Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Zatamnjena stakla

#726 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Zatamnjena stakla »

stakasa wrote:Ima ona izreka, menscini jevrejska, slagacu sad: nije vazno koji poso radis nego kako ga radis. I stvarno je to tako. I kao pekar i kao agronom i kao ... se mogu pravit karijere i mlatit pare. Ako se radi od srca i ozbiljno. Protivnik sam kulta fakulteta. Fino je obrazovat se. Najvise obrazovanja radi. A studirat da bi se reklo imam fakultet je jos jedna od zaostavstina starog sistema i to je nesto sto je jako rasprostranjeno u BiH
Ma u pekari radit i prodavat' hljeb. Nije isto pekar bit' i prodavač.
mali_balon

#727 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Evo nesta novo, makar meni je novo. Izmedju ostalog na kraju oglasa:
Radovat će nas Vaša rukom pisana zamolba i životopis s fotografijom dostavljeni u roku od 15 dana od objavljivanja oglasa na adresu
Mislim wtf, hajd sto me tjera da potrosim (bacim, mozda nikad se ne zna :D ) 2KM na preporucenu posiljku. Je li ih to zanima moj rukopis pa necu pisati cestitke ili pisma ne kontam, ali mozda to ima neku svrhu :?

Ko jos dans pise ista rukom osim kratkih biljeski ili nekih podsjetnica

IZ istog olgasa, sad vidim da se neko zajebaje
vozilo firme uz neograničeno korištenje u privatne svrhe
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#728 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

možda hoće da ti vide rukopis dosta se iz toga može saznati
tako kažu
i meni je glupo ali eto :D
možda rukopis u nekom segmentu ima važnost... npr popunjavanje knjiga :?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#729 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Čuj rukom pisana molba :? pa toga nema još od Gutemberga :D :-) To su sigurno neke zamlate.....čuj rukom :lol:
Melanholik

#730 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Melanholik »

možda je to oglas kao što jednom vidjeh: tražim plavušu za lijepljenje koverti. :D
stakasa

#731 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by stakasa »

Lajavikrelac wrote:Čuj rukom pisana molba :? pa toga nema još od Gutemberga :D :-) To su sigurno neke zamlate.....čuj rukom :lol:
Ima citava nauka na tu temu - da ti odreduju karakter na osnovu rukopisa
mali_balon

#732 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

stakasa wrote:
Lajavikrelac wrote:Čuj rukom pisana molba :? pa toga nema još od Gutemberga :D :-) To su sigurno neke zamlate.....čuj rukom :lol:
Ima citava nauka na tu temu - da ti odreduju karakter na osnovu rukopisa
,

Naravno da ima i to mi je prvo naupmalo ali rukopis ne moze nista konkretno reci, moze reci samo trenutno stanje "pisca". Jer drugacije pisemo kada prepisujemo pod pritiskom ili opusteno, ili kada pisemo iz glave pod pritiskom (ispit, ja i dan danas ne znam kako sam neke predmete pismeno polozi :D ) ili opusteno (kadak pisemo neki rad)
Jedino sad da oni angazuju grafologa ili je neko tamo grafolog pa da se te molbe sve analiziraju, a to cisto sumnjam ali eto ..
Evo nesta sa wikipedije
Grafologija je vještina ili "znanost" gdje se, na temelju analize rukopisa otkrivaju osobine ličnosti. Grafologija je prosuđivanje karaktera i povremenih duševnih stanja osobama iz njihovog rukopisa. Zasniva se na pretpostavci da između rukopisa i karaktera postoji pravilan psihofiziološki odnos. Prilikom analiziranja rukopisa treba uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika, a to su: iskorištenost prostora, prostor između riječi, pravac slova, oblik slova, karakteristična slova, vezivanje slova, detalji i potpis. Osim ovih čimbenika, proučavaju se i drugi faktori koji utječu na rukopis, a to su: opća veličina i struktura slova, debljina linija, veličina gornjih i donjih produžetaka, odnos prema vertikali, međusobna povezanost i usklađenost ...
Naravno da cu kod kuce prepisati molbu, ovu sto imam na kompu i moj rukopis ce biti bez greske i "opustajuci". Druga stvar je pisati molbu tamo u firmi gdje te "ufate nespremnog" i kazu joj samo nam neku molbicu na brzinu napisite, tu bi bilo milion gresaka i prekrizenih rijeci i sumnjam da bi rukopis bio citak.

A jos uvijek nisam na cistom sta je poslodavcu molba a sta motivaciono pismo, meni je jasno sta je sta samo nisam siguran da li smo na istim talasnim sa poslodavcima sto se te dileme tice.
tagomago

#733 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by tagomago »

kakvi jadi, koji jadi, ne znam, ja se sjajno snalazim sa honorarima od kuće (ne ureklo se :mrgreen: ) i ne bih još da ofišli otpočnem mimo :mrgreen:
mali_balon

#734 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

tagomago wrote:kakvi jadi, koji jadi, ne znam, ja se sjajno snalazim sa honorarima od kuće (ne ureklo se :mrgreen: ) i ne bih još da ofišli otpočnem mimo :mrgreen:
Share the wisdom sa nama jadnima.
_mufljuz_

#735 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

dobio otkaz frisko prekjuce... stao ispred svog radnika u firmi da se prestane sa maltretiranjem - popusih otkaz...
kostala me labrnja....

sad mi je lutrija za prezivljavanje...

eto toliko
tagomago

#736 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by tagomago »

mali_balon wrote:
tagomago wrote:kakvi jadi, koji jadi, ne znam, ja se sjajno snalazim sa honorarima od kuće (ne ureklo se :mrgreen: ) i ne bih još da ofišli otpočnem mimo :mrgreen:
Share the wisdom sa nama jadnima.
ne znam fakat, ništa naročito, možda malo umijeća u struci i nekog širog pogleda, spretnosti i šarma tokom studija, uz trud, pa upoznaš (i prepoznaju te) bitni ljudi, ne toliko sa funkcije koliko ljudi sa poznanstvima, dobrodušni istovremeno pa te zovu i ti klimaš glavom. kvalitetan cv da te "proda", simpatična fotografija kao dokaz, marljivost, spremnost a raspon poslova od web designa, administracije po web pagesima, preko web resourcea, izrade bibliografija, nositelja projekta (od projekta se živi uistinu), do osvrta, prikaza i ostalih stručno-naučnih-popularističkih tekstova :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#737 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

_mufljuz_ wrote:dobio otkaz frisko prekjuce... stao ispred svog radnika u firmi da se prestane sa maltretiranjem - popusih otkaz...
kostala me labrnja....

eto toliko
daj ba kakva su to sranja
ima li kakav pravilnik o takvim sranjima
predtkazna opomena...
ne mogu ba tako ljude tjerati :? :? :?
stakasa

#738 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by stakasa »

_mufljuz_ wrote:dobio otkaz frisko prekjuce... stao ispred svog radnika u firmi da se prestane sa maltretiranjem - popusih otkaz...
kostala me labrnja....

eto toliko
E jebemu mater... Nadam se da ces naci nesto novo i bolje
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#739 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Jimmy McNulty »

Radio 3 mjeseca na gradjevini kada sam srednju zavrsio, radno vrijeme od 7 do 3

Plata fantastična, najviše što sam dobio 220 maraka na ruke, to je bila druga plata, prva je bila 130 maraka i 120 maraka u nekim bonovima da ih potrosim u nekoj prodavnici gdje Argeta 7 maraka :lol: , poslije trećeg mjeseca dao otkaz i treću platu nisam nikad dobio jer kako reče dao sam otkaz 2 dana prije kraja mjeseca i neda mi je. A laže, tačno odradio 31 dan :roll:

Ako ništa bar sam upozno jednog kolegu na poslu i sad smo dobri haveri, eno kaze svaki drugi mjesec dobivaju platu, kako se šefu ćefne i stalno im prijeti otkazima itd... jednom mi došla žena od gazde, galami na mene, vrijeđa me a ja neku lopatu držim u ruci, već sam vidio sebe kako je lopatom koljem mamu joj seljačku ali nekako preduram sve to... zadnji mjesec dana u depresiji teškoj bio, konstantno ponizavanje od hazde, šefovi ništa ne rade samo s kafe na kafu a mi ko robovi koji grade Keopsovu piramidu.

Svjestan sam da nisam materijal za fakultet, ali poslije toga upišem pravni, eto druga sam godina, nekako guram, imam hvala bogu odličnu podršku roditelja i sestre koji me baš vuku i tjeraju da ga završim.

Elem, bolje džaba ležat nego džaba radit, ne bih više trpio onakva ponižavanja za siću, radije bih umro od gladi.
mali_balon

#740 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

kostala me labrnja....

eto toliko
Jebi ga .... sto kazu takva ti nafaka (sad ces zamrzit ovu rijec) a vidjet ces kako sad raja, poznanici, prijatelji i familija bjeze od tebe.
Osim ako nemas kakvih stela i raje u nekim firmama, pa se ne sikras. Ako nemas procitaj ovu temu od pocetka da otprilike znas sta te ceka.
topcam
Vozim: uzbrdo

#741 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by topcam »

kostala me labrnja....

eto toliko

Bit´ ce posla. Mislim da je (znam nije utjesno) to vec planirano bilo, s strane sefa (kod mene je tako bilo),
pa je najmanji razlog uzeo da te se rijesi. Meni je svejedno bilo, zakonski ili ne, ja se rjesio belaja.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sto se rucno pisanih molbi tice, to mi je normalno, radje bih kao sef citao neciji svrakopis nego printan tekst.
stakasa

#742 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by stakasa »

Zasto bi radije cito rukom napisano nego istampano?
topcam
Vozim: uzbrdo

#743 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by topcam »

Zato sto je individualna molba. Nece niko sjesti i napisati 10x isti tekst i onda
unijeti gore adresu i postovani XY. Ali hoce 10 x isti tekst printat i samo adresu
mjenjat.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jos ako imas svrakopis veca je mogucnost da te pozove, da procitas sta si napisao. :wink: :lol:
_mufljuz_

#744 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

Black swan wrote:
kostala me labrnja....

eto toliko
daj ba kakva su to sranja
ima li kakav pravilnik o takvim sranjima
predtkazna opomena...
ne mogu ba tako ljude tjerati :? :? :?
mogu mogu i to u sred EU jarane :mrgreen: (radio sam preko najamnicke agencije za 2. firmu i obzirom da je to takav kontraktualni odnos - popusio sam ga glat jebi ga...)
stakasa wrote:
kostala me labrnja....

eto toliko
E jebemu mater... Nadam se da ces naci nesto novo i bolje
nadam se i ja jaro - al puno desetina i stotina mejlova mi stoji u mejlboxu vec i prije samog otkaza (trazio sam drugi posao posto je ovaj bio usrano naporan) vec se jebi ga pocinjem pitat sam o sebi i sta ne valja samnom....citaj - otislo samopouzdanje u pm....
mali_balon wrote:
kostala me labrnja....

eto toliko
Jebi ga .... sto kazu takva ti nafaka (sad ces zamrzit ovu rijec) a vidjet ces kako sad raja, poznanici, prijatelji i familija bjeze od tebe.
Osim ako nemas kakvih stela i raje u nekim firmama, pa se ne sikras. Ako nemas procitaj ovu temu od pocetka da otprilike znas sta te ceka.
znam otprilike sta me ceka - a ne ceka me nista dobro :mrgreen:
najgore je sto mi je dosta ljudi u samoj firmi reklo - da bih kao ja trebao da sjedim u menadzmentu i IT sektoru :lol: nakon sto sam rijesio par slucajeva (za koje uopste i nisam placen da pokazujem znanje)...

topcam wrote:
kostala me labrnja....

eto toliko

Bit´ ce posla. Mislim da je (znam nije utjesno) to vec planirano bilo, s strane sefa (kod mene je tako bilo),
pa je najmanji razlog uzeo da te se rijesi. Meni je svejedno bilo, zakonski ili ne, ja se rjesio belaja.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sto se rucno pisanih molbi tice, to mi je normalno, radje bih kao sef citao neciji svrakopis nego printan tekst.

valjda bude...
hvala svima za lijep reply... potješi malo :mrgreen:
stakasa

#745 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by stakasa »

topcam wrote:Zato sto je individualna molba. Nece niko sjesti i napisati 10x isti tekst i onda
unijeti gore adresu i postovani XY. Ali hoce 10 x isti tekst printat i samo adresu
mjenjat.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jos ako imas svrakopis veca je mogucnost da te pozove, da procitas sta si napisao. :wink: :lol:
E pa jedino ovaj drugi dio odgovora... Prvi mi je neshvatljiv totalno. Pa svako zna da ne trazis poso samo u njega. Niti ima ambiciju da te sto vise napati nego da zaposli onoga ko mu najvise odgovara
_mufljuz_

#746 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

da ispricam malo jedan idiotski slucaj koji sam imao -

imao sam jedan razgovor da kazem za posao - i bio je neki predrazgovor da se zakaze intervju - preko neke agencije za zaposljavanje - momak se snebiva divi CVu - ja se ko dijete ponadao da bi nesto od toga moglo bit bio iskren sta znam a sta ne znam gdje su mi granice i limiti i slicno - plata je bila sasvim kul - da rijesim vec zaostale obaveze i dugove sasvim super.... zove me HR (sef kadrovske po boljsevicki) iz te firme - engleski je vise licio na ruski - (naravno to je HR ) - i pricamo tako - postavlja mi jedno pitanje ja odgovorim - a mozete li mi reci zasto to to to - postavljajuci mi isto pitanje 2. put - vidim ja sa kakvim degenerikom razgovaram - pada mi samopouzdanje samo tako - pocinjem da mucam ko ucenik pred tablom u osnovnoj koji je naucio sve i sve zaboravio kad je izasao na tablu - jebi ga treba mi posao i vec se polako pocinjem znojit - improvizujem odgovore (nema ljeba od tog) i vec vidim da sam porazen na prljav nacin....

a komunikacija je bila na izrazito visokom nivou - dok pricam - apsolutno nikakav odgovor iz slusalice ne cujem - barem ono AHA, YES, OK, AHA, MHMH ili neku drugu pizdu materinu da znam da me cuje - pa dobijam dojam da se prekinula veza - nastao lag u u voice-prenosu ili nesto slicno i tu se propitujuci je l sve u redu - znaci komunikacija 0, jezik 0 - al ta azbaha je birala ljude.....

padoh k'o ćuna ispuhah k'o dušica....
stakasa

#747 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by stakasa »

_mufljuz_ wrote:da ispricam malo jedan idiotski slucaj koji sam imao -

imao sam jedan razgovor da kazem za posao - i bio je neki predrazgovor da se zakaze intervju - preko neke agencije za zaposljavanje - momak se snebiva divi CVu - ja se ko dijete ponadao da bi nesto od toga moglo bit bio iskren sta znam a sta ne znam gdje su mi granice i limiti i slicno - plata je bila sasvim kul - da rijesim vec zaostale obaveze i dugove sasvim super.... zove me HR (sef kadrovske po boljsevicki) iz te firme - engleski je vise licio na ruski - (naravno to je HR ) - i pricamo tako - postavlja mi jedno pitanje ja odgovorim - a mozete li mi reci zasto to to to - postavljajuci mi isto pitanje 2. put - vidim ja sa kakvim degenerikom razgovaram - pada mi samopouzdanje samo tako - pocinjem da mucam ko ucenik pred tablom u osnovnoj koji je naucio sve i sve zaboravio kad je izasao na tablu - jebi ga treba mi posao i vec se polako pocinjem znojit - improvizujem odgovore (nema ljeba od tog) i vec vidim da sam porazen na prljav nacin....

a komunikacija je bila na izrazito visokom nivou - dok pricam - apsolutno nikakav odgovor iz slusalice ne cujem - barem ono AHA, YES, OK, AHA, MHMH ili neku drugu pizdu materinu da znam da me cuje - pa dobijam dojam da se prekinula veza - nastao lag u u voice-prenosu ili nesto slicno i tu se propitujuci je l sve u redu - znaci komunikacija 0, jezik 0 - al ta azbaha je birala ljude.....

Ne zajebaji vec se trzni. Nisi u poziciji da mozes ostat bez samopouzdanja :D
Sretno
_mufljuz_

#748 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

stakasa wrote:
_mufljuz_ wrote:da ispricam malo jedan idiotski slucaj koji sam imao -

Ne zajebaji vec se trzni. Nisi u poziciji da mozes ostat bez samopouzdanja :D
Sretno
imao sam juce jedan uvodni razgovor za posao L1 IT podrske u Verizonu - plata je malo reci strasna - jos je Verizon strasna firma - i nije nimalo skrt prema svojim zaposlenicima - bio sam iskren prema njoj koliko sam imao nekad platu i iskreno pitao je li se uklapam u predvidjeni budzet - zena iskreno rece jos vecu predvidjenu cifru - ja se slozio :mrgreen: - samo takav razgovor imao letio je bukvalno - engleski britanski - jer je zvala iz baze u Engleskoj - pa cu imat razgovor sa lokalnim HRom iduce sedmice - pa bog mu dusa mu - pa mi drzi fige... :mrgreen:
stakasa

#749 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by stakasa »

Obavezno
_mufljuz_

#750 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _mufljuz_ »

stakasa wrote:Obavezno
fala jaro :thumbup:
Post Reply