Zašto je potrebna religija?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Chagalj

#726 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

sigh wrote:Kad se malo bolje procita chagaljov rad, moglo bi se reci da je na pragu nekog otkrica ovdje. Mislim vidjeti brojeve, dnk, rnk, venus, sedam nebesa, blizu, daleko , bog u jednoj sveobuhvatnoj teoriji realnosti, fkt fascinantno. Posebo mi se svidio dokaz sa 7 nebesa i 7 dnk i 7 rnk. Iskreno, meni kao osobi koja nije naucnik malo je teze shvatiti te koncepte ali tako je uvijek sa ovim teorijama :sad:
da procitas cijeli onaj dokument brojcana cuda Kurana jos bi vise bio fasciniram kolika svasta ima u Kuranu od takvih stvari.

za mene su koji istraziva ove stvari jedan od dokaza da je Kuran od Boga.

Image
Image
Last edited by Chagalj on 28/08/2014 13:05, edited 1 time in total.
sizifinho

#727 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by sizifinho »

Chagalj wrote:nisi dobro razumio, svjetlo dolazi od sunca, to je veza, opijenost se moze dobiti od vina,
DNK je molekula kao sto je RNK , DNK

http://bs.wikipedia.org/wiki/Ribonukleinska_kiselina
Usporedba sa DNK
RNK i DNK su nukleinske kiseline, ali se razlikuju u tri važna elementa.

-Prvo, za razliku od DNK koja je dvostruka zavojnica, molekula RNK je jednostruko uvijena u većini svojih bioloških uloga i ima daleko manji lanac nukleotida (ne više od nekoliko hiljda nukleotida). Ipak, na osnovu komplementarnog uparivanja baza, unutar RNK molekule se, kao u tRNK, formiraju unutrašnji dvolančani segmenti.
-Drugo, dok DNK sadrži petougljični šećer deoksiribozu, RNK sadrži ribozu (u kojoj nema hidroksil funkcionalne grupe spojene na pentozni prsten na poziciji 2' kod DNK). Ove hidroksilne grupe čine RNK manje stabilnom molekulom od DNK jer su daleko podložnije hidrolizi.
-Treće, komplementarna baza adeninu nije timin, kao što je slučaj kod DNK, nego je uracil, koji je nemetilirana forma timina[15]
Znači kopirao si mi tekst, mjesto da napišeš svojim riječima. TO pokazuje tvoje poznavanje.

Ako svjetlo dolazi od Sunca, a opijenost od vina, da li DNK dolazi od RNK ili obrnuto? Ne razumijem ti tu relaciju "DNK je molekula, baš kao što je RNK molekula.."
ATP je molekula isto kao što je DNK ili RNK molekula... Tvoja izjava nije validna, žao mi je čagalj.

Nisi mi odgovorio na ključno pitanje koje nećeš tako lahko pročitati na wikipediji, a zahtjeva minimalno poznavanje genetike..Šta je nastalo prvo? DNK ili RNK?
Naravno, gugl ima odgovore, ali si ti meni upravo prethodnim svojim postom pokazao da ne znaš ništa o RNK i DNK. Je li toliko teško priznati da ne znaš nešto?
Chagalj

#728 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

RNG_25 wrote:
Chagalj wrote:18:65 ---> predstavlja godinu 1865 kada pocinje to o cemu rijec govori

znaci ovdje koristim vec postojece rijeci da bi ubacio informaciju iz buducnosti.

Mendel je i prije 1865 poceo istrazivanje o naslijedjivanju samo je tada objavio literaturu a DNA nije te godine otkrivena.
kazem, nauka od DNA je officijelno pocela 1865 godine

http://www.prophase-genetics.com/histor ... rnity.html
1865
The theories of heredity attributed to Gregor Mendel, based on his genetic profiles of pea plants, are well known to any biology student. However, his genetic profiles were so unprecedented at the time, it took 34 years for the rest of the scientific community to catch up. The short monograph, Experiments with Plant Hybrids , in which Mendel described how traits were inherited, has become one of the most enduring and influential publications in the history of science.
Sam citat koji si citirao pobija tvoju tvrdnju da je to godina kada počine "ono o čemu riječ govori". Ako riječ govori o DNA, znaj da je nauka o njoj počela u 20-om stoljeću. A što se genetike tiče, to je širi pojam od DNK. Jer uključuje i RNK, potencijalno čak i proteine.
Onda dalje, zasto bi nesto u Kur'anu na arapskom pisala rijec na engleskom ? Nemoj reci samo da je zbog tog sto je najrasprostranjeniji jezik.
DNA se kaze i na arapskom
Jer je riječ preuzeta iz engleskog jezika. Kao i masa drugih riječi. Ali čekaj, DNA se *ne spominje* u Kur'anu, jel' tako? Spominju se samo 2-3 slova koja eto daju d, n i a. Što ne znači ništa u vezi DNK.
Sam citat koji si citirao pobija tvoju tvrdnju da je to godina kada počine "ono o čemu riječ govori". Ako riječ govori o DNA, znaj da je nauka o njoj počela u 20-om stoljeću. A što se genetike tiče, to je širi pojam od DNK. Jer uključuje i RNK, potencijalno čak i proteine.
zasto te stranice koje sam postirao pocinju historiju o DNK od godine 1865 a ne ranije ili kasnije?
Jer je riječ preuzeta iz engleskog jezika. Kao i masa drugih riječi. Ali čekaj, DNA se *ne spominje* u Kur'anu, jel' tako? Spominju se samo 2-3 slova koja eto daju d, n i a. Što ne znači ništa u vezi DNK
sama za sebe ne, ali u drugim rijecima da, jer kad bi sama za sebe bila nebi niko razumio pa cak ni poslanik a ni generacije poslije sta to slova DNA znaci, i to bi bila falinka u objavi, zato se uprogramira u vec postojece rijeci

da slova u vec postojecim rijecima se ne ponavljaju 3 puta u cijelom Kuranu samo u ajetu 18:65 -->1865 godina
nebi mogli izvesti ove zakljucke koje sad iznosim, jer bi svako mogao reci zasto si uzeo taj ajet za sto ne onaj tamo drugi, ili ovaj ovdje itd

ali ovako kad kazemo 18:65 neko pita zasto bas taj, kazem zato sto se samo tu spominje DNA 3 puta u vec postojecim rijecima i nigdje vise.
Chagalj

#729 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

neimenovan.x wrote:
Chagalj wrote: ja govorim ovdje o cinjenicama

1. koristena slova jedno do drugog, Venus ( ne NeVUS, Usnev itd) nego bas Venus
2. izmedju prvog i drugog spominjanja ima 243 ajeta , Venusu treba 243 dana da se okrene oko svoje ose
3. treci put spomnut Venus u ajetu 17:7 , Venus ima nagib od 177 stepeni.

znaci za tebe je ovo slucajnost jeli tako?

a otkud pobogu si bas da ima 243 ajeta izmedju prvog i drugog spominjanja slova "Venus" a toliko treba dana da se okrene Venera oko svoje ose? tesko mi je povjerovati da je ovo slucajnost.

jeli mozda ovo slucajnost

slova DNA se spominju 3 puta jedino u ajetu 18:65, od 6236 ajeta, nauka od DNA je pocela oficijelno godine 1865 od Gregora Mendela

konsonanti slova NTRN (neutron) se spominju samo u ajetu 18:39, od 6236 ajeta, neutron je 1,839 tezi od elektrona

prvi put kad se Kaba u mekki spominje jeste u ajetu 2:125, latituda kabe u Mekki je 21 stepen i 25 minuta

ima ovoga jos dosta, ali ovo je dosta za sad
znaci sve ovo je samo puka slucajnost :-)
Eratosthenes izmjerio obim Zemlje 1000 godina prije objave kurana. Sad se zapitaj jel teže njemu bilo izmjeriti obim Zemlje ili nekome brojati koliko puta da napiše neku riječ u knjizi? Da je on rekao da je poslanik da li bi ti sada vjerovao u Zeusa?

Ovo sa DNA i NTRN ne kontam baš. Jel se to u ajetima baš spominju slova latinice D, N, A, T i R? Kako je urađena transliteracija slova i jel se to mapiralo na engleske skraćenice ili arapske?

Neke stvari u kuranu su možda namjerno tako pisane a neke su slučajno tako ispale (u toliko teksta mora biti zanimljivih patterna ako dovoljno tražiš).

Bio je negdje video na internetu kada jedan arap objašnjava da je većina ovih stvari naštimana i to očigledno. Preko 500 ponavljanja neke riječi se preskoči da bi se nagurala cifra koja odgovara, pod raznoraznim izgovorima.
Eratosthenes izmjerio obim Zemlje 1000 godina prije objave kurana. Sad se zapitaj jel teže njemu bilo izmjeriti obim Zemlje ili nekome brojati koliko puta da napiše neku riječ u knjizi? Da je on rekao da je poslanik da li bi ti sada vjerovao u Zeusa?
gledao sam kako se obim zemlje mjerio i tu netreba nikakva moderna tehnologija, dovljno ti je imati mehanicke sprave , popenjes se negdje na vrh brda gdje je kod obale more, i onda mjeris.

znaci to nije nikakvo cudo, cudo je kad nesto saznas bez moderne tehnologije a koje nikako nisi mogao znati bez modernih naprimjer mikroskopa ili teleskopa i racunara itd.

Ovo sa DNA i NTRN ne kontam baš. Jel se to u ajetima baš spominju slova latinice D, N, A, T i R? Kako je urađena transliteracija slova i jel se to mapiralo na engleske skraćenice ili arapske?
ne koriste se latinice nego harfovi koji su kao nasa slova D, N, A, T i R

Image
Image
http://www.timetoast.com/timelines/114598

Neke stvari u kuranu su možda namjerno tako pisane a neke su slučajno tako ispale (u toliko teksta mora biti zanimljivih patterna ako dovoljno tražiš).
nemoze nista biti slucajno kod BOga jer je sveznajuci, slucajnost je produkt koji je van naseg dometa, sto nemoze mi uticati niti smo svjesno toga.

za mene nemoze ovo biti slucajnost da bas DNA se spominje 3 puta na jednom mjestu od 6236 ajeta u Kuranu
niti konsonanti za slova NTRN bas na jednom mjestu od 6236 gdje odgovara njegovoj tezini naspram elektrona.

znaci imas 6236 mogucnosti i ti bas da pogodis na tacnu poziciju, da je 1 naspram 10 ili 20 hajde inekako, ali 1 naspram 6236 je previse da bi bilo slucajno.

Bio je negdje video na internetu kada jedan arap objašnjava da je većina ovih stvari naštimana i to očigledno. Preko 500 ponavljanja neke riječi se preskoči da bi se nagurala cifra koja odgovara, pod raznoraznim izgovorima
ovo sto iznosim nije nastimano jer sam licno ja provjeravao ove stavri.
Dozer

#730 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

Obozavam ove teme :D

Sta kaze Chagalj - on istrazIVA :D

A RNK je, prostom logikom i bez konsultovanja svemocnog interneta (btw, da li je i internet od boga i da li se i on spominje u Kur'anu?), nastala prva.
Zasto? Jer je sastavni dio DNK.
Kako? Jednostavno - treba znati sta znaci RNK, a sta DNK, i odgovor je jasan sam po sebi :)

Ali - treba znati :D
Last edited by Dozer on 28/08/2014 13:09, edited 1 time in total.
Chagalj

#731 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

sizifinho wrote:
Chagalj wrote:nisi dobro razumio, svjetlo dolazi od sunca, to je veza, opijenost se moze dobiti od vina,
DNK je molekula kao sto je RNK , DNK

http://bs.wikipedia.org/wiki/Ribonukleinska_kiselina
Usporedba sa DNK
RNK i DNK su nukleinske kiseline, ali se razlikuju u tri važna elementa.

-Prvo, za razliku od DNK koja je dvostruka zavojnica, molekula RNK je jednostruko uvijena u većini svojih bioloških uloga i ima daleko manji lanac nukleotida (ne više od nekoliko hiljda nukleotida). Ipak, na osnovu komplementarnog uparivanja baza, unutar RNK molekule se, kao u tRNK, formiraju unutrašnji dvolančani segmenti.
-Drugo, dok DNK sadrži petougljični šećer deoksiribozu, RNK sadrži ribozu (u kojoj nema hidroksil funkcionalne grupe spojene na pentozni prsten na poziciji 2' kod DNK). Ove hidroksilne grupe čine RNK manje stabilnom molekulom od DNK jer su daleko podložnije hidrolizi.
-Treće, komplementarna baza adeninu nije timin, kao što je slučaj kod DNK, nego je uracil, koji je nemetilirana forma timina[15]
Znači kopirao si mi tekst, mjesto da napišeš svojim riječima. TO pokazuje tvoje poznavanje.

Ako svjetlo dolazi od Sunca, a opijenost od vina, da li DNK dolazi od RNK ili obrnuto? Ne razumijem ti tu relaciju "DNK je molekula, baš kao što je RNK molekula.."
ATP je molekula isto kao što je DNK ili RNK molekula... Tvoja izjava nije validna, žao mi je čagalj.

Nisi mi odgovorio na ključno pitanje koje nećeš tako lahko pročitati na wikipediji, a zahtjeva minimalno poznavanje genetike..Šta je nastalo prvo? DNK ili RNK?
Naravno, gugl ima odgovore, ali si ti meni upravo prethodnim svojim postom pokazao da ne znaš ništa o RNK i DNK. Je li toliko teško priznati da ne znaš nešto?
neznam sta je nastalo niti sam toliki expert na DNK i RNK da ti ovdje drzim lekcije o tome
Chagalj

#732 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

Dozer wrote:Obozavam ove teme :D

A RNK je, prostom logikom i bez konsultovanja svemocnog interneta (btw, da li je i internet od boga i da li se i on spominje u Kur'anu?), nastala prva.
Zasto? Jer je sastavni dio DNK.
Kako? Jednostavno - treba znati sta znaci RNK, a sta DNK, i odgovor je jasan sam po sebi :)

Ali - treba znati :D
ne nego pecem pitu :D
Dozer

#733 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

Deder ti nama, ali u roku 20 sec, napisi sta na nasem znaci RNK, a sta DNK :)
RNG_25

#734 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by RNG_25 »

Chagalj wrote:zasto te stranice koje sam postirao pocinju historiju o DNK od godine 1865 a ne ranije ili kasnije?
Ne počinje historija DNK od 1865. Počinje historija genetike kao nauke. Historija DNK nije mogla početi prije njenog otkrivanja. Što se desilo u 20-om stoljeću.
Jer je riječ preuzeta iz engleskog jezika. Kao i masa drugih riječi. Ali čekaj, DNA se *ne spominje* u Kur'anu, jel' tako? Spominju se samo 2-3 slova koja eto daju d, n i a. Što ne znači ništa u vezi DNK
sama za sebe ne, ali u drugim rijecima da, jer kad bi sama za sebe bila nebi niko razumio pa cak ni poslanik a ni generacije poslije sta to slova DNA znaci, i to bi bila falinka u objavi, zato se uprogramira u vec postojece rijeci
Znači, razlomiš riječ na dijelove kako tebi odgovara i sada jedan dio, koji na nekom posve drugom jeziku nešto znači, treba da... također nešto znači? :roll:
da slova u vec postojecim rijecima se ne ponavljaju 3 puta u cijelom Kuranu samo u ajetu 18:65 -->1865 godina
nebi mogli izvesti ove zakljucke koje sad iznosim, jer bi svako mogao reci zasto si uzeo taj ajet za sto ne onaj tamo drugi, ili ovaj ovdje itd

ali ovako kad kazemo 18:65 neko pita zasto bas taj, kazem zato sto se samo tu spominje DNA 3 puta u vec postojecim rijecima i nigdje vise.
Osim što 1865. nema veze sa DNK. Ima veze sa početkom jedne nauke - genetike. Ali, genetika nije samo priča o DNK, premda jeste u najvećem dijelu.
Chagalj

#735 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

RNG_25 wrote:
Chagalj wrote:zasto te stranice koje sam postirao pocinju historiju o DNK od godine 1865 a ne ranije ili kasnije?
Ne počinje historija DNK od 1865. Počinje historija genetike kao nauke. Historija DNK nije mogla početi prije njenog otkrivanja. Što se desilo u 20-om stoljeću.
Znači, razlomiš riječ na dijelove kako tebi odgovara i sada jedan dio, koji na nekom posve drugom jeziku nešto znači, treba da... također nešto znači? :roll:

Osim što 1865. nema veze sa DNK. Ima veze sa početkom jedne nauke - genetike. Ali, genetika nije samo priča o DNK, premda jeste u najvećem dijelu.
Osim što 1865. nema veze sa DNK. Ima veze sa početkom jedne nauke - genetike. Ali, genetika nije samo priča o DNK, premda jeste u najvećem dijelu
pa imali ili nema :D , ako nema sto onda uopste te sve stranice postavljaju prvo 1865 godinu.

da je to samo slucaj sa DNK tesko bi bilo povjerovati da je tek tako tu, a stacemo sa

konsonantima NTRN (neutron) nalazi se tacno na 18:39 ---> neutron tezi od elektrona 1,839

ili recimo , prvo se prica o Kabi tek u ajetu 2:125 a kaba u mekki ima latitudu 21 stepen i 25 minuta

kako to da sve se ovo poklapa? jeli sve ovo slucajnost?
Last edited by Chagalj on 28/08/2014 13:20, edited 1 time in total.
Dozer

#736 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

Vidim, i matematika ne ide najbolje (ili su citati u pitanju).
Prvi post ove stranice i slika u njemu kazu:
"Iz ovog ajeta mozemo zakljuciti da su Isa i Adem isti kod Allaha u pogledu stvaranja, interesantno je da su isto toliko puta spomenuti u Kuranu" (Zar nije Isaa, i zar nije Kur'an?)
(Adem - 25 puta)
(Isa - 25 puta)
Do ajeta 3:59 su spomenuta obadvojica (valjda - obojica) po 7 puta, a do 19-te sure u Kur'anu, sura Merjem, su spoemnuti jos po 19 puta.

Meni je matematika po kojoj je 19+7=25, malo...khm... :D
Chagalj

#737 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

Dozer wrote:Vidim, i matematika ne ide najbolje (ili su citati u pitanju).
Prvi post ove stranice i slika u njemu kazu:
"Iz ovog ajeta mozemo zakljuciti da su Isa i Adem isti kod Allaha u pogledu stvaranja, interesantno je da su isto toliko puta spomenuti u Kuranu" (Zar nije Isaa, i zar nije Kur'an?)
(Adem - 25 puta)
(Isa - 25 puta)
Do ajeta 3:59 su spomenuta obadvojica (valjda - obojica) po 7 puta, a do 19-te sure u Kur'anu, sura Merjem, su spoemnuti jos po 19 puta.

Meni je matematika po kojoj je 19+7=25, malo...khm... :D
pusti sad ba gramatiku, jao , vazno je poenta sta se pisem sta hoce da se kaze, nisam ovdje dosao da mi drzite predavanja o gramatici. :-)

kako matematika ne ide najbolje, gdje problem??
RNG_25

#738 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by RNG_25 »

Chagalj wrote:pa imali ili nema :D , ako nema sto onda uopste te sve stranice postavljaju prvo 1865 godinu.
Ima - sa genetikom. Nema - sa otkrićem i proučavanjem DNK. Genetika - nauka o nasljeđivanju. Bile su poznate neke zakonitosti nasljeđivanja i prije otkrića DNK, ali je njeno otkriće razjasnilo neke stvari.
da je to samo slucaj sa DNK tesko bi bilo povjerovati da je tek tako tu, a stacemo sa

konsonantima NTRN (neutron) nalazi se tacno na 18:39 ---> neutron tezi od elektrona 1,839
:roll: Kako god.
ili recimo , prvo se prica o Kabi tek u ajetu 2:125 a kaba u mekki ima latitudu 21 stepen i 25 minuta

A sad 2:125 znači 21 stepen i 25 minuta :roll: A ne, 2125. godinu? Ili nešto sa 2 nečeg i 125 nečeg drugog?

Bukvalno izmišljaš povezanosti.
Chagalj

#739 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

RNG_25 wrote:
Chagalj wrote:pa imali ili nema :D , ako nema sto onda uopste te sve stranice postavljaju prvo 1865 godinu.
Ima - sa genetikom. Nema - sa otkrićem i proučavanjem DNK. Genetika - nauka o nasljeđivanju. Bile su poznate neke zakonitosti nasljeđivanja i prije otkrića DNK, ali je njeno otkriće razjasnilo neke stvari.

:roll: Kako god.

A sad 2:125 znači 21 stepen i 25 minuta :roll: A ne, 2125. godinu? Ili nešto sa 2 nečeg i 125 nečeg drugog?

Bukvalno izmišljaš povezanosti.
A sad 2:125 znači 21 stepen i 25 minuta :roll: A ne, 2125. godinu?
niko nekaze da mora biti godina, mogu se povezati druge stvari

kao recimo kod neutrona tezina, kod Kabe latituda itd,

znaci izmisljam stvari a kud bas da 4 cifre pasu jedna do druge sve, 2 1 2 5
od masa drugih mogucih cifri
Dozer

#740 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

@Chagalj
:lol: :lol: :lol: :lol:

I dalje ne vidis problem?
19 + 7 = ?
Chagalj

#741 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

Dozer wrote:@Chagalj
:lol: :lol: :lol: :lol:

I dalje ne vidis problem?
19 + 7 = ?
ko ovdje ista prica o 19 + 7 = 25?
apsidejzi

#742 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by apsidejzi »

197?
šatirana_ljubičica

#743 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by šatirana_ljubičica »

:lol: :lol: preznojila sam se prateći vas
i sad se smijem al od srca hahaha, isto gluhi telefoni
IcedMFEarth

#744 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by IcedMFEarth »

Koliko ja znam vjeronauka je društvena a ne prirodna nauka :D
sigh

#745 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by sigh »

Ajd malo na stranu matematika :D ima jedna druga stvar koja mi je sporna sa religijom i potrebom za njom. Evo koliko znam Islam priznaje Isusa i nalaze obavezno vjerovanje u njega. Eh tu je Islam priznao i neke ostale poznate cinjenice o navodnom Isusu.

Kao npr. Isus je rodjen od djevice Marije. Jel mozda nekom vjerniku cudno da rodjenje od djevice susrecemo u paganskim kulturama i vjerovanjima prije Isusa. Ti mitovi su bili poznati u to vrijeme. Horus potice od "velike djevice" Isis. Atisa je rodila djevica Nana. Zaratustra rodjen od djevice. Glikon, sin Apola, njegovo rodjenje se smatra cudom. Dionisus rodjen od djevice. Romulus rodjen od djevice. Rodjenju Krisne nije prethodio seksualni akt vec neka vrsta mentalne tranzicije.

Drugo, Isus je imao posebne moci od boga. Krisna takodjer lijecio bolesne svojim sposobnostima i ozivljavo mrtve. Horus lijecio bolesne. Asklepius lijecio paralizovane, nemocne i slijepe tacno kao sto se kaze za Isusa u Bibliji i naravno vracao iz mrtvih.

Ima jos mnogo slicnosti izmedju paganskih bogova i Isusa, mrsko mi ih nabrajati sve a Islam nema problem s tim da ih prizna. Sve to mozete provjeriti. Primjecujete li obrazac ?
Jos vecu sumnju izaziva cinjenica o sumnjivim izvorima za zivot Isusa, te cinjenica da su najranije verzije novog testamenta napisanje 100 godina poslije njegovog zivota. :-D
šatirana_ljubičica

#746 Re: Zašto je potrebna religija?

Šta hoćeš da kažeš? :roll:
Dozer

#747 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Chagalj je kralj, sah (i mat) :D :D

Bolan ne bio, daj nam reci koliko je 19 + 7 :lol: :lol: :lol: :lol: (suze me zalise, majke mi :D :D )
Maxxtro

#748 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Maxxtro »

Chagalj wrote: ja govorim ovdje o cinjenicama

1. koristena slova jedno do drugog, Venus ( ne NeVUS, Usnev itd) nego bas Venus
2. izmedju prvog i drugog spominjanja ima 243 ajeta , Venusu treba 243 dana da se okrene oko svoje ose
3. treci put spomnut Venus u ajetu 17:7 , Venus ima nagib od 177 stepeni.

znaci za tebe je ovo slucajnost jeli tako?

a otkud pobogu si bas da ima 243 ajeta izmedju prvog i drugog spominjanja slova "Venus" a toliko treba dana da se okrene Venera oko svoje ose? tesko mi je povjerovati da je ovo slucajnost.

jeli mozda ovo slucajnost

slova DNA se spominju 3 puta jedino u ajetu 18:65, od 6236 ajeta, nauka od DNA je pocela oficijelno godine 1865 od Gregora Mendela

konsonanti slova NTRN (neutron) se spominju samo u ajetu 18:39, od 6236 ajeta, neutron je 1,839 tezi od elektrona

prvi put kad se Kaba u mekki spominje jeste u ajetu 2:125, latituda kabe u Mekki je 21 stepen i 25 minuta

ima ovoga jos dosta, ali ovo je dosta za sad
znaci sve ovo je samo puka slucajnost :-)
aaand back to square one :-)
Pokusao sam, ne moze se reci da nisam. Nista nisi shvatio. Problem je kad ti izazivas ljude da opovrgnu tvoje stavove, nisi otvoren da naucis nesto novo. Kada bi ti ponudjeni argumenti bili potpuno prihvatljivi i poznati, sam bi dosao do njih. Nema za tebe nade, al eto nikog ne ugrozavas svojom gluposcu.
šatirana_ljubičica

#749 Re: Zašto je potrebna religija?

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Chagalj je kralj, sah (i mat) :D :D

Bolan ne bio, daj nam reci koliko je 19 + 7 :lol: :lol: :lol: :lol: (suze me zalise, majke mi :D :D )

pa ne može od tolikog brojanja danas više ni znat :D

odmori malo legendo naša ! :)
RNG_25

#750 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by RNG_25 »

Chagalj wrote:niko nekaze da mora biti godina, mogu se povezati druge stvari

kao recimo kod neutrona tezina, kod Kabe latituda itd,

znaci izmisljam stvari a kud bas da 4 cifre pasu jedna do druge sve, 2 1 2 5
od masa drugih mogucih cifri
Dobro, uredu. Svako pitanje ima i svoj odgovor, ili više njih. A ja sam dovoljno bio off-topic do daljnjeg.
Locked