OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#726 Re: PIK.ba-all about
Uveli su sličice

- ExNihilo
#727 Re: PIK.ba-all about
I da uvedu, 90% raje niti zna niti će staviti žanr.Black swan wrote:ma ja sam ih molio i kumio samo da uvedu žanrove npr
sf i fantastika
triler
ljubić
ne moraju dalje ići
dovoljno je raščlambe
ništa drugo nego slika i prilika BOSNE
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#728 Re: PIK.ba-all about
samo želim ne da se probijam kroz 1000 i 1000 artikala koji se stalno vrte
nego da dođem ujutro ili navečer te da pregledam sekciju fantatsike
ništa više
a kako fino kola znaju raščlaniti do najsitnijeg šarafa
ništa više
- Jasko78
#729 Re: PIK.ba-all about
Eto o tome pričam,nije mi jasno - ko je taj famozni moderator koji nema blage veze o sortiranju literature?Mehemed wrote:Imao sam i ja jednu sličnu situaciju sa jednim artiklom.
Artikal je bio u odgovarajućoj kategoriji da bi prijavom bio premješten u drugu kategoriju, pa nakon dva dana opet prijavom vraćen u prethodnu, odgovarajuću kategoriju gdje mu je i mjesto i tako je neko zaradio 6 pikredita ni na šta. Nigdje veze...
Lik lijepo sijedi u toplom,prima platu i pravi sranja ljudima na PIK-u.
Jadno je na šta su spali.
- Jasko78
#730 Re: PIK.ba-all about
Upravo tako,neminovno je trebalo uvesti podgrupe u kategoriji BELETRISTIKE kao što je to recimo uradio Kupindo na slijedeći način :Black swan wrote:ma ja sam ih molio i kumio samo da uvedu žanrove npr
sf i fantastika
triler
ljubić
ne moraju dalje ići
dovoljno je raščlambe
ništa drugo nego slika i prilika BOSNE

Da ne govorim kakva im je lakrdija sa kategorijom STRUČNE KNJIGE gdje nisu ni pomislili da tu kategoriju razdjele na nekoliko podgrupa kako je upravo uradio KUPINDO koji je za njih INSTITUCIJA po pitanju ovih stvari.
Kada se otvori kategorija knjiga imate slijedeći izbor :

Nakon toga otvorite kategoriju STRUČNA LITERATURA i imate slijedeće podgrupe :

Jednostavno,lijepo,pregledno,sa brzom pretragom,ali PIK-u je očito još samo bitno pokupiti mjesečno lovu od pro-korisnika i zagorčavati im dodatno život sa diletantskim modratorima koje postave a koji ne znaju ni lektiru za osnovnu školu da razvrstaju gdje joj je mjesto.
O unapređenjima je suvišno i govoriti.
-
tap3ah75
#731 Re: PIK.ba-all about
hajd ako imaš 2 đojstikabeni-bu-man wrote:Hos da ti ja prodam tricutap3ah75 wrote:Znate li od koga provjerenog da uzmem of njega playstation 3 na olx?
- beni-bu-man
#734 Re: PIK.ba-all about
imamtap3ah75 wrote:hajd ako imaš 2 đojstikabeni-bu-man wrote:Hos da ti ja prodam tricutap3ah75 wrote:Znate li od koga provjerenog da uzmem of njega playstation 3 na olx?
- Truba
#735 Re: PIK.ba-all about
sve je propalo pa i pik
- ExNihilo
#736 Re: PIK.ba-all about
Vrijeme i resursi se investiraju tamo gdje donose novac. Auta i nekretnine odnose gro oglasa na PIK.Black swan wrote:samo želim ne da se probijam kroz 1000 i 1000 artikala koji se stalno vrte
ništa više
- Truba
#737 Re: PIK.ba-all about
poslao sam za kolegicu jel stan slobodan
još nema odgovora
još nema odgovora
- gnjev
- hopi
#739 Re: PIK.ba-all about
poslao artikal preko a2b (SA-Kalesija) u prošlu srijedu, negdje oko podne, kao sutradan (četvrtak) dolazi tamo
nema ga četvrtak, nema petak, kupac pita šta je gdje je, kažu sigurno u subotu dolazi
utorak (jučer) još nije stigao, kaže kupac žao mi je ali ja ti neću ovo uzeti našao sam drugi, ja kažem pošteno stvarno, 6ti dan artikal još nije stigao, nazovem otkažem, kažu sutra je opet kod mene
nema ga četvrtak, nema petak, kupac pita šta je gdje je, kažu sigurno u subotu dolazi
utorak (jučer) još nije stigao, kaže kupac žao mi je ali ja ti neću ovo uzeti našao sam drugi, ja kažem pošteno stvarno, 6ti dan artikal još nije stigao, nazovem otkažem, kažu sutra je opet kod mene
- Jasko78
#740 Re: PIK.ba-all about
Kod mene osoba prije 2-3 dana naruči tri knjige sa iste adrese putem OLX dostave (A2b) ,tri zahtjeva za kupovinom ukupan iznos knjiga 19 km i njihova poštarina 9 km.
Sutradan dolazi kurir i nosi pola metra dug listing naloga i kaže ; '' imate tri narudžbe,je li tako ?'' Objasnim mu da su sve tri sa iste adrese i za istu osobu ,što ustvari i piše na nalozima.Sve tri upakovane u jedan paket,na njima napisan nik osobe sa Pik-a,broj i naslovi knjiga sa ukupnim iznosom sve tri knjige.Duma on,da bi na kraju rekao : '' to je problem vidiš..., hajde da ja storniram ove druge dvije,a neka oni naprave jedinstveni račun za sve tri knjige.''
Tako i bude.
Kad jučer žena zove i kaže mi da su joj naplatili samo jednu knjigu i poštarinu,ostatak od 13 km (što je iznos za druge dvije knjige) pojela maca...
Još im žena lijepo rekla da je to premalo,na paketu sve napisano,kuriru objašnjeno... kome vrijedi pričati i truditi se uopšte !???
Danas nazovem njihov centar i objasnim sve ,kažu : ''pa hoće li žena platiti ostatak? ''
Sutradan dolazi kurir i nosi pola metra dug listing naloga i kaže ; '' imate tri narudžbe,je li tako ?'' Objasnim mu da su sve tri sa iste adrese i za istu osobu ,što ustvari i piše na nalozima.Sve tri upakovane u jedan paket,na njima napisan nik osobe sa Pik-a,broj i naslovi knjiga sa ukupnim iznosom sve tri knjige.Duma on,da bi na kraju rekao : '' to je problem vidiš..., hajde da ja storniram ove druge dvije,a neka oni naprave jedinstveni račun za sve tri knjige.''
Tako i bude.
Kad jučer žena zove i kaže mi da su joj naplatili samo jednu knjigu i poštarinu,ostatak od 13 km (što je iznos za druge dvije knjige) pojela maca...
Još im žena lijepo rekla da je to premalo,na paketu sve napisano,kuriru objašnjeno... kome vrijedi pričati i truditi se uopšte !???
Danas nazovem njihov centar i objasnim sve ,kažu : ''pa hoće li žena platiti ostatak? ''
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#741 Re: PIK.ba-all about
Imao sam i ja sličnu situaciju. Poslao artikal u Petak (Visoko) da bi tek u sljedeći Petak stigao u Malu kladušu. Ja razumijem da ima preko 300km udaljenosti, ali "BRZA" pošta da 7 dana dostavlja artikal to ima samo u BiH. Jednom mi je iz Velike Britanije stigao artikal za 5 dana. Gdje je Velika britanija, a gdje Krajina...hopi wrote:poslao artikal preko a2b (SA-Kalesija) u prošlu srijedu, negdje oko podne, kao sutradan (četvrtak) dolazi tamo
Poslao jedan artikal preko Bh Pošte u Mostar(nije preblizu), stigao sutri dan kod kupca. Obična(spora) pošta može da dostavi artikal za 1 dan, a brzoj treba čak 5 dana.
Poziv prihvaćen, procesiranje je u toku Visoko 01.03.2018 08:53
Poziv prihvaćen, procesiranje je u toku Visoko 02.03.2018 10:59
Preuzeto Visoko 02.03.2018 13:18
U magacinu Magacin Sarajevo 02.03.2018 17:00
U tranzitu Magacin Bihać 02.03.2018 17:00
U magacinu Magacin Sarajevo 02.03.2018 17:00
U tranzitu Magacin Bihać 02.03.2018 17:00
U magacinu Magacin Bihać 03.03.2018 11:31
U magacinu Magacin Bihać 05.03.2018 09:17
U magacinu Magacin Bihać 06.03.2018 12:09
Dodijeljeno kuriru za dostavu klijentu mala kladusa 07.03.2018 08:22
Dodijeljeno kuriru za dostavu klijentu mala kladusa 08.03.2018 09:38
Dodijeljeno kuriru za dostavu klijentu mala kladusa 09.03.2018 09:45
Dostavljeno mala kladusa 09.03.2018 15:13
- Truba
#742 Re: PIK.ba-all about
Jasko78 wrote:Kod mene osoba prije 2-3 dana naruči tri knjige sa iste adrese putem OLX dostave (A2b) ,tri zahtjeva za kupovinom ukupan iznos knjiga 19 km i njihova poštarina 9 km.
Tako i bude.
Kad jučer žena zove i kaže mi da su joj naplatili samo jednu knjigu i poštarinu,ostatak od 13 km (što je iznos za druge dvije knjige) pojela maca...![]()
zato ja radim staromodno kao da drogu prodajem
nađemo se u prolazu
ako je neko izdaljega
prvo uplata na račun onda slanje poštom
- Truba
#743 Re: PIK.ba-all about
ja kad šaljem preporučeno za australiju stigne za 6 danaMehemed wrote:Jednom mi je iz Velike Britanije stigao artikal za 5 dana.
ponavljam... ne avionom ništa specijalno... samo preporučeno
takva su mi iskustva
s druge strane znalo je iz kragujevca 47 dana putovati... ja već nabavio ponovo artikle
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#744 Re: PIK.ba-all about
Ova ab2 je najgora dostava. Iako sam odradio 10tak narudzbi uvijek je nekih zezancija bilo. Opet u ovom slučaju problem je isključivo na tvojoj strani i strani tvog kupca. Njihov sistem, kao i sve u BIH nije napredan pa da ima "košaricu" gdje kupac doda artikle i sve sumira u jednu cijenu. Zato gleda sve dostave posebno. Tvoj problem je taj sto si dobio dokument na kojem pise koliko ce se naplatiti. To sto si rekao kuriru okaci macku o rep, boli njega tuki. On ce preuzeti artikal ali nece ga on licno dostaviti tvom kupcu, tako to što si rekao ne zna niko osim tebe i njega.Jasko78 wrote:Kod mene osoba prije 2-3 dana naruči tri knjige sa iste adrese putem OLX dostave (A2b) ,tri zahtjeva za kupovinom ukupan iznos knjiga 19 km i njihova poštarina 9 km.
Tako i bude.
Kad jučer žena zove i kaže mi da su joj naplatili samo jednu knjigu i poštarinu,ostatak od 13 km (što je iznos za druge dvije knjige) pojela maca...![]()
To sam ja rjesavao pozivom kurirskoj sluzbi gdje su oni dodali zbirnu cijenu prije uručivanja kupcu.
- un1ted
#745 Re: PIK.ba-all about
Pa sta mislis kako dodje do Autralije? Vozom?Black swan wrote: ponavljam... ne avionom ništa specijalno... samo preporučeno
- Truba
#746 Re: PIK.ba-all about
ima brod ili golub pismonoša
nisam platio onu naljepnicu avionom a fino mi je nudila
bilo skupo
dakle to je ubleha
treba samo uhvatiti ritam
nisam platio onu naljepnicu avionom a fino mi je nudila
bilo skupo
dakle to je ubleha
treba samo uhvatiti ritam
- un1ted
#747 Re: PIK.ba-all about
Ubleha nego šta
Ide avionom sve.
- hopi
#748 Re: PIK.ba-all about
ma ja obično preko euro ekspresa, i vala sve je uredno i brzo stiglo, jednom mi nešto stiglo za 24h iz nakog mjesta iz rs-a gore uz granicu sa Hr,
ali u firmi dosta šaljemo sa a2b i sve je uredno stizalo, i ja nekako haj s njima ovaj put, kad eto zajeb žešći, e nećeš više
ali u firmi dosta šaljemo sa a2b i sve je uredno stizalo, i ja nekako haj s njima ovaj put, kad eto zajeb žešći, e nećeš više
-
kakavdanakneiskustvu
#749 Re: PIK.ba-all about
koliko se kredita dobije kad se uplati 10 km uplatnicom?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#750 Re: PIK.ba-all about
120kakavdanakneiskustvu wrote:koliko se kredita dobije kad se uplati 10 km uplatnicom?