Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Locked
oakville

#726 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

kuna1 wrote:Niti će nestati niti će postati dio srbije, a pogotovo neće biti nezavisna. I ne zavisi od vas ništa.

upravo tako od srba ne zavisi dal ce biti rs nezavisna,ali isto tako to ne zavisi ni od bosnjaka,jednostavno je do odnosa velikih sila u svijetu ako se rusija skroz digne na noge,sa rusijom i kina,srbi ce imati podrsku,dok je stanje ovako,nece..
Greška. Podjela ratna je završena tako da ni velike sile ne mogu organizirati podjelu a da se same ne uključe u rat. Što naravno neće učiniti, jer im se ne isplati. Što znači ko ostane, ostane, ko neće - vizni režim ne postoji.
udrch

#727 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by udrch »

kuna1 wrote:a koji je to kamenjarski forum,,ja sam gledao na forum hr,gdje se hrvati bukvalno ismijavaju bosnjacima koji tvrde kako ce preci 50 posto,cak sad tvrde kako je jasno da bosnjaci ni natalitetom ne mogu nista uspjeti,jel im je pao mnogo natalitet,,mada je ovo pomalo sve smijesno kad se jos nista ne zna,i kad ce doci do brisanja koji su se popisala a ne zive u bih,tu prije svega mislim na bosnjake i hrvate srbi i nisu vodili nikakvu kampanju,oni su zadovoljni sa debelom vecinom u rs,i nista ih drugo mnogo i ne zanima..
kakvo ba brisanje, jeste vi normalni..ko će da briše i kad i gdje..
popisnice su već stigle u Lukavicu..obrađivaće ih obični činovnici putem softwera..
niko od njih niti bilo ko u ovoj zemlji ima mandat da poništi neki popisni obrazac..to je bila nadležnost opštinskih popisnih komisija ako im je popisivač ukazao na nepravilnost..
ovi u Lukavici će izbaciti eventualno one koji su se dva puta popisali, a ima i takvih debila..
već je prošao i testni popis koji u osnovi ne može poništiti rezultate stvarnog popisa i to je to..
nikakvog specijalnog umanjivanja popisanih neće biti..
oakville

#728 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

Hajd pustite popis, jasno je da je srba i hrvata zajedno ispod 50posto, nebitno koliko je bošnjaka. Profunkcionirao Dejton i sad se ide dalje.
Havatar

#729 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by Havatar »

kuna1 wrote:
Havatar wrote:
kuna1 wrote:a koji je to kamenjarski forum,,ja sam gledao na forum hr,gdje se hrvati bukvalno ismijavaju bosnjacima koji tvrde kako ce preci 50 posto,cak sad tvrde kako je jasno da bosnjaci ni natalitetom ne mogu nista uspjeti,jel im je pao mnogo natalitet,,mada je ovo pomalo sve smijesno kad se jos nista ne zna,i kad ce doci do brisanja koji su se popisala a ne zive u bih,tu prije svega mislim na bosnjake i hrvate srbi i nisu vodili nikakvu kampanju,oni su zadovoljni sa debelom vecinom u rs,i nista ih drugo mnogo i ne zanima..
Kako nisu vodili kampanju kad su ovdje postavljane slike da se u RS sa bilborda pozivalo budi Srbin , pricaj srBski , podrzi pravoslavlje :?:
nije bila nikava kampanja tu plakatu ili sta vec nije vidjelo ni 0,01 posto stanovnika rs,,isto tako niko nije organizovo ili pozivo srbe iz inostranstva da dodju na popis,,popis je protekao skroz tiho u rs,,
Jos jedna neistina posto su i Srbi popisivali ljude koji tu ne zive nego zive u Srbiji i u dijaspori a nije tacno ni da je proteklo tiho posto je bilo pokusaja prebacivanja popisnih listica u Srbiju da bi se zamijenili i bilo je mnogo nepravilnosti i incidenata , vise nego u ostalim dijelovima Bosne.
hullu

#730 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by hullu »

oakville wrote:Niti će nestati niti će postati dio srbije, a pogotovo neće biti nezavisna. I ne zavisi od vas ništa.
Samo se nadaj...

I najvise od nas zavisi.
oakville

#731 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

Toliko su dobro malverzacije bile organizirane da su bošnjaci većina i veća nego ranije. Ako srbi ne mogu bošnjake preveslati na popisu, onda nema razloga uzimati ih za ozbiljno. A srba je 90% u bijeljini i banja luci, ostatak teritorije su ispraznili - i hvala im na tome, smanjili su potencijal za konflikt. Znamo gdje se nalazie buduće dvije Sjeverne Mitrovice u BiH. :D
Last edited by oakville on 12/11/2013 21:42, edited 1 time in total.
oakville

#732 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

kuna1 wrote:Greška. Podjela ratna je završena tako da ni velike sile ne mogu organizirati podjelu a da se same ne uključe u rat. Što naravno neće učiniti, jer im se ne isplati. Što znači ko ostane, ostane, ko neće - vizni režim ne postoji.

da,ovo i jest realna raspodjela,,a ako se velikim silama isplatilo ratovati protiv ipak i jace i vece srbije,iraka,libije,,trokut oko sarajeva bi im bila obicna vjezba,,
Od Sarajeva do Drine nema bukvalno nikoga, osim medvjeda i pokojeg penzionera koji pokušava da se registruje na PIO/MIO FBiH. Što je vojno značajan protivnik :razz: A koliko vidim što se tiče srbije odlučili su da im se isplati Kosovo, pa Preševo, onda Sandžak i tako to. Što jasno govori o njihovim vojnim manevrima oko Sarajeva :D
oakville

#733 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

kuna1 wrote:
oakville wrote:Toliko su dobro malverzacije bile organizirane da su bošnjaci većina i veća nego ranije. Ako srbi ne mogu bošnjake preveslati na popisu, onda nema razloga uzimati ih za ozbiljno. A srba je 90% u bijeljini i banja luci, ostatak teritorije su ispraznili - i hvala im na tome, smanjili su potencijal za konflikt. Znamo gdje se nalazie buduće dvije Sjeverne Mitrovice u BiH. :D
pa i bitno je imati dosta stanovnika u od bn do banja luke,gdje plodna i bogata zemlja,,a od zvornika do trebinja je manje vise nebitno iz razloga koliko god da ih ima tu je odmah preko rijeke srbija..
MIsliš u krugu 50 km oko banja luke, u okruženju prijateljske hrvatske i još prijateljskije federacije :D I na Sjeveru Mitrovice ima zemlje za kopanje, ali slabo ide :D A što je preko puta srbija, to baš pomaže - u smislu blokade i pravca za bježanje.
Last edited by oakville on 12/11/2013 21:50, edited 1 time in total.
oakville

#734 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

kuna1 wrote:Od Sarajeva do Drine nema bukvalno nikoga, osim medvjeda i pokojeg penzionera koji pokušava da se registruje na PIO/MIO FBiH. Što je vojno značajan protivnik :razz: A koliko vidim što se tiče srbije odlučili su da im se isplati Kosovo, pa Preševo, onda Sandžak i tako to. Što jasno govori o njihovim vojnim manevrima oko Sarajeva

ma koje presevo za 30 hiljada stanovnika kakav sandzak bolan niti je regija niti pokrajina,plus sa svih strana srbi,,,,ponavljam ti bolje je da od bn do do banja luke ima puno stanovnistva od zvornika do trebinja je nebitno kad posle jedne rijeke imas 6 miliona srba.
:D Kad je tako, što se ne otcjepe uz toliku pomoć? Šta ćeš, više ih je bilo u HR, pa pobjegoše neki brzo neki polako, u skladu s ciljem " svi srbi u jednoj državi." Ne sekiraj se, sve su to srbi u rasejanju, po Ustavu Srbije, te shodno tome teže matici ili zapadnim zemljama. Samo opušteno :thumbup:
oakville

#735 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

Bogami si ti početnik. Bukvalno. :D
oakville

#736 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

kuna1 wrote:
oakville wrote:Bogami si ti početnik. Bukvalno. :D
realista brate moj,realista,,ne mislim da se nezavisnost moze steci sa velikom zeljom,jel sam realan da se o nama vise pitaju amerikanci nego sami mi..dok ti zivis u snovima kako bi i amerika i evropa dopustili otcepljenje rs ali se boje reakci mnogo brojnih bosnjaka i vojno a i ekonomski veoma mocni :D
Čekaju mirno razdruženje. Mirni odlazak srba u maticu, kao što su naučili na Kosovu. I kao uvijek dočekat će ga. Oni uvijek dobiju što žele.
oakville

#737 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

kuna1 wrote:ni smo sad rs na pola bosne tako da mozemo i cekati nije nam tijesno ,pa ne zivimo na 23 posto bosne pa da je zagusljivo :wink:
Ispravka, kako si sam rekao ranije, sad si na 15%, toliko teritorije zauzimaju grad BL i Bijeljina zajedno. To ti je onaj Sjeverna Mitrovica scenario. Sam si rekao da je ostatak RS-a prazan (uzgred hvala na tome :D ).
udrch

#738 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by udrch »

od Zvornika do Trebinja popisano 319.000 stanovnika..oko 220.000 Srba..a to vam je polovina blentiteta..
na tom ppodručju su blokirani račini svih domova zdravlja, te bolnice u Nevesinju i Trebinju..
to je realnost, kao što je realnost da će Glinica u Zvorniku biti ugašena, a sa njom i Milići i Zvornik..
uzdajte se vi u Srbiju, baš kao i u prošlom, ovaj put će doći ponovo, dok se ima šta pljačkati..kasnije jebite se sami..
oakville

#739 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

udrch wrote:od Zvornika do Trebinja popisano 319.000 stanovnika..oko 220.000 Srba..a to vam je polovina blentiteta..
na tom ppodručju su blokirani račini svih domova zdravlja, te bolnice u Nevesinju i Trebinju..
to je realnost, kao što je realnost da će Glinica u Zvorniku biti ugašena, a sa njom i Milići i Zvornik..
uzdajte se vi u Srbiju, baš kao i u prošlom, ovaj put će doći ponovo, dok se ima šta pljačkati..kasnije jebite se sami..
Tačan broj srba od Zvornika do Trebinja je 96.000, uglavnom preko 60 godina stanovništva. Koje ne treba uznemiravati u ljubavi prema matici Srbiji.
united bosnae

#740 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by united bosnae »

Na zalost i ja mislim da je trenutna sitacija samo zatisje pred buru koja ce nastati (po mom misljenju) kad-tad i bit ce inicirana od strane Bosnjaka. Ovo "kad-tad" ce biti vjerovatno onda kada bude povoljan medjunarodno-politicki momenat za Bosnjake i kada za to bude dato precutno zeleno svjetlo velikih sila u bliskom okruzenju i preko Bare.
Postoje najmanje dva razloga zato mislim ovako:
1. U svijesti vecine Bosnjaka je osjecaj da su mnogo toga ostali duzni Srbima nakon ovog posljednjeg rata i jednostavna zelja za osvetom. Na zalost Srbi do dana danasnjeg nisu apsolutno nista uradili da se ovakva svijest Bosnjaka promijeni - cak sta vise, cini mi se kao da je svjesno podgrijavaju.
2. Prije posljednjeg rata, moje je misljenje, da je kod vecine Bosnjaka postojalo neko "strahopostovanje" prema Srbima... kao posljedica visedecenijskog ispiranja mozga i mitova o srpskom junastvu, ratnicima, bitkama koje su Srbi vojevali, srpskoj vojsci i njihovoj nepobjedivosti. Danas nakon svega ta slika je drugacija i realnija te Bosnjaci gledaju na Srbe kao na ne bas zastrasujuce protivnika koji je mocan samo onda kada se bori protiv golorukog i nemocnog neprijatelja. Ne zeleci da diskuktujem o tome koliko je to uvijerenje realno ili ne, ono samo rasplamsava vec navedenu osvetnicku zelju.
udrch

#741 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by udrch »

Bošnjaci su stoljećima držali Zvornik koji je na rijeci Drini..trenutna okupacija je samo privremenog karaktera..
i prestani ponavlajti ove besmislice o najplodnijoj zemlji..vidi se da si neki hobit koji se u ekonomiju razumije kao da je kvanta fizika..
da bi se jedna zemlja svrstala u red naprednih i industrijski razvijenih zemalja, u kojima ljudi žive na visokoj nozi, poljoprivreda u ukupnog BDP-u ne treba prelaziti 10%..inače bi Mađarska ili Rumunija bile svjetske ekonomije prvog reda, a ne prezadužene kao Hrvatska i Srbija koje imaju ravnice za izvoz..
blentitet u kojem ti živiš je nama samo ekonomski teret, jer u njemu nema ništa, pa čak ni te prijeko potrebne populacije..
oakville

#742 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

united bosnae wrote:Na zalost i ja mislim da je trenutna sitacija samo zatisje pred buru koja ce nastati (po mom misljenju) kad-tad i bit ce inicirana od strane Bosnjaka. Ovo "kad-tad" ce biti vjerovatno onda kada bude povoljan medjunarodno-politicki momenat za Bosnjake i kada za to bude dato precutno zeleno svjetlo velikih sila u bliskom okruzenju i preko Bare.
Postoje najmanje dva razloga zato mislim ovako:
1. U svijesti vecine Bosnjaka je osjecaj da su mnogo toga ostali duzni Srbima nakon ovog posljednjeg rata i jednostavna zelja za osvetom. Na zalost Srbi do dana danasnjeg nisu apsolutno nista uradili da se ovakva svijest Bosnjaka promijeni - cak sta vise, cini mi se kao da je svjesno podgrijavaju.
2. Prije posljednjeg rata, moje je misljenje, da je kod vecine Bosnjaka postojalo neko "strahopostovanje" prema Srbima... kao posljedica visedecenijskog ispiranja mozga i mitova o srpskom junastvu, ratnicima, bitkama koje su Srbi vojevali, srpskoj vojsci i njihovoj nepobjedivosti. Danas nakon svega ta slika je drugacija i realnija te Bosnjaci gledaju na Srbe kao na ne bas zastrasujuce protivnika koji je mocan samo onda kada se bori protiv golorukog i nemocnog neprijatelja. Ne zeleci da diskuktujem o tome koliko je to uvijerenje realno ili ne, ono samo rasplamsava vec navedenu osvetnicku zelju.
:thumbup: Zato je Međ. Zajednica tu da kontrolira bošnjake, a da potakne srbe na mirno pridruživanje matici ili zapadu putem gradnje novog života u matici ili na zapadu. Srbi znaju da su krivi za prevelike zločine.
Last edited by oakville on 12/11/2013 22:40, edited 1 time in total.
udrch

#743 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by udrch »

oakville wrote:
udrch wrote:od Zvornika do Trebinja popisano 319.000 stanovnika..oko 220.000 Srba..a to vam je polovina blentiteta..
Tačan broj srba od Zvornika do Trebinja je 96.000, uglavnom preko 60 godina stanovništva. Koje ne treba uznemiravati u ljubavi prema matici Srbiji.
ode Kuna1, ispade da smo ja i ti pričali sami sa sobom :lol:
oakville

#744 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

cakivaki wrote:
oakville wrote:
e brate fulo si i to mnogo,,pa samo tri istocne opstine imaju vise od tih 96 hiljada,,zvornik,trebinje i sokolac,a koliko jos opstine milici,vlasenica.han pijesak,foca,nevesinje,bileca,pa opstina pale i istocno sarajevo ima najmanje 70 hiljada srba..
Rekao sam zvornik-trebinje, i naglasio da je to broj srba. Otkud ti Istočno Sarajevo u liniji Podrinja? :-)
oakville

#745 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

cakivaki wrote:
udrch wrote:Bošnjaci su stoljećima držali Zvornik koji je na rijeci Drini..trenutna okupacija je samo privremenog karaktera..
i prestani ponavlajti ove besmislice o najplodnijoj zemlji..vidi se da si neki hobit koji se u ekonomiju razumije kao da je kvanta fizika..
da bi se jedna zemlja svrstala u red naprednih i industrijski razvijenih zemalja, u kojima ljudi žive na visokoj nozi, poljoprivreda u ukupnog BDP-u ne treba prelaziti 10%..inače bi Mađarska ili Rumunija bile svjetske ekonomije prvog reda, a ne prezadužene kao Hrvatska i Srbija koje imaju ravnice za izvoz..
blentitet u kojem ti živiš je nama samo ekonomski teret, jer u njemu nema ništa, pa čak ni te prijeko potrebne populacije..
u pravu je covjek,,tesko bi bosnjaci mogli uzeti zvornik,,et bila su vecina pa nisu uspjeli zadrzati,kako bi je sad uzeli kad su srbi debela vecina.
Ti skoro nisi bio ni blizu Zvornika jel da?
united bosnae

#746 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by united bosnae »

oakville wrote: :thumbup: Zato je Međ. Zajednica tu da kontrolira bošnjake, a da potakne srbe na mirno pridruživanje matici ili zapadu putem gradnje novog života u matici ili na zapadu. Srbi znaju da su krivi za prevelike zločine.
Moje je misljenje da "mirno" otcijepljenje S.R. nije moguce ma koliko to Medjunarodna Zajednica poticala (a nisam siguran da je ikada niti da ce ikada to i raditi, osim eventualno Rusije, Zanzibara, Ruande i mozda, ali naglasavam mozda Wadiya).
Kako god na zalost mislim da je daljnji sukob neizbjezan i da moze biti iniciran od strane:
1. Srba: kada osjete da imaju vjetar u ledja i da je pravi momenat da raspisu referendum i proglase samostalnost. Mada mislim da je sva prica o referendumu i samostalnosti jos jedan novi mit (a mitova nikad nije falilo) i lajanje u prazno.
2. Bosnjaka: Kada osjete da je pravi momenat i organizuju neku "policijsko-zastitarsku" akciju koja bi za cilj imala zastitu ustava i drzavnosti BiH.
oakville

#747 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by oakville »

united bosnae wrote:
oakville wrote: :thumbup: Zato je Međ. Zajednica tu da kontrolira bošnjake, a da potakne srbe na mirno pridruživanje matici ili zapadu putem gradnje novog života u matici ili na zapadu. Srbi znaju da su krivi za prevelike zločine.
Moje je misljenje da "mirno" otcijepljenje S.R. nije moguce ma koliko to Medjunarodna Zajednica poticala (a nisam siguran da je ikada niti da ce ikada to i raditi, osim eventualno Rusije, Zanzibara, Ruande i mozda, ali naglasavam mozda Wadiya).
Kako god na zalost mislim da je daljnji sukob neizbjezan i da moze biti iniciran od strane:
1. Srba (manje izgledna varijanta): kada osjete da imaju vjetar u ledja i da je pravi momenat da raspisu referendum i proglase samostalnost. Mada mislim da je sva prica o referendumu i samostalnosti samo lajanje u prazno.
2. Bosnjaka: Kada osjete da je pravi momenat i organizuju neku "policijsko-zastitarsku" akciju koja bi za cilj imala zastitu ustava i drzavnosti BiH.
1. Srbija podgrijava želju srba u rs-u za svim i svačim jer nema šta da izgubi. AKo se RS otcjepi - dobro i jest, ako se ne otcjepi - stanovništvo dolazi u Srbiju, što je plus s obzirom na demografski minus.
2. Bošnjaci zauzdavaju sami sebe - jer trezveniji među njima znaju da je iskorištavanje "pravog momenta" zabluda, i da je oslanjanje na prvu opciju u svakom slučaju bolje.

Zaključak:
Bošnjaci skupa sa Srbijom moraju potkuhavati Srbe u RS-u na dalji nacionalizam, što nije teško. Dakle, Beograd je najbolji saveznik Bošnjaka sada nadalje i ubuduće.
elma89_

#748 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by elma89_ »

Cula sam da je najvise ateista medju srbima(5%) ,kod Bosnjaka oko 2-3% a Hrvata 1-2%
svjezi_ustipak

#749 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by svjezi_ustipak »

Jel se ovo violentjack klonirao? :roll:

Moderatore de budi dobar pa pocisti ove gluposti kojim unistise temu.
Mister Yes

#750 Re: Vrlo vjerovatna etnička mapa BH po popisu 2013.g.

Post by Mister Yes »

udrch wrote:
kakvo ba brisanje, jeste vi normalni..ko će da briše i kad i gdje..
popisnice su već stigle u Lukavicu..obrađivaće ih obični činovnici putem softwera..
niko od njih niti bilo ko u ovoj zemlji ima mandat da poništi neki popisni obrazac..to je bila nadležnost opštinskih popisnih komisija ako im je popisivač ukazao na nepravilnost..
ovi u Lukavici će izbaciti eventualno one koji su se dva puta popisali, a ima i takvih debila..
već je prošao i testni popis koji u osnovi ne može poništiti rezultate stvarnog popisa i to je to..
nikakvog specijalnog umanjivanja popisanih neće biti..
Neće biti umanjivanja popisanih. Ali će broj stalno naseljenih biti za nekih 300.000 manji od broja popisanih. A taj broj stalno naseljenih je bitan.

BTW, svi Bošnjaci koji su trčali da se popišu u RS makar tamo ne žive samo su učinili uslugu Dodiku i društvu. Recimo, prihodi od poreza se dijele na osnovu broja stanovnika. Time što ste nabildali broj stanovnika RS-a povećali ste i prihod koji oni dobijaju od poreza. Povećali ste budžet genocidne tvorevine po nekim procjenama za više od stotinu miliona maraka godišnje :sad:
Locked