Jebo vas Sejdić-Finci, ja pitam MOŽE LI ATEISTA BITI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA ?!
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- dustaban
#726 Re: Ateizam
Bajram, Božić, Божић... Izetbegović, Čović, Ivanić...

- S4mpion
#727 Re: Ateizam
Opet previše toga sugeriraš i nagađaš-toliko mnogo da sagovorniku ne ostaje ništa za reći.belfy wrote: cuj ja nagadjam... ja sam samo pojednostavio ono sto si ti rekao. pazi sada ko nagadja:
- "Ne možete reći kako ne vjerujete u čuda" - jer ces ti reci sta neko moze ili ne moze reci (ili nagadjas...)
- "onda se pozovete na prirodnu selekciju koja se uzima zdravo za gotovo" - jer ti znas ko uzima sta zdravo za gotovo (ili nagadjas...)
- "evolucija je takođe čudo koje se opet uzima zdravo za gotovo." - jer ti znas da je cudo (ili nagadjas...), i jos znas kako je ko "uzima" (ili nagadjas...)
- "To su čuda u koja, vrlo vjerovatno, vjerujete" - i onda i direktno nagadjas.
pa poslije svega recenog kazes:
- "Opet previše toga sugeriraš" - docim ja nicim ne sugeriram, nego sam direktan, ali ces mi reci da to radim (ili pricas samo da bi pricao)...
ali eto, rasprave radi, volio bih cuti sta ti mislis da sam ja nagadjao u tom svom odgovoru tebi. makar smijeha radi... hvala unaprijed.
P.S. znas da meni nije tesko povremeno nacrtati ako govornik ne razumije dobro moj odgovor. cudno mi da ne razumijes sta si sam napisao i zasto je takav odgovor dat.
Možda može proći kao monolog, sretno.
-
belfy
#728 Re: Ateizam
ako je to jedino sto si uspio procitati i razumjeti, onda ce tebi trebati puno vise srece. tako da...sretno i tebi.S4mpion wrote:Opet previše toga sugeriraš i nagađaš-toliko mnogo da sagovorniku ne ostaje ništa za reći.belfy wrote: cuj ja nagadjam... ja sam samo pojednostavio ono sto si ti rekao. pazi sada ko nagadja:
- "Ne možete reći kako ne vjerujete u čuda" - jer ces ti reci sta neko moze ili ne moze reci (ili nagadjas...)
- "onda se pozovete na prirodnu selekciju koja se uzima zdravo za gotovo" - jer ti znas ko uzima sta zdravo za gotovo (ili nagadjas...)
- "evolucija je takođe čudo koje se opet uzima zdravo za gotovo." - jer ti znas da je cudo (ili nagadjas...), i jos znas kako je ko "uzima" (ili nagadjas...)
- "To su čuda u koja, vrlo vjerovatno, vjerujete" - i onda i direktno nagadjas.
pa poslije svega recenog kazes:
- "Opet previše toga sugeriraš" - docim ja nicim ne sugeriram, nego sam direktan, ali ces mi reci da to radim (ili pricas samo da bi pricao)...
ali eto, rasprave radi, volio bih cuti sta ti mislis da sam ja nagadjao u tom svom odgovoru tebi. makar smijeha radi... hvala unaprijed.
P.S. znas da meni nije tesko povremeno nacrtati ako govornik ne razumije dobro moj odgovor. cudno mi da ne razumijes sta si sam napisao i zasto je takav odgovor dat.
Možda može proći kao monolog, sretno.
- Zaitsev
#729 Re: Ateizam
Smrle, jesi to ti?S4mpion wrote:Ne možete reći kako ne vjerujete u čuda, a onda se pozovete na prirodnu selekciju koja se uzima zdravo za gotovo, evolucija je takođe čudo koje se opet uzima zdravo za gotovo.
Prirodna selekcija i evolucija nisu elementarni već složeni pojmovi.
To su čuda u koja, vrlo vjerovatno, vjerujete.
- GAU8
#730 Re: Ateizam
Nije bilo tebi namijenjeno, greška u repliciCregan wrote:Mislim da sam dosada bio jasan sta mislimi o toj temi, tako da se necu ponavljati.GAU8 wrote:
Ko je NAPISAO svaku od tih "svetih knjiga"?
Sta je tvoj problem?
- Dope_Man
#731 Re: Ateizam
Tehnicki da, samo je bitno da si veliki Bošnjak, Hrvat ili Srbin, i da ponavljas da si veliki musliman, katolik ili pravoslavac.dustaban wrote:Bajram, Božić, Божић... Izetbegović, Čović, Ivanić...
![]()
Ovo prvo je neophodno zbog ustrojstva predsjednistva i nepostivajna odluke Sejdic-Finci, ovo drugo je neophodno ako zelis da iko glasa za tebe u ovoj zemlji gdje je, pogotovo pred izbore, veoma bitno biti veliki vjernik u ocima mase.
- arzuhal
#732 Re: Ateizam
Zar nisu baš muslimanci izabrali ateistu iz reda hrvatskog naroda za člana bh. Predsjedništva? 
-
hladan.preminger
#734 Re: Ateizam
Il' je čačkalica?Zaitsev wrote:Smrle, jesi to ti?S4mpion wrote:Ne možete reći kako ne vjerujete u čuda, a onda se pozovete na prirodnu selekciju koja se uzima zdravo za gotovo, evolucija je takođe čudo koje se opet uzima zdravo za gotovo.
Prirodna selekcija i evolucija nisu elementarni već složeni pojmovi.
To su čuda u koja, vrlo vjerovatno, vjerujete.
- irac300
#735 Re: Ateizam
Klasičan primjer mozga koji ne konta evoluciju. Žalosno je što ovakve stvare imaju na hiljade lajkova, pogotovu od omladine koja odrasta uz hitove Grand produkcije. Iduća slika koju očekujem je o dva blizanca u majčinom stomaku i njihovoj konverzaciji o drugom svijetu.Ha0s wrote:
- dustaban
#736 Re: Ateizam
Ovo kao smjesno?!Ha0s wrote:
Pravi tekst uz ovu sliku bi trebao biti - ne brini, nismo nastali slucajno, kad otopli selimo u frizider vjecni!
- GAU8
#737 Re: Ateizam
Ja se samo "tješim" činjenicom, da evolucija iz nekog meni nepoznatod razloga od postanka civilizacije favorizira vjernike 
Da nije tako, religozni bi nestali do sada

Da nije tako, religozni bi nestali do sada
-
ja71
#738 Re: Ateizam
isto se moze reci i za ateiste.GAU8 wrote:Ja se samo "tješim" činjenicom, da evolucija iz nekog meni nepoznatod razloga od postanka civilizacije favorizira vjernike
Da nije tako, religozni bi nestali do sada![]()
![]()
![]()
nastanak religija je cisti determinizam.
prakticno ne postoji kutak zemlje bez religije.
drustva (odnosno grupe ljudi) koja su imala religiju su se mogli bolje objediniti oko iste cime bi bili uspjesniji od onih bez religije.
- GAU8
#739 Re: Ateizam
pa može.ja71 wrote:isto se moze reci i za ateiste.GAU8 wrote:Ja se samo "tješim" činjenicom, da evolucija iz nekog meni nepoznatod razloga od postanka civilizacije favorizira vjernike
Da nije tako, religozni bi nestali do sada![]()
![]()
![]()
nastanak religija je cisti determinizam.
prakticno ne postoji kutak zemlje bez religije.
drustva (odnosno grupe ljudi) koja su imala religiju su se mogli bolje objediniti oko iste cime bi bili uspjesniji od onih bez religije.
Može se reći i da je sve dio stvoriteljevog plana
- S4mpion
#740 Re: Ateizam
Kopnenoj životinji padne na pamet da postane kit i ona to učini.
Mora da je evolucija u rukama živih bića.
-
ja71
#741 Re: Ateizam
pojam "plan" je neadekvatan jer sugerise i da je potencijalno moguce da sve ne ide "po planu" sto se stvoritelju ne moze desitiGAU8 wrote: Može se reći i da je sve dio stvoriteljevog plana![]()
-
belfy
#742 Re: Ateizam
ovo quotam samo da ne bi bilo izbrisano... za nagradu Brainfart of 2017. jest da je tek pocela, ali ovo ce tesko biti nadmasiti...S4mpion wrote:Kopnenoj životinji padne na pamet da postane kit i ona to učini.
-
Cregan
#743 Re: Ateizam
Kad bi odvojio religijske tekstove od naucnih istina, bilo bi ti puno lakse prihvatiti svoju religiji, jer se ne bi morao samoobmanjivati i izvrtati naucne cinjenice kako bi opravdao svoje vjerovanje.S4mpion wrote:Kopnenoj životinji padne na pamet da postane kit i ona to učini.
Religija nema veze sa naukom, religijski tekstovi nisu naucni. Nastanak svjeta onako kako je opisan u svetim knjigama je netacan.
P.S. Jos cekam.
- S4mpion
#744 Re: Ateizam
Ne idi preko reda, još uvijek nisi iznio dokaze za svoju tvrdnju, a rekoh da idemo po redu.Cregan wrote:Kad bi odvojio religijske tekstove od naucnih istina, bilo bi ti puno lakse prihvatiti svoju religiji, jer se ne bi morao samoobmanjivati i izvrtati naucne cinjenice kako bi opravdao svoje vjerovanje.S4mpion wrote:Kopnenoj životinji padne na pamet da postane kit i ona to učini.
Religija nema veze sa naukom, religijski tekstovi nisu naucni. Nastanak svjeta onako kako je opisan u svetim knjigama je netacan.
P.S. Jos cekam.
Ja, za razliku od tebe, ne čekam, možeš, a i ne moraš odgovorit, ali red ćeš poštovat.Cregan wrote:Sve svete knjige kazu da je covjek stvoren u obliku u kojem se sada nalazi.
- harač
#746 Re: Ateizam
belfy wrote:ovo quotam samo da ne bi bilo izbrisano... za nagradu Brainfart of 2017. jest da je tek pocela, ali ovo ce tesko biti nadmasiti...S4mpion wrote:Kopnenoj životinji padne na pamet da postane kit i ona to učini.
- S4mpion
#747 Re: Ateizam
Naučna teorija je podložna izmjenama, negiranju, pa čak i odbacivanju sve dok ne postane činjenica(dok se ne dokaže).raoul duke wrote:Negiraju teoriju evolucije![]()
- raoul duke
#748 Re: Ateizam
Bilo bi dobro da isto mislis i za teoriju gravitacije, pa da vas svemir sve kolektivno odnese u 3 p... 
- GAU8
#749 Re: Ateizam
Ima ljudi koji negiraju oblik Zemlje Zapravo mehaniku svemira uopste, jer se kosi sa religjskim spisima.raoul duke wrote:Negiraju teoriju evolucije![]()
Tako isto drugi negiraju biolosku evoluciju
- raoul duke
#750 Re: Ateizam
Negiranje cinjenice vjernika cini ponosnim ili?GAU8 wrote:Ima ljudi koji negiraju oblik Zemlje Zapravo mehaniku svemira uopste, jer se kosi sa religjskim spisima.raoul duke wrote:Negiraju teoriju evolucije![]()
Tako isto drugi negiraju biolosku evoluciju