Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kota_pisvir

#726 Re: Avionske nesrece

Post by kota_pisvir »

Malezijska vlada unajmila vrača: Boeing još uvijek leti!
ovo je već sprdanje na racun zrtava i njihovih familija.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#727 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

Mati mila sta sve citam. Upalim PC odem na "KLIZ" tj. ovo cudo, kad headlines novine i Bosanci traze avion nestali Boeing 777 :roll:

Sprdanje na racun zrtava :roll:
Googlerica

#728 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

Zviz wrote:Mati mila sta sve citam. Upalim PC odem na "KLIZ" tj. ovo cudo, kad headlines novine i Bosanci traze avion nestali Boeing 777 :roll:

Sprdanje na racun zrtava :roll:
ovo je bolestan potez pojedinaca ,kojim su nesrece dio zabave

:shock: :roll:
Zviz

#729 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

Moj zakljucak.

Mladi ko-pilot inace sumljive naravi (ljudi se mjenjaju) je u nocnom letu klepio glavnog pilota, izkljucio transpondere spustio avio na neki nizu visinu zbog zracnog prometa. Niko nije nista primjetio, evt. su i ona dvojica sa laznim povezana. Da je doslo do otmice neko bi na neki nacin javio nekom svom - mislim pomocu teknologije za komunikaciju. A: ili su negdje sletili evt. neki vojni aerodorom (cisto sumljam) B: negdje u Indijskom okeanu su ljuljnili (najvjerovatnije) jer avion je ipak imao kerozina za jos dobrih 6 sati leta sto moze znaciti da su mogi i pasti negdje kod Maldivskoh ostrva.
Googlerica

#730 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

Zviz wrote:Moj zakljucak.

Mladi ko-pilot inace sumljive naravi (ljudi se mjenjaju) je u nocnom letu klepio glavnog pilota, izkljucio transpondere spustio avio na neki nizu visinu zbog zracnog prometa. Niko nije nista primjetio, evt. su i ona dvojica sa laznim povezana. Da je doslo do otmice neko bi na neki nacin javio nekom svom - mislim pomocu teknologije za komunikaciju. A: ili su negdje sletili evt. neki vojni aerodorom (cisto sumljam) B: negdje u Indijskom okeanu su ljuljnili (najvjerovatnije) jer avion je ipak imao kerozina za jos dobrih 6 sati leta sto moze znaciti da su mogi i pasti negdje kod Maldivskoh ostrva.
nomrlano da tako posmatras,to je tvoja struka,i time se bavi HR Mgmt, u avijaciji :thumbup:

i dalje mislim da je problem bio mehanicke prirode,gjde piloti nisu imali vremena reagirati ,a mehanicki problem ,moze,a ne mora,biti rezultat greske pilota ,a komunikacija je kriticna u kritcnim momentima :!:
sabinna38

#731 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Googlerica wrote:

nomrlano da tako posmatras,to je tvoja struka,i time se bavi HR Mgmt, u avijaciji :thumbup:

i dalje mislim da je problem bio mehanicke prirode,gjde piloti nisu imali vremena reagirati ,a mehanicki problem ,moze,a ne mora,biti rezultat greske pilota ,a komunikacija je kriticna u kritcnim momentima :!:
Neko je prethodno komentirao sto se tice tog nisu imali vremena da reagiraju. Pa reci "sranje" je dovoljno da ovi skontaju da nesto nije u redu !..........AVION JE NAMJERNO OBOREN ILI OTET treceg nema !!
insomnia78

#732 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Shvatas da je poslije 9.11 skoro pa nemoguce uci u pilotsku kabinu plus da postoje tajne procedure javljanja u slucaju otmice?
Ako je avion otet zasto se otmicari jos nisu oglasili, koja je svrha oteti i/ili srusiti avion a da niko ne zna za to?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Googlerica

#733 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

sabinna38 wrote:
Googlerica wrote: nomrlano da tako posmatras,to je tvoja struka,i time se bavi HR Mgmt, u avijaciji :thumbup:

Neko je prethodno komentirao sto se tice tog nisu imali vremena da reagiraju. Pa reci "sranje" je dovoljno da ovi skontaju da nesto nije u redu !..........AVION JE NAMJERNO OBOREN ILI OTET treceg nema !!

kad ti nestaje kisika i kad znas da za 30 sekundi gubis svijest,a poksuavas u mejduvremenu skontati sto se urpavo desava,cisto sumnjam da uvijek,ali uvijek postoji sansa za za mayday :|

da li mozes zamisliti kakva je osjecaj da gubis svijest tokom promjene pritska u kabini ,nije to isto kao kad ti neko zacepi nos i ti ne dises,moras ukljciti faktor pritiska na tijelo :|
sabinna38

#734 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

insomnia78 wrote:Shvatas da je poslije 9.11 skoro pa nemoguce uci u pilotsku kabinu plus da postoje tajne procedure javljanja u slucaju otmice?
Ako je avion otet zasto se otmicari jos nisu oglasili, koja je svrha oteti i/ili srusiti avion a da niko ne zna za to?

Ako je oboren , traze nacin da to zataskaju- klasicno dobijanje na vremenu. Ko zna sta je bilo u tom avionu ?!?!!?
Ako je otet, a unutra je bilo 300 ljudi, treba organizacija - opet treba vremena....( ja sa svojih 4 nekad ne znam sta cu ) ... Cucemo, ne brini.

Sve opcije dolaze u obzir osim greske pilota...Pet sati setati po nebu, a da niko ne skonta, je smijesno

Kad ti neko uperi pistolj na celo, stisni pa se javi !! Ni govno ne mozes stisnuti !!

P.S ..........Dobro si napisala SKORO pa nemoguce. Akcenat na SKORO !!!
Last edited by sabinna38 on 13/03/2014 13:58, edited 1 time in total.
insomnia78

#735 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Shvatas da je u toku leta pilotska kabina zakljucana?

kota_pisvir

#736 Re: Avionske nesrece

Post by kota_pisvir »

sabinna38 wrote:
Googlerica wrote:

ima trece. Da nije nikako poletio. :-D
Zviz

#737 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:Shvatas da je u toku leta pilotska kabina zakljucana?

Mene zabrinjava ko-pilot, on je ipak bio unutar pilotske kabine.
sabinna38

#738 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

insomnia78 wrote:Shvatas da je u toku leta pilotska kabina zakljucana?

Ti garantiras? Sta je to danas nemoguce ljuuuuuudi !?!?

Znaci amer prdne i kaze, e ne moze izac prda iz dupeta ti ces reci...TAKO JE, NE MOZE ?!?!?!

Ono sto se plasira u javnost ne znaci da je tako.
sabinna38

#739 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Bili smo uvjereni da je nemoguce napasti Ameriku pa se desio ipak taj 9.11
radostan dan

#740 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

dobro...sve ok.
ali-Đe je?

pa danas se i jebeni indijci hvale da mogu snimiti tenisku lopticu na svakom kvadratu planete, a ne mogu 7 dana da nađu avion ili njegove ostatke...

gugli je u pravu, frka, trka, panika, sve iznenada i u sekundi opravdava prekid ili nepostojanje komunikacije, kasnije i signala...ali nema dijelova, a 7 dana prošlo.

aterirao na površinu vode kao da spušta jedrilicu, pa onda potonuo, u komadu...nemoguće.
nije pao u vodu nego u džunglu neku...Đe vatra, dim, mještani, urođenci, jebeni berači pirinča?

varijanta dva - vozio se još sat, dva, šest sati...đe se vozio? ko se danas može voziti sat i više a da ne bude primjećen radarom, satelitom i ostalim čudima...
spustio se na niži nivo pa ga nisu registrovali radari...i šta, letio par sati iznad vode a niko ga nije vidio tako dugo na tako maloj visini?
drugo, uz sva objašnjenja (realna) o signalu mob. telefona (mogu/ne mogu da ferceraju u avionu, ima/nema baznih stanica, itd), nema šanse da ako su kružili po navedenoj mapi, pa makar i sat vremena, da nisu bili u mogućnosti otvriti kontakt.

tri - otmica...ok...ali a) kako su uspjeli isključiti sve signale, b) istovremeno oduzeti sve mobilne telefone putnicima, c) Đe su(opet), d) kako su neopaženo utekli da im se ne zna trag, e) itd, itd...
ovo mi je najmanje vjerovatna opcija, u domenu sf-a...

šta je još ostalo...samoubistvo pilota...jašta je. najlakše je tako reći, pukO čovjek, moŽ te se jebati sa odštetnim zahtjevima, nije do nas, do njega je...
šta, lik putuje, živi život, mlati lovu, pipa koke po kabini, i riješi da se rokne?
i to sa još 240 ljudi...
i to na takav način da ih niko nikad ne nađe...

sve i da jeste, kako je savladao ostale u kokpitu? nisu valjda i oni htjeli da se ubiju? onda je riječ o čitavoj sekti jbt...

sto puteva i sto staza,
ali nema putokaza...
Last edited by radostan dan on 13/03/2014 14:08, edited 1 time in total.
sabinna38

#741 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

radostan dan wrote:dobro...sve ok.
ali-Đe je?

pa danas se i jebeni indijci hvale da mogu snimiti tenisku lopticu na svakom kvadratu planete, a ne mogu 7 dana da nađu avion ili njegove ostatke...

gugli je u pravu, frka, trka, panika, sve iznenada i u sekundi opravdava prekid ili nepostojanje komunikacije, kasnije i signala...ali nema dijelova, a 7 dana prošlo.

aterirao na površinu vode kao da spušta jedrilicu, pa onda potonuo, u komadu...nemoguće.
nije pao u vodu nego u džunglu neku...Đe vatra, dim, mještani, urođenci, jebeni berači pirinča?

varijanta dva - vozio se još sat, dva, šest sati...đe se vozio? ko se danas može voziti sat i više a da ne bude primjećen radarom, satelitom i ostalim čudima...
spustio se na niži nivo pa ga nisu registrovali radari...i šta, letio par sati iznad vode a niko ga nije vidio tako dugo na tako maloj visini?
drugo, uz sva objašnjenja (realna) o signalu mob. telefona (mogu/ne mogu da ferceraju u avionu, ima/nema baznih stanica, itd), nema šanse da ako su kružili po navedenoj mapi, pa makar i sat vremena, da nisu bili u mogućnosti otvriti kontakt.

tri - otmica...ok...ali a) kako su uspjeli isključiti sve signale, b) istovremeno oduzeti sve mobilne telefone putnicima, c) Đe su(opet), d) kako su neopaženo utekli da im se ne zna trag, e) itd, itd...
ovo mi je najmanje vjerovatna opcija, u domenu sf-a...

šta je još ostalo...samoubistvo pilota...jašta je. najlakše je tako reći, pukO čovjek, moŽ te se jebati sa odštenim zahtjevima, nije do nas, do njega je...
šta, lik putuje, živi život, mlati lovu, pipa koke po kabini, i riješi da se rokne?
i to sa još 240 ljudi...
i to na takav način da ih niko nikad ne nađe...

sve i da jeste, kako je savladao ostale u kokpitu? nisu valjda i oni htjeli da se ubiju? onda je riječ o čitavoj sekti jbt...

sto puteva i sto staza,
ali nema putokaza...
A opcija uspavati putnike i preuzeti avion !?!? Pa ljudiiiiiiii kemikalije danas rat vode !!

Opet ponavljam ko zna sta je bilo u tom avionu !!!!!
Last edited by sabinna38 on 13/03/2014 14:08, edited 1 time in total.
insomnia78

#742 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Joj

radostan dan

#743 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

'ajmo se vratiti na onu vremensku crvotočinu, realnije je...
sabinna38

#744 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

radostan dan wrote:'ajmo se vratiti na onu vremensku crvotočinu, realnije je...
Mozda oni i zele da ti vidis tu "realnost" ;)

Pred nama je. Vidjet' cemo
baxul

#745 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

je li iko pokušao onaj tomnod?
rovac13

#746 Re: Avionske nesrece

Post by rovac13 »

sabinna38 wrote:Bili smo uvjereni da je nemoguce napasti Ameriku pa se desio ipak taj 9.11
Ko je napao ameriku ???
BadCopy

#747 Re: Avionske nesrece

Post by BadCopy »

Dutzende Schiffe aus zwölf Nationen helfen bei der Suche in einem Gebiet, das mittlerweile auf mehr als 92 000 Quadratkilometer angewachsen ist – ein Gebiet, etwa so groß wie Portugal. Selbst die Nasa hat Hilfe angeboten, will Daten des Beobachtungssatelliten EO1 auswerten sowie Bilder einer hochauflösenden Kamera der internationalen Raumstation ISS.

92.000 kvadratnih kilometara pretrazuju(velicina Portugala)
Nasa ponudila pomoc svog satelita EO1 i kameru sa ISS-a
42 broda i 39 aviona pretrazuju prostor.
@baxul jesam ja,pola karte sam pregledao i nisam nesto posebno vidio
fatality

#748 Re: Avionske nesrece

Post by fatality »

pokusao sam i ja onaj tomnod.

prvo razocranje je bilo sto ne mozes gledat citav svijet.
drugo razocarenje je bilo sto su slike stare nekoliko dana tako da je moguce da je avion skroz negdje drugo (cak i izvan one slike sto su ogranicili)
baxul

#749 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

Ja sam naletio na ovo dvoje na današnjoj mapi:

Mapa 62751
http://pokit.org/get/img/9a4136f8424858 ... 103db1.jpg

i

Mapa 66444
http://pokit.org/get/img/51003a9f5b6073 ... 0b12bc.jpg
sabinna38

#750 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

rovac13 wrote:
sabinna38 wrote:Bili smo uvjereni da je nemoguce napasti Ameriku pa se desio ipak taj 9.11
Ko je napao ameriku ???

Hamid iz Kalesije !!!

Ne serendaj , znas na sta mislim !! Naravno da je to bi napad na Ameriku . Bunt koji je kazao, niste neunistivi
Post Reply