I ima nas cca. 148 kom. u Luxemburgu, sa sve zenama... Djeca svakako ne mogu, moraju u skolu...dječak sa šibicama wrote:
Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- drndalo
#726 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- seln
#727 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ko smo mi?dječak sa šibicama wrote:
Sinn Fein iz ercegovine!
Sta ocemo?
Grafitti sprej!
Kad ocemo?
Evo, samo dok popijemo kavu.
-
belfy
#728 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
sad nadolazimo polako. dakle drzavne obezbijedi oruzje i municiju (kao sto je i normalno, jel) i onda obaveze preduzeca da salju sve zaposlenike od 18-65 godina (od cistacice do direktora) barem jednom godisnje na poligon da malo pucaju. da li je ovo bit tvoje ideje?Streptokok wrote: nije, još je gori od prvog.
prvo, nisu sva preduzeća privatna. postoje i državne institucije koje bi mogle ovaj teret preuzeti na sebe. a što ne bi i privatna mogla ako im se prethodno osigura oružje i municija. sve što treba je da pošalju ljude koji dan na gađanje.
ovo nije pitanje zajebancije nego biloškog opstanka.
...dupli...
-
Bodkin
#729 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Cuj privatne firme da salju civile na gadjanje o trosku drzave koja nema para za antibiotike
joj jebote inteligencije
- Edin H.
#730 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Vise municije, vise oruzja, vise ratova, manja potrba za antibioticima?Bodkin wrote:Cuj privatne firme da salju civile na gadjanje o trosku drzave koja nema para za antibiotikejoj jebote inteligencije
- Streptokok
#731 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Zanimljivo je kako se salonci polijepe ko muhe na kakicu na svaku temu koja tretira odbranu bih od cetnika i ubjeđuju nas kako se nemamo od koga braniti.
- drndalo
#732 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Dje si ti bio prosli put kad se branilo...?
-
prog321
#733 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Prošli put je samo pripremanje terena za ovaj put 
- Streptokok
#734 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
U Zanzibaru.
- Njanjavi
#735 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ne bi imao nista protiv ako ce se bas ulozit u to i fino osmislit program za recimo godinu dana sluzenja, da me nauci prezivljavanju u prirodi, baratanju oruzjem, oruzjem mislim ne samo na jbene papovke i koncept oruzja iz pretproslog vjeka vec i novo modernije oruzje i tehnike izrade istog.
Ali poznavajuci nas, daleko im kuca od moje.
Sluzio sam je 2002ge, nedo bog nikom, vise smo bili logorasi nego vojska.
Melo za jelo svaki dan, neuslovne kasarne.
Zaspo sam vise puta gladan u vojsci 2002ge nego u sred rata.
Nas su frknuli na zmajevac, na vidikovac, jebaliste ono, kula je bila za oficire i tu je bio jedini mokri cvor u kasarni, u koji btw nisi mogao ni ic cjeli dan, vec samo kad nema civija, znaci poslje 3.
Poljski wc kojem se nikad nisam ni priblizio kamol usao u njega, spavaone od sperploca, kad legnes cujes stakore i miseve kako hodaju po stropu.
Deke koje se nisu oprale otkako su napravljene, one chebare crne koje od prljavstine izgube i tu crninu pa su neke pepeljaste boje.
Buba u spavaoni ko u dokumentarcu o prirodi sa david altenboroughom, akrapa sijaset.
A o kompleksasima od civija, narednika i njihovom glumljenju vojnika i istresanju na omladini da ne pricamo.
Onakva kakvu sam je ja prozivio, ne bi dusmanu dao da je sluzi, kamol nasoj omladini, n od naucio nista nisam, ni o oruzju ni o prezivljavanju, kamol o modernim tehnikama ratovanja i prezivljavanja u prirodi.
Sve u svemu beskorisno gubljenje par mjeseci zivota, al hajde barem sam skontao kako je bilo logorasima.
Sluzio sam je 2002ge, nedo bog nikom, vise smo bili logorasi nego vojska.
Melo za jelo svaki dan, neuslovne kasarne.
Zaspo sam vise puta gladan u vojsci 2002ge nego u sred rata.
Nas su frknuli na zmajevac, na vidikovac, jebaliste ono, kula je bila za oficire i tu je bio jedini mokri cvor u kasarni, u koji btw nisi mogao ni ic cjeli dan, vec samo kad nema civija, znaci poslje 3.
Poljski wc kojem se nikad nisam ni priblizio kamol usao u njega, spavaone od sperploca, kad legnes cujes stakore i miseve kako hodaju po stropu.
Deke koje se nisu oprale otkako su napravljene, one chebare crne koje od prljavstine izgube i tu crninu pa su neke pepeljaste boje.
Buba u spavaoni ko u dokumentarcu o prirodi sa david altenboroughom, akrapa sijaset.
A o kompleksasima od civija, narednika i njihovom glumljenju vojnika i istresanju na omladini da ne pricamo.
Onakva kakvu sam je ja prozivio, ne bi dusmanu dao da je sluzi, kamol nasoj omladini, n od naucio nista nisam, ni o oruzju ni o prezivljavanju, kamol o modernim tehnikama ratovanja i prezivljavanja u prirodi.
Sve u svemu beskorisno gubljenje par mjeseci zivota, al hajde barem sam skontao kako je bilo logorasima.
-
prog321
#736 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Nisi Tarzan da te uče preživljavanju u prirodi

- Njanjavi
#737 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Jako funny, vidi se da se trudis jako, zasluzio si aplauz za usiljeni pokusaj da ispadnes smjesan, izvoli bananu orangutane, zasluzio siprog321 wrote:Nisi Tarzan da te uče preživljavanju u prirodi![]()
-
prog321
#738 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ne moras odmah u vugla. Smiri se.
Kako misliš da te uči preživljavanju u prirodi?
Rukovanju raznim oružjem? Ako znas kalas rukovat to ćeš i dobiti u ruke.
Kako misliš da te uči preživljavanju u prirodi?
- Njanjavi
#739 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa druze de ti meni reci svoju definiciju obucenog vojnika?prog321 wrote:Ne moras odmah u vugla. Smiri se.
Kako misliš da te uči preživljavanju u prirodi?![]()
Samo da zna okinut oroz i to je to jel?
Pa to svaki retard zna druze.
Jedan od bitnijih segmenata dobrog vojnika, ucinkovitog, sposobnog, je da se zna snac i prezivit u okruzenju, prirodi u kojoj obitava i ratuje.
Mislim fakat mi je retardirano nekome odraslom i ukazivat na to, trebao bi valjda sam to da skontas bez da ti se crta.
I naravno rukovanjem modernijim oruzjem, upoznavanjem sa novim tehnologijama, novim dostignucima u tom segmentu, ne kontam sta sam konfuzno napisao u prvom postu pa zahtjevas crtanje i pojasnjenje svake recenice.
Znam ja druze i prackom rukovat pa mi ne dadose pracku, vec onaj plastikaner od m16ke i hajte igrajte se.
Si malo pao na glavu jutros il si inace takav
- animals
#740 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Vojska i ratovi su samo za tipove koji imaju
komplex nize vrijednosti i koji se ne mogu snaci u normalnom zivotu..
jer svaki normalni covjek, koji tezi zivotu i uzivanju,
zna da je vojni rok ili rat samo izgubljeni dio zivota koji nicemu dobrom ne sluzi..
zna da je vojni rok ili rat samo izgubljeni dio zivota koji nicemu dobrom ne sluzi..
- Njanjavi
#741 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Btw, meni je pravo simpaticna ta vasa stupidizacija i trivijalizacija svake diskusije na ovom forumu, ma koja da je tema.
Jel se vi furate na los stand up pa na svakoj jbenoj temi imas ovako ove letece mutavce sa losim uletima i pokusajima trollanja.
Haj malo ohladite mejtefa vam, mislim ok takav pristup je simpa vidit na insanu koji ima to u sebi, tipa muha sa, havana, karanana i slicne blentovine, za koje znas da su prirodno zajebanti.
Ali vas masa nekako na silu to pokusava bit, i umjesto da ispadnes smjesan, ispadnes preglup.
Znas druze, simpaticno je na djetetu vidit to da za trazenje paznje malo se ono napravi kao priglup da ti izazove reakciju, pojasnjenje, da izazove interakciju i produbljivanje komunikacije, ali to postaje iritantno poslije 5te godine i na djetetu vidjet, kamoli na odraslom forumasu, a fakat primjecujem ovdje epidemiju toga.
Jel se vi furate na los stand up pa na svakoj jbenoj temi imas ovako ove letece mutavce sa losim uletima i pokusajima trollanja.
Haj malo ohladite mejtefa vam, mislim ok takav pristup je simpa vidit na insanu koji ima to u sebi, tipa muha sa, havana, karanana i slicne blentovine, za koje znas da su prirodno zajebanti.
Ali vas masa nekako na silu to pokusava bit, i umjesto da ispadnes smjesan, ispadnes preglup.
Znas druze, simpaticno je na djetetu vidit to da za trazenje paznje malo se ono napravi kao priglup da ti izazove reakciju, pojasnjenje, da izazove interakciju i produbljivanje komunikacije, ali to postaje iritantno poslije 5te godine i na djetetu vidjet, kamoli na odraslom forumasu, a fakat primjecujem ovdje epidemiju toga.
-
prog321
#742 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Wtf. Nigdje na svijetu se regruti ne obučavaju na svim modelima oružja niti ih uče kako da sami prežive u prirodi.
Ti si previše gledao Rambo filmova pa pomješao obuku specijalnih odreda sa običnim regrutima.
Uostalom obraćaš se uvredljivim tonom iako imaš kapacitet shvatanja petogodišnjeg djeteta.
Ovim je moja diskusika s tobom završena.
Ti si previše gledao Rambo filmova pa pomješao obuku specijalnih odreda sa običnim regrutima.
Uostalom obraćaš se uvredljivim tonom iako imaš kapacitet shvatanja petogodišnjeg djeteta.
- Alfons Kauders
#743 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Nemoj vrijedjati Srbe i Hrvate, inace cu ti poceti prijavljivati postove!animals wrote:Vojska i ratovi su samo za tipove koji imaju
- Haris.ba
#744 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ne znam kako se očekuje da neko organizira vojnu obuku a sve oko nas propada. Nema vode, javni prevoz propao, zdrastvo propalo, obrazovanje propalo...Njanjavi wrote:Ne bi imao nista protiv ako ce se bas ulozit u to i fino osmislit program za recimo godinu dana sluzenja, da me nauci prezivljavanju u prirodi, baratanju oruzjem, oruzjem mislim ne samo na jbene papovke i koncept oruzja iz pretproslog vjeka vec i novo modernije oruzje i tehnike izrade istog.
I rukovanje oružjem koje ti trebaš se nauči veoma brzo. Pa nećemo u logistiku i štab. Mi i naša djeca smo za "čišćenje terena".
Imaš li ti ikakvih kontakata sa tim četnicima? Kako to da tim četnicima nije mrsko ustati ujutro ranom zorom u subotu i u planinu i igrat se lovaca?Streptokok wrote:Zanimljivo je kako se salonci polijepe ko muhe na kakicu na svaku temu koja tretira odbranu bih od cetnika i ubjeđuju nas kako se nemamo od koga braniti.
Šta sprečava jadnoga Bošnju da ne kupi najnoviji ajfon, nego se učlani u lovačko društvo, ode na streljanu (imaš mogućnost obuke pucanja iz poluatomaskog oružja sasvim legalno, iz istoga oružja koje koristi profesionalna vojska). Nabaci najnoviju alfa opremu i hajmo turu. Uloži u oružje. Možeš sasvim legalno imati dovoljno oružja za samoodbranu. Ja kanistere po balkonu sa vodom držim. Treba li mi država da mi to organizira?
- animals
#745 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ja bas ne znam Hrvate koje vole vojsku..Alfons Kauders wrote:Nemoj vrijedjati Srbe i Hrvate, inace cu ti poceti prijavljivati postove!animals wrote:Vojska i ratovi su samo za tipove koji imaju
za Srbe je to druga prica..
- Njanjavi
#746 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa vidis liche, ja ne rekoh da me obucavaju na najmodernijim pusketinama i modernim sistemima za koje nisam nikad ni cuo a kamol vidjeo.prog321 wrote:Wtf. Nigdje na svijetu se regruti ne obučavaju na svim modelima oružja niti ih uče kako da sami prežive u prirodi.
To si ti zakljucio na osnovu onoga kada rekoh da me UPOZNA i sa modernim oruzjem, znaci predavanja, pojasnjenja, ne mora bit hands on sa tim stvarima da bi znao ista o tome.
I onda ti nekome pricas o kapacitetu shvatanja na nivou petogodisnjeg djeteta.
Stupidizacija i trivijalizacija diskusije na infantilnom nivou.
I btw, kad kazem prezivljavanje u prirodi, u svom habitatu barem, mislim na osnove koje uce i pocetnike u izvidjacima, snalazenje u prirodi, orjentacija, osnove jestivog bilja i slicno, ne pricam ti bolan o atomskoj fizici.
Kakav te rambo spopo liche, dodji sebi malo.
Svaki vojnik bi to trebao znati, bilo da je regrut, bilo da je profesionalni vojnik, to su osnove jbga.
Na kraju krajeva, oticu malo dalje, svaki insan to treba da zna, ne samo vojnik.
-
Bodkin
#747 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
To je taj ugao. Vise iseljavanja, vise poslova za ove sto ostanuEdin H. wrote:Vise municije, vise oruzja, vise ratova, manja potrba za antibioticima?Bodkin wrote:Cuj privatne firme da salju civile na gadjanje o trosku drzave koja nema para za antibiotikejoj jebote inteligencije
- Alfons Kauders
#748 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Otprilike u isto doba kada si sluzio, imali smo zanimljivog ministra odbrane. Ne sjecam se iz koje stranke, SDA, HDZ, Harisovcu - isti kurac.Njanjavi wrote:Pa vidis liche, ja ne rekoh da me obucavaju na najmodernijim pusketinama i modernim sistemima za koje nisam nikad ni cuo a kamol vidjeo.prog321 wrote:Wtf. Nigdje na svijetu se regruti ne obučavaju na svim modelima oružja niti ih uče kako da sami prežive u prirodi.
To si ti zakljucio na osnovu onoga kada rekoh da me UPOZNA i sa modernim oruzjem, znaci predavanja, pojasnjenja, ne mora bit hands on sa tim stvarima da bi znao ista o tome.
I onda ti nekome pricas o kapacitetu shvatanja na nivou petogodisnjeg djeteta.
Stupidizacija i trivijalizacija diskusije na infantilnom nivou.
I btw, kad kazem prezivljavanje u prirodi, u svom habitatu barem, mislim na osnove koje uce i pocetnike u izvidjacima, snalazenje u prirodi, orjentacija, osnove jestivog bilja i slicno, ne pricam ti bolan o atomskoj fizici.
Kakav te rambo spopo liche, dodji sebi malo.
Svaki vojnik bi to trebao znati, bilo da je regrut, bilo da je profesionalni vojnik, to su osnove jbga.
Na kraju krajeva, oticu malo dalje, svaki insan to treba da zna, ne samo vojnik.
Uglavnom, doticni je jednom u emisiji dobio pitanje o osiromasenom uraniju. Odgovorio je strucno, rekavsi da nema razloga za brigu jer se koristi i u oklopima tenkova, sto je tacno.
Netacno je sto je debil mislio da se o visoko obogacenom uraniju i da se radi o reaktivnom oklopu.
I ti se cudis sto te nisu nista naucili? Budi zahvalan sto nisu.
- Alfons Kauders
#749 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa eto sad, da ne idemo u detalje...animals wrote:Ja bas ne znam Hrvate koje vole vojsku..Alfons Kauders wrote:Nemoj vrijedjati Srbe i Hrvate, inace cu ti poceti prijavljivati postove!animals wrote:Vojska i ratovi su samo za tipove koji imaju
za Srbe je to druga prica..
...meni je to isto
- animals
#750 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Imas dvije vrsteljudi na ovom svijetu..Alfons Kauders wrote:
Pa eto sad, da ne idemo u detalje...
...meni je to isto
pacifiste i ratnike..
jedni bi radili i stvarali, a drugi to razarali..