Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#726 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

aCme wrote:Kažu Papetu obeštećenje 1,5 mil. KM :-)
ja bih volio da mu moraju platiti 5 miliona obeštećenja, pa bi onda malo pripazili sljedeći put kako, s kim i kakav ugovor potpisuju.
Kal El

#727 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Kal El »

hau jes no wrote:treba dovest one sto prave football manager :D
Pa takav jedan je postao menadžer u nekoj drugoj ligi,ili možda čak u prvoj,ali gdje ne znam,zaboravio sam :D
Logovan

#728 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

oridjidji wrote:
Logovan wrote:
oridjidji wrote:Sta je Susic uradio do preuzimanje reprezentacije BiH u svojoj trenerskoj karijeri?
To mi inače dovodili trenere sa uspjesima, pa su nam bitne njihove karijere? :oops: Pape nije uradio skoro ništa kao trener, ali nas je odveo na SP. :wink:
Taj mu se uspijeh ne moze osporiti, ali treba se uzeti u obzir koji je selektor s cime raspolagao i u kakvim trenutcima, on nije postao selektorom kada su Uske, Dominkovic i kompanija vodili savez, nego kasnije kada se sve smirilo, niti je neki od drugih selektora imao bas na raspolaganju ono sto je on imao od casa preuzimanja na ovamo, pa da se moze realno sagledati da li je recimo ono sto su Sliskovic i Ciro napravili neuspijeh ili nije.
Da, jeste Papetu bilo "bolje", postao je selektor kada su se neke stvari smirile, ali to uopšte nije bila neka velika "pomoć" za odlazak na prvenstvo.
Ovo mi je glupo kao i ono kada neki kažu da Pape ne bi izborio SP da mu nije bilo Osima, jer mu je eto on pomagao oko formacija, taktike, itd. :-)
LSD

#729 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

budza

#730 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by budza »

mehmed bazdarevic ili meho (kodro) kao prva opcija.
miroslav djukic kao druga (a zasto ne i prva).
prosinecki kao br. 3.

vahid, sergej i amar niposto.
vahid je neporikosnoveno br 1 vec dugo trener na ovim prostorima, no jebenog je karaktera (umisljen je puno za nase prilike).
amar nema blage veze. mlad je jos, ali znanjem nikada nece preci granice premijer lige.
sergej isto tako kao i amar. za razliku od amara, od sergeja mozda i bude nesto, samo treba da se malo prizemlji. neka uzme neki klub da trenira u cvajti pa mic po mic...
bajevic bi isto bio top resenje, no on se izjasnio da ne moze.
Hajvan

#731 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Hajvan »

DaysleepeR wrote:al što ljudi ovdje pate od kulta ličnosti...

kao izabraćeno novog kojem će se psovat sve po spisku čim napravi grešku... pa psovaće se, pa šta? nije niko sveta krava majku mu...

psuju i meni razni anonimusi sve po spisku i u saobraćaju i u stotinu situacija, pa šta...
baš tako! :thumbup:

Još da dodam- što idu na qufer ove otrcana sintagme o "pljuvčakom mentalnom sklopu" i "nama niko ne valja".
koji mentalitet i koi mi, ba.
TheMule

#732 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Novom treneru dati mandat do kraja kvalifikacija, nista duze.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#733 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

Amar Osim je selektor, možete slobodno otvoriti temu.
denimb

#734 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by denimb »

Jebaste vi mene, ode sat vremena u nista...ja poceo citati od prve strane, rekoh da pohvatam sve pa cu onda komentarisati...na 15 skontam sta se desava...na zadnjoj ista prica...

Odoh spavati... :skoljka:
Kemal Malovčić

#735 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Kemal Malovčić »

Velkoski wrote:Amar Osim je selektor, možete slobodno otvoriti temu.
Loše si informiran.

AO je novi trener golmana.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#736 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

Kemal Malovčić wrote:
Loše si informiran.

Momak, nemoj da te stativom opalim!

Moje informacije su uvijek provjerene i iz prve ruke, nebrojeno puta sam to dokazao, lijep pozdrav i selam.
haubica_i_to_teshka

#737 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by haubica_i_to_teshka »

Kemal Malovčić wrote:
Loše si informiran.

Bakingemska palata josh nije potvrdila :D

Velkoski, kamera ti se pokvarila :evil: zbog te izjave :D
zelenjava

#738 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

budza wrote:mehmed bazdarevic ili meho (kodro) kao prva opcija.
prosinecki kao br. 3.

vahid je neporikosnoveno br 1 vec dugo trener na ovim prostorima, no jebenog je karaktera (umisljen je puno za nase prilike).
amar nema blage veze. mlad je jos, ali znanjem nikada nece preci granice premijer lige.
sergej isto tako kao i amar. za razliku od amara, od sergeja mozda i bude nesto, samo treba da se malo prizemlji. neka uzme neki klub da trenira u cvajti pa mic po mic...
Čuj za razliku od Amara od Sergeja možda bude nešto :lol: :lol:

Jedan trener 20 godina, drugi na FM-u trenirao nekog samo.
haubica_i_to_teshka

#739 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

zelenjava wrote:
prosinecki kao br. 3.

20 god i nije dalje od zelje “dobacio” :zzzz: :lol:

impresivno :mrgreen:
SkyLimit

#740 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Sušić nije dobio angažman u reprezentaciji na osnovu trenerske karijere, već zbog toga što je bio igračka legenda. Dosta mi je toga, ja npr. Barbareza cijenim do neba, ali treba gledati samo trenersku karijeru kandidata. Ne govorim to ja samo zbog nas, već i zbog tih legendi. Sušić je došao kao Pape kome su se svi divili, a otišao kao Tele kome čak ni jedan igrač se nije udostojio ni da posveti status na društvenim mrežama. Pa nek se legende igraju sa svojom reputacijom i preuzimaju reprezentaciju ako nisu u stanju to iznijeti. Doduše, Sušić da je samo znao procjeniti pravi trenutak za povući se i otišao bi kao Pape, ali to je već nešto drugo.
zelenjava

#741 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zelenjava »

haubica_i_to_teshka wrote:
zelenjava wrote:
prosinecki kao br. 3.

20 god i nije dalje od zelje “dobacio” :zzzz: :lol:

impresivno :mrgreen:
Što je, još uvijek 100% više od Barbareza i Kodre kad je preuzeo reprezentaciju.

Ljudi koji žele Barbareza na klupi su gori od SUšića.
Cybernetic

#742 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Cybernetic »

El Bosnio :D

Image

Mada nema nista od toga.
jeza u ledja

#743 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

alphonse kauders wrote:
iKE wrote:
Zeljoooo wrote:Da budemo realni iako je Amar bolji trener od Safeta
Jesi li ozbiljan ili se salis ??
Mozda jeste bolji ali u talovima iza svlacionice na gostovanjima po zvorniku, trebinju i slicno -_- daj uozbilji se
Izvini, Amar je osvojio milion trofeja, a Safet je u kitastim turskim klubovima redovno letio nakon 10-ak utakmica. Amar je Mourinho za Safeta, što trenerski, što motivatorski.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kao sto rekoh, sad su mi pisanja nekih ljudi jasnija.
BHF_Manijak

#744 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Kolega Velkoski fula kompletan fudbal... Brko nece biti selektor. 8-) Dovest ce ove sto se sami nude.

Mesa bi picke dao samo da ga neko konaco uzme/zaposli, a ni Hadzibegic nije daleko. Dosade dosadne... To su nasi Stimci. Dezurni seratori, a kad treba konkretno - tropa.
jeza u ledja

#745 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Pu jebem ti napisah dug post i izgleda nisam submitovo. :roll:

Nista, glupo je sto je odmah zatvorena tema o Susicu, ono u roku par sati. To se inace radi na forumu, meni nije jasno zasto. Kao da se ne moze nesto komentirati dan poslije? :-) Bosanski Kralj je mescini napisao lijep post na onoj temi o Susicu i to je otprilike moje razmisljanje.

Napisao sam u ovom dugom postu....da je Susicu plata bila oko $350k godisnje. S tom platom, koliko god se cinila visoka ne mozemo dovesti strucnjaka sa znatno boljim CVijom od onog kojeg je imao Susic. Hadzibegic, Bazdarevic, sve je to u pet deka. Prosinecki jos manje. To ne znaci da bi oni bili losi, ali mislim da nama za nesto vise treba neko bolji. Vaha je u Alziru zaradjivao tri put vise od ovog sto je zaradjivao Susic, koji je inace po toj zaradio bio 4 najslabije placeni selektor na SP.

Sto se tice Amara Osima, da ponovim, taj covjek nema nikakvo, ama bas nikakvo iskustvo da vodi jednu od jacih selekcija Evrope. Da ima igrackog iskustva igranja za reprezentaciju pa bih jos i shvatio. Ovako, on je u svijetu fudbala jedna velika nula. Kao sto rekoh, tek sad vidim za ljude koji ga prizeljkuju koliko su u stvari neobjektivno razmisljanje imali kada su pricali o bivsem selektoru.

Ja glasam za stranca tipa Quieroz.
jeza u ledja

#746 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Kolega Velkoski fula kompletan fudbal... Brko nece biti selektor. 8-) Dovest ce ove sto se sami nude.

Mesa bi picke dao samo da ga neko konaco uzme/zaposli, a ni Hadzibegic nije daleko. Dosade dosadne... To su nasi Stimci. Dezurni seratori, a kad treba konkretno - tropa.
Ma da, otprilike je tako. Tipujem na Mesu ili Hadziju, 80% da ce biti jedan od ove dvojice. Radije bih Meshu.
haubica_i_to_teshka

#747 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbareza i amara ne spominjati ni u shali

Da ne bi bio:

"Ne bih ja, al’ eto narod me trazi, a narod zna je l’" :) :run:
Mirza007

#748 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mirza007 »

Da li je moguce dogovoriti sa Cirom deal da dobije neku osnovnu platu do kraja kvalifikacija a onda ako se plasiramo dio prihoda koje cemo dobiti na osnovu ucestvovanja na EP? A bilo bi dosta novaca u igri.
Mislim da bi Ciro pristao jer je takav tip a iskreno ne vidim nikoga boljega za ovu mission impossible - onoga ko bi mogao mobilizirati naciju za ostatak kvalifikacija a tim motivirati i uvjeriti u moguce cudo pa ako prodje-prodje. U uspjesnom ishodu ja bi mu dao da nastavi i na EP a poslije toga razlaz pa da se u miru pripremamo za novi ciklus. Ako ne uspije, nikom nista - ionako smo se vec oprostili.
Mirza007

#749 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mirza007 »

Mirza007 wrote:Da li je moguce dogovoriti sa Cirom deal da dobije neku osnovnu platu do kraja kvalifikacija a onda ako se plasiramo dio prihoda koje cemo dobiti na osnovu ucestvovanja na EP? A bilo bi dosta novaca u igri.
Mislim da bi Ciro pristao jer je takav tip a iskreno ne vidim nikoga boljega za ovu mission impossible - onoga ko bi mogao mobilizirati naciju za ostatak kvalifikacija a tim motivirati i uvjeriti u moguce cudo pa ako prodje-prodje. U uspjesnom ishodu ja bih mu dao da nastavi i na EP a poslije toga razlaz pa da se u miru pripremamo za novi ciklus. Ako ne uspije, nikom nista - ionako smo se vec oprostili.
BHF_Manijak

#750 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Amar mozda i bude selektor, ali U21. :wink:

@Jeze, ma i Mesa i Hadzija u 5 deka. Guze daju po medijima svako malo, koketiraju sa svim i svacim, obicno imaju na sve komentar ili kritiku, ne odudaraju nista vise od prosjecnog forumasa.
A zadnji put kad su nekog trenirali, utakmice se na VHS snimale. :oops:
Locked