Muhamed Besic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#726 Re: Muhamed Besic

Post by JoseMujica »

Iako je Roberto Martinez poveo Muhameda Bešića na pripreme na Tajland, bh reprezentativac još nije igrač Evertona, a sporan je novac za njegovog menadžera

Everton je u četvrtak najavio da svojeg vrlo vjerojatno novog igrača Muhameda Bešića vodi na pripreme na Tajland nakon što su klub iz Liverpoola i Ferencvaroš načelno dogovorili iznos transfera od 5 milijuna eura.

Iako je trener Roberto Martinez za službenu stranicu kluba već najavio Bešićevo upoznavanje s novim suigračima, a oko službenog zaključavanja transfera došlo je do problema, piše Daily Mail.

Naime, cijeli posao koči Bešićev menadžer, koji želi svoj 'dio kolača', ali klubovi se ne uspijevaju dogovoriti oko novca koji bi pripao njemu.

Obje strane nadaju se kako će se i ta zapreka riješiti kako bi bh reprezentativac konačno postao novi igrač Evertona.
:-) ja s kakim pacijantima i ovi naši igrači imaju posla :roll:

Ako imalo pameti ovaj mali ima odma će nogirat ovog konja
drug_profi

#727 Re: Muhamed Besic

Post by drug_profi »

Ma ko zna i kakav ugovor s njim ima. Imas one primjere iz juzne amerike gdje se menadzer sve pita pa cak i gdje ce igrac igrati, a zarada ide pola-pola.

...s mobilnog...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#728 Re: Muhamed Besic

Post by JoseMujica »

Zvanično: Muhamed Bešić potpisao za Everton
:thumbup: :kiss:

Sretno Mume!
MOSALJOZE

#729 Re: Muhamed Besic

Post by MOSALJOZE »

Image
Jedna friška sa Tajlanda
Na facebooku piše:"My name is Muhamed Besic, and I #SupportGaza." :bih: :bih:
Tito_i_Partija

#730 Re: Muhamed Besic

Post by Tito_i_Partija »

drugi profil wrote:Ma ko zna i kakav ugovor s njim ima. Imas one primjere iz juzne amerike gdje se menadzer sve pita pa cak i gdje ce igrac igrati, a zarada ide pola-pola.

...s mobilnog...
To je to. Danas su agenti puno prefrganiji nego sto su bili, skautuju talente sami i onda dogovore da kupe 20%, 30%, cak i 50% prava na igraca koji ima potencijala. Onda prilikom transfera kupujuci klub mora posebno dogovor napravit' sa tim agentom, mimo onog sto je dogovoreno sa prodavajucim klubom.

Tako nesto strasno komplikuje stvari za razvoj igraca, ali mnogi igraci (pogotovo oni siromasniji iz Juzne Amerike) su ili finansijski prinudjeni da tako nesto urade, ili im taj agent napuni usi obecanjima kako ce od njih napraviti svjetske zvijezde ako mu daju veliki dio prava na njih.

Po meni jako losa stvar, jer se vecinom mlada djeca iskoristavaju od strane skrupuloznih agenata, ali nece bit kraja tome zato sto je FIFA najveca mafija na svijetu koja je navikla da dobija koverte pune love i suti.
pashasolidni

#733 Re: Muhamed Besic

Post by pashasolidni »

brat!
dajgle boksera na lijevoj ruci :D :evil: 8-)
ultima_palabra

#734 Re: Muhamed Besic

Post by ultima_palabra »

On da nije fudbaler, bio bi zaštitar :mrgreen:
pashasolidni

#735 Re: Muhamed Besic

Post by pashasolidni »

cccc kako si ga sad podcijenio ,dear ultima :D

kakve mondragete,kozanostre,pickematerine sta bi Muhamed chinio :D
Zatamnjena stakla

#736 Re: Muhamed Besic

Post by Zatamnjena stakla »

:kiss:
Pjanic15

#737 Re: Muhamed Besic

Post by Pjanic15 »

Samo da ne bude ovoga. :mrgreen:

Image
MOSALJOZE

#738 Re: Muhamed Besic

Post by MOSALJOZE »

Image
:lol:
Kal El

#739 Re: Muhamed Besic

Post by Kal El »

MOSALJOZE wrote:Image
Aaaaa vidi ga bez friza :mrgreen:
MOSALJOZE

#740 Re: Muhamed Besic

Post by MOSALJOZE »

Liči malo na Bičakčića
trcicu trceci

#741 Re: Muhamed Besic

Post by trcicu trceci »

sa evertonom moze i osvojiti evropsku ligu, ocekujem dobre rezultate konacno od toga kluba, uvijek im malo fali...ko prije celzi, stalno oko sestog mjesta bili
Logovan

#742 Re: Muhamed Besic

Post by Logovan »

Kal El wrote: Aaaaa vidi ga bez friza :mrgreen:
Onako baš moderan friz. :D
Eborg

#743 Re: Muhamed Besic

Post by Eborg »

Tito_i_Partija wrote:
drugi profil wrote:Ma ko zna i kakav ugovor s njim ima. Imas one primjere iz juzne amerike gdje se menadzer sve pita pa cak i gdje ce igrac igrati, a zarada ide pola-pola.

...s mobilnog...
To je to. Danas su agenti puno prefrganiji nego sto su bili, skautuju talente sami i onda dogovore da kupe 20%, 30%, cak i 50% prava na igraca koji ima potencijala. Onda prilikom transfera kupujuci klub mora posebno dogovor napravit' sa tim agentom, mimo onog sto je dogovoreno sa prodavajucim klubom.

Tako nesto strasno komplikuje stvari za razvoj igraca, ali mnogi igraci (pogotovo oni siromasniji iz Juzne Amerike) su ili finansijski prinudjeni da tako nesto urade, ili im taj agent napuni usi obecanjima kako ce od njih napraviti svjetske zvijezde ako mu daju veliki dio prava na njih.

Po meni jako losa stvar, jer se vecinom mlada djeca iskoristavaju od strane skrupuloznih agenata, ali nece bit kraja tome zato sto je FIFA najveca mafija na svijetu koja je navikla da dobija koverte pune love i suti.
Tacno je to sto govoris ali to je zabranjeno u Engleskoj nakon Teveza i Mascherana tako da nema brige. Vjerovatno ce to i UEFA zabraniti ali Portugal koci jer se to kod njih redovno radi.
Mustang1

#744 Re: Muhamed Besic

Post by Mustang1 »

A sta je sa onima sto su ga psovali kad se zakacio je'l ono sa Jagodicem ? Kad su mu govorili da ce propasti i da nece nikada otici iz Madjarske ? :D
Šveđanin

#745 Re: Odg: Muhamed Besic

Post by Šveđanin »

Frizura. :(

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
fatality

#746 Re: Odg: Muhamed Besic

Post by fatality »

Šveđanin wrote:
Frizura. :(

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
more bit nestalo mu gela a ne zna gdje se moze uzet u tajlandu :D
insomnia78

#747 Re: Muhamed Besic

Post by insomnia78 »

Nek zamuti vode i secera :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Saian

#748 Re: Muhamed Besic

Post by Saian »

sojin sos je rjeshenje
drug_profi

#749 Re: Muhamed Besic

Post by drug_profi »

Mustang1 wrote:A sta je sa onima sto su ga psovali kad se zakacio je'l ono sa Jagodicem ? Kad su mu govorili da ce propasti i da nece nikada otici iz Madjarske ? :D
Mislim nisam taj, i ne znam ko je to bio, ali me ponukalo da prokomentarisem.
Mislim da mu je upravo taj pedagoski samar pomogao u karijeri.
Jedva sam cekao da se pospe pepelom i kad je dosao na Otoku proljetos da igra bezveze utakmicu, znao sam da je problem rjesen. Momak je zestok i ne trpi autoritete. Morao je shvatiti da ipak mora postojati red i da samo tako moze dalje. Sta ce kome Besic koji je nedisciplinovan i radi sta hoce, bez obzira koliko je dobar na terenu.
To sto sam vidio u USA na pripremama za SP i ono sto sam vidio prije dvije godine su nebo i zemlja. Decko je fantasticno napredovao, a jeza me fata kad skontam da je sad pao u ruke vrhunskim trenerima u najboljim godinama. To bi mogao biti jedan od najboljih evropskih defanzivaca. Ako ga Martinez izgradi i ofanzivno (jbg vidjeli smo da se bas ne snalazi u ofanzivi) to ce biti dupli dobitak.

Sto se tice kartona, ne vjerujem da ce ih u Engleskoj dobijati znacajno vise od ostalih igraca na toj poziciji.
Tito_i_Partija

#750 Re: Muhamed Besic

Post by Tito_i_Partija »

Frajer istetoviro bokser na ruci, vidim i pistolj viri u slici sa prethodne strane. Ovaj da nije fudbaler, vjerovatno bi radio za Ziku ili Keljmendija.
Post Reply