mi je povjerovati da je ovo slucajnost.
jeli mozda ovo slucajnost
slova DNA se spominju 3 puta jedino u ajetu
18:65, od 6236 ajeta, nauka od DNA je pocela oficijelno godine
1865 od Gregora Mendela
konsonanti slova NTRN (neutron) se spominju samo u ajetu
18:39, od 6236 ajeta, neutron je
1,839 tezi od elektrona
prvi put kad se Kaba u mekki spominje jeste u ajetu
2:125, latituda kabe u Mekki je
21 stepen i
25 minuta
ima ovoga jos dosta, ali ovo je dosta za sad
znaci sve ovo je samo puka slucajnost

Eratosthenes izmjerio obim Zemlje 1000 godina prije objave kurana. Sad se zapitaj jel teže njemu bilo izmjeriti obim Zemlje ili nekome brojati koliko puta da napiše neku riječ u knjizi? Da je on rekao da je poslanik da li bi ti sada vjerovao u Zeusa?
Ovo sa DNA i NTRN ne kontam baš. Jel se to u ajetima baš spominju slova latinice D, N, A, T i R? Kako je urađena transliteracija slova i jel se to mapiralo na engleske skraćenice ili arapske?
Neke stvari u kuranu su možda namjerno tako pisane a neke su slučajno tako ispale (u toliko teksta mora biti zanimljivih patterna ako dovoljno tražiš).
Bio je negdje video na internetu kada jedan arap objašnjava da je većina ovih stvari naštimana i to očigledno. Preko 500 ponavljanja neke riječi se preskoči da bi se nagurala cifra koja odgovara, pod raznoraznim izgovorima.
Eratosthenes izmjerio obim Zemlje 1000 godina prije objave kurana. Sad se zapitaj jel teže njemu bilo izmjeriti obim Zemlje ili nekome brojati koliko puta da napiše neku riječ u knjizi? Da je on rekao da je poslanik da li bi ti sada vjerovao u Zeusa?
gledao sam kako se obim zemlje mjerio i tu netreba nikakva moderna tehnologija, dovljno ti je imati mehanicke sprave , popenjes se negdje na vrh brda gdje je kod obale more, i onda mjeris.
znaci to nije nikakvo cudo, cudo je kad nesto saznas bez moderne tehnologije a koje nikako nisi mogao znati bez modernih naprimjer mikroskopa ili teleskopa i racunara itd.
Ovo sa DNA i NTRN ne kontam baš. Jel se to u ajetima baš spominju slova latinice D, N, A, T i R? Kako je urađena transliteracija slova i jel se to mapiralo na engleske skraćenice ili arapske?
ne koriste se latinice nego harfovi koji su kao nasa slova D, N, A, T i R
http://www.timetoast.com/timelines/114598
Neke stvari u kuranu su možda namjerno tako pisane a neke su slučajno tako ispale (u toliko teksta mora biti zanimljivih patterna ako dovoljno tražiš).
nemoze nista biti slucajno kod BOga jer je sveznajuci, slucajnost je produkt koji je van naseg dometa, sto nemoze mi uticati niti smo svjesno toga.
za mene nemoze ovo biti slucajnost da bas DNA se spominje 3 puta na jednom mjestu od 6236 ajeta u Kuranu
niti konsonanti za slova NTRN bas na jednom mjestu od 6236 gdje odgovara njegovoj tezini naspram elektrona.
znaci imas 6236 mogucnosti i ti bas da pogodis na tacnu poziciju, da je 1 naspram 10 ili 20 hajde inekako, ali 1 naspram 6236 je previse da bi bilo slucajno.
Bio je negdje video na internetu kada jedan arap objašnjava da je većina ovih stvari naštimana i to očigledno. Preko 500 ponavljanja neke riječi se preskoči da bi se nagurala cifra koja odgovara, pod raznoraznim izgovorima
ovo sto iznosim nije nastimano jer sam licno ja provjeravao ove stavri.