hrvatska-more
- nKrkan
#726 Re: hrvatska-more
Eto konačno ne moramo tako daleko u EU na more

-
bannirano dupe
#727 Re: hrvatska-more
u istri je malo bosanaca ali zato slovenaca ima previše,sad im je lakše do mora.
ja živim 5km od mora
ja živim 5km od mora
- nKrkan
#728 Re: hrvatska-more
lahko je se tebi zahebavat kad si blizu morabannirano dupe wrote:u istri je malo bosanaca ali zato slovenaca ima previše,sad im je lakše do mora.
ja živim 5km od mora
- Havatar
#729 Re: hrvatska-more
Svaka teritorija koja je pri moru je primorje i na to sam i mislio.
-
crnoplavo
#730 Re: hrvatska-more
pa si se potrudio da mi odgovorisgost iz ZG wrote:i za tvoje i slične IQ komentarecrnoplavo wrote:ukratko zaboli nas za terminologiju
-
opremdobro30
#731 Re: hrvatska-more
Evo jedna preporuka.Dodjite u basko polje, prelijepe plaze, nije krcato, bas za gust.Al ne u hotel Alem to je rupa ziva jos iz vremena tita
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- JohnnyS
#732 Re: hrvatska-more
Zna li netko slučajno kakva je cesta Ravno-Trebimlja-Čepikuće? Idem sutra za Dubrovnik, na Doljane mi ne pada na pamet, mislim da će bit gužva i na Ivanjici pa bih ovuda... Šteta što je Orahov Do samo malogranični, tuda sam već išao, sutra ću malo morati istraživati 
-
ufff
#733 Re: hrvatska-more
e koliko se alkohola i hrane smije prenjeti preko granice po osobi
-
mumy
#734 Re: hrvatska-more
2 litre žestokog pićaufff wrote:e koliko se alkohola i hrane smije prenjeti preko granice po osobi
- 4 litra vina
- kilogram kave
- 16 litara piva
- jednu šteku cigareta
- jedan parfem od 50 mililitara
- jedan buket cvijeća
Uz to predviđeno je da se može prenijeti i: svježe voće i povrće osim krumpira do 5 kilograma, lijekovi za najviše mjesec dana uz potvrdu liječnika, kao i kućnog ljubimca uz veterinarski certifikat.
Meso i mlijecni proizvodi no no
- insomnia78
#735 Re: hrvatska-more
A sta u sucaju ako ti nadju neko meso i cigare?
Jel ti samo uzmu il ima i neka kazna?
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
mumy
#736 Re: hrvatska-more
uzmu i platis kaznuinsomnia78 wrote:A sta u sucaju ako ti nadju neko meso i cigare?
s' moje sokoćalo
- insomnia78
#738 Re: hrvatska-more
Ma ne trebaju meni pastete.
Cigare, ovdje gdje sam ja su zara cjene.
A reko i usput jedno kilu suhog:-P
s' moje sokoćalo
Cigare, ovdje gdje sam ja su zara cjene.
A reko i usput jedno kilu suhog:-P
s' moje sokoćalo
-
mumy
#739 Re: hrvatska-more
cijena hrane trebala bi spasti u hr nakon ulaska u eu 
- uglavnomja
#740 Re: hrvatska-more
mumy wrote:cijena hrane trebala bi spasti u hr nakon ulaska u eu
ali nece cigara, dapace samo moze rasti.
vec je kutija 5 KM, a u njemackoj i svedskoj 10 KM, u Norveskoj 20 KM ... bice sverca iz croatije
- insomnia78
#741 Re: hrvatska-more
Ja zivim u Fr i sad kad budem dolazio kontam ponjeti nazad cigara, ovdje kutija 6,60€
Ne radi se o cjeni suhog mesa:-P vec o kvaliteti.
Nema ga ko u BiH nigdje.
s' moje sokoćalo
Nema ga ko u BiH nigdje.
s' moje sokoćalo
- vazi
#742 Re: hrvatska-more
@insomnia, bonjour monsieursherbett wrote:ma kažeš da nisi znao, ovo ono...u najgorem slučaju, trebao bi na sud, a to se nikom neda, samo uzmu i ajd bok..pa neće bit tako rigorozni zbog koje paštete ili mesa...e već za cigarete....to ne preporučam..mumy wrote:uzmu i platis kaznuinsomnia78 wrote:A sta u sucaju ako ti nadju neko meso i cigare?
s' moje sokoćalo
za cigare, obicno ponesem 4-5 steka i uvijek prolazila bez problema, meDZutim druze Pantichu jednom krenem sama , muz osto bio u Bosni a on j eveliki protivnik tih rizika i nikad nije dao vise steka, elem osokolim se ja sama i uzmem nekih 20 ak steka, sebi i famEliji ovdje...manque de bol kaze otvori gepek , ja otvorim i nadje ih granicar. Nemadoh nista para u eurima, nikad ne nosim pare, imam karticu i ne mogoh ga podmititi, te fino lijepo zapisnik te neka velika kazna te cekaj ponedeljak da idem kod sudije za prekrsaje, znaci vikend je, plati dvije noci hotela, izostanak s posla u ponedeljak, kazna uslovna na 1 ili 2 godine ne sjecam se, ma skuplja pita neg' tepsija...o sekiraciji da ti ne pricam...
Od tad samo jednu steku
onda fino na izlasku iz Slovenije stanem na pumpi, na auto-putu, kupim desetak steka po 3,80 eura
- insomnia78
#743 Re: hrvatska-more
Hahaha, pa dobro nisam ja mislio dvadesetak steka:-P, ma ponjecemo ja i zena po dvije, tri...
:-P pa sta bude a ostatak u Hrvatskoj kupiti jbg.
Nismo blizu, ja skroz na kontra strani Le Mans:-)
s' moje sokoćalo
:-P pa sta bude a ostatak u Hrvatskoj kupiti jbg.
Nismo blizu, ja skroz na kontra strani Le Mans:-)
s' moje sokoćalo
-
elcaliente
#744 Re: hrvatska-more
sherbett wrote:ma kažeš da nisi znao, ovo ono...u najgorem slučaju, trebao bi na sud, a to se nikom neda, samo uzmu i ajd bok..pa neće bit tako rigorozni zbog koje paštete ili mesa...e već za cigarete....to ne preporučam..mumy wrote:uzmu i platis kaznuinsomnia78 wrote:A sta u sucaju ako ti nadju neko meso i cigare?
s' moje sokoćalo
Glupost, niko ti nista ne uzima, nego ti izdvoji na stranu sto nemozes prenjeti, obracunaju ti kaznu za to, uplatis kaznu, pa se vratis nazad u BiH da te stavri bacis u kontejner i onda opet na granicu da udzes u HR.
-
elcaliente
#745 Re: hrvatska-more
insomnia78 wrote:Ja zivim u Fr i sad kad budem dolazio kontam ponjeti nazad cigara, ovdje kutija 6,60€
Nema ga ko u BiH nigdje.
s' moje sokoćalo
Mozes ponjeti iz Hr do 5 steka po osobi.
-
elcaliente
#746 Re: hrvatska-more
@insomnia, bonjour monsieur
, jesmo li blizu? ja sam na krajnjem jugo-istoku, 50 km od italijanske granice
za cigare, obicno ponesem 4-5 steka i uvijek prolazila bez problema, meDZutim druze Pantichu jednom krenem sama , muz osto bio u Bosni a on j eveliki protivnik tih rizika i nikad nije dao vise steka, elem osokolim se ja sama i uzmem nekih 20 ak steka, sebi i famEliji ovdje...manque de bol kaze otvori gepek , ja otvorim i nadje ih granicar. Nemadoh nista para u eurima, nikad ne nosim pare, imam karticu i ne mogoh ga podmititi, te fino lijepo zapisnik te neka velika kazna te cekaj ponedeljak da idem kod sudije za prekrsaje, znaci vikend je, plati dvije noci hotela, izostanak s posla u ponedeljak, kazna uslovna na 1 ili 2 godine ne sjecam se, ma skuplja pita neg' tepsija...o sekiraciji da ti ne pricam...
Od tad samo jednu steku
onda fino na izlasku iz Slovenije stanem na pumpi, na auto-putu, kupim desetak steka po 3,80 eura[/quote]
Iz zemalja EU ti je dozvoljeno u zemlji boravka u EU max 5 steka, ako te uhvati carisnka kontrola na autoputu u EU opet ce ti naplatiti kaznu. Kazna je PDV po komadu cigare + isti taj iznos kao kazna i oduzimanje cigara.
Austrijanci i Njemci su narigorozniji, vrebaju na autoputu auta koja sumnaju da mogu nesto naci i busove. A i Francuzi su sada krenuli da vise kontrolisu kako su skoro pa baknrotirali pa im treba kesa
Od tad samo jednu steku
onda fino na izlasku iz Slovenije stanem na pumpi, na auto-putu, kupim desetak steka po 3,80 eura[/quote]
Iz zemalja EU ti je dozvoljeno u zemlji boravka u EU max 5 steka, ako te uhvati carisnka kontrola na autoputu u EU opet ce ti naplatiti kaznu. Kazna je PDV po komadu cigare + isti taj iznos kao kazna i oduzimanje cigara.
Austrijanci i Njemci su narigorozniji, vrebaju na autoputu auta koja sumnaju da mogu nesto naci i busove. A i Francuzi su sada krenuli da vise kontrolisu kako su skoro pa baknrotirali pa im treba kesa
Last edited by elcaliente on 05/07/2013 12:30, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#747 Re: hrvatska-more
Ja cu veceras na izlazak u Makarsku i sutra kupanje pa vam javim kako je bilo na granici.
- Alfons Kauders
#748 Re: hrvatska-more
Moji starci su se vratili za vikend. Nikakvih cekanja ili promjena nije bilo na granici.elcaliente wrote:Ja cu veceras na izlazak u Makarsku i sutra kupanje pa vam javim kako je bilo na granici.
- vazi
#749 Re: hrvatska-more
cini mi se da su povecali broj steka na 8, bar s francuskim pogranicnim drzavama.
Last edited by vazi on 06/07/2013 10:03, edited 1 time in total.
-
Auditor
#750 Re: hrvatska-more
Za cigare i alkohol mi je razumljivo i logicno. Ali moze li mi neko objasniti zasto se ne smije ponijeti vise od 50 ml parfema?
Sta se podrazumijeva tacno pod "50 ml" parfema? U toaletnoj vodi ili dezodoransu je maximalno 10% parfema, ostalo su voda, etanol i drugi sastojci.
Koja je logika zabranjivanja da dvije osobe koje idu na more, sebi ponesu po jednu toaletnu vodu od 75 ml, za licnu upotrebu? Onda ovo za cvijece, wtf?
Sta se podrazumijeva tacno pod "50 ml" parfema? U toaletnoj vodi ili dezodoransu je maximalno 10% parfema, ostalo su voda, etanol i drugi sastojci.
Koja je logika zabranjivanja da dvije osobe koje idu na more, sebi ponesu po jednu toaletnu vodu od 75 ml, za licnu upotrebu? Onda ovo za cvijece, wtf?