Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
505sCrtom wrote:FC Porto have won 14 matches in European competition this season, breaking the record for most wins in a single season by FC Barcelona 2002-2003
ma dobro, nije to isto ali eto ... Jedno je Uefa europa i liga sampiona ...
Porto sasvim zasluženo došao do titule Europa lige...u grupnoj fazi ubjedljivo prvi...u eliminacionoj fazi derali su redom i hronološki : Sevillu, CSKA,Spartak,Villareal i u finalu Bragu.
Bice ovo opasna ekipa u dogodine u LP.
Ali zato Porto ne bi. CL je sigurno jaca, ali manje vise isti timovi igraju u obje lige. (Liverpool je npr uzeo CL ali se nije proslavio u EL). Za Bragu ne znam kako su dosli do finala ali bilo je tamo jakih klubova ove godine u 1/2 finalu i 1/4 finalu koliko se sjecam.
Ne znam za vas, ali meni je ovo finale bilo pravo osvježenje, zato i volim ovu Evropsku ligu, ex Kup UEFA, nema barcelona, reala, intera, milana, uniteda, chelsea...
Porto zasluženo osvojio, gledao sam ih 5-6 puta ove godine i sve redom su samljeli.
Ali zato Porto ne bi. CL je sigurno jaca, ali manje vise isti timovi igraju u obje lige. (Liverpool je npr uzeo CL ali se nije proslavio u EL). Za Bragu ne znam kako su dosli do finala ali bilo je tamo jakih klubova ove godine u 1/2 finalu i 1/4 finalu koliko se sjecam.
Braga ispala iz grupne faze CL.
Sve protivnike su uzeli ili na gol razlike ili gol u gostima.
Lech 0-1 i 2-0
Liverpool 0-0 i 1-0
Dinamo Kijev 1-1 i 0-0
Benfica 1-0 i 1-2
Porto je prosao play off za EL.
Uzeo Genka 3-0 i 4-2
U grupnoj fazi uzeli Rapid Bec 3-0 i 3-1.
Uzeli CSKA Sofiju 1-0 i 3-1.
Sa Besiktasom 3-1 i 1-1.
Onda u nokaut fazi uzeli Sevillu u gostima 2-1 i izgubili kuci 0-1
Onda uzeli CSKA Moskvu 2-1 i 1-0.
Pa Spartak Moskvu 5-1 i 5-2.
Pa Villarreal 5-1 i 2-3.
I sad Bragu 1-0.
Falcao i Hulk nece dogodine igrati u Portu, garantujem...predobri su bili ove godine da bi mogli promaći Cityevom šejku Mensuru, Abramoviću i slicnim tajkunima...a njihovom pozivu se ne može odoliti
Rolando i Fernando su isto tako na meti mnogih velikih klubova.
I nije bila neka utakmica, Porto je svakako bio veliki favorit, na Bragi je bilo da napravi jos jedno iznenadjenje, presudio je odlicni Falcao, koji se nasao na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Braga je imala odlicnu priliku da izjednaci nakon greske odbrane Porta, ali nisu realizovali tu priliku. Mislim da je onaj gol bio jedini Portov udarac u okvir gola. Ipak, odigrali su strasno cijelo takmicenje, tako da se moze reci da su zasluzeno uzeli titulu. Ako sacuvaju ekipu (a cini mi se da nece) bice odlicni u LP. Falcao i Hulk prije svih bi mogli uz visemilionske transfere napustiti Porto.
Gledao sam ili nisam gledao u kafani uz cugu, čini mi se da je bila loša tekma do bola
A Porto je dovoljno velik klub da može sačuvati sve ove igrače i trenera još sezonu, ili eventualno prodati jednog po masnoj cijeni i za te pare dobro pojačati ekipu.
finale ko finale, za zaborav, tvrda utakmica u kojoj je ipak porto bio bolji i konkretniji, ocekivano...
starsan centarsut kod gola kao i sama egzekucija... obzirom na sve dosad prikazanao u ovoj zezoni evropske lige, zasluzeno!!
Stadion je odmah po završetku radova dobio ime po britanskoj osiguravajućoj kući Aviva, koja će za desetogodišnji ugovor platiti oko 44 miliona evra. Preko dvadeset posto kapaciteta namenjeno je za premijum korisnike. Zajednički vlasnici su fudbalska i ragbi federacija Irske, a kao domaćin tu nastupa i ragbi tim grofovije Lenster.
Irska je zemlja piva i to na stadionu Aviva nisu zaboravili. Civilnom stanovništvu je tokom utakmice na raspolaganju 70.000 krigli piva, koje se toči brzinom od 4 sekunde po krigli, čime u istom minutu može biti usluženo 2000 ljudi. Posebna atrakcija su 660 metara duge cevi za transport piva do svih 18 barova na stadionu.
Ako se desi da se zaglavite u redu za pivo akciju možete pratiti na nekom od 400 televizora. Ako vam padne na pamet da se pod uticajem alkohola loše ponašate, budite svesni da vas na Aviva stadionu prati 150 CCTV kamera. Sve se veoma dobro vidi pod svetlošću od 3000 luksa, više nego duplo jačom od obavezne.
Priliku da ugosti finaliste Lige Evrope Aviva stadion je dobio zahvaljujući trijumfu Vemblija u trci za domaćinstvo Lige šampiona. Jedini protivkandidat Dablinu bio je drugi londonski stadion – Arsenalovo zdanje Emirejts u Ešburton Grouvu, a po pravilima UEFA ista zemlja ne može da organizuje oba finala u jednoj sezoni.
north wrote:Šta fuli ovaj delegat iz Brage, sam pred golmanom definitvno simpatije pema Bragi...
Ovaj Falcao fakat prava zvijer, samo da u City-u da ne završi.....
Vugdalić nstavlja sa svojim biserima:"Veliko je rivalstvo između Porta i Brage, ovo im je OKO 131 utakmica ", pa onda "dresovi Brage podsjećaju na dresove Zvijezde iz Gradačca, a na to Hadžić: "sjajna paralela"...itd...
Uglavnom prenošenje jednog važnog finala na jedan takav način je stvarno debilizam, koliko god u prvi mah zvučalo smiješno.....
genijalac je čoek...al dresovi Brage su ustvari kopija Arsenalovih dresova....tako barem englezi rekoše sinoć na prenosu