Tacno takolua wrote:Ja ne živim vani, a opet mi traže pare.Čak mi se desilo da mi se rodica iz dijaspore javi i traži stoju eura. Prema tome sve je to do insana, kad je glupi uhljup prosijačit će đe stigne.
Zasto dijasporci samo kukaju?
-
paladinka
#726 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
- lua
#727 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
A da ne govorim da mi je rodbina iz dijaspore toliko škrta i bezobrazna da dođu ovamo i zanovijetaju gdje bi išli i šta bi žderali, a za džep se ne bi uhvatili ni u trenucima bunila. 
-
Pol_Pot
#728 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Još kad mi kaže "pa kod vas ovo skupo ko kod nas u Njemačkoj"lua wrote:A da ne govorim da mi je rodbina iz dijaspore toliko škrta i bezobrazna da dođu ovamo i zanovijetaju gdje bi išli i šta bi žderali, a za džep se ne bi uhvatili ni u trenucima bunila.
- lua
#729 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Al' je najjači fazon što su svi po defaultu najednom zaboravili govoriti bosanski, pa se ubacuju strane riječi u govor, pogotovo ako su ljudi tu koji nisu upućeni u činjenicu da dotični stanuju u inostranstvu.Pol_Pot wrote:Još kad mi kaže "pa kod vas ovo skupo ko kod nas u Njemačkoj"
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#730 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ja imam osjecaja da neke ljude izgleda to "kod nas ... sad nebitno jel u Danskoj, Njemackoj ili SveCkoj" paraza u usima ili sta vec... jel to neki trk u oku kad neko tako opisuje nesto?
- Zviz
#731 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nemojte kakiti molim vas, pa neko ko je otisao sa 10 godina a danas zivi van tih prostora 20 i kusur godina te je tamo zivio u sredini gdje je mozda poznavao 3-4 osobe koje govore YUGO jezikom a 200 i kusur koji govore tamosnjim jezikom - sta vi ocekivate? Da govori tecnije i bolje nego npr. neki akademik na npr. Sarajevksom univerzitetu? Da nije malo suludo tako nesto ocekivati, mislim da ne koriste strane rijeci.lua wrote:Al' je najjači fazon što su svi po defaultu najednom zaboravili govoriti bosanski, pa se ubacuju strane riječi u govor, pogotovo ako su ljudi tu koji nisu upućeni u činjenicu da dotični stanuju u inostranstvu.Pol_Pot wrote:Još kad mi kaže "pa kod vas ovo skupo ko kod nas u Njemačkoj"
-
Pol_Pot
#732 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Kad neko živi negdje 15, 20 godina, pa kaže kod nas u Njemačkoj, Danskoj, ŠveCkoj i ne čudi. Ali kada ode i nakon 2,3 godine ne zna naše riječi, ibreti se svemu ovde i govori "kod nas u...", e onda se malo preserava. I ja sam njemački učio prije 15 godina, koristim ga jednom ili nijednom godišnje, pa ne zaboravljam kako se kaže hljeb na njemačkom. A da neko zaboravi neke osnovne riječi svog maternjeg jezika, koji je koristio do neke svoje dvadesete, tridesete godine... e to je malo preseravanje...Zviz wrote:Ja imam osjecaja da neke ljude izgleda to "kod nas ... sad nebitno jel u Danskoj, Njemackoj ili SveCkoj" paraza u usima ili sta vec... jel to neki trk u oku kad neko tako opisuje nesto?
-
Pol_Pot
#733 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Niko ne govori za djecu, ali ljudi koji su ovde odrasli, završili škole, pa onda otišli i odjednom zaborave svoj maternji jezik... očekivamoZviz wrote:Nemojte kakiti molim vas, pa neko ko je otisao sa 10 godina a danas zivi van tih prostora 20 i kusur godina te je tamo zivio u sredini gdje je mozda poznavao 3-4 osobe koje govore YUGO jezikom a 200 i kusur koji govore tamosnjim jezikom - sta vi ocekivate? Da govori tecnije i bolje nego npr. neki akademik na npr. Sarajevksom univerzitetu? Da nije malo suludo tako nesto ocekivati, mislim da ne koriste strane rijeci.lua wrote:Al' je najjači fazon što su svi po defaultu najednom zaboravili govoriti bosanski, pa se ubacuju strane riječi u govor, pogotovo ako su ljudi tu koji nisu upućeni u činjenicu da dotični stanuju u inostranstvu.Pol_Pot wrote:Još kad mi kaže "pa kod vas ovo skupo ko kod nas u Njemačkoj"
- Zviz
#734 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Pol_Pot wrote:Kad neko živi negdje 15, 20 godina, pa kaže kod nas u Njemačkoj, Danskoj, ŠveCkoj i ne čudi. Ali kada ode i nakon 2,3 godine ne zna naše riječi, ibreti se svemu ovde i govori "kod nas u...", e onda se malo preserava. I ja sam njemački učio prije 15 godina, koristim ga jednom ili nijednom godišnje, pa ne zaboravljam kako se kaže hljeb na njemačkom. A da neko zaboravi neke osnovne riječi svog maternjeg jezika, koji je koristio do neke svoje dvadesete, tridesete godine... e to je malo preseravanje...Zviz wrote:Ja imam osjecaja da neke ljude izgleda to "kod nas ... sad nebitno jel u Danskoj, Njemackoj ili SveCkoj" paraza u usima ili sta vec... jel to neki trk u oku kad neko tako opisuje nesto?
Dobro mozda u periodu od 2, 3 godine je malo cudno. Ali da neko ko je npr. YUGO jezikom govorio 20-30 godina i da zaboravi nesto je moguce. Evo, da zapocnem od svojih roditelja. I oni poneke rijeci mjesaju, i ako su te jezike govorili skoro svaki dan prvih svojih 30tak godina! A sad predstavi si ovo sljedecih 30 godina zivis u mjestu gdje skoro nema ljudi sa tih prostora. Onda upoznas dva slovenca, nesto makedonaca, jednog madzara iz vojvodine te dva bosanca ponekad se pozdravis s njima ono ovo ali i oni nako na svoje vucu kad govor i sve to. Svaki dan radis 6-8 sati i pricas danski jezik iskljucivo, odes u prodavnice ili bilo gdje isto dodjes kuci upalis tv ono recimo danski progam on u ozadini radi i prica se danski. Vjeruj mi da neke rijeci izlape... i one se izmenje sa rijecima novog maternjeg jezika. Cak je i dokazano da se maternji jezik moze zaboraviti ne 100% ali do nepunih 90% i ako je osoba recimo se koristila 30-40 godina jeizkom.
Ja imam veci broj rodbine dobro mladje koja ne govori niti jedne rijec YUGO jezika.
- lua
#735 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ma ne para me u ušima to. Jedino što me para u ušima je: "Kupili smo neues Auto hihi", a ne trzneš za novčanik kad popiješ i poždereš Božiju kišu. Kurčenje bez pokrića me nervira sve i da rečenica počinje sa "Kod nas u Zen'ci."Zviz wrote:Ja imam osjecaja da neke ljude izgleda to "kod nas ... sad nebitno jel u Danskoj, Njemackoj ili SveCkoj" paraza u usima ili sta vec... jel to neki trk u oku kad neko tako opisuje nesto?
- lua
#736 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ne očekujem da neko treba govoriti tečnije od akademika, na kraju krajeva, mene ako pitaš djeca koja se gore rode ne moraju nikako ni pričati naš jezik. Al' jarane onda bar ispravno pričaj strani jezik, a ne k'o gastarbajter, a kad progovoriš bosanski još si duplo nepismeniji.Zviz wrote:Nemojte kakiti molim vas, pa neko ko je otisao sa 10 godina a danas zivi van tih prostora 20 i kusur godina te je tamo zivio u sredini gdje je mozda poznavao 3-4 osobe koje govore YUGO jezikom a 200 i kusur koji govore tamosnjim jezikom - sta vi ocekivate? Da govori tecnije i bolje nego npr. neki akademik na npr. Sarajevksom univerzitetu? Da nije malo suludo tako nesto ocekivati, mislim da ne koriste strane rijeci.
- stakasa
#737 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Stisni zube jos koju godinu, ovo je kraju. Svake godine je manje i manje dijaspore. Na kraju ce prestat dolazit i mirna Bosnalua wrote:Ma ne para me u ušima to. Jedino što me para u ušima je: "Kupili smo neues Auto hihi", a ne trzneš za novčanik kad popiješ i poždereš Božiju kišu. Kurčenje bez pokrića me nervira sve i da rečenica počinje sa "Kod nas u Zen'ci."Zviz wrote:Ja imam osjecaja da neke ljude izgleda to "kod nas ... sad nebitno jel u Danskoj, Njemackoj ili SveCkoj" paraza u usima ili sta vec... jel to neki trk u oku kad neko tako opisuje nesto?
- Zviz
#738 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Dobro sada, ima svakakvih ljudi, nebi u te rasprave zalazio... sad nisam skontao, jel to oni jedi na tvoj racun ili ti ocekivas da oni plate i tebi i sebi ili je riec o kalsicnom naicnu svak svoje placa?lua wrote:Ma ne para me u ušima to. Jedino što me para u ušima je: "Kupili smo neues Auto hihi", a ne trzneš za novčanik kad popiješ i poždereš Božiju kišu. Kurčenje bez pokrića me nervira sve i da rečenica počinje sa "Kod nas u Zen'ci."Zviz wrote:Ja imam osjecaja da neke ljude izgleda to "kod nas ... sad nebitno jel u Danskoj, Njemackoj ili SveCkoj" paraza u usima ili sta vec... jel to neki trk u oku kad neko tako opisuje nesto?
Ako to na sta ja mislim da je tj. ta treca opcija. To je sasvim normalno. U Spaniji i Italiji se racun podjeli zimedju broja ucesnika. U Sloveniji, Francuskoj, Njemackoj, Danskoj i Austriji je u 9 od 10 primjera svak svoj racun placa.
Postoje ona prijateljstva gdje dvoje sjedi - pa ja castim jednu dvije runde, pa ti ona itd. tog ima i u Danskoj. Cim je vise od dvoje ljudi onda mozda moze da postane komplikovanije. A opet meni je sasvim normalno da ja idem u bar i svak svoje placa. Ja i kolega se dobijemo on uzme sta hoce i plati sebi ja sta hocu i sebi platim. Ja nepoznam da drugaciji odnos, cak i onaj u Spaniji i Italiji mi je malji sumljiv jer sta ako neko ne pojede i ne popije isto kao i svi ostali a sta ako neko pojede i pojije vise nego prosjek, znaci neko ce biti zakacen a neko ce biti na dobitku. Mozda to zvuci cicjaski i kako vec na tim prostorima ali isto tako nije mi jos niko dosao i ostavio u postanskom sanducetu koji stoj / bunt para recimo 100.000€ eto tako pa da mogu sebi prijustiti da se ponasam kao baron.
-
paladinka
#739 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Da, cula sam ja dosta takvih prica isto, ono privale se na rostilj , ali ne jedanput , nego svaki put kad dodju, a nikad se ne sjete pozvati. Joj, jest to meni ruzno, ja isto zivim u inostranstvu , ali mi se zeludac okrene na takve ljude ( nismo svi takvi , da se razumijemo
) .
- stakasa
#740 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Dijaspora je generalno fuj ali ti si fina...paladinka wrote:Da, cula sam ja dosta takvih prica isto, ono privale se na rostilj , ali ne jedanput , nego svaki put kad dodju, a nikad se ne sjete pozvati. Joj, jest to meni ruzno, ja isto zivim u inostranstvu , ali mi se zeludac okrene na takve ljude ( nismo svi takvi , da se razumijemo) .
- lua
#741 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Provela sam i ja tokom studija godine u Njemačkoj, a i u Bosni sa svojom porodicom, rajom imam takav odnos da ili podijelimo račun, ili da se časti. Ni to nije loše, al' neću ja biti humanitarna jbg.Zviz wrote:Dobro sada, ima svakakvih ljudi, nebi u te rasprave zalazio... sad nisam skontao, jel to oni jedi na tvoj racun ili ti ocekivas da oni plate i tebi i sebi ili je riec o kalsicnom naicnu svak svoje placa?![]()
Ako to na sta ja mislim da je tj. ta treca opcija. To je sasvim normalno. U Spaniji i Italiji se racun podjeli zimedju broja ucesnika. U Sloveniji, Francuskoj, Njemackoj, Danskoj i Austriji je u 9 od 10 primjera svak svoj racun placa.
Postoje ona prijateljstva gdje dvoje sjedi - pa ja castim jednu dvije runde, pa ti ona itd. tog ima i u Danskoj. Cim je vise od dvoje ljudi onda mozda moze da postane komplikovanije. A opet meni je sasvim normalno da ja idem u bar i svak svoje placa. Ja i kolega se dobijemo on uzme sta hoce i plati sebi ja sta hocu i sebi platim. Ja nepoznam da drugaciji odnos, cak i onaj u Spaniji i Italiji mi je malji sumljiv jer sta ako neko ne pojede i ne popije isto kao i svi ostali a sta ako neko pojede i pojije vise nego prosjek, znaci neko ce biti zakacen a neko ce biti na dobitku. Mozda to zvuci cicjaski i kako vec na tim prostorima ali isto tako nije mi jos niko dosao i ostavio u postanskom sanducetu koji stoj / bunt para recimo 100.000€ eto tako pa da mogu sebi prijustiti da se ponasam kao baron.
-
paladinka
#742 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Cuj, ja sam naglasila da nisu svi takvi 
- stakasa
#743 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nisu svi takvi ali jeste vecinalua wrote:Provela sam i ja tokom studija godine u Njemačkoj, a i u Bosni sa svojom porodicom, rajom imam takav odnos da ili podijelimo račun, ili da se časti. Ni to nije loše, al' neću ja biti humanitarna jbg.Zviz wrote:Dobro sada, ima svakakvih ljudi, nebi u te rasprave zalazio... sad nisam skontao, jel to oni jedi na tvoj racun ili ti ocekivas da oni plate i tebi i sebi ili je riec o kalsicnom naicnu svak svoje placa?![]()
Postoje ona prijateljstva gdje dvoje sjedi - pa ja castim jednu dvije runde, pa ti ona itd. tog ima i u Danskoj. Cim je vise od dvoje ljudi onda mozda moze da postane komplikovanije. A opet meni je sasvim normalno da ja idem u bar i svak svoje placa. Ja i kolega se dobijemo on uzme sta hoce i plati sebi ja sta hocu i sebi platim. Ja nepoznam da drugaciji odnos, cak i onaj u Spaniji i Italiji mi je malji sumljiv jer sta ako neko ne pojede i ne popije isto kao i svi ostali a sta ako neko pojede i pojije vise nego prosjek, znaci neko ce biti zakacen a neko ce biti na dobitku. Mozda to zvuci cicjaski i kako vec na tim prostorima ali isto tako nije mi jos niko dosao i ostavio u postanskom sanducetu koji stoj / bunt para recimo 100.000€ eto tako pa da mogu sebi prijustiti da se ponasam kao baron.A da očekujem da se meni plaća roknula bih se davno. Ne, ne. Ovi moji kad dođu eksplicitno očekuju da ja njima plaćam njihove debilizme, a čovjek ne može reći "Neću", jer je familija u pitanju, znaš već kako to ide. Naravno, hiljadu ljudi-hiljadu ćudi, ne kažem da su svi dijasporci takvi, nego o svom ličnom iskustvu pričam
- lua
#744 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Istina, stvarno. Bar meni nije jasno to stremljenje za kurčenjem i to preseravanje i glupiranje, a ja ih znam kad su pištolji bili. Imam samo jednu prijateljicu koja živi u inostranstvu, koja je sasvim normalna i rega, a gore je tek nekih 7 godina zbog studija i to.stakasa wrote: Nisu svi takvi ali jeste vecina. Treba raskrstit sto prije to bolje. Mi smo dva svjeta razlicita... Hajde brate da i to dno dodirnemo, malo je dosad unisteno, pa kad nista vise ne ostane mozda se i okrenemo razumu
- stakasa
#745 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
O tome ti pricam. Svi ce biti zadovoljniji ako dijaspora ode u Spaniju i Tursku.lua wrote:Istina, stvarno. Bar meni nije jasno to stremljenje za kurčenjem i to preseravanje i glupiranje, a ja ih znam kad su pištolji bili. Imam samo jednu prijateljicu koja živi u inostranstvu, koja je sasvim normalna i rega, a gore je tek nekih 7 godina zbog studija i to.stakasa wrote: Nisu svi takvi ali jeste vecina. Treba raskrstit sto prije to bolje. Mi smo dva svjeta razlicita... Hajde brate da i to dno dodirnemo, malo je dosad unisteno, pa kad nista vise ne ostane mozda se i okrenemo razumu
P.S. Interesantno da dijasporsko kurcenje najmanje smeta siromasnim Bosancima i Hercegovcima.
- Zviz
#746 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ja nikako ne kontam sta vi dole ocekujete od ljudi koji zive 20-30 ili 40 godina vani a sta oni mozda od vas ocekuju.
Ja licno nista ne ocekujem od nikoga iz BiH. Suludo bi bilo, da sta ocekujem, jedino ako je neki problem u pitanju pa da se neke odgovornosti podjele oko nekog problema pa da na taj nacin ocujem da svaka strana obavi svoj zadatak. Ali nesto vise tj. u svakodnevnom kontekstu, ja licno nista od nikoga ne ocekujem ni da mi kupi, plati, ucini ili sta vec.
Da je rijec o dva svijeta to stoji. Ipak ujteje okruzenje na starije a ne samo na djecu.
Da postoji neka blaga mrznja prema ljudima koji su izbjegli, ostisli i tako to, i to se da vidjeti na svakom koraku. Naravno nece neko mrziti svoju rodbinu ali hoce susjed, iz nekog razloga, a koji je to razlog?
Dobro za pojednine iz inostranstva je BiH postala poligon za dokazivanja i ljecenja nekih kompleksa... ali da li je to sad tako upadno postalo necu moci se izjasniti. Opet sa druge strane vi imate ljudi koji su izbjegli i sve sto su imalu u toj drzavi danas nemaju, jednostavno nemaju nista, kad borave tu onda su kod rodbine na nekoliko dana ili kako vec. Treba i tu stranu razumiti. Da li je ona saka sto zivi u Sloveniji isto tako upadna kao i ovi sto zive u Svedskoj gledaju ci na to da je standard u SLO opao za skro pa u pola. Ko su dijasporci kako ih neki od vas omljneo tako nazivaju? Sta je to karakteristicno u ponasnjau i izgledju jendog dijasporca? Sta vam zapadne za oko. Ja ipak mislim, da je vise predrasuda iz BiH prema njima nego obrnuto.
Ja licno nista ne ocekujem od nikoga iz BiH. Suludo bi bilo, da sta ocekujem, jedino ako je neki problem u pitanju pa da se neke odgovornosti podjele oko nekog problema pa da na taj nacin ocujem da svaka strana obavi svoj zadatak. Ali nesto vise tj. u svakodnevnom kontekstu, ja licno nista od nikoga ne ocekujem ni da mi kupi, plati, ucini ili sta vec.
Da je rijec o dva svijeta to stoji. Ipak ujteje okruzenje na starije a ne samo na djecu.
Da postoji neka blaga mrznja prema ljudima koji su izbjegli, ostisli i tako to, i to se da vidjeti na svakom koraku. Naravno nece neko mrziti svoju rodbinu ali hoce susjed, iz nekog razloga, a koji je to razlog?
Dobro za pojednine iz inostranstva je BiH postala poligon za dokazivanja i ljecenja nekih kompleksa... ali da li je to sad tako upadno postalo necu moci se izjasniti. Opet sa druge strane vi imate ljudi koji su izbjegli i sve sto su imalu u toj drzavi danas nemaju, jednostavno nemaju nista, kad borave tu onda su kod rodbine na nekoliko dana ili kako vec. Treba i tu stranu razumiti. Da li je ona saka sto zivi u Sloveniji isto tako upadna kao i ovi sto zive u Svedskoj gledaju ci na to da je standard u SLO opao za skro pa u pola. Ko su dijasporci kako ih neki od vas omljneo tako nazivaju? Sta je to karakteristicno u ponasnjau i izgledju jendog dijasporca? Sta vam zapadne za oko. Ja ipak mislim, da je vise predrasuda iz BiH prema njima nego obrnuto.
- Bluemore
#747 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
najgori su ovi sto traze po twiteru 
-
forel
#748 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Svi vole Bosnu, srce za Bosnom vene, a guzica u Njemackoj prede
Skoro sam imao takav upis da sam htio pobjec od vlastite rodbine.1991 godine moji daleki rodjaci izbjegli iz Trebinja, i namah patriotski bjez iz Bosne, .I dosli skoro na deset dana (zato su poplave inace ostanu sedmicu), i ugostili ih mi domacinski, rostilj, izlet ma sve ono da se ne brukamo, zdurat ce se do prvog al hajd da ne nose ruzne uspomene.Sve bilo dobro dok nismo poceli igrat fudbala...odigrali sve pet, skidamo tene, skidamo carape i ja svoje smrdljivce u kesu i prat ce se, a gospoda hop cup i one carape u smece.Ja gledam i cudim se, reko sto u smece?Kaze pa nemamo gdje oprat
wtf?Kae madam' ne umijemo mi prat na ruke samo na masinu...tad je bio kraj...pa sta vi kontate da je ovo đungla a da smo mi Zumba Zumba pleme?Tako su nas davno u ratu smatrali stranci u ratu, kad su nam pokazivali ''kako radi elektricni sporet'', misleci da smo zivljeli u kamenom dobu a vjerovatno smo bili i ispred njih po mnogo cemu, i jos smjesnije mi je bilo, kad sam rekao svom rodjaku da ode u Lukavicu popravit kvar na autoplinu.Prica je bila ''Đe ču kod ''vlaha'' i te suplje'''...
Svaka nacija ima svoju dijasporu, imigraciju, kako god hoces, ali nigdje dijaspora nije udaljenija do one u BiH, i nijedna dijaspora vise ne podcjenjuje one koji su se napatili u rodnoj zemlji kao nasa...Al opet volim rec da je to od covjeka do covjeka...
Skoro sam imao takav upis da sam htio pobjec od vlastite rodbine.1991 godine moji daleki rodjaci izbjegli iz Trebinja, i namah patriotski bjez iz Bosne, .I dosli skoro na deset dana (zato su poplave inace ostanu sedmicu), i ugostili ih mi domacinski, rostilj, izlet ma sve ono da se ne brukamo, zdurat ce se do prvog al hajd da ne nose ruzne uspomene.Sve bilo dobro dok nismo poceli igrat fudbala...odigrali sve pet, skidamo tene, skidamo carape i ja svoje smrdljivce u kesu i prat ce se, a gospoda hop cup i one carape u smece.Ja gledam i cudim se, reko sto u smece?Kaze pa nemamo gdje oprat
Svaka nacija ima svoju dijasporu, imigraciju, kako god hoces, ali nigdje dijaspora nije udaljenija do one u BiH, i nijedna dijaspora vise ne podcjenjuje one koji su se napatili u rodnoj zemlji kao nasa...Al opet volim rec da je to od covjeka do covjeka...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#749 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
jedva čekam ljeto da završi da odu više iz grada
odvedoše nam genetski materijal
gaze nas po cestama
smetaju
vala nek pošalju te pare roditeljima i braći te nek idu u neko drugo mjesto da se turistiziraju
predlažem bankog vijetnam kambodžu i laos
tamo bih ja išao
odvedoše nam genetski materijal
gaze nas po cestama
smetaju
vala nek pošalju te pare roditeljima i braći te nek idu u neko drugo mjesto da se turistiziraju
predlažem bankog vijetnam kambodžu i laos
tamo bih ja išao
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#750 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
jes vala, pare u kovertu i mirna Bosna
ovakvu
ovakvu