TDi Power wrote:
Ma njemac je auto, nema nad njemcom. Vozio golfa 4 nikakvi problema nisam imao. Evo Antara već 5 mjeseci kod mene, ni kahnula još nije.
Švabe prave dobra auta tu nema nikakve dileme. Ali tvoja antara nije jedno od njih. Ti si je recimo kupio zato što je bila jeftina i lijepa vjerovatno, očuvana. Zašto je jeftina ? Zato što ne valja, čitao sam bar 5 članaka o testovima Antare i ni u jednom nije predstavljena kao dobro auto, Opel je inače poznat po tome (sa izuzetkom možda Insignie i Astre). Motor je dobar, ali mozda za neko auto iz niže klase, za SUV nije baš pohvaljen, tesko se bori sa tom težinom, međuubrzanja su "teška" i preglasan je (nisu moje riječi, nadji par testova i pročitaj). U poređenju sa ostalim autima iz klase Antara debelo zaostaje u svemu. Ti kao mehaničar bi trebao znati da opel truhne i u garaži, brzo gubi na vrijednosti i u globalu je više loše auto nego dobro. Pogotovo u SUV segmentu koji oni još uvijek istražuju. Možda tebi u zadnju karambolku gledaju po Bosni, ali u nekoj razvijenijoj zemlji gdje ljudi voze solidne automobile, za razliku od nas gdje je nijemac tačnije golf bog automobila, rijetko bi gledao auta na retrovizore već kroz šajbu gdje bi postajala male tačke u daljini.
Što se tiče francuza i tu debelo griješiš, ustvari u zabludi si, ne znam kako si sebi umislio da si kompetentan da ocjenjuješ automobile na osnovu tvoje vlasničke historije koja je, blago rečeno, siromašna. Od 2000 pa na ovamo francuzi su napravili još jednu revoluciju, ovaj put u automobilizmu. Njihov HDI motor je uveo nove standarde u ekonomičnosti, performansama i čemu sve ne. Slično ko TDI u 90-tim. Udobnost im je bez premca što je svima poznato. Unutrašnjost možda malo jeftina ali nije fer tražiti luksuz Bentlija za te pare. Zato TDi power rendžeru možda da se i ti malo informišeš i pogledaš na stvari objektivno i prestaneš suditi o nečemu po vlastitom iskustvu, promijenio bi mišljenje i počeo ljudima dijeliti neke korisne savjete.