Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HardCore wrote:sta serete o zagrijavanju, koji telefon se ne zgrije kad se pokrenu zahtjevnije igrice kao tipa gta sa i druge, kod surfanja nemam problema s zagrijavanjem, sve u svemu telefon zakucan, ja mu jos ni jednu manu nisam nasao, viber radi perfektno, skype isto, neznam sto valjate guposti :/
Što se tiče zagrijavanja, normalno je i kod ostalih "jačih" uređaja, npr. kod buraza na Note 3 pokrenem GTA, naravno ISTO se ugrije nakon 10-15min. igranja kao i G2 (IDENTIČAN CPU/GPU oba telefona imaju btw), samo eto što je veći telefon pa se logično i lakše hladi tj. veća površina nije u kontaktu sa rukama koje također griju!
Inače, na ovu temu o zagrijavanju imate bruku članaka na net-u, evo samo jedan:
"Also, it’s a vicious circle with battery and high temperature. When your Android smartphone or tablet is hot, then it will drain your battery much faster as it will make then ion movement much faster."
Last edited by Maharadza on 05/09/2014 18:57, edited 1 time in total.
Isto Xperia Z se nenormalno zagrijava kad se igraju igrice.... A ponekad i kod nekih obicnih aplikacija, npr kad pokrenem Retricu zagrije se tel kao da sam pokrenuo NFS.....
friskyoreo wrote:Isto Xperia Z se nenormalno zagrijava kad se igraju igrice.... A ponekad i kod nekih obicnih aplikacija, npr kad pokrenem Retricu zagrije se tel kao da sam pokrenuo NFS.....
E to je do lošeg progr. koda te aplikacije i tu su developeri isključivi krivci! Shvatite da Android OS furaju razni uređaji slabijeg i jačeg hardvera, kao i razne verzije samog OS-a, tako da nije nimalo lako optimizovati određeni app da baš savršeno radi na svakom od tih uređaja! Za wp, iOS je naravno druga priča - manji broj uređaja, hardver neznatno drugačiji (ili čak identičan) na različitim uređajima = lakše programiranje i optimizacija datog app-a!
E ne znam onda, kako se moj nexus 5 ne zagrijava, doduše ne igram igrice (tu i tamo stick tennis), ali surfam i pričam dosta na njemu, non stop je wifi uključen i nikad se ne zagrije.
Što se tiče g2, ljudi su ovdje prijavljivali preveliko zagrijavanje i tokom surfanja ili nakon par minuta nekih igrica, što nije normalno.
agent_zero wrote:E ne znam onda, kako se moj nexus 5 ne zagrijava, doduše ne igram igrice (tu i tamo stick tennis), ali surfam i pričam dosta na njemu, non stop je wifi uključen i nikad se ne zagrije.
Što se tiče g2, ljudi su ovdje prijavljivali preveliko zagrijavanje i tokom surfanja ili nakon par minuta nekih igrica, što nije normalno.
Meni se pri normalnom korištenju iskreno ne grije, samo kada upalim torrente ili radim upload na drive pa se počne grijati, mada opet ni blizu koliko se grije prilikom gaminga, što je opet normalno.
Meni se cini da ja nisam imao problema sa pregrijavanjem, ali nisam 100% siguran. A svaki mi se grijak kada upalim 3D igru, sto je normalno Ali znam da mi je sestra imala problema sa grijanjem kod surfanja i muzike.
HardCore wrote:sta serete o zagrijavanju, koji telefon se ne zgrije kad se pokrenu zahtjevnije igrice kao tipa gta sa i druge, kod surfanja nemam problema s zagrijavanjem, sve u svemu telefon zakucan, ja mu jos ni jednu manu nisam nasao, viber radi perfektno, skype isto, neznam sto valjate guposti :/
haj malo ohani ziv bio. meni se pregrijavao nakon zadnja 2 update i vise nego sto bi trebao. stavio mu ROM g3 cloudy i toga vise nema, zagrije se ali je to u granicama normale.
haj malo ohani ziv bio. meni se pregrijavao nakon zadnja 2 update i vise nego sto bi trebao. stavio mu ROM g3 cloudy i toga vise nema, zagrije se ali je to u granicama normale.
ate wrote:namjeravam uskoro kupiti novi smartphone.
ne mogu se odluciti izmedju S4 i G2.
G2 ima moderniji hardver ali kod S4 mogu promijeniti bateriju
i prosiriti memoriju preko micro USB
cijena je otprilike ista (zivim u Njemackoj)
pretpostavljam da ce ovo pitanje izazvati polemiku ovdje
ali me prije svega interesuje ZASTO bi neko od vas
prije kupio S4 odnosno G2
Ako se dobro razumijem S4 jedinu prednosr ima zbog utora za SD karticu. Sve ostalo vuce na stranu G2. Sto se tice micro USB memorije to fercera i na G2 ili si mislio/la na SD memoriju. onda potreazi onaj sa 32GB memorije jer,ruku na srce, i ne vidim potrebu za vecom...odnosno, zovem je prseravanje
ate wrote:namjeravam uskoro kupiti novi smartphone.
ne mogu se odluciti izmedju S4 i G2.
G2 ima moderniji hardver ali kod S4 mogu promijeniti bateriju
i prosiriti memoriju preko micro USB
cijena je otprilike ista (zivim u Njemackoj)
pretpostavljam da ce ovo pitanje izazvati polemiku ovdje
ali me prije svega interesuje ZASTO bi neko od vas
prije kupio S4 odnosno G2
G2 noviji, daleko jači hardver ima (cpu/gpu identični kao u note3) a i softver tj skin koji za razliku od touchwiza gotovo da nema bugova. A problem oko memorije možeš riješiti tako što uzmeš g2 sa 32GB interne. A mislim da je no-brainer ako je ista cijena za oba uređaja gdje se G2 nameće kao bolji izbor.
Inače, baterija u G2 je strašna, 24h U PROSJEKU i to kod mene koji sam baš heavy user, stalno upaljen ili wifi ili 3G Internet. Inače i do 48h zna trajati kada se normalno koristi.
Od 32gb imaš 24 da koristiš što je meni lično dovoljno... Ko snima u FHD sa 60fps a voli da ima klipove na telefonu i može da zafali tako da to preseravanje okači mačku o rep (nekome je i 16gb verzija dovoljna pa će reći da je 32 preseravanje op.ur).
Doduše ima i USB otg funkcija tako da po meni jedini minus na g2 je to što se ne može promijeniti baterija (mada za mene i to ne predstavlja problem jer fakat ova može 2 dana da izdrži i 6+ sati SOT što je danas rijetko).
S tim da bi trebali do sljedeće godine da izbace update za G2 s UI od G3 kao i android L uz sve navedeno po meni puno bolja kupnja od s4...
avaks wrote:Od 32gb imaš 24 da koristiš što je meni lično dovoljno... Ko snima u FHD sa 60fps a voli da ima klipove na telefonu i može da zafali tako da to preseravanje okači mačku o rep (nekome je i 16gb verzija dovoljna pa će reći da je 32 preseravanje op.ur).
Doduše ima i USB otg funkcija tako da po meni jedini minus na g2 je to što se ne može promijeniti baterija (mada za mene i to ne predstavlja problem jer fakat ova može 2 dana da izdrži i 6+ sati SOT što je danas rijetko).
S tim da bi trebali do sljedeće godine da izbace update za G2 s UI od G3 kao i android L uz sve navedeno po meni puno bolja kupnja od s4...
Pozz
Deder, strucnjak, pojasnidera cemu furka drzati na telefonu klip urađen u 60fps? Da se falis nekome ili da u miru i rahatluku doma gledas isti na telefonu sve pored tv-a i racunara...
Kako da ti pojasnim kada raspravljaš o ukusima. Ja prebacim i mirna Bosna ali ako hoćeš nekome nešto da pokažeš a nisi doma ili pored računara ili tva? Ne može se to desiti stručnjacima je li tako?!
Nekome je i 64gb malo tako da ne možeš da generalizuješ a da ne spominjemo 4k video i koliko zauzimaju tako da se ne preseravaš oko ličnih potreba potencijalnih korisnika...
avaks wrote:Kako da ti pojasnim kada raspravljaš o ukusima. Ja prebacim i mirna Bosna ali ako hoćeš nekome nešto da pokažeš a nisi doma ili pored računara ili tva? Ne može se to desiti stručnjacima je li tako?!
Nekome je i 64gb malo tako da ne možeš da generalizuješ a da ne spominjemo 4k video i koliko zauzimaju tako da se ne preseravaš oko ličnih potreba potencijalnih korisnika...
zateznistub wrote:
Deder, strucnjak, pojasnidera cemu furka drzati na telefonu klip urađen u 60fps?
pa nije bas da je to bezveze.
Ja vecinu klipova snimljenih na smartphoneu gledam na TV-u preko WLANa
druga je stvar sto je 60fps bezveze pretjerano jer skoro niko ne vidi razliku izmedju 40fps (znam da to nema) i 60 fps.
avaks wrote:Kako da ti pojasnim kada raspravljaš o ukusima. Ja prebacim i mirna Bosna ali ako hoćeš nekome nešto da pokažeš a nisi doma ili pored računara ili tva? Ne može se to desiti stručnjacima je li tako?!
cuo nekad za usb otg?
Jesi li stvarno glup prika ili se samo praviš tako?
Hajde još par puta pročitaj prvi post koji sam napisao i ne brukaj se više stvarno nema razloga da ti objašnjavam neke stvari kada ne čitaš uopšte.
Evo kažem ti da vozarim često i gledam serije i filmove na svom G2, znači malo mi je i 32GB eto je li ti srce na mjestu, punac i punica nemaju pc niti smart tv tako da gledaju unuke kako se kupaju (snimci s pješčane plaže u Lloret de Mar u 60 fps ) preko G2 (svaki klip nekih giga) znači o5 mi malo, audiofil sam i kačim svoje Sennheiser sluške na G2 a naravno sva muzika mi je u FLAC formatu i fakat mi malo tih 32. Ovo samo dajem jedan od milion primjera zašto i 128gb nije preseravanje samo ti nisi kapacitet da to shvatiš i onda se nešto preseravaš.
Da ne zaboraviš, pročitaj još jednom prvu rečenicu prvog posta koji si citirao da pametuješ a onda i treću. I btw preko HDMI ide zvuk a klipove ne možeš gledati preko USB nego navedeni treba biti uključen negdje gospon banderaš.
cuo nekad za usb otg?
Jesi li stvarno glup prika ili se samo praviš tako?
Hajde još par puta pročitaj prvi post koji sam napisao i ne brukaj se više stvarno nema razloga da ti objašnjavam neke stvari kada ne čitaš uopšte.
Evo kažem ti da vozarim često i gledam serije i filmove na svom G2, znači malo mi je i 32GB eto je li ti srce na mjestu, punac i punica nemaju pc niti smart tv tako da gledaju unuke kako se kupaju (snimci s pješčane plaže u Lloret de Mar u 60 fps ) preko G2 (svaki klip nekih giga) znači o5 mi malo, audiofil sam i kačim svoje Sennheiser sluške na G2 a naravno sva muzika mi je u FLAC formatu i fakat mi malo tih 32. Ovo samo dajem jedan od milion primjera zašto i 128gb nije preseravanje samo ti nisi kapacitet da to shvatiš i onda se nešto preseravaš.
Da ne zaboraviš, pročitaj još jednom prvu rečenicu prvog posta koji si citirao da pametuješ a onda i treću. I btw preko HDMI ide zvuk a klipove ne možeš gledati preko USB nego navedeni treba biti uključen negdje gospon banderaš.
Ma lutko moja, nista onda. Nakaci 2TB i gedaj filmove...
Nisam za sebe govorio ali ti ne kontaš ni sarkazam ni ironiju prika moj a i ne čitaš plaho koliko vidim
Za uvrede nije niti mjesto niti vrijeme, za mene je častan posao biti električar banderaš ali treba da se zna gdje im je mjesto
Nego on topic:
S4 nema OIS + dodatni mikrofon za Noice Cancellation kod video snimanja tako da je to još jedan plus za G2 ma koliko to značilo u svakodnevnoj upotrebi te FM radio (nekome je i to bitno a S4 ga nema nikako XD)...
avaks wrote:Nisam za sebe govorio ali ti ne kontaš ni sarkazam ni ironiju prika moj a i ne čitaš plaho koliko vidim
Za uvrede nije niti mjesto niti vrijeme, za mene je častan posao biti električar banderaš ali treba da se zna gdje im je mjesto
Nego on topic:
S4 nema OIS + dodatni mikrofon za Noice Cancellation kod video snimanja tako da je to još jedan plus za G2 ma koliko to značilo u svakodnevnoj upotrebi te FM radio (nekome je i to bitno a S4 ga nema nikako XD)...
Ja sam jedno 100 puta napisao ko sam i sta sam, na temama koj i ti pratis...
I ja ne citam...e ...
I velis nije mjesto ni vrijeme vrijeđanju? Koji si ti lik...