Obicne djevojke koje prodaju sex

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
SaraFina

#726 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

bella_ciao wrote:
SaraFina wrote:
Ramzess Veliki wrote: Hmm ... ovo je vrlo diskutabilno. Odnosi se na muškarce i žene. Svi mi biramo i budemo birani, i to tako treba i da prihvatimo. Stav "Ja biram" je samo polovično tačan jer je pitanje da li ćeš biti prihvaćen.

Matematika je neumoljiva :D

U 80% slučajeva zene imaju prednost izabrati. Sad da li se to biranje odnosi na kraći i duzi vremenski period ovisi o sposobnostima.

Dok u 45% slučajeva muškarci imaju tu prednost.

Valjda je jasna razlika izmedju nadpolovicne većine 60% i ispod polovine od 45% :D

Otkud si izvukla tu neumoljivu matematiku majke ti?

Sa klixoih clanaka o "socijalnim istrazivanjima"?
Iz zivotnih situacija. To je isključivo moj dozivljaj kao zene i jedinke kroz iskustvo i promatranje okoline. Osporavaš da je mjerodavno? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#727 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: U poziciji sam da biram uvijek.

I zena je uvijek i u svakoj prilici više u poziciji da bira i sa prosječnim izgledom nego što je muškarac sa iznadprosječnim :D
Ovime si upravo potvrdila moju tezu koju sam ja nazvao "seksualna nadmoc". I u njoj lezi dio odgovora zasto se odredjeni muskarci odlucuju za prostitutke. Da naglasim jos jednom-DIO odgovora.

Da odgovorim na prijasnji post, ali ponovo govorim iskljucivo o sebi. Svoju seksualnu i emocionalnu proslost cuvam za sebe, jer se ne kaze dzaba da gospoda o tome gubi pamcenje :thumbup:

Proslost je nesto sto se dogadjalo dok ta konkretna osoba sa kojom ulazim u novi odnos nije postojala. Dakle da je ona bila u igri, mozda bi moji izbori bili drukciji. Toliko :thumbup:
bella_ciao

#728 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by bella_ciao »

SaraFina wrote:
bella_ciao wrote:
SaraFina wrote:

U 80% slučajeva zene imaju prednost izabrati. Sad da li se to biranje odnosi na kraći i duzi vremenski period ovisi o sposobnostima.

Valjda je jasna razlika izmedju nadpolovicne većine 60% i ispod polovine od 45% :D

Otkud si izvukla tu neumoljivu matematiku majke ti?

Sa klixoih clanaka o "socijalnim istrazivanjima"?
Iz zivotnih situacija. To je isključivo moj dozivljaj kao zene i jedinke kroz iskustvo i promatranje okoline. Osporavaš da je mjerodavno? :D

Kad su u pitranju tacne brojke i matematika, naravno da osporavam
SaraFina

#729 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
Pa postoje i veze i šeme koje su bazirane isključivo na privlačnosti i seksu. Naravno tu je potrebno
da obje strane znaju šta hoće i da osjećaje ostave po strani. Ponekad to i ne uspijeva, a nekad
funkcioniše sasvim dobro. Ono što je moja poenta jeste da za dobar i kvalitetan seks nisu nužno
potrebne emocije. Ti si očigledno tradicionalista pa seks vežeš isključivo kroz ono što se kod nas
smatra uobičajenom vezom sa svim emocijama i obavezama koje to uključuje. Ali nisu sve veze
takve, niti moraju da tako funkcionišu.
Pa ne bi pominjala veze za jednu noć i kratkotrajne avanture i poredila ih sa plaćanjem usluga prostitutkama da sam tradicionalista i da sex vezem za emocije. Logično ili ne? :D
Nisam baš primjetio da si ih spominjala, ali nejse.

Na ovoj istoj stranici moj post :
Dakle da u razgovoru razmjenjujemo priče o bivšim neopterećeno i iskreno.. ne bi mi bilo ništa čudno da pomenes i dvadesetak veza za jednu noć ili kratkotrajnih. Bez emocija i oziljaka na duši ..
Ali kad bi pomenuo usluge prostitutki, vjeruj da bi osjećala nelagodu i preispitivala se u sebi zašto?
Mozda bi te i otvoreno pitala.. Ma koliko to vama muškima zvuči normalno kod zena kao što rekoh stvara osjećaj nelagode. Osobito se postavlja pitanje " da li se boji emotivno vezivati" ili uziva li u perverznom nenormalnom sexu koji mu prosječna zena ne moze pruziti" ili hrani li ego tim vezama jer je totalno loš ljubavnik, sebičan koji mrzi zadovoljiti" i sl..
dobar osjecaj

#730 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by dobar osjecaj »

oskarboy wrote:stvar je vrlo jednostavna,musko kad se napali i kad je zeljan brzog sexa onda ode kod kurave i ozezi :D a pogotovo kod kurava odu oni kojim je dosta da zenske moraju danima hodaju i da im ugadjaju i na kraju ne dobiju sex.muski nagoni su jaki .da zene vise daju svojim muzevima i momcima onda kurave nebi ni postojale.zene su krive kako god okrenes :D pa zbog zena su se i ratovi vodili jer nisu dale :D a musko kad popije i kad vidi dobru trebu svu zategnuto pa vecina bi je odmah ebavala i platila za sex
Once upon a time...ode ali u bajkama.

Prosjecan muskarac kad se napali i zeljan je brzog uzitka se najcesce istrese u wc papir ili wc solju (sva tumacenja dozvoljena) :D
bella_ciao

#731 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by bella_ciao »

Vi od obicnog seksa pravite nesto nevidjeno bitno, kompleksno i sta ti ja znam.

Halo ba ljudi, sex je nije cijepanje atoma.

Na kraju krajeva kolko vas je probalo usluge prostitutke pa znate kako je?
SaraFina

#732 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:

I zena je uvijek i u svakoj prilici više u poziciji da bira i sa prosječnim izgledom nego što je muškarac sa iznadprosječnim :D
Ovime si upravo potvrdila moju tezu koju sam ja nazvao "seksualna nadmoc". I u njoj lezi dio odgovora zasto se odredjeni muskarci odlucuju za prostitutke. Da naglasim jos jednom-DIO odgovora.

Da odgovorim na prijasnji post, ali ponovo govorim iskljucivo o sebi. Svoju seksualnu i emocionalnu proslost cuvam za sebe, jer se ne kaze dzaba da gospoda o tome gubi pamcenje :thumbup:

Proslost je nesto sto se dogadjalo dok ta konkretna osoba sa kojom ulazim u novi odnos nije postojala. Dakle da je ona bila u igri, mozda bi moji izbori bili drukciji. Toliko :thumbup:

Dobro. Ti imaš uvijek šarmantan način da se izvučeš. To ne sporim :D

Ja sam ti naravno pojasnila o mitu zlatne koke i nelojalnoj konkurenciji.

Sad mogu i o seksualnoj nadmoći .. Zene kojima je stalo do muškarca rijetko koriste takva srestva u svrhu manipuliranja. Dakle po tome najbolje mozeš znati koliko si joj emotivno bitan.
Nema emotivnih ucjena i sličnih gluposti :D

Vidiš da si dobio i korisnih informacija uz šarmantan pristup, čak i ako neke stvari ne odobravam u tvom ponašanju :D

Zvučim pravo pokroviteljski :D
dale cooper

#733 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:

Dakle da u razgovoru razmjenjujemo priče o bivšim neopterećeno i iskreno.. ne bi mi bilo ništa čudno da pomenes i dvadesetak veza za jednu noć ili kratkotrajnih. Bez emocija i oziljaka na duši ..
Ali kad bi pomenuo usluge prostitutki, vjeruj da bi osjećala nelagodu i preispitivala se u sebi zašto?
Mozda bi te i otvoreno pitala.. Ma koliko to vama muškima zvuči normalno kod zena kao što rekoh stvara osjećaj nelagode. Osobito se postavlja pitanje " da li se boji emotivno vezivati" ili uziva li u perverznom nenormalnom sexu koji mu prosječna zena ne moze pruziti" ili hrani li ego tim vezama jer je totalno loš ljubavnik, sebičan koji mrzi zadovoljiti" i sl..
Ah da, to sam previdio. Izvini. :)

A za ovo boldano. Zar se to isto pitanje i ne postavlja ako je imao "dvadesetak veza za jednu noć"?
Zar ti ovo isto ne stvara osjećaj nelagode ako želiš da ostvariš normalnu i dugotrajnu vezu za tom osobom?
alkalna_baterija

#734 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by alkalna_baterija »

Meni ovdje jedino smeta sto, kako se moglo skontat, cesce ozenjeni posezu za tim, da li jer su neizivljeni, da li jer su prezasiceni svakodnevne kolotecine, ne znam. Ali ovim slobodnim ne zamjeram vala, nisam im ja pare zaradjivala, fakat me ne interesuje. Cak i da je moj partner koristio ove usluge, ne bi me uopste tangiralo do momenta (ako bi doslo dotle) kad me uporedjuje s njom. To je vec dno dna.

Ono sto mi takodjer smeta je sto se obicne djevojke tako malo cijene, da su u stanju prodati se za materijalno, sto znaci da imaju poremecene moralne i zivotne vrijednosti, a recimo jedna od ovih sto je poznajem je na pedagogiji i ona ce sutra da uci i maltene odgaja necije dijete.
Big Ang

#735 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Big Ang »

alkalna_baterija wrote:Meni ovdje jedino smeta sto, kako se moglo skontat, cesce ozenjeni posezu za tim, da li jer su neizivljeni, da li jer su prezasiceni svakodnevne kolotecine, ne znam. Ali ovim slobodnim ne zamjeram vala, nisam im ja pare zaradjivala, fakat me ne interesuje. Cak i da je moj partner koristio ove usluge, ne bi me uopste tangiralo do momenta (ako bi doslo dotle) kad me uporedjuje s njom. To je vec dno dna.

Ono sto mi takodjer smeta je sto se obicne djevojke tako malo cijene, da su u stanju prodati se za materijalno, sto znaci da imaju poremecene moralne i zivotne vrijednosti, a recimo jedna od ovih sto je poznajem je na pedagogiji i ona ce sutra da uci i maltene odgaja necije dijete.

O ovome bismo trebali pričati. :thumbup:

A ko gdje meće za svoje pare, brige me. A i te bolesti, spolno prenosive, nije garant da će ih od prostitutke dobiti. Može od bilo koga.
emko1234

#736 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by emko1234 »

[/quote]Jao strasno... pusila, popusila, ispusila, popusi mi i slicno su mi omiljeni izrazi koji najcesce ukazuju na nemoc muskarca koji ih koristi kad misli da ce time postiditi i "zacepiti usta" (kakva divna igra rijeci i slika) svima oko sebe...
Koga ba briga za tvoj ili bilo ciji moral.
Svejedno mi je kakve su tvoje osnovne zivotne potrebe i kako ih ostvarujes. Nije mi svejedno kad se opisujes kao tek jos jedan prosjecan zdrav muskarac i kad mi ti i hrpa ovih navijaca iz sjene pokusavate prodati pricu da se tako ponasa svaki prosjecan, zdrav muskarac. Tacka.[/quote]
HAHAHAHAHHA, draga djevojko. Ne poznaješ me. A vidim da si u tripu da možeš i znaš procjeniti kad, ko, sta koristi kako bi postigao nešto. To me samo navodi na zaključak da si život provela pročavajući ga u teoriji. Samo postoji fazon, nije sve u teoriji, praksa je nezbježna da bi se došlo do zaključka i da bi se stvorio relevantniji i obketivniji pogled na raznorazne životne situacije.
Nigdje nisam napisao da je to modus operandi svakog normalnog, proječnog i zdravog muškarca. Dapače, uvijek sam govorio da je to moje mišljenje i stav i da me aposlutno ne zanima šta će ko misliti o tome.
I jedno pitanje, ko si ti da deklarišeš kakvo ponašanje treba da ima prosječan, normalan i zdrav muškarac? Ti si neko ko određuje standarde ili?
SaraFina

#737 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Ah da, to sam previdio. Izvini. :)

A za ovo boldano. Zar se to isto pitanje i ne postavlja ako je imao "dvadesetak veza za jednu noć"?
Zar ti ovo isto ne stvara osjećaj nelagode ako želiš da ostvariš normalnu i dugotrajnu vezu za tom osobom?

Ni blizu ne stvara osjećaj nelagode kao priznanje o korištenju usluga prostitutki.

Mada naravno ne zvuči ni ohrabrujuće. Pitaš se da li je " površan" ili emotivno nezreo itd.

Uvijek osobu analiziras iz nastupa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#738 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Sad mogu i o seksualnoj nadmoći .. Zene kojima je stalo do muškarca rijetko koriste takva srestva u svrhu manipuliranja. Dakle po tome najbolje mozeš znati koliko si joj emotivno bitan.

Vidiš da si dobio i korisnih informacija uz šarmantan pristup, čak i ako neke stvari ne odobravam u tvom ponašanju :D

Hvala za komentar, pocascen sam, ali iskreno :)

Mada nije smisao bilo "izvlacenje" koliko teznja da pokusam pribliziti pogled sa ove strane nišana. Naravno da uslovljavanje i emotivno seksualni pritisak nisu odlicje zdravih veza, ali zena je uvijek svjesna tog mocnog oruzja i mogucnosti da za njim potegne.

To je isto kad ja upadnem u finansijsku dubiozu, znam da imam onih stotinjak eura zastekanih negdje, pa ako bas prigusti, posluzit cu se njima. :D

Moras priznati da si i ti dobila informacija, a ne zvucis pokroviteljski. Vecini ni ne zelim da repliciram licno, ako si primijetila :thumbup:
bella_ciao

#739 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by bella_ciao »

ako ti se partner okrene koristenju usluga prostitutki postavlja se pitanje:

Do koga je? Do tebe ili do njega?

:D :D
dale cooper

#740 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:

Ni blizu ne stvara osjećaj nelagode kao priznanje o korištenju usluga prostitutki.

Mada naravno ne zvuči ni ohrabrujuće. Pitaš se da li je " površan" ili emotivno nezreo itd.

Pa ako je sklon gomili brzopoteznih veza za jednu noć, sigurno je da mu emocije i vezivanje
nisu na prvom mjestu. :D A možda jednostavno nije naletio na ženu kao ti. :D

A šta ako je imao 2-3 prosječne veze i otišao jednom prostitutki kad je bio period ekstremne suše? :D
SaraFina

#741 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Hvala za komentar, pocascen sam, ali iskreno :)

Mada nije smisao bilo "izvlacenje" koliko teznja da pokusam pribliziti pogled sa ove strane nišana. Naravno da uslovljavanje i emotivno seksualni pritisak nisu odlicje zdravih veza, ali zena je uvijek svjesna tog mocnog oruzja i mogucnosti da za njim potegne.

To je isto kad ja upadnem u finansijsku dubiozu, znam da imam onih stotinjak eura zastekanih negdje, pa ako bas prigusti, posluzit cu se njima. :D

Moras priznati da si i ti dobila informacija, a ne zvucis pokroviteljski. Vecini ni ne zelim da repliciram licno, ako si primijetila :thumbup:

Da shvatila sam .. I meni je bio sličan cilj. Ja tvoju lovu ne mogu kontrolirati. :D

Nego kad su veze u pitanju uvijek postoji rizik da osoba bude izmanipulirana. I zene se toga boje. Samo što je rijetko pronaći osobu koja će ti se brzo emotivno otvoriti.

Ja čak mislim da muškarci cijene više zene koje umiju kalkulurati u vezi i da su im takve zanimljivije i intrigrantnije.

Hoću reći da svako zivo biće ima svoje strahove. Bitno je potpisnuti ih i otvoriti srce.

Ljubav se jednom dogodi. Ona lijepa i nezaboravna mozda i vječna :thumbup:
SaraFina

#742 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Pa ako je sklon gomili brzopoteznih veza za jednu noć, sigurno je da mu emocije i vezivanje

A šta ako je imao 2-3 prosječne veze i otišao jednom prostitutki kad je bio period ekstremne suše? :D

Smiješna su ti pitanja. Danas djeca od trinestak godina pa do sedamest imaju po dvadesetak sličnih veza :D

Tako da govoriti o tome u kontekstu sadašnjosti kad ljudi ( kao što sam tvrdiš ne dozivljavaju sex kroz emotivno zblizavanje ) je Šizifov posao :D

Ostatak upisa mi je van konteksta i jeftin pokušaj provokacije. Sorry na to ne padam :D
Ramzess Veliki

#743 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Hmm ... ovo je vrlo diskutabilno. Odnosi se na muškarce i žene. Svi mi biramo i budemo birani, i to tako treba i da prihvatimo. Stav "Ja biram" je samo polovično tačan jer je pitanje da li ćeš biti prihvaćen.

:shock: Meni se čini đabe sam se školovao ... ova matematika mi nikako nije jasna ... :D
dobar osjecaj

#744 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by dobar osjecaj »

emko1234 wrote: Ne poznaješ me.
A vidim da si u tripu da možeš i znaš procjeniti kad, ko, sta koristi kako bi postigao nešto. To me samo navodi na zaključak da si život provela pročavajući ga u teoriji.
Nigdje nisam napisao da je to modus operandi svakog normalnog, proječnog i zdravog muškarca.
I jedno pitanje, ko si ti da deklarišeš kakvo ponašanje treba da ima prosječan, normalan i zdrav muškarac? Ti si neko ko određuje standarde ili?
Tacno.
Ne znam kako vidis. Pisem o opstoj upotrebi izraza o pusenju koji se najcesce koriste u te svrhe. Sigurno nikome ne kazes "popusi mi" kad zelis da mu kazes zapravo "dobar dan, kako si". Zivim sa prosjecnim, zdravim ljudima. U stvarnosti, a teoretisemo po potrebi.
Nisam ni napisala da si ti eksplicitno napisao da je to nacin funkcionisanja svakog prosjecnog muskarca. To su napisali tvoji navijaci iz sjene na par stranica unazad rekavsi da tako funkcionise vecina muskaraca.
Ja ne odredjujem standarde. Prosjecan zdrav, muskarac mozda cesto masta da bez rijeci pokupi bilo koju zenu u bilo kojem klubu, da je grubo zgrabi i odvuce do prvog prljavog smrdljivog wc-a, pocijepa joj odjecu i ostavi je da se snalazi poslije kako zna i umije tako sva poderana, nakon sto ga je izmedju ubacio sa ili bez kondoma. Rijetko to i uradi. Ne zato sto sam ja rekla da je prosjecan i zdrav muskarac nego zato sto ga u tome sprijecava bezbroj urodjenih ili stecenih oblika zdravog ponasanja.
bella_ciao

#745 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by bella_ciao »

80+45=100

Prema sarafini :lol:

Ona to iz svog iskustva :D
SaraFina

#746 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by SaraFina »

bella_ciao wrote:80+45=100

Ne. Nego od uzorka 100% zenske populacije 80% ih moze birati. A od uzorka 100% muške populacije 45% ih ima tu privilegiju.

Ako budeš trebao još instrukcija iz mateatike za treći razred tu sam :D

Iz iskustva naravno. Završila sam mnogo više škole
Big Ang

#747 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Big Ang »

:lol:
Jokericious

#748 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by Jokericious »

SaraFina wrote:
bella_ciao wrote:80+45=100

Ne. Nego od uzorka 100% zenske populacije 80% ih moze birati. A od uzorka 100% muške populacije 45% ih ima tu privilegiju.

Ako budeš trebao još instrukcija iz mateatike za treći razred tu sam :D

Iz iskustva naravno. Završila sam mnogo više škole
Sta zene mogu birati? Njih 80%? Pojasni.
madner

#749 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by madner »

Nije ni cudo da nelojalna konkurencija smeta kada sa matematikom kubure. :D
dale cooper

#750 Re: Obicne djevojke koje prodaju sex

Post by dale cooper »

SaraFina wrote:
dale cooper wrote:
SaraFina wrote:

Smiješna su ti pitanja. Danas djeca od trinestak godina pa do sedamest imaju po dvadesetak sličnih veza :D

Tako da govoriti o tome u kontekstu sadašnjosti kad ljudi ( kao što sam tvrdiš ne dozivljavaju sex kroz emotivno zblizavanje ) je Šizifov posao :D

Ostatak upisa mi je van konteksta i jeftin pokušaj provokacije. Sorry na to ne padam :D
Napredna neka omladina. :roll: Izgleda da se seksaju više od starijih ovdje. :| :lol:

Kažeš da nisi tradicionalista, a u jednom od prethodnih postova kažeš:
"Ljubav se jednom dogodi. Ona lijepa i nezaboravna mozda i vječna"
E ako to nije pogled na ljubav jednog tradicionaliste i romantika, onda ne znam šta jeste. :-D
I da se razumijemo, to je divno i jako mi se sviđa. :) Ali...ne sviđa mi se način kako sve ostalo
što se ne uklapa u tvoju viziju seksualnosti i ljubavi prikazuješ kao nenormalno.
Poenta je da različiti ljudi imaju različite prohtjeve i meni je to ok. Live and let live.

Nije mi bila namjera da provociram, ništa manje nego što je i tebi. :D
Post Reply