EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#726 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Nisu baš ušli u 80,već oko 60-65
- OldMayor
#727 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Nem're ovo.Kinaski wrote:
Nema mi amidzica.
A ni druga mu.
- OldMayor
#728 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Evo kakvu mi ekipu imamo...tj. mozemo da imamo.Kinaski wrote:

-
SSemir
#729 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Do neki dan ste govori kako Lulic nikad nije dobru utakmicu odigrao u reprezentaciji. kako ne igra ni blizu kao u laciju, kako treba na klupi ostati. sada odjednom druga prica. sta bi? izjavio u novinama nesto sto vam se svidjelo, i on je odmah najbolji? objektivni klix nogometni strucnjaci..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#730 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Cuj Prcic
Moze za klupe. Uozbiljite se. Nije jos reprezentativni nivo. Smijete se Avdiji i TSS-u, a Prcicevu igru ignorisete. Katastrofa je blaga rijec. Zasad klupa. Da udje ako je 3-0 i sl. I prijateljske.
Moze za klupe. Uozbiljite se. Nije jos reprezentativni nivo. Smijete se Avdiji i TSS-u, a Prcicevu igru ignorisete. Katastrofa je blaga rijec. Zasad klupa. Da udje ako je 3-0 i sl. I prijateljske.
-
Itakoto
#731 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Kralj! Sah! Mat!Partijaner wrote:http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/S ... 62613.html
Kakve izjave trunje ti jebem.
Njemu izgleda niko nista ne moze.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#732 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Prvog koga treba ukloniti je Vrsajevic. Mada sumnjam da je na njega mislio.Partijaner wrote:http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/S ... 62613.html
-
SSemir
#733 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
prvi put da se neko od novinara odvazi postaviti direktno ovaka pitanja selektoru. svi ostali "novinari" ne smiju se ni obratiti, nego samo pisu svoje teorije, vecinom raspolazu vokabularom na nivou osnovca, sa mahalskim teorijama i idejama..Partijaner wrote:http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/S ... 62613.html
- karanana
#734 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
naravno da se ne smiju obratiti ni pitati jer kad pitaju dobiju spustenu slusalicu ili neku vrstu spustanja i omalovazavanja i dolaze na crnu listu za ubuduce. diktatura da ne moze veca biti.
- Rampage
#735 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
On se nama svima ruga u lice, nabijem ja njega.... Ne znam samo odakle mu pravo da se igra našim emocijama?!
-
Knoa
#736 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ja mislim da nije do Safeta, sve je do ovog HD signala na BHT od kako je to pocelo mi samo gubimo.
U SD signalu smo sve pobjedili.
U SD signalu smo sve pobjedili.
-
wolf07
#737 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Koju si ti utakmicu gled'o jbt?kamberovica polje wrote:Jooooooj nestalo ga je ????!!!! Kad su ova dvojica izašla bila je osamdeseta minuta, pred kraj utakmice znači sve je bilo više manje GOTOVO. Ne možeš jest govna 80 minuta i onda u 10 sve raspetljat. Očito je da nam je atmosfera u ekipi na dnu, zbog čega je to e treba pitat vrlog selektora.wolf07 wrote:Pa Pjanic je jos i igrao nekako dok je bila ta guzva na sredini (TSS i Prcic), kad su njih dvojica izasli i kad je Pjanic dobio sirinu - nestalo ga je!MOSALJOZE wrote:U sredini terena jedino je Bešić znao šta igra i šta mu je cilj.Imaš Tina Prcića dva haman ista igrača i Pjanića,koji dok je bio Miske znao šta su njegovi zadaci,a šta Misketovi.
- Partijaner
#738 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
A majko jesmo mi glup narod.

-
wolf07
#739 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Izgleda da u ovoj drzavi i oni najneupuceniji kad nemaju sta kazati o fudbalu mogu da proseru koju o Susicu i Vrsajevicu. Za Susica i nekako, selektor je pa neka ga se i kritikuje kad smo losi. Ali kad je Avdija u pitanju tvrdim da je samo u pitanju inercija. Od tog momka je pravljen cirkus i dok je sjedio na klupi, pa onda kad je protiv Irana odigrao sasvim solidnu tekmu malo ste se stisali. Protiv Kipra nije valjala formacija. OK, slazem se, ali taj Avdija je ipak pravio prodore po desnoj strani i barem glumio desno krilo, Ibisevic je pocascen njegovom loptom. Lijeva strana naseg tima nije postojala i ko to nije vidio ili nije gledao utakmicu ili nema pojma o fudbalu!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#740 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Vrsajevic je los fudbaler. U odbrani nikakav (duel igra strana rijec). Naprijed ce protrcati samo ako nema igraca ispred njega, u suprotnom ni ne pokusava, jer zna da ga ne moze proci. Odmah centrira.
Nemam nista protiv njega, volio bih da je ko Roberto Carlos, ali on je, nazalost, nevidjena rupa na terenu.
Nemam nista protiv njega, volio bih da je ko Roberto Carlos, ali on je, nazalost, nevidjena rupa na terenu.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#741 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
wolf07 wrote:Izgleda da u ovoj drzavi i oni najneupuceniji kad nemaju sta kazati o fudbalu mogu da proseru koju o Susicu i Vrsajevicu. Za Susica i nekako, selektor je pa neka ga se i kritikuje kad smo losi. Ali kad je Avdija u pitanju tvrdim da je samo u pitanju inercija. Od tog momka je pravljen cirkus i dok je sjedio na klupi, pa onda kad je protiv Irana odigrao sasvim solidnu tekmu malo ste se stisali. Protiv Kipra nije valjala formacija. OK, slazem se, ali taj Avdija je ipak pravio prodore po desnoj strani i barem glumio desno krilo, Ibisevic je pocascen njegovom loptom. Lijeva strana naseg tima nije postojala i ko to nije vidio ili nije gledao utakmicu ili nema pojma o fudbalu!
Sjedi Jedan ! Zakljucna
- agent_zero
#742 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ne znam što se ovdje diskutuje o kipru, kad ima tema o toj utakmici.
No, bilo kako bilo, gornji komentar ima donekle istine. Lijeva strana ne funkcioniše već neko vrijeme, čak bi rekao i dosta prije brazila.
Sjetite se da je džeko asistirao vedi tačno skoro uz lijevu aut liniju i korner zastavicu za pobjednonosti gol protiv litvanije.
Činjenica je da lula i sejo lutaju u reprezentaciji već duže vrijeme, a alternative (kvalitetne) nema. Dakle imamo dvije problematične strane, a ne samo jednu (desnu).
No, bilo kako bilo, gornji komentar ima donekle istine. Lijeva strana ne funkcioniše već neko vrijeme, čak bi rekao i dosta prije brazila.
Sjetite se da je džeko asistirao vedi tačno skoro uz lijevu aut liniju i korner zastavicu za pobjednonosti gol protiv litvanije.
Činjenica je da lula i sejo lutaju u reprezentaciji već duže vrijeme, a alternative (kvalitetne) nema. Dakle imamo dvije problematične strane, a ne samo jednu (desnu).
- MOSALJOZE
#743 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Da je SEO(momak je legenda)igrao onda bi Lulić došao do izražaja,ovako na beku čovjek ne zna.
- rage_guy
#744 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Igrac iz jadnog Hajduka odigra na istoj poziciji samo na drugoj strani bolje od Lulica. Jednako je Pape zavalio i Lulica i Avdiju. Upravu je onaj gore kad kaze da se po inerciji spominju pojedini igraci kao krivci. Lulic u dvije godine nije poslao korisnih centarsuteva koliko je Avdija imao ovoj tekmi. Kad moze realno odron igrac kakav je Avdija, sta je Lulicev problem.MOSALJOZE wrote:Da je SEO(momak je legenda)igrao onda bi Lulić došao do izražaja,ovako na beku čovjek ne zna.
Pape je kriv za poraz zbog glupe formacije, ali da su glavni igraci odigrali kako treba izvukli bi bar bod. -.-
-
Korisničkoime
#745 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Kao prvo nije bolje odigrao, nije prodao ni jedne lopte protivniku, nije ni jednom odigrao u aut, ni jednom igrac na njegovoj strani nije imao pola sata da se namjesti za centarsut, prolazio je po strani i kad bi imao protivnika ispred sebe, imao je par dobrih ulaza cak i u 16 metara.rage_guy wrote:Igrac iz jadnog Hajduka odigra na istoj poziciji samo na drugoj strani bolje od Lulica. Jednako je Pape zavalio i Lulica i Avdiju. Upravu je onaj gore kad kaze da se po inerciji spominju pojedini igraci kao krivci. Lulic u dvije godine nije poslao korisnih centarsuteva koliko je Avdija imao ovoj tekmi. Kad moze realno odron igrac kakav je Avdija, sta je Lulicev problem.MOSALJOZE wrote:Da je SEO(momak je legenda)igrao onda bi Lulić došao do izražaja,ovako na beku čovjek ne zna.
Pape je kriv za poraz zbog glupe formacije, ali da su glavni igraci odigrali kako treba izvukli bi bar bod. -.-
Avdija nije zavljen covjek u repku dosao kao bek, veci dio utakmica u Hajduku je igrao beka. Lulic je u Lazio dosao sa pozicije krilnog napada koju je vecinu vremena igrao u Bernu sto se moze i primjetiti kada ulazi u 16 metara. Nekada je po potrebi igrao i u Laziju kao zakrpa na beku sto se i u klubu kao i u repci pokazalo kao losa odluka medutim jasno je da su njegove jace strane u ofanzivi a ne u defanzivi. Ne jednom nego vise puta pogotovo u prvom poluvremenu TSS se izvlacio na lijevo krilo zakivajuci s tim Lulica na def.poziciju beka valjda u zelji da u sredini napravi vise mjesta, pri tome nije dolazilo do rotacije TSS Lulic pa zbog toga naginjem da to i nije bilo bas dio plana nego se vise izrodilo iz nuzde mada sigurno ne mogu reci.
Susic nije racunao na bilo kakvu ofanzivnu igru Kipra pa je tako i postavio bekove i sredinu kad su ljudi pokazali da ipak imaju neku ofanz.igru dode potreba i za def.kvalitetama beka te za smanjenom ulogom u ofanzivi.
Susic nije racunao da drugi treneri promatraju svoje protivnike i da su nas vec amateri po blogovima i portalima prokuzili a ne profi treneri.
Po meni se vec duze vrijeme ovdje cini nepravda i prema Lulicu i prema Salihovicu koji su nuzdom zavaljeni na neprirodne pozicije pri cemu ni Susic nije kriv.
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
- rage_guy
#746 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Nije bolje odigrao, al nije vala ni losije. Uz sve Luliceve kvalitete u napadu, opet smo opasniji bili po desnoj strani. Al bar si napisao da je Avdija bek, neki ovdje kad kritikuju pisu da je ustvari krilo. Smijesno je da ocekujemo isto od igraca iz Hajduka, kao od igraca iz Lacija. Ja samo kazem da se od nekih igraca ocekuje vise nego sto mogu, a kad to ne urade onda se kritikuje, dok se u isto vrijeme ne spominju oni od kojih bi (po ligama u kojim igraju) trebali vise ocekivati nego sto daju.
Papeta necu ni da komentarisem. Od izjava da nece gledati utakmicu Kipra s Hrvatskom, do 2-6-2 formacije, sve sto je uradio ucinilo je da ispadne smijesan.
Papeta necu ni da komentarisem. Od izjava da nece gledati utakmicu Kipra s Hrvatskom, do 2-6-2 formacije, sve sto je uradio ucinilo je da ispadne smijesan.
- Droog
#747 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ovo stoji 100%, ALI...rage_guy wrote:Nije bolje odigrao, al nije vala ni losije. Uz sve Luliceve kvalitete u napadu, opet smo opasniji bili po desnoj strani.
Jel ti mislis stvarno da oni nisu pogledali nijednu utakmicu BiH i da nas nisu "prostudirali"?
Evo da si ti na mjestu selektora Kipra, sta bi rekao igracima:
1."Cuvajte se Vrsajevica, dobar je, zna probiti i ima je.beno dobar centarsut! Hocu da ga zatvorite!"
2."Cuvajte se Lulica (ista stvar kao i gore za Avdiju)"
Ja mislim da su oni svijesno pustili da preko nase desne strane idu napadi i centarsuti,misleci da je "manje opasno". Nije da je sad Avdija predriblao 3-4 igraca i uputio centarsut. Naprotiv. Svaki centarsut je bio iz mjesta. (Jedina "akcija u prvom poluvremenu sa te strane je bila kad su Prcic i Susic cini mi se odigrali dupli i izbacili 2 igraca). Jer ko je god pogledao vise od jednog poluvremena reprezentacije i Hajduka zna koliko je Vrsko limitiran igrac. Kad su vidjeli da je Avdiju krenulo-zatvorili su i njega. A i ti izleti Avdije gore su nas kostali 2 primljena gola, sto je po meni opet Safetova greska a ne Vrsajeviceva jer taj uopste ne bi trebao da pocne utakmicu pored zivog Mujdze!
Ta prica da "trener ne racuna na Mujdzu" i da je zato Vrsajevic igrao pala je u vodu iste sekunde kad je izjavio da se dvoumio izmedju prvotimca solidnog bundesligasa Bicakcica (iako i on nije Nesta, ali nemamo bolje) i vejt for it, vejt for it...Ogija Vranjesa (koji mi je strasno drag igrac) koji nema klub uopste!!!!!
Sto se tice selektora i izmjena tice..."nemam ofanzivaca" i ostala sr.anja koja svaki put izlaze iz njegovih usta cu reci samo jedno: Imao je Viscu. Znam da nije Messi, ali je mogao bar da osvjezi ekipu, jer nije toliko los igrac.
I jos jedna stvar. Ako smo se svi slozili da smo najbolje igrali u formaciji 4-5-1 sa krilima kao protiv Obale, Mexica i cini mi se protiv Argentine...zasto mijenjati???
Ako bas hoces gore i ibisevica i Dzeku protiv slabijih ekipa, onda igraj 3-5-2, sa dva bocna, recimo Lulic-lijevo i Hajrovic-desno. Znao je i Hajrovic dobro odbranu da odigra, vidjeli smo protiv Argentine.
Ne znam...lako je biti general poslije bitke...
Ali ako ovako nastavimo...tesko cemo i protiv Velsa i protiv Izraela. Dodaj na to i da idemo na noge ovom Kipru zadnje kolo. O Belgiji necu ni da pricam.
- SkyLimit
#748 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Rezultati Walesa na domaćem terenu u prošlim kvalifikacijama:
Wales – Belgija 0 : 2
Wales – Škotska 2 : 1
Wales – Hrvatska 1 : 2
Wales – Srbija 0 : 3
Wales – Makedonija 1 : 0
Evo nekih golova:
Wales - Hrvatska 1 : 2
http://www.youtube.com/watch?v=TXmIS6qdenQ
Wales - Škotska 2 : 1
http://www.youtube.com/watch?v=Lw4F4BSqz7Y
Wales – Belgija 0 : 2
Wales – Škotska 2 : 1
Wales – Hrvatska 1 : 2
Wales – Srbija 0 : 3
Wales – Makedonija 1 : 0
Evo nekih golova:
Wales - Hrvatska 1 : 2
http://www.youtube.com/watch?v=TXmIS6qdenQ
Wales - Škotska 2 : 1
http://www.youtube.com/watch?v=Lw4F4BSqz7Y
- OldMayor
#749 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ja mislim da cemo dobit Vels. Igraci ce pruziti max da vrate povjerenje navijaca, ali onda ce nas Belgija raskovat na Bilinom.
Volio bih da ne bude tako.
Volio bih da ne bude tako.
- Idemedosumom
#750 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Uprkos cinjenici sto nas idalje pape vodi i sto je atmosfera oko repka dosta losa, ja ostajem pri svom stavu. Protiv Belgije sigurno nosimo 4 boda, a u 3 preostale utakmice protiv Kipra i ćifuta, prosipamo bodove najmanje jos jednom, a vjerovatno i dva put.Idemedosumom wrote:Sta ste se ba od Belgije usrali? Kad su to oni nekog jakog pobijedili?
(Hrvatsku i Srbiju necemo brojat kao jake)
Ja mislim da postoji veca sansa da prospemo bodove protiv ćifuta ili Kipra.