Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- BarbaDue
#726 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ok, sve si mi rekao.
- insomnia78
#727 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa tebi ako se placa da vidis brdo i na brdu nista ti bujrumBarbaDue wrote:Opet ti meni okolo. Reci mi kad dođem u Visoko na piramide na koji način ću ja biti prevaren? Nemoj mi samo ulaziti jesu li piramide ubleha ili ne. Jer ja vjerujem da nisu ubleha. Znači molim konkretan primjer gdje je prevara?
- BarbaDue
#728 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ti bio i vidio da je to samo brdo?insomnia78 wrote:Pa tebi ako se placa da vidis brdo i na brdu nista ti bujrumBarbaDue wrote:Opet ti meni okolo. Reci mi kad dođem u Visoko na piramide na koji način ću ja biti prevaren? Nemoj mi samo ulaziti jesu li piramide ubleha ili ne. Jer ja vjerujem da nisu ubleha. Znači molim konkretan primjer gdje je prevara?
- insomnia78
#729 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
JapBarbaDue wrote:Ti bio i vidio da je to samo brdo?insomnia78 wrote:Pa tebi ako se placa da vidis brdo i na brdu nista ti bujrumBarbaDue wrote:Opet ti meni okolo. Reci mi kad dođem u Visoko na piramide na koji način ću ja biti prevaren? Nemoj mi samo ulaziti jesu li piramide ubleha ili ne. Jer ja vjerujem da nisu ubleha. Znači molim konkretan primjer gdje je prevara?
Nije mo zao para za ulaz i parking, nesto tako sam i predpostavlj'o, zao mi vremena sto izgubi
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#730 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Zasto dajes netacne informacije jer vec odavno to nije obicno brdo. Ne kazem da je piramida, ne kazem ni da nije ako se to isplati nasoj drzavi ali da jeste zanimljivo arheolosko i geolosko nalaziste sasvim sigurno jeste. To sto nasi ufurani istoricari i kite od arheologa (cat izuzecima) koji od arheologije imaju samo diplomu osporavaju sve u cemu nemaju glavnu rijec i tal to je vec nesto poznato stose vidja u svim sferama zivota. Ja znam samo jedno da su tzv "piramide" puno toga dobroga donijeli prije svega Visokom a onda i BiH, da su se te tzv "piramide" nasle u eteru u nekim od najznacajnijih dokumentarnih programa. Kako god da se zove donijelo je vise ovoj zemlji nego svi filozofi ove zemlje skupa pocevsi od Imamovica i Bacanovica pa nadalje jer ti u zivotu teze od olovke uzeli nisu a lopatu su vidjeli samo na TV-u.insomnia78 wrote:Pa tebi ako se placa da vidis brdo i na brdu nista ti bujrumBarbaDue wrote:Opet ti meni okolo. Reci mi kad dođem u Visoko na piramide na koji način ću ja biti prevaren? Nemoj mi samo ulaziti jesu li piramide ubleha ili ne. Jer ja vjerujem da nisu ubleha. Znači molim konkretan primjer gdje je prevara?
-
Avetinho
#731 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Naravno da je zanimljivo i arheoloski i geoloski, ali to ne smije biti izgovor ovom sarlatanu da pravi budalu od sviju i u procesu kompromituje ovu vaznu lokaciju. Sjecas li se slika ovog genija pored bagera koji vrsi osjetljiva arheoloska iskopavanja? I te su se slike nasle u eteru, bas kao i sprdanja sa Svemirkovim teorijama. Kako god, lik je nakon deset godina ceprkanja morao pokazati nesto otkopano. Eto svake godine ima budala koje mu krampaju za dzaba, ali piramida se tvrdoglavo ne ukazuje.hrasno38 wrote:Zasto dajes netacne informacije jer vec odavno to nije obicno brdo. Ne kazem da je piramida, ne kazem ni da nije ako se to isplati nasoj drzavi ali da jeste zanimljivo arheolosko i geolosko nalaziste sasvim sigurno jeste. To sto nasi ufurani istoricari i kite od arheologa (cat izuzecima) koji od arheologije imaju samo diplomu osporavaju sve u cemu nemaju glavnu rijec i tal to je vec nesto poznato stose vidja u svim sferama zivota. Ja znam samo jedno da su tzv "piramide" puno toga dobroga donijeli prije svega Visokom a onda i BiH, da su se te tzv "piramide" nasle u eteru u nekim od najznacajnijih dokumentarnih programa. Kako god da se zove donijelo je vise ovoj zemlji nego svi filozofi ove zemlje skupa pocevsi od Imamovica i Bacanovica pa nadalje jer ti u zivotu teze od olovke uzeli nisu a lopatu su vidjeli samo na TV-u.insomnia78 wrote:Pa tebi ako se placa da vidis brdo i na brdu nista ti bujrumBarbaDue wrote:Opet ti meni okolo. Reci mi kad dođem u Visoko na piramide na koji način ću ja biti prevaren? Nemoj mi samo ulaziti jesu li piramide ubleha ili ne. Jer ja vjerujem da nisu ubleha. Znači molim konkretan primjer gdje je prevara?
- BarbaDue
#732 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Hrasno38, upravo ja razmisljam na taj način. Ako ništa tamo je prošlo desetine hiljada ljudi i svojim doprinosom pokazali da tamo ima nešto. Šta tačno ne znam, ali me moj osjećaj rijetko prevari a govori mi da nije ubleha. Na kraju krajeva, gledao sam dokumentarce i emisije pa i fotografije koje pokazuju da to nije samo obično brdo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#733 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa majku mu jebem sto prije Semira niko nije probao ni kistom i spahtlom da malo tu zakopa. Pusti ba te suplje Imamovicevske ko biva Semir sarlatan a Semir je uradio vise za ovu zemlju (naravno i za sebe) nego sto ce 99% nasih strucnjaka u 10 zivota. Ja sam rekao da apsolutno ne zelim tvrditi postojanje neke piramide ali da je i te kako znacajno arheolosko otkrice samo sarlatani mogu negirati. Pa izvini ako su budale oni koji krampaju a ti kao pametan sto ne krampas isto kao sto su budale oni sto su od Gospe napravili atrakcije a onda uzrocno-posljedicno mali Kolorado od tog dijela Hercegovine da bi takvi kao ti sa tri marke u dzepu govorili vidi levata vjeruju u gospu. A oni em sto su napunili svoje budzete em sto su napunili drzavne budzete em sto je Gospa u Bosni i Hercegovini. I sad ko je levat ti ili oni?????Avetinho wrote:Naravno da je zanimljivo i arheoloski i geoloski, ali to ne smije biti izgovor ovom sarlatanu da pravi budalu od sviju i u procesu kompromituje ovu vaznu lokaciju. Sjecas li se slika ovog genija pored bagera koji vrsi osjetljiva arheoloska iskopavanja? I te su se slike nasle u eteru, bas kao i sprdanja sa Svemirkovim teorijama. Kako god, lik je nakon deset godina ceprkanja morao pokazati nesto otkopano. Eto svake godine ima budala koje mu krampaju za dzaba, ali piramida se tvrdoglavo ne ukazuje.
Znas da se domaceg Bosnje pitalo u Visokom bi se nesto slicno napravilo samo u slucaju da je kakav zemljotres stresao sa brda onu zemlju i rastinje i da se prikazalo bilo sta. I ne zaboravi da su najveci svjetski umovi u biti bili veliki cudaci i svojim teorijama zasmijavali svijet u kojem su zivjeli ali zato onaj koji je dosao poslije i dan danas se cudi tim pametima. I dan danas za neke Tesline stvari ljudi lupaju glavama od sto a nemali broj je upravo u to vrijeme razmisljao upravo tako kao i ti danas. Medjutim ti koji su smijali ponajvise su bili ljudi bez ideja, viziji i koji su cekali da im sve padne sa neba.
-
Avetinho
#734 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ima i uspjesnih "biznismena" koji su pistoljima podizali tudje ustedjevine u banci. Ako jedni lazovi sluze kao pokrice drugima -- Gospa i "piramida" onda molim sve ostale sa slicnim idejama da ne sire i ovako srozan ugled zemljice Bosne.hrasno38 wrote:Pa majku mu jebem sto prije Semira niko nije probao ni kistom i spahtlom da malo tu zakopa. Pusti ba te suplje Imamovicevske ko biva Semir sarlatan a Semir je uradio vise za ovu zemlju (naravno i za sebe) nego sto ce 99% nasih strucnjaka u 10 zivota. Ja sam rekao da apsolutno ne zelim tvrditi postojanje neke piramide ali da je i te kako znacajno arheolosko otkrice samo sarlatani mogu negirati. Pa izvini ako su budale oni koji krampaju a ti kao pametan sto ne krampas isto kao sto su budale oni sto su od Gospe napravili atrakcije a onda uzrocno-posljedicno mali Kolorado od tog dijela Hercegovine da bi takvi kao ti sa tri marke u dzepu govorili vidi levata vjeruju u gospu. A oni em sto su napunili svoje budzete em sto su napunili drzavne budzete em sto je Gospa u Bosni i Hercegovini. I sad ko je levat ti ili oni?????Avetinho wrote:Naravno da je zanimljivo i arheoloski i geoloski, ali to ne smije biti izgovor ovom sarlatanu da pravi budalu od sviju i u procesu kompromituje ovu vaznu lokaciju. Sjecas li se slika ovog genija pored bagera koji vrsi osjetljiva arheoloska iskopavanja? I te su se slike nasle u eteru, bas kao i sprdanja sa Svemirkovim teorijama. Kako god, lik je nakon deset godina ceprkanja morao pokazati nesto otkopano. Eto svake godine ima budala koje mu krampaju za dzaba, ali piramida se tvrdoglavo ne ukazuje.
Znas da se domaceg Bosnje pitalo u Visokom bi se nesto slicno napravilo samo u slucaju da je kakav zemljotres stresao sa brda onu zemlju i rastinje i da se prikazalo bilo sta. I ne zaboravi da su najveci svjetski umovi u biti bili veliki cudaci i svojim teorijama zasmijavali svijet u kojem su zivjeli ali zato onaj koji je dosao poslije i dan danas se cudi tim pametima. I dan danas za neke Tesline stvari ljudi lupaju glavama od sto a nemali broj je upravo u to vrijeme razmisljao upravo tako kao i ti danas. Medjutim ti koji su smijali ponajvise su bili ljudi bez ideja, viziji i koji su cekali da im sve padne sa neba.
A to sto su se neki smijali i Tesli i Bozi Klaunu, ne znaci da Bozo Klaun nije klaun.
- insomnia78
#735 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Najzalosnije u svemu tome je sto mi imamo stvarno dosta opipljivij stvari i mjesta na kojima bi mogli uzimati pare od turizma al jbg to trazi malo rada i truda a bosnji da je da uzima pare na ublehu 
-
Paul F.
#736 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
-
VjecitiStudent
#737 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Jubilej, 10 godina "istraživanja" piramide, i još uvijek niti jedan, jedini materijalni dokaz o njihovom postojanju ne postoji.
Srećom, barem su budžetske pare za ovaj hobi ludog šeširđije odavno presušile, nisu ni naši političari baš toliko naivni.
Srećom, barem su budžetske pare za ovaj hobi ludog šeširđije odavno presušile, nisu ni naši političari baš toliko naivni.
- Bluemore
#738 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
opovrgli forumasi , mudrijasi ...Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
-
Avetinho
#739 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
- alphonse kauders
#740 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Upravo tako.Avetinho wrote:Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
Evo i videa sa iskopavanja (princip isti, sve su ostalo nijanse)."It is not up to professional archaeologists to explain 200 years of research and evidence. It is up to Mr. Osmanagic to prove his claims."
- dr socrates
#741 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Samir Osmanagić je definitivno zaslužio da stekne status žive legende načinom na koji je Bošnjake uvjerio u postojanje piramida.
Kad se samo sjetim podrške koju je dobio od kompletne političke i vjerske elite iz Sarajeva,medijske histerije kojom je bilo propraćeno ovo "otkriće".
Prije sedam-osam godina bi vas proglašavali četnikom i neprijateljem BiH ako bi tvrdili je Osmanagić varalica i da naravno nikakve piramide ne postoje.Na vrhuncu histerije sklapane su i teorije zavjere kako su neprijatelji svega što je Bosansko namjerno prikrivali postojanje ovih piramida, a kauboja iz Visokog su proglašavali uglednim naučnikom koji će izmjeniti svjetsku istoriju.
Kad se samo sjetim podrške koju je dobio od kompletne političke i vjerske elite iz Sarajeva,medijske histerije kojom je bilo propraćeno ovo "otkriće".
Prije sedam-osam godina bi vas proglašavali četnikom i neprijateljem BiH ako bi tvrdili je Osmanagić varalica i da naravno nikakve piramide ne postoje.Na vrhuncu histerije sklapane su i teorije zavjere kako su neprijatelji svega što je Bosansko namjerno prikrivali postojanje ovih piramida, a kauboja iz Visokog su proglašavali uglednim naučnikom koji će izmjeniti svjetsku istoriju.
-
Paul F.
#742 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Moje pitanje je bilo precizno. Da li je iko opovrgao Osmanagićeve tvrdnje o preciznom položaju u odnosu na strane svijeta. Ne pričam o grobljima i ostalim stvarima. Ako imaš poteškoće pri čitanju zamoliću da me više ne citiraš.Avetinho wrote:Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
-
Cybernetic
#743 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:19, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#744 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Šta će bolan bilo ko svoje vrijeme trošiti i te idiotarije opovrgavati. Idiotarije se ne mogu racionalnim komentarima objašnjavati.Paul F. wrote:Moje pitanje je bilo precizno. Da li je iko opovrgao Osmanagićeve tvrdnje o preciznom položaju u odnosu na strane svijeta. Ne pričam o grobljima i ostalim stvarima. Ako imaš poteškoće pri čitanju zamoliću da me više ne citiraš.Avetinho wrote:Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
Možeš i sam pogledati i provjeriti na Google Earth tu smijuriju od "pravilnog položaja" i "piramide".
-
Avetinho
#745 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pitanje je bilo vrlo neprecizno. Strane svijeta itd?Paul F. wrote:Moje pitanje je bilo precizno. Da li je iko opovrgao Osmanagićeve tvrdnje o preciznom položaju u odnosu na strane svijeta. Ne pričam o grobljima i ostalim stvarima. Ako imaš poteškoće pri čitanju zamoliću da me više ne citiraš.Avetinho wrote:Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
Ako mislis na "pravilnu orjentaciju" padina Visocice, mozes i sam provjeriti. Za ono "itd", predpostavljam da mislis na izgradnju "piramide", carobnim frulicama. To nije poslo za rukom ni "otkrivacu", a kamoli "opovrgacima". Bilo je doduse rasljara koji su po Svemirkovom nalogu trazili faraonove grobnice, isti oni koji su trazili grob djenerala Draze. Opet nista.
- SkyLimit
#746 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Najači su ovi što pitaju jesu li priznati historičari i arheolozi opovrgnuli teorije onog što priča o svemircima i energiji koja liječi iz piramide
Pa ozbiljnim naučnicima je ispod nivoa da uopće pričaju o tome, ljudi se bave ozbiljnim poslom, mada ih je nekoliko iznijelo svoj stav a svi znamo šta su rekli. To je argument na nivou reko Meho iz Hrasnice da je Ronaldo peder, zašto Real Madrid ne demantuje, znači ima tu nešto 
A i odnos prema našim ozbiljnim naučnicima im je "ta' će oni", zato vjeruju ovoj naučnoj eliti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fenomen- ... /150507104
Al najače je kad je doveo onog pisca naučnofantasatičnih romana i predstavio ga kao eksperta za piramide
Samo deri rulju Semire, dok je ovaca bit će i vune, i dok je budala pametni će dobro živjet
Samo nemoj ovo pokušati ubaciti u ozbiljnu nauku, to je granica koja se ne prelazi, a levate uzimaj lopatom slobodno.
A i odnos prema našim ozbiljnim naučnicima im je "ta' će oni", zato vjeruju ovoj naučnoj eliti
Al najače je kad je doveo onog pisca naučnofantasatičnih romana i predstavio ga kao eksperta za piramide
Last edited by SkyLimit on 13/05/2015 17:05, edited 3 times in total.
-
Avetinho
#747 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
LOL!SkyLimit wrote:Najači su ovi što pitaju jesu li priznati historičari i arheolozi opovrgnuli teorije onog što priča o svemircima i energiji koja liječi iz piramidePa ozbiljnim naučnicima je ispod nivoa da uopće pričaju o tome, ljudi se bave ozbiljnim poslom, mada ih je nekoliko iznijelo svoj stav a svi znamo šta su rekli. To je argument na nivou reko Meho iz Hrasnice da je Ronaldo peder, zašto Real Madrid ne demantuje, znači ima tu nešto
A i odnos prema našim ozbiljnim naučnicima im je "ta' će oni", zato vjeruju ovoj naučnoj eliti![]()
Al najače je kad je doveo onog pisca naučnofantasatičnih romana i predstavio ga kao eksperta za piramideSamo deri rulju Semire, dok je ovaca bit će i vune
- Bluemore
#748 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
nije vrijeme, ociglednoAvetinho wrote:Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
- Bluemore
#749 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
forumski mudrijasi ne moraju da citajuPaul F. wrote:Moje pitanje je bilo precizno. Da li je iko opovrgao Osmanagićeve tvrdnje o preciznom položaju u odnosu na strane svijeta. Ne pričam o grobljima i ostalim stvarima. Ako imaš poteškoće pri čitanju zamoliću da me više ne citiraš.Avetinho wrote:Po hiljaditi put: teret dokazivanja lezi na ublehasu, ne na "opovrgacima". Zar nije vec vrijeme da se vidi taj otkopani vrh ili bar ivica piramide. Da ne govorim o alatima, naseljima, orudju, oruzju, grobljima ili grobnicama. Nista.Paul F. wrote:Da li je iko opovrgao ono o čemu Osmangić priča ? Strane svijeta itd.
- Bluemore
#750 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
kad vec pominjes zatvoreni Zemaljski muzej, Semirovi najveci kriticari su iz kurgova nesposonih voditelja Zemaljskom muzeja...Cybernetic wrote:Joj argumenata kojima se brani ovaj hohstapler. Lazne piramide od vece koristi za BiH od naucne institucije kao sto je Zemaljski muzej kojeg je ista ta drzava zatvorila? Vi bolan i ne zasluzujete bolje. Ne trebaju vam ni bolnice. Kupite paklo kisele vode nek vam je Torabi ozraci "energijom" kao u onom zalosnom klipu sto je stavio kauders. Zar vi zaista nakon ovoliko godina jos uvijek trazite piramide i pravdate ih slicnim ublehama kao onom u Medjugorju? Vecina katolika uopce ne ide tamo nego samo fanatici. Cak ni Vatikan ne priznaje izmisljotine grupe hercegovackih idiota. Isto tako ni arheolozi svijeta nece priznati fantazije ovog ublehasa sa sesirom.