Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#726 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

ne radi se ovdje o ukusu. pricas o automobilu iz 1978.g. i automobilu iz 2008. Da si normalan primjetio bi bar ovih 30.g. razlike, ako nista drugo. da covjek ne povjeruje.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bakir1

#727 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

prosvjetli me...
abs ima
klimu ima
zracne jastuke nema
elektricne prozore ima
tempomat ima
elektricni siber ima
direktno ubrizgavanje ima
bolji ovjes ima
sta to nema?
evo nisam normalan sto mislim da je plasticni auto iz 2008 tiskan u stotinama hiljada sa pomagalima koje skorojevicima pomazu da budu bolji vozaci po bilo cemu bolji od onog iz 78.
tehnologija je vrlo malo napredovala za tih 30 godina, fazon je sto je postala dostupna u narodnim kolima
golfiista

#728 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by golfiista »

Ako je nesto, pored informatike, napredovalo u posljednjih 30.g. onda je to autoindustrija. Porediti proizvod te iste industrije od prije 30.g. i danas je fakat, mozda grubo receno, ali glupo.
Btw. to sto si nabrojao da taj dinosaur posjeduje, su upravo ta ista pomagala koja pomazu skorojevicima da budu bolji vozaci.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Bakir1

#729 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

rekoh ti vec jedino sto se promjenilo jeste da se to moze dobiti u vagenu a trebalo im je samo 30 godina da stignu auto iz 78
ado-šampion

#730 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:prosvjetli me...
abs ima
klimu ima
zracne jastuke nema
elektricne prozore ima
tempomat ima
elektricni siber ima
bolji ovjes ima
sta to nema?
evo nisam normalan sto mislim da je plasticni auto iz 2008 tiskan u stotinama hiljada sa pomagalima koje skorojevicima pomazu da budu bolji vozaci po bilo cemu bolji od onog iz 78.
tehnologija je vrlo malo napredovala za tih 30 godina, fazon je sto je postala dostupna u narodnim kolima
Evo da ja probam:

- nema 5 zvijezdica na crash testu, sto znaci apsolutno netaknuta kabina pri frontalnom sudaru na NCAP testu
- 10 litara vecu potrosnju uz iste ili losije performanse od recimo Passata 2.0 TDi 140
- 10 metara duzi zaustavni put sa 100 km/h
- dodatnih 30 godina na ledjima

Itd itd mrsko mi dalje kontat... I to bez da sam sjeo u jednog takvog.

Jedno pitanje, to da ima bolji ovjes zakljucio si iz voznje do Splita? Posto vidim da si mene kudio posto sam se "fascinirao" Passatom nakon sto sam otisao s njim do Beca. :-) Bakire, Bakire... :-)
Bakir1

#731 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

ja se pocesto vozim u tom autu sem toga nemoj da ti bude mrsko proguglaj malo pa vidi kakav je ovjes na dinosauru a kakav na b6, sta je kompliciranije skuplje za izradu a samim time i bolje
zar nije neki jaran imao nekog slicnog da nam preneses iskustva :D
Tkanton

#732 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Tkanton »

ado-šampion wrote:
abs ima
klimu ima
zracne jastuke nema
elektricne prozore ima
tempomat ima
elektricni siber ima
bolji ovjes ima
sta to nema?
Evo da ja probam:

- nema 5 zvijezdica na crash testu, sto znaci apsolutno netaknuta kabina pri frontalnom sudaru na NCAP testu
- 10 litara vecu potrosnju uz iste ili losije performanse od recimo Passata 2.0 TDi 140
- 10 metara duzi zaustavni put sa 100 km/h
- dodatnih 30 godina na ledjima

Itd itd mrsko mi dalje kontat... I to bez da sam sjeo u jednog takvog.

Jedno pitanje, to da ima bolji ovjes zakljucio si iz voznje do Splita? Posto vidim da si mene kudio posto sam se "fascinirao" Passatom nakon sto sam otisao s njim do Beca. :-) Bakire, Bakire... :-)
Jarane nije uopste bitno sta jedan ima a drugi nema vec su bitne tih 30 godina, da neko sad napravi tog istog mercedesa sa istim materijalima i istim karakteristikama znaci da nov izadje iz fabrike mozda bi i bio bolji od danasnjih novi auta ali sa tim godinama nemoze nikako, sad mu se mozes samo divit i provozat ga par put mjesecno i to je to, njegovo je vrijeme proslo on ti je sad samo za sajma
Industrialyzer

#733 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by Industrialyzer »

klixo wrote:
Industrialyzer wrote:Danas se malo vozio CLA 220 CDI, AMG optika, auto se ubilo za privodjenje zena :)
Dobar samo da je malo veci , kraj njega svako drugo auto ko tenk.
Za tatinih curica se ubio :D

mjera za grada, kompakatan, neobican :)
jefferson

#734 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

abs ima
klimu ima
zracne jastuke nema
elektricne prozore ima
tempomat ima
elektricni siber ima
bolji ovjes ima
sta to nema?
Mozes li ovaj dio pojasniti?
citroen xm

#735 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
citroeenxm wrote:
Kao prvo, nisam podcjenio uopšte tehnološki napredak već sam reagovao na tvoju bezveznu izjavu da ne bi smio voziti porodicu u onoj Mečki, a eto smiješ u tom japancu iz 1997.

Rekao si sam da je taj japanac ekvivalent autu sa 3-4 zvjezdice. Da bi skontao ono što sam rekao ne treba magija već čista logika.
Nisam ja uopste rekao da ne bih smio, nego sam samo poredio danasnja i tadasnja auta s aspekta sigurnosti. Opet kazem poredimo neuporedivo.

I sta sad ti hoces da kazes da je taj Mercedes iz 78. isto siguran kao Japanac iz 97, makar on nemao zvucno ime? Kao to isto? Bas me nasmija. :)

Opet ti ne kontam ovu magiju kako auto s 3-4 zvijezdice spade na 1 ili nijednu. Cetiri zvijezdice na NCAP testovima 97. su iste kao i 4 zvijezdice danas. Ali nije ni bitno odosmo od teme....
Normalno da je neuporedivo, ja to uopšte nisam porekao. Samo sam rekao da pametnom vožnjom možeš spriječiti ili bar ublažiti milion udesa. Ako ti se baš desi da ti iz krivine izleti tip sa 100 na sat i zakuca se direktno u tebe, onda jebaji ga. Poginućeš u onom Mercedesu. Ali vjerovatno ćeš poginuti i u Pasatu iz 2008. jer se testira na testovima pri brzini od 60 km/h. Ali ako si takve kurčeve sreće možeš se voziti u Hameru, izleti šleper i samelje te. Nema pravila. Ovim svim što sam naveo nisam opovrgao tehnološki napredak i napredak na polju sigurnosti.

Sad da pređem na taj daihatsu pa da ti pojasnim neke stvari. Ne znam koji je model u pitanju, vjerovatno Šarad, Aplause ili Roki jer sam samo njih viđao na putevima i to u smiješnom broju. Kažeš 1997. godište. Nije mogao imati 4 zvjezdice nikako jer je Volvo s40 1998. bio prvi model sa ne znam tačno 3 ili 4 zvjezdice. Dakle svi do njega su imali manje. Pa ako je taj Daihatsu imao dvije, dobro je.
Druga stvar, od 1997. godine do danas je prošlo 17 godina. Skoro svake godine se testovi pooštravaju pa je prošle godine P107 imao 4 zvjezdice, a onda naknadnim testiranjem osvojio jedva 3. Da ne pričamo o napretku u konstruisanju šasije, sistemima bezbjednosti.... Ne znam kakav je taj Daihatsu, ali znam da ni pod razno nema ESP(odmah zvjezdica manje), da mu se kabina gužva pri sudaru 5 puta više nego sada, da nema više od 2 jastuka(ako i njih ima) i nisam siguran za ABS.
Dakle moj dobri Ado, te 3 zvjezdice nekada, sada su jedva jedna.

Eto to nije magija već činjenica. Živ mi bio i nemao nikada ni ogrebotinu ma koje auto bilo u pitanju. :thumbup:
basicm

#736 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by basicm »

Ova mecka od Bakira...nema dalje!
Stvarno su ovi novi auti smece

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bakir1

#737 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

jefferson wrote: Mozes li ovaj dio pojasniti?
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#738 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by bitanga_sa_otesa »

eto lijepe pumpice :D
Bakir1

#739 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

lutrija je ova pumpica, ko zmigavci, radi, ne radi, radi, ne radi, radi......... :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#740 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by bitanga_sa_otesa »

cujem da je jeftina jako ,a pase i na neke druge aute :D
Bakir1

#741 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

ova je sa stelovanjem jermena, kad se popusti odmah ga sama dotegne :D
ado-šampion

#742 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:ja se pocesto vozim u tom autu sem toga nemoj da ti bude mrsko proguglaj malo pa vidi kakav je ovjes na dinosauru a kakav na b6, sta je kompliciranije skuplje za izradu a samim time i bolje
zar nije neki jaran imao nekog slicnog da nam preneses iskustva :D
Nista za ovo gore iznad, samo si ovjes zapamtio. :-)

Cim vidim ovakve seljacke provokacije kao zadnja recenica sto si napisao kao odgovor na argumente znam da i sam znas da si se uvalio pa zelis da pricu okrenes na drugu stranu. :wink:
Bakir1

#743 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Bakir1 »

krenula je prica o tome koji je auto udoban, zaustavni put, potrosnja i sve ostalo sto si napisao meni nije bitno za diskusiju sa tobom, ako je akcent na tome da li je auto udoban ili ne.
seljacke provokacije kazes?
ado-šampion wrote:Prijatelju moj kad je privatnik u Bosni spreman da te u plati skoro 3 milje maraka za mjesec dana rada po 8 sati dnevno, mozes samo zamisliti koliko je tesko raditi kod njega i kakav odmor treba.
bravo.
sem toga na ovoj temi 3 puta si kao relevatne izvore nasao jarane, havere i punca.
dik ado
http://www.youtube.com/watch?v=g75P9F7Qpbo
i da ncap nije tada postojao, potrosnja je veca slazem se apsolutno, 30 godina nosi na ledjima, ali isto tako i jedno 200.000 km manje, jer ako su godine argument za pricu, a jesu, isto tako i kilometraza je argument za pricu.
kada sam ti rekao prosiri vidike, mislio sam na upravo ovo sto se manifestuje kroz temu koja sa naslovom ima samo dodirnih tacaka toliko da ima veze sa mercedesom i s klasom.
gospodin iz kiseljaka, nije bitno koji, je kupio upravo novu s350 blumotion sa amg paketom opreme i igrom slucaja se zadesio tu kada je w116 provirio iz garaze.
odmah je pitao koliko je para, na svoju novu igracku je zaboravio momentalno sto ipak govori nesto o tome kakav je to auto bio a kakav je tek danas u stanju u kojem jeste.
takvi ljudi sline nad w116 a ti sjedeci u nekom pregazenom passatu sa 300.000 km pisas po istoj.
ja mozda nisam normalan, mozda sam nostalgicar, ali bih prije volio imati ovog mercedesa nego pasata iz 2013.
over and out :run:
azdralovic

#745 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by azdralovic »

svaka cast mercedesu, klasik definitivno jeste i bio je ispred svog vremena... ali porediti ga sa nekim modernim autom je smijesno, jer svaki taj od sistema koji on ima je kroz jos 100 verzija unaprijedjen...

to sta ko voli voziti je njegov izbor... imas ljude koji nece jugu da prodaju jer su navikli na njega
_mufljuz_

#746 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:krenula je prica o tome koji je auto udoban, zaustavni put, potrosnja i sve ostalo sto si napisao meni nije bitno za diskusiju sa tobom, ako je akcent na tome da li je auto udoban ili ne.
ado-šampion wrote:Prijatelju moj kad je privatnik u Bosni spreman da te u plati skoro 3 milje maraka za mjesec dana rada po 8 sati dnevno, mozes samo zamisliti koliko je tesko raditi kod njega i kakav odmor treba.
bravo.
sem toga na ovoj temi 3 puta si kao relevatne izvore nasao jarane, havere i punca.
dik ado
i da ncap nije tada postojao, potrosnja je veca slazem se apsolutno, 30 godina nosi na ledjima, ali isto tako i jedno 200.000 km manje, jer ako su godine argument za pricu, a jesu, isto tako i kilometraza je argument za pricu.
kada sam ti rekao prosiri vidike, mislio sam na upravo ovo sto se manifestuje kroz temu koja sa naslovom ima samo dodirnih tacaka toliko da ima veze sa mercedesom i s klasom.
gospodin iz kiseljaka, nije bitno koji, je kupio upravo novu s350 blumotion sa amg paketom opreme i igrom slucaja se zadesio tu kada je w116 provirio iz garaze.
odmah je pitao koliko je para, na svoju novu igracku je zaboravio momentalno sto ipak govori nesto o tome kakav je to auto bio a kakav je tek danas u stanju u kojem jeste.
takvi ljudi sline nad w116 a ti sjedeci u nekom pregazenom passatu sa 300.000 km pisas po istoj.
ja mozda nisam normalan, mozda sam nostalgicar, ali bih prije volio imati ovog mercedesa nego pasata iz 2013.
more l vozac papamobila da se ogrebe za drajv u toj S Klasi :mrgreen:
cuj onog gore asa - "ti nisi normalan"....
da mi je krug lagano u ovoj mrakaci ah :mrgreen: :razz: :P :evil:
al felge su mu jebacke samo tako :thumbup:
Tkanton

#747 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Tkanton »

Bakir1 wrote:krenula je prica o tome koji je auto udoban, zaustavni put, potrosnja i sve ostalo sto si napisao meni nije bitno za diskusiju sa tobom, ako je akcent na tome da li je auto udoban ili ne.
bravo.
dik ado
Eh sad si sam sebe demantiro, to sto ti govoris za auto se zove oldtimer i sluzi samo za garaze i slikanja i to ti niko nikad nece demantovat.....
recimo imas stare pistolje koji danas vrijede mozda na stotine hiljada eura a imas pistolj od 100 - 200 KM i da krenes sa nekim u pucnjavu uzeces ovaj novi i pucat, isto tako imas stari namjestaj, stare vazne, stare igracke i td da ne nabrajam i te stvari kostaju vortoglave novce i sluze samo za ukrasa i muzeja kao i taj mercede..... a uzmi ti tog mercedesa pa mu nabij 300 000 Km za 5 godina ko sto se desaje passatu pa ces vidjet gdje je on i sta je on, prvo kad uzmes ucestalost kvarova pa potrosnje i td.... da su se auta nastavila proizvodit kao taj mercedeas do danas bi mozda i nestalo nafte u svijetu a da ne govorim o drugim materijalima koji se koriste u njemu....
A uostalom bilo koje auto kad uzmes i cuvas za 30 godina bice kao taj mercedes
_mufljuz_

#748 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

nije on nista demantiro - ovo auto je Kalašnjikov medju autima - dakle ono sto je valjalo 30 godina prije valja i 30 godina poslije tako da popustite vise coeka sa glupim odgovorima.... bo vas passat :lol: nedosanjani san propupalog bubuljicavog nedoraslog mosnjaka :mrgreen: sa nebitnokolikokilometaradokseribicenafatavaju i toci za cener jer trosi ocam 4L
corsa

#749 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by corsa »

Tkanton wrote: A uostalom bilo koje auto kad uzmes i cuvas za 30 godina bice kao taj mercedes
Ja nesto ne bih rekao da Passat iz 78. godine vrijedi kao ovaj mercedes, pogotovo da ima ovu udobnost i opremu. :-)
_mufljuz_

#750 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

corsa wrote:
Tkanton wrote: A uostalom bilo koje auto kad uzmes i cuvas za 30 godina bice kao taj mercedes
Ja nesto ne bih rekao da Passat iz 78. godine vrijedi kao ovaj mercedes, pogotovo da ima ovu udobnost i opremu. :-)
vrijedi - za reciklaze :lol:
Post Reply