mikrozadatak wrote:Ulazi jašta, samo navali. Imas 2-3 varijante tog zadatka, obavezno pogledaj uputstvo blago se razlikuju. Ali super zadatak, gotovo da ne možeš pogriješiti.dobojlija81 wrote:Mikro,Baba ?
Work mode
100% accuracy
4 tasks completed
$0.03 per task
24:50
je li ulazi ovo u onaj postotak,radim one tabele pa sve 100 posto ili da dzaba ne radim jer sam na granici pozz
hvala evo sad cu malo navalit,ima izgleda trik u vezi datuma na ovom zaadatku je zadnji 04.2004. tako kad vidim da se ispod toga trazi datuma samo yes i onda no nema potrebe traziti i copy paste
Sretno
Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
- dobojlija81
#726 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
- AhmetShabo
#727 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
jos nisam dobio ni ja nikakav bonus, a odradio sam ih preko 10..mikrozadatak wrote:Čestitam svima na levelima.
Sve je više ozbiljnih igrača na temi, jedva čekam da počnu pokazivati isplate.
Gdje je onaj AhmetShabo jel dobio kakvih bonusa od onih zadataka sinoć, ja još ništa, ne znam bi li ih igrao dalje.
- dobojlija81
#728 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Work mode
100% accuracy
16 tasks completed
$0.03 per task
evo od pocetnika one tabele valjda ce mi popravit prosjek onaj,uradio sam maximum neda mi više
edit. nabralo se 1,6 $
100% accuracy
16 tasks completed
$0.03 per task
evo od pocetnika one tabele valjda ce mi popravit prosjek onaj,uradio sam maximum neda mi više
edit. nabralo se 1,6 $
- AhmetShabo
#729 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
konacno se nesto ubolo i na gridu

-
obuzdan
#730 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Dobri taskovi za popravljanje rejtinga ali i za zaradu su oni gdje treba opisati podatke sa nekog racuna. Ne moze ih se pnogo uraditi jer je ogranicen broj, ali se da fino zaraditi u kratkom vremenu...
- konahawaii
#731 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
e jbg nema vise tagova...
- SStijena
#732 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Pozdrav.
Interesuje me da li je kod vas isto ovakva veza ili je sigurnija?
Hvala unaprijed.

Hvala unaprijed.

Last edited by SStijena on 04/10/2014 12:17, edited 3 times in total.
- konahawaii
#733 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
da li se accuracy na quiz mode-u uzima u obzir kod ukupne accuracy?
-
obuzdan
#734 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Mislim da ne, ali nek me demantuju ovi "iskusniji" ako nisam u pravu...konahawaii wrote:da li se accuracy na quiz mode-u uzima u obzir kod ukupne accuracy?
- glitch
#735 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ulazi ,ulazi ,itekako da ulazi
do prije 20 tak dana prije nego su poradili na dashbordu
u jobs history-u nisi mogao vidjeti ove na kojima si expelled u quiz modu
i ja vidim ne slaže mi se računica trebo bi imati veći accracy
dok ne skontah da fali par tih na kojima sam expelled i da se itekako računaju
evo i primjera
ovde sam uradio samo quiz mode
nije mi se radilo dalje jer je u work modu bilo puno više pitanja
tako da stoji da sam odradio 0 taskova ali tu je accuracy koji se računa

ne računa se samo u onim zadacima gdje vidite u history-u da su crtice sve mjesto brojeva

do prije 20 tak dana prije nego su poradili na dashbordu
u jobs history-u nisi mogao vidjeti ove na kojima si expelled u quiz modu
i ja vidim ne slaže mi se računica trebo bi imati veći accracy
dok ne skontah da fali par tih na kojima sam expelled i da se itekako računaju
evo i primjera
ovde sam uradio samo quiz mode
nije mi se radilo dalje jer je u work modu bilo puno više pitanja
tako da stoji da sam odradio 0 taskova ali tu je accuracy koji se računa

ne računa se samo u onim zadacima gdje vidite u history-u da su crtice sve mjesto brojeva
- SStijena
#736 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Ako može neko da pogleda na brzinu kod sebe da li mu je ovakva veza kao na slici kada uđe u zadatak?SStijena wrote:Pozdrav.
Hvala unaprijed.
Hvala.
-
obuzdan
#737 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
jeste, sto? u cemu je problem?SStijena wrote:Ako može neko da pogleda na brzinu kod sebe da li mu je ovakva veza kao na slici kada uđe u zadatak?SStijena wrote:Pozdrav.
Hvala unaprijed.
Hvala.
- dobojlija81
#738 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
bajrambarecula
radi li sta malo sam se ušicao nabro sam 5 dolara pozz
Work mode
83% accuracy
79 tasks completed
$0.03 per task
You've completed all your work! neda vise a lagane one web adrese (nicname,short name) samo nisu fer sa ovim procentima 4-5 oduzmukad pogresis jedan a onda treba 5 uradit da se popraviš 1 posto
Work mode
83% accuracy
79 tasks completed
$0.03 per task
You've completed all your work! neda vise a lagane one web adrese (nicname,short name) samo nisu fer sa ovim procentima 4-5 oduzmukad pogresis jedan a onda treba 5 uradit da se popraviš 1 posto
-
nal26exp
#739 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Pozdrav svima! Pratim vas već desetak dana,ali nije mi nešto dalo da se registrujem. Inače sam mikrozadatkov referal, što mu onda dođe i Babin referal-unuk
Samo da ohrabrim one koji nisu još dobili level1- ja sam počeo sa neobux-om i clixsense-om 28.9. i "zarada" mi ide otprilike ovako:
1. dan - 5-6 centi
2. dan - 5 centi
3. dan - 15ak centi (uveče se pojavio prvi zadatak "help us identify the article", uradio sam par taskova, i to na
japanskom pošto sam prethodno 2-3 puta pao na testovima za englesku verziju)
4. dan - 50ak centi (opet Japanac,uz par drugih, 20ak taskova urađenih)
5. dan - oko 25 centi, 18 taskova urađenih, ispunio sam uslov za level sa 8 jobs, 106 tasks i 87% tačnosti
6. dan - 1$, to mi je bio cilj, trebalo mi je 5h za to, dobio sam level 1 i 2,ali sam pokvario i preciznost
7. dan- tj. juče, oko 2$ za 6h
Inače, do 5. i 6. dana sam radio po 2-3h, gledao, istraživao...
Danas mislim da ću da odmaram ,a trenutno sam na 84-85% tačnosti, stalno varira.
U suštini, trebalo mi je oko 2 i po dana do levela, a sve zahvaljujući zadacima koji imaju veliki broj taskova. Po pola sata sam znao da čitam uputstvo, radio zadatke po 15-20 minuta, da bi kasnije to išlo za 5-7 minuta,kad se malo upraksira. Zato pazite na te "identify the article",ako ih skontate, za par dana dobijate level. Inače nisam brz, i imam sporu konekciju, pa će vama sigurno i bolje ići. Samo strpljenja i uspećete
Pitanje za iskusnije: Ako nemaš referala, više se isplati raditi taskove na Neobuxu, čak i ako na clixsenseu imaš premijum članstvo?
Samo da ohrabrim one koji nisu još dobili level1- ja sam počeo sa neobux-om i clixsense-om 28.9. i "zarada" mi ide otprilike ovako:
1. dan - 5-6 centi
2. dan - 5 centi
3. dan - 15ak centi (uveče se pojavio prvi zadatak "help us identify the article", uradio sam par taskova, i to na
japanskom pošto sam prethodno 2-3 puta pao na testovima za englesku verziju)
4. dan - 50ak centi (opet Japanac,uz par drugih, 20ak taskova urađenih)
5. dan - oko 25 centi, 18 taskova urađenih, ispunio sam uslov za level sa 8 jobs, 106 tasks i 87% tačnosti
6. dan - 1$, to mi je bio cilj, trebalo mi je 5h za to, dobio sam level 1 i 2,ali sam pokvario i preciznost
7. dan- tj. juče, oko 2$ za 6h
Inače, do 5. i 6. dana sam radio po 2-3h, gledao, istraživao...
Danas mislim da ću da odmaram ,a trenutno sam na 84-85% tačnosti, stalno varira.
U suštini, trebalo mi je oko 2 i po dana do levela, a sve zahvaljujući zadacima koji imaju veliki broj taskova. Po pola sata sam znao da čitam uputstvo, radio zadatke po 15-20 minuta, da bi kasnije to išlo za 5-7 minuta,kad se malo upraksira. Zato pazite na te "identify the article",ako ih skontate, za par dana dobijate level. Inače nisam brz, i imam sporu konekciju, pa će vama sigurno i bolje ići. Samo strpljenja i uspećete
Pitanje za iskusnije: Ako nemaš referala, više se isplati raditi taskove na Neobuxu, čak i ako na clixsenseu imaš premijum članstvo?
- mikrozadatak
#740 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Pozdrav nal26exp drago mi je što si tu.
Evo probaću ti ja odgovoriti, može me neko dopuniti ako šta ispustim. Meni se čini da je sve to gotovo pa isto.
Na nb su bolje plaćeni taskovi (oko 13% više po tasku) i imaš bonus 12% na urađene taskove. Golden košta 90$ godišnje.
Na cs maksimalan bonus za obično članstvo je čini mi se 7-8%, a za premium 16% (dakle, nakon što ispuniš one uslove za dnevni bonus). Premium košta 17$ godišnje. I na svakih 50$ zarađenih od taskova imaš bonus od 5$ (dakle još 10 %).
Bonusi od referala su 10-12 posto od taskova, mislim da je na cs 10%, a na nb12, nisam bas siguran.
PS za sve
Kad sam već tu, jutros sam radio task "Find the business name, address and phone number from a business website. " 13 centi na nb, 10 na cs. Još je u ponudi.
U kviz modu 3 taska, kasnije 5, dozvoljeno vrijeme 15 minuta. Kliknete na link (web sajt, fb...) i prekopirate adresne podatke koje nađete na ponuđenom linku, dakle nema dalje guglanja. E sad u uputstvu nigdje nije pisalo šta raditi sa poljima za koje nije pronađen podatak, a moralo se u ta polja nešto upisati da bi se prošlo dalje. Ja sam u ta polja udarao -(minus). Uradio ih 9, ne da mi više. S tim da ima mali bag pa mi je dva puta prijavio grešku jer je adresa bila https, a ne http
Sinoć uhvatim neki zadatak za 22 centa, ekstremno lagan. Uhvatio 11 taskova na mom kompu vrlo brzo i koji manje na ženinom. Za 15-tak minuta sam uzeo 4-5 $ (na oba kompa zajedno).

Evo probaću ti ja odgovoriti, može me neko dopuniti ako šta ispustim. Meni se čini da je sve to gotovo pa isto.
Na nb su bolje plaćeni taskovi (oko 13% više po tasku) i imaš bonus 12% na urađene taskove. Golden košta 90$ godišnje.
Na cs maksimalan bonus za obično članstvo je čini mi se 7-8%, a za premium 16% (dakle, nakon što ispuniš one uslove za dnevni bonus). Premium košta 17$ godišnje. I na svakih 50$ zarađenih od taskova imaš bonus od 5$ (dakle još 10 %).
Bonusi od referala su 10-12 posto od taskova, mislim da je na cs 10%, a na nb12, nisam bas siguran.
PS za sve
Kad sam već tu, jutros sam radio task "Find the business name, address and phone number from a business website. " 13 centi na nb, 10 na cs. Još je u ponudi.
U kviz modu 3 taska, kasnije 5, dozvoljeno vrijeme 15 minuta. Kliknete na link (web sajt, fb...) i prekopirate adresne podatke koje nađete na ponuđenom linku, dakle nema dalje guglanja. E sad u uputstvu nigdje nije pisalo šta raditi sa poljima za koje nije pronađen podatak, a moralo se u ta polja nešto upisati da bi se prošlo dalje. Ja sam u ta polja udarao -(minus). Uradio ih 9, ne da mi više. S tim da ima mali bag pa mi je dva puta prijavio grešku jer je adresa bila https, a ne http
Sinoć uhvatim neki zadatak za 22 centa, ekstremno lagan. Uhvatio 11 taskova na mom kompu vrlo brzo i koji manje na ženinom. Za 15-tak minuta sam uzeo 4-5 $ (na oba kompa zajedno).

- babaroga1x
#741 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Pozdrav unuče mojenal26exp wrote:Pozdrav svima! Pratim vas već desetak dana,ali nije mi nešto dalo da se registrujem. Inače sam mikrozadatkov referal, što mu onda dođe i Babin referal-unuk![]()
evo mikrozadatak je sve objasnio, samo da ja ubacim još koju...
1.) nekih zadataka ima samo na neobuxu, nekih samo na clixsensu....
2.) samo neki zadaci su bolje plaćeni na neobuxu
3.) ako uleti puno zadataka isplati se pogledati gdje je bolje plaćen
4.) ako uleti job s jako malo taskova, moj je savjet ne gledati gdje je bolje plaćen nego ga ići rješavati tamo gdje si logiran, da ga netko drugi ne uzme...
5.) zgodna for aje nakon što završiš turu na jednom sajtu, ne daju ti više, pogledati na drugom jel ga možeš tamo rješavati
6.) na neobuxu je broj vlastitih referala ograničen, osim ako ne pljuneš 90 $, na clixsensu ih možeš imati koliko želiš
Sretno Baba
- kloniran
#742 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
meni ako zavrsim na neobuxu ne da uci na clicksensu na taj zadatakbabaroga1x wrote:Pozdrav unuče mojenal26exp wrote:Pozdrav svima! Pratim vas već desetak dana,ali nije mi nešto dalo da se registrujem. Inače sam mikrozadatkov referal, što mu onda dođe i Babin referal-unuk![]()
Pitanje za iskusnije: Ako nemaš referala, više se isplati raditi taskove na Neobuxu, čak i ako na clixsenseu imaš premijum članstvo?![]()
evo mikrozadatak je sve objasnio, samo da ja ubacim još koju...
1.) nekih zadataka ima samo na neobuxu, nekih samo na clixsensu....
2.) samo neki zadaci su bolje plaćeni na neobuxu
3.) ako uleti puno zadataka isplati se pogledati gdje je bolje plaćen
4.) ako uleti job s jako malo taskova, moj je savjet ne gledati gdje je bolje plaćen nego ga ići rješavati tamo gdje si logiran, da ga netko drugi ne uzme...
5.) zgodna for aje nakon što završiš turu na jednom sajtu, ne daju ti više, pogledati na drugom jel ga možeš tamo rješavati
6.) na neobuxu je broj vlastitih referala ograničen, osim ako ne pljuneš 90 $, na clixsensu ih možeš imati koliko želiš
Sretno Baba
- babaroga1x
#743 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
zato i rekoh da provjeriš jel ga možeš rješavati... koji put prodje, koji put ne....kloniran wrote:babaroga1x wrote:meni ako zavrsim na neobuxu ne da uci na clicksensu na taj zadataknal26exp wrote:Pozdrav svima! Pratim vas već desetak dana,ali nije mi nešto dalo da se registrujem. Inače sam mikrozadatkov referal, što mu onda dođe i Babin referal-unuk![]()
Sretno Baba
- mikrozadatak
#744 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Evo imaš sad u ponudi (zapravo zadnja 3 dana) What is the format of this event? i What is the topic of this event?kloniran wrote:
meni ako zavrsim na neobuxu ne da uci na clicksensu na taj zadatak
Možeš igrati na oba, provjereno više puta
Ja format baš volim igrati, lagano skupljam po 5-6 centi ..
Pozdrav
- kloniran
#745 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
ja sam zeznuo na tom jednom formatu nisam ga bas najbolje skontaomikrozadatak wrote:Evo imaš sad u ponudi (zapravo zadnja 3 dana) What is the format of this event? i What is the topic of this event?kloniran wrote:
meni ako zavrsim na neobuxu ne da uci na clicksensu na taj zadatak
Možeš igrati na oba, provjereno više puta![]()
Ja format baš volim igrati, lagano skupljam po 5-6 centi ..
Pozdrav
onaj groupon deal je lagan a 4 centa nosi
-
obuzdan
#746 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Mene interesuje kako dobijes ovakav pregled i na clixu i nb?mikrozadatak wrote:Pozdrav nal26exp drago mi je što si tu.
PS za sve
U kviz modu 3 taska, kasnije 5, dozvoljeno vrijeme 15 minuta. Kliknete na link (web sajt, fb...) i prekopirate adresne podatke koje nađete na ponuđenom linku, dakle nema dalje guglanja. E sad u uputstvu nigdje nije pisalo šta raditi sa poljima za koje nije pronađen podatak, a moralo se u ta polja nešto upisati da bi se prošlo dalje. Ja sam u ta polja udarao -(minus). Uradio ih 9, ne da mi više. S tim da ima mali bag pa mi je dva puta prijavio grešku jer je adresa bila https, a ne http![]()
- babaroga1x
#747 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
na clixu odeš pod tasks - my task history
na neobuxu me znam napamet, pitaj mikra
na neobuxu me znam napamet, pitaj mikra
- glitch
#748 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
glitch wrote:AhmetShabo wrote:kako se na neobuxu gleda historija odradjenih taskova, odnosno mini jobs ? nikako ne mogu da nadjem![]()
- SStijena
#749 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Ja sam se prije nekih desetak dana registrovao i počeo raditi.Imam sada skoro 20 $ ali radim samo zadatke koji su laki, a dobro plaćeni.Tako da ne vjerujem da ću približno zaraditi kao neko od vas,ali dosta je i ovo.
Malopre sam se zeznuo vidim level 3 dobio i budala požurio na neki glupi zadatak i zeznem level zbog 2 c,a uradim drugi 100 % tačan od 10 c
Malopre sam se zeznuo vidim level 3 dobio i budala požurio na neki glupi zadatak i zeznem level zbog 2 c,a uradim drugi 100 % tačan od 10 c
- mikrozadatak
#750 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka
Igraj koliko te ne zamara ili koliko ti love treba. Meni je dobro sto na poslu kad nemam puno obaveza znam zaraditi par dolara dnevno, ne svaki dan naravno.SStijena wrote:Ja sam se prije nekih desetak dana registrovao i počeo raditi.Imam sada skoro 20 $ ali radim samo zadatke koji su laki, a dobro plaćeni.Tako da ne vjerujem da ću približno zaraditi kao neko od vas,ali dosta je i ovo.
S tim da ima i dobro plaćenih zadataka koji nisu puno teški, samo kad im uđeš u fazon.
A za accuracy nemoj previše da brineš, jedino ako deš baš nisko. U početku s obzirom da imaš mali broj odrađenih taskova accuracy se brzo mjenja. Žao mi je što zadnjih možda 7-10 dana ne daju task "find explicit image". Znali su ponuditi po 15.000 taskova, nekad bi ih uradio 130 u komadu, ili 200-300 u par dana, digneš accuracy za tren. Ne znam na kom sajtu igraš, ali ako nisi na clixsensu isplati ti se ući samo radi ovog taska.
Ja sam znao igrati sigurice od 2 centa samo da popravim accuracy na uštrb zarade. Trenutno sam na 82-83%, kontam zaganjati level 3 radi onih par taskova što je ekipa spominjala.
Pozdrav i sretno