... ali, kakvo god da je stanje, tu su SDA-ovi eksperti da izvade stvar.
BAKIRE ODLAZI
- Chisum
#726 Re: BAKIRE ODLAZI
Upravo... polupismeni jad i bijeda... do te mjere ozlojadjen, razgacen i unazadjen, sto ratnim razaranjem, sto poratnom pljackom u reziji SDA, te sestrinskih joj politickih partija, toboznje opozicije, da ce za cvanciku i ovakvo jedno podrumasko nedonosce da zove spasiteljem. A o onim na duze staze uhljebljenim - da ne govorim.

Last edited by Chisum on 28/08/2014 00:42, edited 1 time in total.
-
Innovation
#727 Re: BAKIRE ODLAZI
Odavno, na ovom forumu ne procitah ovako posten i realan tekst.wolf07 wrote:Na stranu sve ali se u sred price pojavi nekakav @gepard i iako ima samo cetrdesetak postova do ovog trenutka pobere simpatije svih boljsevika. Ja licno mislim da je covjek, evo da budem politicki korektan, bivsi pripadnik VRS ili u najmanju ruku njihov simpatizer a vi se primite na njegove nebuloze k'o baba na penziju.
Bakirova cerka ima geparda i zvake placa novcanicama od po 500 eura!!!![]()
![]()
![]()
Pa da ste napisali da ju je neko vidio kako kupuje bundu od tog jebenog geparda i da vadi novcanice od 500 eura jos bi se i moglo progutati. Ali da neko kupuje ZVAKE i placa ih novcanicom od 500 eura....
I u svu tu pricu o nepotizmu (a a cinjenica je da ga ima koliko hoces), pljacki, klanovima, nesposobnim kadrovima SDA... ima obraza da se ubaci nekoliko ljudi koji svoju pricu temelje na prici "ovi ne mogu okrecit' ono sto je Tito napravio"!!!
Pa ljudi moji, stvarno, dokle vise! Pokojnom Titu s moje strane, duboki naklon i svaka cast za ucinjeno, ali hajde budite u cijeloj ovoj prici bar malo realni!!!!! Pa hajde bar malo uporedite okolnosti u kojima je radila KPJ i uslove u kojima radi SDA.
Jel' Tito mozda kuburio sa nekim dodikom, covicem, krajisnikom, ivom mirom, paravcem, ivanicem, soljicem...... U Tite se puscane cijevi iz 2.S.R. nisu cestito ni ohladile a bruka prvoboraca je omastila brke iz porcije na Golom otoku jer su, gle cuda, malkice gledali prema SSSR-u! A mozda i nisu. Dovoljno je bilo da se tvoja zena svidi nekom UDB-asu i ode ti legendo "na Jadran"! Ovdje ti prvi komsija vrslja po drzavi kako hoce a ti domacim izdajnicima ne mozes nista legalnim putem i vi se pitate kako je Tito ovo ili ono a Bakir nije. Pored toga, evo vam jednostavnog testa da vidite koliko nam je lose. Pitajte u svojoj carsiji nekog od onih koji rade u policiji ako moze da vam da podatak koliko je bilo registrovanih auta u vasem gradu prije rata i koliko ih ima sad. U ovoj zemlji niko ziv ne radi, niko ne prima platu, svi nekom strajkuju (cak i onima koje su strajkaci doveli na vlast), a istovremeno svi su u kreditima, svi imaju auto, kafici nikad puniji, smrce se bijelo, jedu se govna... odakle jbt??????
Formiranje drzavnih agencija, uprava... uopste DRZAVNIH institucija. Prigovarate da je to napravljeno uz svestranu pomoc OHR-a! Jeste li stvarno tolike naivcine ili sta? Pa znate li s kime se takve stvari moraju dogovoriti da bi prosle bez intervencije OHR-a? Jel stvarno mislite da je takvo sta moguce dogovoriti sa politicarima RS-a koji su zajebavali i oko velicine slova na pasosu BiH!!!!
I za kraj - Erdogan i Turska! Kamo puste srece da mi imamo takvu moc da kad neko u zgradi Predsjednistva kihne da se istovremeno neko upisa i u Zagrebu i u Beogradu. Cinjenica je da to nije nikad bilo tako u modernijoj istoriji, a nije ni sad. Najvise sto mozemo ocekivati je da ne bude obrnuto. Treba nam svaki saveznik na ovoj planeti. Ne mogu shvatiti da je neko toliko politicki kratkovid da ne vidi da Turska treba nama 1000 puta vise nego mi Turskoj. To kurcenje bez pokrica je najvjerovatnije otjeralo dosta investicija iz islamskih zemalja, a o nekoj pomoci u sigurnosnom smislu nikad nije ni bilo rijeci, i sad kad su se malo odskrinula vrata i konacno dobijamo kakve-takve adute u ruke s tim Erdoganom ima ljudi koji tvrde da ovoj zemlji zele dobro a prema Erdoganu bi se odnosili kao da im je pobilo pola familije licno. Takvi ljudi ili su apsolutno zadojeni mrznjom prema Turcima iz ma kog razloga ili su apsolutne politicke analfabete.
-
swanfilter
#728 Re: BAKIRE ODLAZI
wolf07 wrote:Na stranu sve ali se u sred price pojavi nekakav @gepard i iako ima samo cetrdesetak postova do ovog trenutka pobere simpatije svih boljsevika. Ja licno mislim da je covjek, evo da budem politicki korektan, bivsi pripadnik VRS ili u najmanju ruku njihov simpatizer a vi se primite na njegove nebuloze k'o baba na penziju.
![]()
![]()
Pa da ste napisali da ju je neko vidio kako kupuje bundu od tog jebenog geparda i da vadi novcanice od 500 eura jos bi se i moglo progutati. Ali da neko kupuje ZVAKE i placa ih novcanicom od 500 eura....
I u svu tu pricu o nepotizmu (a a cinjenica je da ga ima koliko hoces), pljacki, klanovima, nesposobnim kadrovima SDA... ima obraza da se ubaci nekoliko ljudi koji svoju pricu temelje na prici "ovi ne mogu okrecit' ono sto je Tito napravio"!!!
Pa ljudi moji, stvarno, dokle vise! Pokojnom Titu s moje strane, duboki naklon i svaka cast za ucinjeno, ali hajde budite u cijeloj ovoj prici bar malo realni!!!!! Pa hajde bar malo uporedite okolnosti u kojima je radila KPJ i uslove u kojima radi SDA.
Jel' Tito mozda kuburio sa nekim dodikom, covicem, krajisnikom, ivom mirom, paravcem, ivanicem, soljicem...... U Tite se puscane cijevi iz 2.S.R. nisu cestito ni ohladile a bruka prvoboraca je omastila brke iz porcije na Golom otoku jer su, gle cuda, malkice gledali prema SSSR-u! A mozda i nisu. Dovoljno je bilo da se tvoja zena svidi nekom UDB-asu i ode ti legendo "na Jadran"! Ovdje ti prvi komsija vrslja po drzavi kako hoce a ti domacim izdajnicima ne mozes nista legalnim putem i vi se pitate kako je Tito ovo ili ono a Bakir nije. Pored toga, evo vam jednostavnog testa da vidite koliko nam je lose. Pitajte u svojoj carsiji nekog od onih koji rade u policiji ako moze da vam da podatak koliko je bilo registrovanih auta u vasem gradu prije rata i koliko ih ima sad. U ovoj zemlji niko ziv ne radi, niko ne prima platu, svi nekom strajkuju (cak i onima koje su strajkaci doveli na vlast), a istovremeno svi su u kreditima, svi imaju auto, kafici nikad puniji, smrce se bijelo, jedu se govna... odakle jbt??????
Formiranje drzavnih agencija, uprava... uopste DRZAVNIH institucija. Prigovarate da je to napravljeno uz svestranu pomoc OHR-a! Jeste li stvarno tolike naivcine ili sta? Pa znate li s kime se takve stvari moraju dogovoriti da bi prosle bez intervencije OHR-a? Jel stvarno mislite da je takvo sta moguce dogovoriti sa politicarima RS-a koji su zajebavali i oko velicine slova na pasosu BiH!!!!
I za kraj - Erdogan i Turska! Kamo puste srece da mi imamo takvu moc da kad neko u zgradi Predsjednistva kihne da se istovremeno neko upisa i u Zagrebu i u Beogradu. Cinjenica je da to nije nikad bilo tako u modernijoj istoriji, a nije ni sad. Najvise sto mozemo ocekivati je da ne bude obrnuto. Treba nam svaki saveznik na ovoj planeti. Ne mogu shvatiti da je neko toliko politicki kratkovid da ne vidi da Turska treba nama 1000 puta vise nego mi Turskoj. To kurcenje bez pokrica je najvjerovatnije otjeralo dosta investicija iz islamskih zemalja, a o nekoj pomoci u sigurnosnom smislu nikad nije ni bilo rijeci, i sad kad su se malo odskrinula vrata i konacno dobijamo kakve-takve adute u ruke s tim Erdoganom ima ljudi koji tvrde da ovoj zemlji zele dobro a prema Erdoganu bi se odnosili kao da im je pobilo pola familije licno. Takvi ljudi ili su apsolutno zadojeni mrznjom prema Turcima iz ma kog razloga ili su apsolutne politicke analfabete.
Pravi SDA skorojevic ... Uglavnom, ovaj dio o nepotizmu i uslovima u kojima doticna stranka radi ... SDA je vodila glavnu rijec u svim vecim gradovima, gradovima sa apsolutnom Bosnjackom vecinom. Znaci, bez konkretne politicke konkurencije. Rezultate vidimo ...
Ovaj dio o Turskom utjecaju na nase politicke prilike ... Mani se toga, Turska je mozda clanica NATO saveza, ali zbog politickog lobija ne moze prinjusiti jednoj smijesnoj tvorevini kao sto je EU. Mislis da ce nasu cjelovitost moci braniti u slucaju konkretne podrske Zapada mogucim negatorima iste?
Neka Turska malo konkretnije ulaze u Bosnjake ekonomski, u Bosnjacku pismenot. Recimo, u Srbiji to lijepo rade. A, sta to mi dobismo? BIGMEV, koji samo povezuje, povezuje i povezuje razlicite privredne subjekte - rezultata nikakvih. Kao kada i braca Arapi posalju nekakve princeve sa strasnim obecanjima. Kada malo pogledas, skontas da je taj princ skoro pa 4. koljeno rodbinskih veza sa Emirom, Kraljem, Sultanom, ... Saud porodica broji 25000 clanova, a svaki princ ...
Ekonomski jaki i Bosnjaci, obrazovani Bosnjaci ce se itekako sami znati odbraniti. Kaze Tayip, natalitet Bosnjaci. Halo, sirotinji ne treba natalitet, pogledaj Afriku. Aha, ili Zidove ... Bakir udara 3000 euro mjesecno u ime plate, a ima tu sigurno i kojekakvih dodataka. Nisam cuo da se odrekao po 500 euro * 3 porodice dok im se kuce ne poprave. Ostane mu jos toliko, njemu koji ima ogromno ... Neka ga je sramota!
Mani me se tih globalnih razmisljanja kada nit lokalno sami sebi nismo dorasli. Svoje unutrasnje neprijatelje ne mozemo drzati na lancu, a sve to tvoja SDA kriva ... Ukratko ...
-
wolf07
#729 Re: BAKIRE ODLAZI
swanfilter wrote:wolf07 wrote:Na stranu sve ali se u sred price pojavi nekakav @gepard i iako ima samo cetrdesetak postova do ovog trenutka pobere simpatije svih boljsevika. Ja licno mislim da je covjek, evo da budem politicki korektan, bivsi pripadnik VRS ili u najmanju ruku njihov simpatizer a vi se primite na njegove nebuloze k'o baba na penziju.
![]()
![]()
Pravi SDA skorojevic ... Uglavnom, ovaj dio o nepotizmu i uslovima u kojima doticna stranka radi ... SDA je vodila glavnu rijec u svim vecim gradovima, gradovima sa apsolutnom Bosnjackom vecinom. Znaci, bez konkretne politicke konkurencije. Rezultate vidimo ...
Ovaj dio o Turskom utjecaju na nase politicke prilike ... Mani se toga, Turska je mozda clanica NATO saveza, ali zbog politickog lobija ne moze prinjusiti jednoj smijesnoj tvorevini kao sto je EU. Mislis da ce nasu cjelovitost moci braniti u slucaju konkretne podrske Zapada mogucim negatorima iste?
Neka Turska malo konkretnije ulaze u Bosnjake ekonomski, u Bosnjacku pismenot. Recimo, u Srbiji to lijepo rade. A, sta to mi dobismo? BIGMEV, koji samo povezuje, povezuje i povezuje razlicite privredne subjekte - rezultata nikakvih. Kao kada i braca Arapi posalju nekakve princeve sa strasnim obecanjima. Kada malo pogledas, skontas da je taj princ skoro pa 4. koljeno rodbinskih veza sa Emirom, Kraljem, Sultanom, ... Saud porodica broji 25000 clanova, a svaki princ ...
Ekonomski jaki i Bosnjaci, obrazovani Bosnjaci ce se itekako sami znati odbraniti. Kaze Tayip, natalitet Bosnjaci. Halo, sirotinji ne treba natalitet, pogledaj Afriku. Aha, ili Zidove ... Bakir udara 3000 euro mjesecno u ime plate, a ima tu sigurno i kojekakvih dodataka. Nisam cuo da se odrekao po 500 euro * 3 porodice dok im se kuce ne poprave. Ostane mu jos toliko, njemu koji ima ogromno ... Neka ga je sramota!
Mani me se tih globalnih razmisljanja kada nit lokalno sami sebi nismo dorasli. Svoje unutrasnje neprijatelje ne mozemo drzati na lancu, a sve to tvoja SDA kriva ... Ukratko ...
Daj ne bulazni jbg ti! Kakve veze imaju gradovi kad su neke globalne stvari i procesi u pitanju. Sta ti vrijedi sva vlast u Sarajevu ako je "Energoinvest" rasturen! Sta ti vrijedi Zenica ako je tehnologija njene zeljezare predpotopna. Istovremeno imas "Natron" Maglaj koji je kako-tako uspjesno privatizovan i radi, cementaru u Kaknju i sl. akle, te stvari idu od slucaja do slucaja i ne moze se to tako lako genarilizirat SDA je ovo i SDA je ono. Eto sta je SDP izvadio iz govana za ove 4 godine, daj mi jednu jacu firmu a imali su vlast i duze od 4 godine na nekim nivoima.
Turska nije MOZDA clanica NATO saveza nego je druga najbrojnija vojska tog saveza. Za ovu zemlju (BiH) bi bilo bitnije u sigurnosnom smislu da postane clanica NATO nego EU al' to je neka druga prica. Turska ovakva kakva je danas ne mora u EU, i da je EU cisto ekonomska struktura onda bi stremljenje EU-a da primi Tursku u svoje okrilje bilo daleko vece nego sto je stremljenje Turske ka EU. Problem i jeste u tome sto je Turska skontala da nikad nece postati clanicom EU zbog politickih motiva i otkako se okreula sama sebi ide joj bolje nego ikad. Naravno, ne mislim da bi Turska mogla sama da zastiti BiH u slucaju da se cijeli svijet okrene protiv nas, ali pravo pitanje je treba li mi sebi zbog toga i od Turske da napravimo neprijatelja? Uostalom, svakako je malo vjerovatno da bi nam bas svi okrenuli ledja. Zbog toga nema ni jedan razlog da ignorisemo turski uticaj na diplomatske, vojne, politicke, kulturne i ekonomske tokove. Stetit nam nece a mogli bi biti od koristi!!!
Sto se tice pitanja nataliteta i obrazovanja. Ja sam za obrazovanje ali ne treba ni natalitet bas zanemariti. Ako cemo o tome evo bas cemo uzeti primjer Kosova. Nisu oni dobili tosto imaju znanjem vec natalitetom. Kad su se dokopali pozicije da 92% stanovnistva Kosova cine etnicki Albanci Srbima je bilo kasno da djeluju silom. Svijet jednostavno nije mogao dopustiti da se pod teretom tolikih izbjeglica slome jos dvije drzave zbog srpske bestijalnosti. Dakle, indirektno ipak ih je izvadio natalitet. Sad kad su "o sebi i pri sebi" tek cemo vidjeti o cemu i o kome se radi, ja im predvidjam relativno brz napredak kao i Albaniji koja kad je jednom zbacila okove Envera Hodze i rigidnog komunizma ide solidno naprijed, vrijedni su to ljudi da bi propali. O Izraelu pricaj sta god hoces ali ostaje cinjenica da ta drzava i danas dobija vise vojne pomoci od SAD-a nego sve ostale drzave koje SAD pomaze, ovako ili onako, sto dobiju zajedno. Cifra je na grubo oko 2-3 mlrd. $ godisnje!!! Ovo je podatak iz Washinton posta od prije par godina a mislim da se takav podatak ne bi proturio u javnost na nacin kako to radi nas "Avaz"!
-
Novak20
#730 Re: BAKIRE ODLAZI
Neuporedive su okolnosti rada KPJ i SDA. Poslije četiri godine borbe protiv Njemaca, Italijana, četnika, ustaša i drugih, KPJ uspostavlja vlast. U potpuno porušenoj zemlji sa samo 10% prijeratnog industrijskog i infrastrukturnog naslijeđenog kapaciteta i pretežno ruralnog stanovništva od kojih je 85% analfabeta, uz prijetnje Istoka i povremeno Zapada, za 23 godine (do 1968) Juga i BiH su u privrednom razvoju bile skoro ravnopravne sa zapadom. Cinici spominju repu i tačkice iza II WW a ne spominju da je identičan način snabdjevanja bio u svim evropskim zemljama. Negdje duže negdje kraće. Još veći cinici su se hvalili bananama u prodavnicama odmah iza rata u BiH. To što su se pare od pomoći odljevale za banane, kiselu vodu i polovne dvojke umjesto u obnovu i razvoj nikom ništa. Potpuni nedostatak vizije SDA o bilo kakvom razvoju i prije i poslije rata(osim ubleha o Švicarskoj i arapskim zemljama) Željezničke pruge, škole, fakulteti, elektrane, rudnici, FIRME....sve je to ovaj narod iz ničega napravio prije SDA. Njima je to došlo na izvol'te.wolf07 wrote:
Tito nije vezao zastave sa nacionalistima prije ni poslije rata. Iz II WW je izašao kao puni pobjednik i autoritet pa nije imao potrebe da kuburi sa bilo kim.wolf07 wrote: Jel' Tito mozda kuburio sa nekim dodikom, covicem, krajisnikom, ivom mirom, paravcem, ivanicem, soljicem......
Jesil' to gled'o oca na službenom putu? Možda bi bilo bolje da je drug brko premještao narode od Balkana do Sibira. Bez domaćih izdajnika, inače uvaženih ravnopravnih građana BiH, vjerovatno ne bi bilo potrebe ni za SDA. Čime bi se plašio narod i pravdala vlastita nesposobnost. Neka nama njiha i obrnuto.wolf07 wrote:U Tite se puscane cijevi iz 2.S.R. nisu cestito ni ohladile a bruka prvoboraca je omastila brke iz porcije na Golom otoku jer su, gle cuda, malkice gledali prema SSSR-u! A mozda i nisu. Dovoljno je bilo da se tvoja zena svidi nekom UDB-asu i ode ti legendo "na Jadran"! Ovdje ti prvi komsija vrslja po drzavi kako hoce a ti domacim izdajnicima ne mozes nista legalnim putem i vi se pitate kako je Tito ovo ili ono a Bakir nije.
Ako ti je polovno uvezeno auto prosječno staro 18 godina pojam standarda sve si rek'o.wolf07 wrote:Pored toga, evo vam jednostavnog testa da vidite koliko nam je lose. Pitajte u svojoj carsiji nekog od onih koji rade u policiji ako moze da vam da podatak koliko je bilo registrovanih auta u vasem gradu prije rata i koliko ih ima sad.
Sam si rek'o. Niko neradi a svi imaju. (uzgred to svi su 1-2% ekstra bogatih i cca 15 % ostatka srednje klase. Ostali su nevidljivi.) Još jedno veliko dostignuče SDA u razvoju države i duhovnog zdravlja naroda. Skoro komunizamwolf07 wrote:U ovoj zemlji niko ziv ne radi, niko ne prima platu, svi nekom strajkuju (cak i onima koje su strajkaci doveli na vlast), a istovremeno svi su u kreditima, svi imaju auto, kafici nikad puniji, smrce se bijelo, jedu se govna... odakle jbt??????
Ko to radi u tim DRŽAVNIM institucijama, koliko je sposoban i kakvi su rezultati? Odgovor: 90% kadar stranke i rodbina a rezultati nikakvi.wolf07 wrote:Formiranje drzavnih agencija, uprava... uopste DRZAVNIH institucija. Prigovarate da je to napravljeno uz svestranu pomoc OHR-a! Jeste li stvarno tolike naivcine ili sta? Pa znate li s kime se takve stvari moraju dogovoriti da bi prosle bez intervencije OHR-a? Jel stvarno mislite da je takvo sta moguce dogovoriti sa politicarima RS-a koji su zajebavali i oko velicine slova na pasosu BiH!!!!
Moć i poštovanje moraš zaraditi i zaslužiti a ne isprositi. Turcima svaka častwolf07 wrote:I za kraj - Erdogan i Turska! Kamo puste srece da mi imamo takvu moc da kad neko u zgradi Predsjednistva kihne da se istovremeno neko upisa i u Zagrebu i u Beogradu. Cinjenica je da to nije nikad bilo tako u modernijoj istoriji, a nije ni sad. Najvise sto mozemo ocekivati je da ne bude obrnuto. Treba nam svaki saveznik na ovoj planeti. Ne mogu shvatiti da je neko toliko politicki kratkovid da ne vidi da Turska treba nama 1000 puta vise nego mi Turskoj. To kurcenje bez pokrica je najvjerovatnije otjeralo dosta investicija iz islamskih zemalja, a o nekoj pomoci u sigurnosnom smislu nikad nije ni bilo rijeci, i sad kad su se malo odskrinula vrata i konacno dobijamo kakve-takve adute u ruke s tim Erdoganom ima ljudi koji tvrde da ovoj zemlji zele dobro a prema Erdoganu bi se odnosili kao da im je pobilo pola familije licno. Takvi ljudi ili su apsolutno zadojeni mrznjom prema Turcima iz ma kog razloga ili su apsolutne politicke analfabete.
-
elcaliente
#731 Re: BAKIRE ODLAZI
Zato mu je red pred Njemackom amabasadom u Ankari kilometarski koliko im je dobro. Zene se i udaju samo da bjeze iz Turske. Kad se vozis od aerodroma do hotela vidis kako im zene obradzuju hektare zemlje jos uvijek sa motikom. Bas su neka ekonomska sila. Prosjecna plata im 340 EUR, ubise zaradamasulejman1 wrote:Neka lavova ako je to istina, veliki državnici i takve vrste poklona znaju dobiti od svojih prijatelja u svijetu. Napr, Erdoganu nije problem da svojim bosanskim prijateljima pokloni bilo šta, jer je taj čovjek od jedne ateističke, kemalističke Turske napravio ekonomsku velesilu i šta je njemu pokloniti leoparda svom bratu muslimanu Bakiru.Dozer wrote:Doduse...
@Sulejmane, sta ti velis na ove lavove, tigrove, leoparde, Mercedese, Eure, luksuzne vibratore i tako to...?
Imas li ikakav komentar?
Mozda da nam objasnis - odakle sve to? Od cega? Kojih plata?![]()
![]()
-
RahatHurmašica
#732 Re: BAKIRE ODLAZI
haj ne trkeljaj života ti.elcaliente wrote:[
Zato mu je red pred Njemackom amabasadom u Ankari kilometarski koliko im je dobro. Zene se i udaju samo da bjeze iz Turske. Kad se vozis od aerodroma do hotela vidis kako im zene obradzuju hektare zemlje jos uvijek sa motikom. Bas su neka ekonomska sila. Prosjecna plata im 340 EUR, ubise zaradama![]()
![]()
Jao ja SDA provale, cuj Turska i ekonomska sila. Ljudi im po hotelima rade 12 sati za 250 EUR, e jest im Erdogan napravio svaka mu cast. Jasno je sto SDA spin masina i Bakir to hvale, zato sto bi i taj isti volio da i dalje tlaci svoj narod u BiH za male pare, ne dogovara mu da ljudi vise zaradzuju.
edit. puna podrška bakiru za odnos sa turcima.
Last edited by RahatHurmašica on 28/08/2014 08:03, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#733 Re: BAKIRE ODLAZI
Jesam li ja nesto pogresno rekao, samo malo proguglaj na netu sto se tice zarade u Turskoj i sve ti je jasno. Najveca provala je da su oni ekonomska sila, pa ni jednoj zapodnoj evropskoj zemlji nemogu parirati po platama ali su ekonosmka sila. Turska je uvijek bila i ostati ce zemlja jeftinog rada, jeftinog turizma, poljoprivrede i nekvalitetenih proizvoda. Imaju 4 grada koji dobro oziva ostalo gola sirotinja. Ali za SDA i Bakira je to ekonomska sila, zato nevadi glavi iz Erdoganovog pakasa.RahatHurmašica wrote:haj ne trkeljaj života ti.elcaliente wrote:[
Zato mu je red pred Njemackom amabasadom u Ankari kilometarski koliko im je dobro. Zene se i udaju samo da bjeze iz Turske. Kad se vozis od aerodroma do hotela vidis kako im zene obradzuju hektare zemlje jos uvijek sa motikom. Bas su neka ekonomska sila. Prosjecna plata im 340 EUR, ubise zaradama![]()
![]()
Jao ja SDA provale, cuj Turska i ekonomska sila. Ljudi im po hotelima rade 12 sati za 250 EUR, e jest im Erdogan napravio svaka mu cast. Jasno je sto SDA spin masina i Bakir to hvale, zato sto bi i taj isti volio da i dalje tlaci svoj narod u BiH za male pare, ne dogovara mu da ljudi vise zaradzuju.
Last edited by elcaliente on 28/08/2014 08:15, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#734 Re: BAKIRE ODLAZI
Sta mi imamo od tog Bakirovog odnosa sa Turcima? Vise Srbija ima od Turaka koristi a nama i Erdogan i Bakir prosipaju demagogiju. Erdogan nemoze sebi pomoci a kao treba nama da pomogne.RahatHurmašica wrote:haj ne trkeljaj života ti.elcaliente wrote:[
![]()
edit. puna podrška bakiru za odnos sa turcima.
Mogu nama demagogiju prosipati jadnicima i sirotinji, tom istom Erdoganu dodze Merkel i puca mu klempe ko malom djetetu.
Sto se Bakir ne uvlaci u dupe onima koji imaju sta reci u Evropi i svijetu, nego se uvlaci Turcima koji sami sebi nemogu pomoci.
Last edited by elcaliente on 28/08/2014 08:15, edited 1 time in total.
-
RahatHurmašica
#735 Re: BAKIRE ODLAZI
elcaliente wrote:
Jesam li ja nesto pogresno rekao, samo malo proguglaj na netu sto se tice zarade u Turskoj i sve ti je jasno. Najveca provala je da su oni ekonomska sila, pa ni jednoj zapodno evropskoj zemlji nemogu parirati po platama ali su ekonosmka sila. Turska je uvijek bila i ostati ce zemlja jeftinog rada, jeftinog turizma, poljoprivrede i nekvalitetenih proizvoda. Imaju 4 grada koji dobro oziva ostalo gola sirotinja. Ali za SDA i Bakira je to ekonomska sila, zato nevadi glavi iz Erdoganovog pakasa.
Bakir je dobro procijenio ko su prijatelji Bošnjaka. to što tebi smeta je tvoj problem.
Prijateljstvo sa muslimanskim zemljama za Bošnjake je imperativ. evropa, ko evropa, kurva bila i ostala.
-
elcaliente
#736 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa sto nam ne pomognu onda ako su nam prijatelji? Vise su pomogli Srbiji ekonomski nego nama. Nama daju sadaku u vidu dzamija i obnove onoga sto obiljezava da smo bili nekada njihova teritorija. A sam taj Erdogan bi dao supka da ga prime u Evropsku zajednicu a nama glumi nekog frajera i vodzu.RahatHurmašica wrote:elcaliente wrote:
Jesam li ja nesto pogresno rekao, samo malo proguglaj na netu sto se tice zarade u Turskoj i sve ti je jasno. Najveca provala je da su oni ekonomska sila, pa ni jednoj zapodno evropskoj zemlji nemogu parirati po platama ali su ekonosmka sila. Turska je uvijek bila i ostati ce zemlja jeftinog rada, jeftinog turizma, poljoprivrede i nekvalitetenih proizvoda. Imaju 4 grada koji dobro oziva ostalo gola sirotinja. Ali za SDA i Bakira je to ekonomska sila, zato nevadi glavi iz Erdoganovog pakasa.
Bakir je dobro procijenio ko su prijatelji Bošnjaka. to što tebi smeta je tvoj problem.
Prijateljstvo sa muslimanskim zemljama za Bošnjake je imperativ. evropa, ko evropa, kurva bila i ostala.
-
RahatHurmašica
#738 Re: BAKIRE ODLAZI
sudbina malih država je da se ulizuju velikim i pokušaju pokupiti mrvice. šta ti ovdje nije jasno?
-
elcaliente
#739 Re: BAKIRE ODLAZI
Sto se ulizujemo onome ko nam nemoze i neZeli pomoci, to mi nije jasno?RahatHurmašica wrote:sudbina malih država je da se ulizuju velikim i pokušaju pokupiti mrvice. šta ti ovdje nije jasno?
10 godina se ulizujemo, 10 godina Bakir zavlaci glavu u njegov pakas ali nema rezultata.
-
RahatHurmašica
#740 Re: BAKIRE ODLAZI
treba se svima ulizivati. nikad ne znaš kad ti ko može valjati. najlakše je guzicom zavtoriti vrata.
-
weredsf
#741 Re: BAKIRE ODLAZI
Naravno da za tebe nema, coravom je uzalud namigivatielcaliente wrote:Sto se ulizujemo onome ko nam nemoze i neZeli pomoci, to mi nije jasno?RahatHurmašica wrote:sudbina malih država je da se ulizuju velikim i pokušaju pokupiti mrvice. šta ti ovdje nije jasno?
10 godina se ulizujemo, 10 godina Bakir zavlaci glavu u njegov pakas ali nema rezultata.
-
weredsf
#742 Re: BAKIRE ODLAZI
To samo govori koliki debilizam vlada, sve sto se napise tu pa makar bila i najgluplja stvar postaje istina ako je Bakir u pitanju. Nema komsicu odlazi jer ne primjetimo da je uopste tuwolf07 wrote:Na stranu sve ali se u sred price pojavi nekakav @gepard i iako ima samo cetrdesetak postova do ovog trenutka pobere simpatije svih boljsevika. Ja licno mislim da je covjek, evo da budem politicki korektan, bivsi pripadnik VRS ili u najmanju ruku njihov simpatizer a vi se primite na njegove nebuloze k'o baba na penziju.
![]()
![]()
- jazzer
#743 Re: BAKIRE ODLAZI
Jos malo pa ce i u skoli, kao obavezan, uvesti predmet ''kako se velikima uvlaciti u supak iRahatHurmašica wrote:treba se svima ulizivati. nikad ne znaš kad ti ko može valjati. najlakše je guzicom zavtoriti vrata.
isprositi koju marku''. A za vise razrede predmet ''kako od elementarne nepogode napraviti biznis'',
''prositi bez stida u 5 lekcija'' i sl. '.
Predavaci ce biti apsolventi SDA akademije jer oni znanje dobijaju sa izvora, od najiskusnijih
predavaca tako da su i najkompetentniji.
-
gepard_
#744 Re: BAKIRE ODLAZI
gdje su u ratu bili ti prijatelji ? pogotovo turska ! vise nam je u ratu pomogla slovenija od turske hiljadu puta . doduse ne sjecam se nam turska za vrijeme rata poslala kilo secera .RahatHurmašica wrote:elcaliente wrote:
- madner
#745 Re: BAKIRE ODLAZI
Turska je sasvim sigurno svojim iskrenim i dubokim saveznistvom zaduzila jednu drzavu u okruzenju, no ne kontam kakve veze taj dug Hrvatske ima sa nama?
Kada je Njofra bio pred sankcijama zbog agresije na BiH, samo je Turska stajala uz njega.
Kada je Njofra bio pred sankcijama zbog agresije na BiH, samo je Turska stajala uz njega.
-
gepard_
#746 Re: BAKIRE ODLAZI
steta sto je u bolnici , inace tihi sulejman bi na tom fakultetu mogao predavati predmet ,, kako bosnjaci puzaju i gmizu dok ja klecim i pusim dodiku ,, on je na tom magistrirao . steta ako umre mogao je doktorirati na tu temu .jazzer wrote:Jos malo pa ce i u skoli, kao obavezan, uvesti predmet ''kako se velikima uvlaciti u supak iRahatHurmašica wrote:treba se svima ulizivati. nikad ne znaš kad ti ko može valjati. najlakše je guzicom zavtoriti vrata.
isprositi koju marku''. A za vise razrede predmet ''kako od elementarne nepogode napraviti biznis'',
''prositi bez stida u 5 lekcija'' i sl. '.
Predavaci ce biti apsolventi SDA akademije jer oni znanje dobijaju sa izvora, od najiskusnijih
predavaca tako da su i najkompetentniji.
-
weredsf
#747 Re: BAKIRE ODLAZI
Ali ne Turska sa AK partijom na celu, to je jako bitna razlika koja ti je nekako promaklamadner wrote:Turska je sasvim sigurno svojim iskrenim i dubokim saveznistvom zaduzila jednu drzavu u okruzenju, no ne kontam kakve veze taj dug Hrvatske ima sa nama?
- madner
#748 Re: BAKIRE ODLAZI
Nije mi promakla, samo nacije imaju interese koji su dugorocniji od promjene vladajuce stranke.
Zasto mislis da je Turska tada podrzavala Hrvatsku a Iran Bosnu?
Zasto mislis da je Turska tada podrzavala Hrvatsku a Iran Bosnu?
-
gepard_
#749 Re: BAKIRE ODLAZI
a na sprovodu franje krivoustog tudjmana bio je jedino turski predsjednik turgut ozal . onaj debeli mali patuljak . nijedna drzava na svijetu na taj sprovod nije poslala cak ni portira iz ambasade .madner wrote:Turska je sasvim sigurno svojim iskrenim i dubokim saveznistvom zaduzila jednu drzavu u okruzenju, no ne kontam kakve veze taj dug Hrvatske ima sa nama?
-
gepard_
#750 Re: BAKIRE ODLAZI
sulejmane je l ti ovo amidza il dajdzaChisum wrote:Upravo... polupismeni jad i bijeda... do te mjere ozlojadjen, razgacen i unazadjen, sto ratnim razaranjem, sto poratnom pljackom u reziji SDA, te sestrinskih joj politickih partija, toboznje opozicije, da ce za cvanciku i ovakvo jedno podrumasko nedonosce da zove spasiteljem. A o onim na duze staze uhljebljenim - da ne govorim.