A ti preopterećen Balkanom i večito zaglavljen u balkanizme bolje se okani svetskih prilika.-LIBERO- wrote:Vi zbog jedne fotografije, kojoj cak i ne znate porijeklo i sve ostalo, donosite neke zakljucke. Aferim kad to tako funkcionise.![]()
Druga stvar. Da se koristi oruzije, mrtvih bi bilo na hiljade na obje stvari. Tako da ova fotka lika sa pistoljem, sasvim sigurno jedno od oprovdanja da se zesce krene sa vise sile na demonstrante.
Ali dobro Rusi su inace poznati po objektivnosti i nepristrasnosti. Znamo mi to iz naseg iskustva.
Tacno ne mogu vjerovati da neko ko je bio u ratu u BIH, sada hladno podrzava rusku politiku i interese. Kao da niste prozivjeli sve njihove zackoljice, a i direktnu podrsku protiv nas u BiH.
A ti mislis da su naulicama samo ti iz Svobode ili...Klavikula wrote:fasisti iz Svobode ce dobiti po njusci, i neka ce. jebat ih.
Ukrajina
-
Martinez_
#726 Re: Ukrajina
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#727 Re: Ukrajina
A ti si kao neki expertski autoritet za vanjskopoliticka pitanja ili?
-
celava_dlaka
#728 Re: Ukrajina
Diktatura je bila pokusaj gasenja ovih protesta nasilnim putem. I kod nas je dosla vlada legitimnim putem i voljom gradjanja da li nam je i dalje bajno i da li je trebamo trpiti? U Egiptu je ona budala od mursija dosla istim putem pa je odma krenuo da unistava sve ono za sta su se demostranti boriliMan of steel wrote:Kakve diktature!?celava_dlaka wrote:Samo hrabro Ukrajinski narode dosta je bilo vise diktature
Trenutna vlada Ukrajine je na vlast došla legitimnim putem i voljom građana, o kakvoj ti diktaturi pričaš?
Ovaj okot koji predvodi lopovska kurva Timošenko, bokser koji se čitavu karijeru borio pod njemačkom zastavom Kličko, i nacističko-nacionalističke grupe okupljene oko poltičke partije Svoboda, treba počistiti sa ulici dok čitava stvar nije izmakla kontroli.
Već su se kao i u slučaju Sirije počeli pojavljivati nepoznati snajperisti koji pucaju na rulju što nam govori da su Profesionalni revolucionari odlučili zapaliti i Ukrajinu.
- Challenger__
#729 Re: Ukrajina
Nemaš ti blage veze o Ukrajini.-LIBERO- wrote:Cak i ako osvoje trg, cak i ako ih privremeno potisnu...ovi pro-Rusi nikada nece ugusiti otpor Ukrajinaca.
Dugogodisnja je to, vjekovna, netrpeljivost. Narod Ukrajine nema sanse da izgubi. Zrtava ce biti, ko zna kakvih scenarija i perioda, ali dugorocno Rusi nemaju sanse.
- Klavikula
#730 Re: Ukrajina
aman ljudi ovdje se nekima mora crtati koje politicke partije podrzavaju (ili organizuju) proteste.
1. Otadzbina - Julia
2. UDAR - Klicko
3. Svoboda - zaboravih ime vodje, no nebitno. fasisti. militantni dio demonstranata.
sto se mene tice, ove trece treba pohapsiti i bubrege im odvaliti.
1. Otadzbina - Julia
2. UDAR - Klicko
3. Svoboda - zaboravih ime vodje, no nebitno. fasisti. militantni dio demonstranata.
sto se mene tice, ove trece treba pohapsiti i bubrege im odvaliti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#731 Re: Ukrajina
Ti imas.Challenger__ wrote:Nemaš ti blage veze o Ukrajini.-LIBERO- wrote:Cak i ako osvoje trg, cak i ako ih privremeno potisnu...ovi pro-Rusi nikada nece ugusiti otpor Ukrajinaca.
Dugogodisnja je to, vjekovna, netrpeljivost. Narod Ukrajine nema sanse da izgubi. Zrtava ce biti, ko zna kakvih scenarija i perioda, ali dugorocno Rusi nemaju sanse.
Mogu li tvoje diplome, ili bilo koje strukovne performanse, moze i na PP, cisto da imam obzira kada razgovaram sa takvim autoritetom po ovom pitanju, kao sto se prestavljas.
Last edited by -LIBERO- on 18/02/2014 20:32, edited 1 time in total.
- Challenger__
#732 Re: Ukrajina
Blage veze ti nemaš.
- nOrMaLaC
#733 Re: Ukrajina
https://twitter.com/TetyanaStadnyk/stat ... 16/photo/1
Zamolio bih ukoliko neko od forumaša zna razumije Ruski da prevede ovo, jer navodno se spominje da bi policija mogla ugušiti ovo sa vatrenim oružjem i automatskim puškama..
Zamolio bih ukoliko neko od forumaša zna razumije Ruski da prevede ovo, jer navodno se spominje da bi policija mogla ugušiti ovo sa vatrenim oružjem i automatskim puškama..
-
Breathless
#734 Re: Ukrajina
Nije tesko pogoditi ko vuce konce i upravlja neonacistickim grupacijama u Ukrajini. To su iste one sile koje su unistile i Jugoslaviju.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#735 Re: Ukrajina
podrška narodu ukrajine u borbi za slobodu i pravdu
smrt fašizmu sloboda narodu
-
celava_dlaka
#736 Re: Ukrajina
Ako fakat dodje do ovoga eto i ratanOrMaLaC wrote:https://twitter.com/TetyanaStadnyk/stat ... 16/photo/1
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#737 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Blage veze ti nemaš.
Oprosti profesore za Ukrajinska pitanja, nisam te prepoznao. Proklestvo anonimnosti i nikova. Jbg. Izvini.
Inace, crveno-crne zastave na protestima, to je obiljezje fasista...uvijek bilo
Jeste, demonstranti su samo Svoboda i slicni idioti.
- JohnnyS
#738 Re: Ukrajina
Breathless wrote:Nije tesko pogoditi ko vuce konce i upravlja neonacistickim grupacijama u Ukrajini. To su iste one sile koje su unistile i Jugoslaviju.
Zar i u njih ima četnika?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#739 Re: Ukrajina
srpski nacionalisti SANU I SPCBreathless wrote:Nije tesko pogoditi ko vuce konce i upravlja neonacistickim grupacijama u Ukrajini. To su iste one sile koje su unistile i Jugoslaviju.
mislim da ipak nisu toliko uticajni i moćni
- nOrMaLaC
#740 Re: Ukrajina
Upozoravam! 18+
Slike poginulih demonstranata.
https://twitter.com/MaureenFrancis/stat ... 76/photo/1
Slike poginulih demonstranata.
https://twitter.com/MaureenFrancis/stat ... 76/photo/1
-
Breathless
#741 Re: Ukrajina
japin_mutapi wrote:podrška narodu ukrajine u borbi za slobodu i pravdu
Nadji neki live prenos, pa ces vidjeti da zapravo dajes podrsku istom tom fasizmu ciju smrt zazivas ispaljuci te parole. Sloboda koju zelis narodu Ukrajine jeste sloboda koju uzivamo i mi, a ja to ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju.
-
Breathless
#742 Re: Ukrajina
Ti bas imas sirok pogled.japin_mutapi wrote:srpski nacionalisti SANU I SPCBreathless wrote:Nije tesko pogoditi ko vuce konce i upravlja neonacistickim grupacijama u Ukrajini. To su iste one sile koje su unistile i Jugoslaviju.
mislim da ipak nisu toliko uticajni i moćni
- dječak sa šibicama
#743 Re: Ukrajina
"mirni" demonstranti
vec danima pokusavaju izazvati pravi gradjanski rat.
Sve za racun istih onih "gospodara" koji su u rat i sukobe uvukli Libiju, Siriju, Egipat, Tunis, Gruziju, Afganistan. I sa njihovom novcanom i svakom drugom potporom, naravno.
-
CungaLunga
#744 Re: Ukrajina
Broj Srba u Ukrajini je veoma mali, ali mozda polazu neka istorijska prava? ¨Breathless wrote:Nije tesko pogoditi ko vuce konce i upravlja neonacistickim grupacijama u Ukrajini. To su iste one sile koje su unistile i Jugoslaviju.
Posto je SAO Krajina propala, mozda budu imali vise srece sa SAO Ukrajina.
- Klavikula
#745 Re: Ukrajina
ma pusti japina. zajebant prve klase.Breathless wrote:japin_mutapi wrote:podrška narodu ukrajine u borbi za slobodu i pravdu
Nadji neki live prenos, pa ces vidjeti da zapravo dajes podrsku istom tom fasizmu ciju smrt zazivas ispaljuci te parole. Sloboda koju zelis narodu Ukrajine jeste sloboda koju uzivamo i mi, a ja to ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju.
- nOrMaLaC
#747 Re: Ukrajina
Update: Zamjenik vladajuće stranke, Oleg Tsarev, izjavio je prije nekoliko trenutaka kako "obećava da će Maidan biti očišćen za sat vremena, a mir i red vraćeni u Kijev".
-
Breathless
#748 Re: Ukrajina
Mislio sam da je ozbiljan.Klavikula wrote:ma pusti japina. zajebant prve klase.Breathless wrote:japin_mutapi wrote:podrška narodu ukrajine u borbi za slobodu i pravdu
- JohnnyS
#749 Re: Ukrajina
Vidim forumska Crvena armija je nabrusila tastature i spremna je do posljednjeg bytea braniti "zadnju slobodnu državu na svijetu". Fali vam samo zapovjednik, drug Nosara 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#750 Re: Ukrajina
Znaci ako si za narod Ukrajine onda si automatizmom za manijake iz Svobode? Aha, cisto onako da znam.
A da se raspitas kakvih jos frakcija ima medju ovim ljudima, i da se raspitas ko je stao na prvu crtu protiv tih iz Svobode itd. itd.

A da se raspitas kakvih jos frakcija ima medju ovim ljudima, i da se raspitas ko je stao na prvu crtu protiv tih iz Svobode itd. itd.
Srpski nacionalizam i teorija "krv i tlo", nisu uopste ni krivi. Ima tu ba teorije koliko hoces. Od vanzemaljaca i Vatikana, do mosad-a i slicno.CungaLunga wrote:Broj Srba u Ukrajini je veoma mali, ali mozda polazu neka istorijska prava? ¨Breathless wrote:Nije tesko pogoditi ko vuce konce i upravlja neonacistickim grupacijama u Ukrajini. To su iste one sile koje su unistile i Jugoslaviju.
Posto je SAO Krajina propala, mozda budu imali vise srece sa SAO Ukrajina.