I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
talić

#726 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by talić »

branimir stulic wrote:od jucer
4 bosanca
4 drzavljanstva samo BiH
tako i kod mene
4 x bosanac
4 x agnostik
4 x bosanski
4 x državljanstvo samo BiH
i to je već više od 2% bosanaca u mom popisnom krugu tj. zgradi.
Horasio_Sarajlic

#727 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Horasio_Sarajlic »

uglavnomja wrote:
zavrzlama wrote:
ali jbg najsmjesnija prica od svega jeste da Bosanci i Hercegovci tim izjasnjavanjem ruse drzavu BIH,
Ne ruse da je 99% srba prihvatilo BIH,ne dovode u pitanje njenu cjelovitost i da se parlament BIH ne formira po brojnoscu predstavnika tri konstutivna naroda...velikosrbe interesuje broj bosnjaka u BIH,a ne broj nesrba.....rusiteljima BIH je bitno da je sto veci broj nekonstutivnih stanovnika jer time dokazuju da bosnjaci kao jedini preostali kojim je stalo do opstanka BIH su manjina u BIH...npr. imas 33% srba,12% hrvata,44% bosnjaka i 11% ostalih.....stvarni i odlucujuci odnos je 45% srba i hrvata koji zele podjelu BIH i 44% bosnjaka koji ne zeli podjelu BIH....sad zamisli da se od ovih 44% bosnjaka izjasni polovica na popisu kao bosanci i hercegovci,koliko bi olaksali posao podjele BIH onim koji teze podjeli,gdje bi i zapad izgubiio argument da nastavi dal;jnje podrzavanje cjelovitosti BIH,a podrzaje je samo iz razloga sto su bosnjaci opstali i sto cine preko 53% stanovnistva BIH....
znaci samo bosnjak moze biti protiv podjela :D
cim neko napise bosanac - odmah je za podjelu.

:thumbup:

kakvi bolan % i ta izborna matematika, ja bosanac, marsovac ... sam protiv podjele. samo necu da budem bosnjak!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#728 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

Mister Yes wrote:Zna se u postotcima ali ne zna se u ukupnom broju. Ukupan broj može biti od 3,3 miliona do 3,6 miliona. Popis bi bio bacanje novca da nije te činjenice da je potreban za buduće investicije, planiranja itd. Čitaj, ovi na zapadu hoće tačno da znaju kakvo je stanje.
Ne vidim velikog planiranja od ponuđenih pitanja. Na primjer Živio sam od plate je odgovor da si u zadnjih 12 mjeseci živio od "prihoda od nepoljoprivredne djelatnosti" :-) , nema pitanja o primanjima koja ulaze u kuću na koliko ukućana, nema pitanja o životnim navikama, kućnim ljubimcima, nekretninama, tako da ne vidim neku bazu za planiranje i investiranje :-) Više mi liči na puki prepis neke zemlje članice EU gdje je poljoprivreda subvencionirana. Kod nas se već svelo i svodi se na B_H_S
kakavdanakneiskustvu

#729 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mudonja veliki wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?
agnostici i ateisti su bila jedna od zvaničnih opcija pri izboru i normalno da će biti prikazano
ja lično
Bošnjak
agnostik
bosanski
htio sam staviti i bogumil, al se predomisli u zadnjem momentu

a za jezik?
cyprus

#730 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Ljudi dragi, da pokušam ponovo... To kako se vi izjašnjavate neće imati uticaja na političku situaciju u BiH... Koliko god bude Bošnjaka - BiH neće postati nacionalna država bošnjačkog naroda, koliko god bude Srba - RS se neće moći otcjepiti, koliko god bude Hrvata - treći entitet neće nastati, koliko god bude Ostalih - konstitutivnost se neće izbrisati...

Bezveze se prepirete! I bez ikakve realne potrebe pravite histeriju od ovog popisa :sad:
Last edited by cyprus on 06/10/2013 13:58, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#731 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

Svi koji su za jezik naveli - "BHS" mogu očekivati ponovne posjete svojih popisivača. Naime, BHS nije jezik kao takav, već sistem jezika, te će vas popisivač zamoliti sa ipak odaberete jednu od opcija.
kakavdanakneiskustvu

#732 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

It_is_a_Leclerc wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?
Hoće. Svaki odgovor će imati svoju šifru, bio on ponuđen ili opcionalan. Npr. neko se izjasnio kao radijator po nacionalnosti,i odgovor radijator dobija svoju šifru.

ok,mene zanima hoće li se u rezultatima izbora pojaviti i broj npr. radijatora :mrgreen: ,ili će svi osim bošnjaka,srba i hrvata biti ubrojani u ostale?
cyprus

#733 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Hoće. Svaki odgovor će imati svoju šifru, bio on ponuđen ili opcionalan. Npr. neko se izjasnio kao radijator po nacionalnosti,i odgovor radijator dobija svoju šifru.

ok,mene zanima hoće li se u rezultatima izbora pojaviti i broj npr. radijatora :mrgreen: ,ili će svi osim bošnjaka,srba i hrvata biti ubrojani u ostale?
Radijatora ako bude bar nekoliko desetina - pojaviće se...
Great Cornholio

#734 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Great Cornholio »

It_is_a_Leclerc wrote:Državljanstvo entiteta je dejtonska kategorija. Lično, odbio sam se izjasniti na to pitanje uz komentar da taj dio identiteta ja ne poznajem, nemam, a ni priznajem ga drugim ljudima.

I dajte ljudi više ohanite s tim priznavanjem popisa. Kakvo crno priznavanje ?! Pa nisu ovo izbori.. :lol: Popis pravimo mi, za svoje potrebe. Baš će EU velikog hajra ubrati od popisa stanovništva u BiH.
Evropa pokušava da od BiH napravi nekakvu državu, sad trenutno kakva jeste to je nikakva država, na papiru je nekakva država sa dva entiteta u kojima su ravnopravni samo Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a u stvarnosti BiH je protektorat Međunarodne zajednice.

Popis će pokazati da li su građani BiH još uvijek za "podjelu" BiH između tri ravnopravna naroda, jer ako ne bude puno Ostalih to je znak da Bošnjaci, Srbi i Hrvati ne žele državu ravnopravnih građana, već žele da BiH ostane ekskluzivno njihova. I ovi koji se izjašnjavaju kao Bosanci nisu puno odmakli od "konstitutivaca", jer oni žele da samo oni koji se izjašnjavaju kao Bosanci imaju pravo da vladaju državom BiH.

Zbog gore navedenih razloga, otac , brat i ja, se nismo izjašnjavali po pitanju narodnosti, jer mi bi željeli da BiH bude država ravnopravnih građana, a ne ravnopravnih naroda. Zbog toga smo "uzeli" i samo državljanstvo BiH, jer trenutno se entiteti ponašaju kao države u državi, a to nije dobro za državu BiH.

A što se tiče jezika, izjasnili smo se da govorimo Bosansko - Srpsko - Hrvatskim, jer pošto nismo nacionalisti nama nije problem da kažemo da ljudi u BiH ne govore različitim jezicima, već jednim jezikom koji ima tri naziva.
Horasio_Sarajlic

#735 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Horasio_Sarajlic »

Great Cornholio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Državljanstvo entiteta je dejtonska kategorija. Lično, odbio sam se izjasniti na to pitanje uz komentar da taj dio identiteta ja ne poznajem, nemam, a ni priznajem ga drugim ljudima.

I dajte ljudi više ohanite s tim priznavanjem popisa. Kakvo crno priznavanje ?! Pa nisu ovo izbori.. :lol: Popis pravimo mi, za svoje potrebe. Baš će EU velikog hajra ubrati od popisa stanovništva u BiH.
Evropa pokušava da od BiH napravi nekakvu državu, sad trenutno kakva jeste to je nikakva država, na papiru je nekakva država sa dva entiteta u kojima su ravnopravni samo Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a u stvarnosti BiH je protektorat Međunarodne zajednice.

Popis će pokazati da li su građani BiH još uvijek za "podjelu" BiH između tri ravnopravna naroda, jer ako ne bude puno Ostalih to je znak da Bošnjaci, Srbi i Hrvati ne žele državu ravnopravnih građana, već žele da BiH ostane ekskluzivno njihova. I ovi koji se izjašnjavaju kao Bosanci nisu puno odmakli od "konstitutivaca", jer oni žele da samo oni koji se izjašnjavaju kao Bosanci imaju pravo da vladaju državom BiH.

Zbog gore navedenih razloga, otac , brat i ja, se nismo izjašnjavali po pitanju narodnosti, jer mi bi željeli da BiH bude država ravnopravnih građana, a ne ravnopravnih naroda. Zbog toga smo "uzeli" i samo državljanstvo BiH, jer trenutno se entiteti ponašaju kao države u državi, a to nije dobro za državu BiH.

A što se tiče jezika, izjasnili smo se da govorimo Bosansko - Srpsko - Hrvatskim, jer pošto nismo nacionalisti nama nije problem da kažemo da ljudi u BiH ne govore različitim jezicima, već jednim jezikom koji ima tri naziva.
:thumbup: objasnjeno na jednostavan nacin i predstavljen srž problema i nekih stvari ... :bih:
mistek

#736 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mistek »

It_is_a_Leclerc wrote:Svi koji su za jezik naveli - "BHS" mogu očekivati ponovne posjete svojih popisivača. Naime, BHS nije jezik kao takav, već sistem jezika, te će vas popisivač zamoliti sa ipak odaberete jednu od opcija.
Pa biće solidan postak S-H, je li i za njih isto važi?
Mister Yes

#737 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Mister Yes »

theTruePath wrote:
Mister Yes wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Procenat ostalih (osim 3 konstitutivna naroda) neće biti veći od 4% ukupnog stanovništva.
Ostalih od 5% do 7% što znači da će Bošnjaka biti od 49% do 51%

Oko ta dva postotka se lome koplja i to čisto iz psiholoških razloga. Čisto da se može reći "ima nas više od pola" :roll:
Ako je tačno da se Romi u Federaciji masovno izjašnjavaju kao Bošnjaci onda ćemo nabiti tih 51%. Nazdravlje :-)

U Sarajevu Ostalih nema ni 3%,za sad
Kanton Sarajevo će imati 30+ hiljada ostalih sasvim sigurno što znači 1% na nivou BiH. Tuzlanski kanton bi mogao imati 60+ hiljada što je još 2% na nivou BiH. I tu je naravno USK gdje će se Abdićevci masovno izjasniti kao Muslimani i donjeti još 2% Ostalima. To je 5% samo u ta tri kantona. Ostalih 7 kantona možda naberu još jedan procenat.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#738 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:ok,mene zanima hoće li se u rezultatima izbora pojaviti i broj npr. radijatora :mrgreen: ,ili će svi osim bošnjaka,srba i hrvata biti ubrojani u ostale?
Zanimljivo pitanje.. Mislim da će ipak razdvojiti, ali da će se kasnije sumirati u ostale.. Moj je muža rekao za vjeroispovjest "rimokatolička" popisivač je rekao da će tako napisati, a ne zaokružiti jer ima samo opciju "katolička". Tako, na primjer, on neće biti ubrojan među katolike, nego valjda neke ostale vjeroispovjesti :D
kokuz_sa

#739 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by kokuz_sa »

mene jos ne popisase :D
kakavdanakneiskustvu

#740 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Radijatora ako bude bar nekoliko desetina - pojaviće se...[/quote]

ok
Mister Yes

#741 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote:
Mister Yes wrote:Zna se u postotcima ali ne zna se u ukupnom broju. Ukupan broj može biti od 3,3 miliona do 3,6 miliona. Popis bi bio bacanje novca da nije te činjenice da je potreban za buduće investicije, planiranja itd. Čitaj, ovi na zapadu hoće tačno da znaju kakvo je stanje.
Ne vidim velikog planiranja od ponuđenih pitanja. Na primjer Živio sam od plate je odgovor da si u zadnjih 12 mjeseci živio od "prihoda od nepoljoprivredne djelatnosti" :-) , nema pitanja o primanjima koja ulaze u kuću na koliko ukućana, nema pitanja o životnim navikama, kućnim ljubimcima, nekretninama, tako da ne vidim neku bazu za planiranje i investiranje :-) Više mi liči na puki prepis neke zemlje članice EU gdje je poljoprivreda subvencionirana. Kod nas se već svelo i svodi se na B_H_S
Broj stanovnika i njihova dobna raspoređenost su najvažniji za planiranja i investicije. Bitni su i pismenost i obrazovanost a ta pitanja imaju. Imaćemo i bolju sliku o zaposlenosti jer mnoge firme ne prijavljuju svoje uposlenike a popis će i takve evidentirati kao zaposlene. Ali slažem se da je moglo biti još bolje da su se samo malo potrudili i dodali još desetak pitanja.
Great Cornholio

#742 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Great Cornholio »

theTruePath wrote:Cuj gluposti ,bosnjak sam jer se tako osjecam
Pa to je tako, ljudi se izjašnjavaju onako kako osjećaju da je ispravno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#743 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote:bez ikakvih prepucavanja zbog kojih su i ostale teme zatvorene. pričamo o tehničkim detaljima popisa.
MissDreamcatcher

#744 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by MissDreamcatcher »

evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

:D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#745 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Bobi »

MissDreamcatcher wrote:evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

..i sa grijanjem koje josh nisu pustili :lol: .
kakavdanakneiskustvu

#746 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

MissDreamcatcher wrote:evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

mene ne upita ni za veličinu kuhinje
theTruePath

#747 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Stanje bar za sad pokazuje da tako nije,za kladusu nista ne znam
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#748 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

Sa popisnicama iz BiH pokušao ući u Srbiju
Granična policija Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu u Skelanima jučer je zaustavila osobu koja je sa popisnicama od popisa 2013. u BiH željela preći u Republiku Srbiju, potvrđeno je za agenciju Anadolija u Terenskom uredu GP Istok u Višegradu.
Garant citao forum, pa vidio da se Srbi izjasnjavaju kao Bosanci :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#749 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

Bobi wrote:

..i sa grijanjem koje josh nisu pustili :lol: .
zar nemate grijanja? kod mene u stanu 30 stepeni :skoljka:
klaki

#750 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by klaki »

plain vanilla wrote: zar nemate grijanja? kod mene u stanu 30 stepeni :skoljka:
Mogu li doci na čaj
Locked