VARANJE !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#726 Re: VARANJE !

Post by Ramzess Veliki »

regres wrote:
Ramzess Veliki wrote:
regres wrote:...i onda se žene žale da ne postoje muškarci sa "kapacitetima", a Ramke svakodnevno dokazuje da to nije tačno...! :) :)
Ma kako sunce mu ... oko mene sve muškarci sa neiskorištenim kapacitetom ... mora da je opet u pitanju problem u komunikaciji ... :sad:
Da, komunikacija...! Ili ju je previše ili premalo, potencijal propada...! :) Šteta!!! :)
Zbog toga ja ne volim previše komunikacije - izgubi se smisao, namjere i interesovanje otupe i ... poslije par godina nađeš se na kafici i ide ona priča - E, sjećaš se ... što mi onda nismo a mogli smo.
Život neumitno prolazi ... :novine:
plavac_88

#727 Re: VARANJE !

Post by plavac_88 »

Slobodno, neka proba. :)

Glock čeka na tog "mudonju". :)
sheilak

#728 Re: VARANJE !

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote: Zbog toga ja ne volim previše komunikacije - izgubi se smisao, namjere i interesovanje otupe i ... poslije par godina nađeš se na kafici i ide ona priča - E, sjećaš se ... što mi onda nismo a mogli smo.
Život neumitno prolazi ... :novine:
Slažem se...donekle. Ipak, ništa protiv komunikacije, ono je esencijalna, zdrava komunikacija je popriličan stimulans (veze) :-D. Sve dok ne ostaje samo na njoj.
sarajlija_ba

#729 Re: VARANJE !

Post by sarajlija_ba »

Varanje je jedna od prvih ollimpijskih disciplina.
Stalno se obaraju rekordi.
malsal

#730 Re: VARANJE !

Post by malsal »

Ovo sa monogamijom je samo prihvacena socijalna konvencija naseg drustva, valja imati u vidu da niti je uvjek bilo tako niti je svugdje danas tako.
Posebno isprazni su moralni argumenti za monogamiju, ono kao losa si osoba ako bi se (da prostis) jebavo sa vise ljudi.
Ali varanje u smislu seks sa drugom osobom iza ledja svog partnera je u najmanju ruku sebican cin i nesto mi licno ne pase, s tim da ne zabadam nos u sta drugi ljudi rade...
sarajlija_ba

#731 Re: VARANJE !

Post by sarajlija_ba »

malsal wrote: Ali varanje u smislu seks sa drugom osobom iza ledja svog partnera je u najmanju ruku sebican cin i nesto mi licno ne pase, s tim da ne zabadam nos u sta drugi ljudi rade...
Šta predlažeš ?
Da se raja sexa ispred očiju partnera ili da i partnera pozoveu na sex ili barem da ga obavijeste ? :D
sarajlija_ba

#732 Re: VARANJE !

Post by sarajlija_ba »

sherbett wrote:
sarajlija_ba wrote:
malsal wrote: Ali varanje u smislu seks sa drugom osobom iza ledja svog partnera je u najmanju ruku sebican cin i nesto mi licno ne pase, s tim da ne zabadam nos u sta drugi ljudi rade...
Šta predlažeš ?
Da se raja sexa ispred očiju partnera ili da i partnera pozoveu na sex ili barem da ga obavijeste ? :D
meni se učinilo kao da predlaže da i partner čini isto..
I meni malo zanosi na swingera :D
sheilak

#733 Re: VARANJE !

Post by sheilak »

ejs :lol: iz čega ste to zaključili? meni se čini da želi govoriti samo u svoje ime.
sarajlija_ba

#734 Re: VARANJE !

Post by sarajlija_ba »

sheilak wrote:ejs :lol: iz čega ste to zaključili? meni se čini da želi govoriti samo u svoje ime.
Ma znamo ga od ranije. Sve mu nešto fol žao da i partner ne osjeti neke čari... :D
sheilak

#735 Re: VARANJE !

Post by sheilak »

ne znam, možda se kod tebe i sherbett radi o klasičnoj projekciji. :D
sarajlija_ba

#736 Re: VARANJE !

Post by sarajlija_ba »

sheilak wrote:ne znam, možda se kod tebe i sherbett radi o klasičnoj projekciji. :D
Interesantno razmišljanje :D
Ramzess Veliki

#737 Re: VARANJE !

Post by Ramzess Veliki »

malsal wrote:Ovo sa monogamijom je samo prihvacena socijalna konvencija naseg drustva, valja imati u vidu da niti je uvjek bilo tako niti je svugdje danas tako.
Posebno isprazni su moralni argumenti za monogamiju, ono kao losa si osoba ako bi se (da prostis) jebavo sa vise ljudi.
Ali varanje u smislu seks sa drugom osobom iza ledja svog partnera je u najmanju ruku sebican cin i nesto mi licno ne pase, s tim da ne zabadam nos u sta drugi ljudi rade...
Sa jednim bih se složio, sa drugim ne bih. Ako uđemo u bit porijekla vrsta i razvoja čovjeka kao društvenog bića, njegov razvoj iz sakupljačkog u lovačko društvo i uporedimo sa evolucijskim tokovima ... đe si ti vidio da lav daje drugom lavu da mu zvekne neku lavicu iz čopora? Odmah ga zadavi. Lav skupi desetak zgodnih lavica koje rade da njemu bude dobro, a one se druže između sebe, mahalaju i ispijaju kahve, pa na pos'o. I da neka uhvati krivinu ... ma bi je lav, i nju i njega da prostiš u bifteke narez'o.
E to je pravo društveno uređenje ... :novine:
Ramzess Veliki

#738 Re: VARANJE !

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:
sarajlija_ba wrote:
sheilak wrote:ne znam, možda se kod tebe i sherbett radi o klasičnoj projekciji. :D
Interesantno razmišljanje :D
meni swinganje uopće nije palo napamet... :roll:
Što bona, češće bi se družili. :lol:
goibos

#739 Re: VARANJE !

Post by goibos »

za ove što govore kako su žene fine evo jedne žalosne činjenice
Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci u posljednje tri godine, od kada je počeo s radom, podneseno je na stotine zahtjeva za utvrđivanje očinstva.

Skoro u svakom trećem slučaju analiziranog uzorka ustanovljeno je da se ne radi o biološkom ocu djeteta.
Privatni zahtjevi

Prema riječima direktora ovog zavoda Željka Karana, u banjalučkom DNK laboratoriju testovi na očinstvo mogu se raditi na osnovu sudskog zahtjeva u parničnom ili krivičnom postupku, ali i na privatni zahtjev.

Situacije u kojima se analiza radi na privatni zahtjev, postale su sve apsurdnije, pa se u ovaj laboratorij donose četkice za zube djeteta ili pramen kose, a laboratorij nerijetko posjećuju bake djece koje sumnjaju da su im sinovi prevareni.

- Dođe svekrva koja sumnja da joj snaha "švrlja" i pita šta treba donijeti kako bi se utvrdilo je li njen sin zaista biološki otac djeteta. Donesu nam uzorke poput četkice za zube ili kose iz koje se može izvaditi dovoljno ćelija da bi se uradila DNK analiza. Međutim, svekrve uvijek savjetujemo da ne rade to, nego da kao odrasli ljudi sjednu i razgovaraju te tako raščiste situaciju - objasnio je Karan.

Rizične grupe

On je pojasnio i da rezultati analiza koje se rade u Banjoj Luci ne odskaču od podataka iz okruženja, odnosno u prosjeku u 25 do 30 posto slučajeva iz takozvane rizične grupe bude utvrđeno da se ne radi o biološkom ocu djeteta.

Na nalaz se čeka od tri do pet dana, a cijena DNK analize je 250 maraka po uzorku, odnosno po osobi
AmADin_gospo

#740 Re: VARANJE !

Post by AmADin_gospo »

goibos wrote:Skoro u svakom trećem slučaju analiziranog uzorka ustanovljeno je da se ne radi o biološkom ocu djeteta.
Privatni zahtjevi

Prema riječima direktora ovog zavoda Željka Karana, u banjalučkom DNK laboratoriju testovi na očinstvo mogu se raditi na osnovu sudskog zahtjeva u parničnom ili krivičnom postupku, ali i na privatni zahtjev.

Situacije u kojima se analiza radi na privatni zahtjev, postale su sve apsurdnije, pa se u ovaj laboratorij donose četkice za zube djeteta ili pramen kose, a laboratorij nerijetko posjećuju bake djece koje sumnjaju da su im sinovi prevareni.

- Dođe svekrva koja sumnja da joj snaha "švrlja" i pita šta treba donijeti kako bi se utvrdilo je li njen sin zaista biološki otac djeteta. Donesu nam uzorke poput četkice za zube ili kose iz koje se može izvaditi dovoljno ćelija da bi se uradila DNK analiza. Međutim, svekrve uvijek savjetujemo da ne rade to, nego da kao odrasli ljudi sjednu i razgovaraju te tako raščiste situaciju - objasnio je Karan.

Rizične grupe

On je pojasnio i da rezultati analiza koje se rade u Banjoj Luci ne odskaču od podataka iz okruženja, odnosno u prosjeku u 25 do 30 posto slučajeva iz takozvane rizične grupe bude utvrđeno da se ne radi o biološkom ocu djeteta.

Na nalaz se čeka od tri do pet dana, a cijena DNK analize je 250 maraka po uzorku, odnosno po osobi
rizične grupe su poštari, nije im dovoljno što ih pljačkaju svakodnevno, nego još trebaju da se plaše rezultata analize....

ala bi pošta imala posla s administrativnim zabranama za alimentacije :D
Monroe.

#741 Re: VARANJE !

Post by Monroe. »

sarajlija_ba wrote:
Šta predlažeš ?
Pa ako su jack assovi, nek predlože, a ne da ko pi***ce varaju iza leđa i i dalje glume jebache/jebachice.

Varanje = degradiranje partnera i kao osobe i kao ljubavnika i kao prijatelja i sve.
Ramzess Veliki

#742 Re: VARANJE !

Post by Ramzess Veliki »

Monroe. wrote: Pa ako su jack assovi, nek predlože, a ne da ko pi***ce varaju iza leđa i i dalje glume jebache/jebachice.

Varanje = degradiranje partnera i kao osobe i kao ljubavnika i kao prijatelja i sve.
Ma nema od toga ništa ... balkanski rečeno - Tuđe hoćemo, svoje ne damo. 8-)
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#743 Re: VARANJE !

Post by Zviz »

Hocu svabicu,
pravu bundelisga curicu,
da fura Audija 100 na njemacku tablicu,
da navija za Bayern München, da je puna kinte,
da drugim zenama ja dam za trinkgelt,

Hocu italijanku,
iz srca Milana, da idemo na San Siro,
u Dolce i Gabani, budemo pili espresso,
jedemo spagete, idemo na izlete sa gondolo,

Hocu balkanku,
da jedemo burek sa sarmom i baklavom,
da slusa narodnjake na teveju,
da budemo pili rakiju sa turskom kafom,

Ti si zena, zena moja number one zena
malo ovog malo onog

Hocu kineskinju,
odprilike 25 godina staru,
da ne razumijem niti rijec kad bude srala,
da jedemo sa stapicima, da hrana bude ljuta,
da zna kung.fu, da nam supa bude sigurna,
hej mala idi vidi da nisi susije zapekla,

Hocu ruskinju, sa usankom na glavi,
bijelu ko sir, da je vodim u solari.
da se osjeca u LA kao na Havajima
da joj kazem da se osjecam ko nekad Staljin

Hocu afghanistanku da dodje u LA sa tenkom,
hocu amerikanku sa McDonalds skupkom,
hocu bugarkinju sa jednom markom,
da joj dam 10 pa da misli da zivi sa milijonarom

Ti si zena, zena moja number one zena
malo ovog malo onog

toliko iz proslosti o varanju :D
malsal

#744 Re: VARANJE !

Post by malsal »

sarajlija_ba wrote:
Šta predlažeš ?
---------
Ne znam ni sam sta predlazem -idealno bi bilo kad te partner toliko zadovolji da nemas zelje da varas. Ili da makar budes iskren sa partnerom i kazes da bi ti (ili da si ti) malo sarao sa strane..jer laz takvog obima razara vezu i bolje je bti iskren pa kud puklo. Ili da sklopis neki dogovor sa partnerom ( ne mislim na svingeraj, ima vise mogucnosti...)
Sve sto sam htjeo reci je da je seksualni nagon vrlo jak, da je tesko imati istu osobu kao fokus tog nagona godinama (mada ne nemoguce) i da je varanje partnera sebican cin nedostojan ozbiljne veze i osoba koje se postuju, da ne kazem vole i da vjerujem (mada teorija nije testirana) da bi odabrao iskrenost pa sta bude.
dita von teese

#745 Re: VARANJE !

Post by dita von teese »

[quote="radostan dan
čisto da dopunim post da ne bude zabune, i da potvrdim ovo što sam napisao.
ne mislim da su sve djevojke-žene takve, ovdje je riječ o zaista LIJEPIM i ATRAKTIVNIM djevojkama, koje su valjda navikle da lako dolaze do ciljeva (ne mislim samo na momke, muškarce, već uopšte na društvene odnose) i nisu naučile da postoje stvari...da ne filozofiram previše, fudbalskim terminom rečeno - da postoje duboki ofsajdi, kada sudija visoko podignutom crvenom zastavam maše - RIKVERC; RIKVERC.

e što takve znaju i mogu da mrze, preziru i spletkare, to ne može niko.[/quote]

moje iskustvo je drugacije. imam u okruzenju zena koje odgovaraju ovom gore fizickom opisu,a ubrajaju se medju najkarakternije ljude koje znam.s druge strane,blizina takvih zena cesto probudi. komplekse kod manje sigurnih osoba,kojima ionako malo fali da im poljuljas samopouzdanje.pa onda krenu da pricaju,spletkare...
radostan dan

#746 Re: VARANJE !

Post by radostan dan »

da, u pravu si, ne treba generalizovati...
AmADin_gospo

#747 Re: VARANJE !

Post by AmADin_gospo »

ko se nije izživio ko mlad i prije veze/braka, taj pokušava da nadoknadi varanjem.

jak je i zajeban/a u očima sebi sličnih neiživljenih dok u očima drugih samo sebe srozava.

ako nisi bio spreman/a za brak/ozbiljnu vezu, onda nisi ni trebao u nju stupati, a i ako ti se trenutni partner ne sviđa, bože moj, rastaviš se i pičiš dalje. to je poštenije nego nekog pravit budalom, a uz to i sebe.
Ramzess Veliki

#748 Re: VARANJE !

Post by Ramzess Veliki »

AmADin_gospo wrote:ko se nije izživio ko mlad i prije veze/braka, taj pokušava da nadoknadi varanjem.

jak je i zajeban/a u očima sebi sličnih neiživljenih dok u očima drugih samo sebe srozava.

ako nisi bio spreman/a za brak/ozbiljnu vezu, onda nisi ni trebao u nju stupati, a i ako ti se trenutni partner ne sviđa, bože moj, rastaviš se i pičiš dalje. to je poštenije nego nekog pravit budalom, a uz to i sebe.
A što ti ganjaš udate žene? Ha? :lol: :lol: :lol:
Da budemo pošteni prema sebi, svako poželi malo avanture i promjene. :novine:
atg51

#749 Re: VARANJE !

Post by atg51 »

AmADin_gospo wrote:ko se nije izživio ko mlad i prije veze/braka, taj pokušava da nadoknadi varanjem.

Ma da, ima i toga sigurno, da zeli da zivi slobodno kada vise nije slobodan/slobodna.

Neko jednostavno voli da vara - iz razloga koje je tesko objasniti. Mozda voli da promijeni sexualnog partnera, mozda je njega ili nju stigla kriza srednjih godina, mozda se druge zene bolje guze od njegove ili drugi muskarci bolje jebu od njenog muza - moze se ovdje izmisliti milion razloga za prevaru.

"Ako nisi bio spreman za brak ili ozbiljnu vezu" - ih, ko je to spreman za brak!? I kada veza iz neozbiljne postane ozbiljna? 8)
AmADin_gospo

#750 Re: VARANJE !

Post by AmADin_gospo »

Ramzess Veliki wrote:A što ti ganjaš udate žene? Ha? :lol: :lol: :lol:
Da budemo pošteni prema sebi, svako poželi malo avanture i promjene. :novine:
pa ja ne ganjam, al se uvijek nađem tu s nekom nezadovoljnom udatom :mrgreen:

šta ču, ja slobodan, ona razočarana u ljubav, pa je tješim...

ja samo pomažem i olakšavam joj muku :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply