Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sema911s wrote:
al daj onda i ove sa 170konja, to sto je neko debeljuco jbga,., 30konja je 30konja i to puno znaci,.,.
jeste mogli naci stranicu za poredjene sa sitnijim slovima,oci mi ispadosee, treba vozit do bosne pa probat nocas dionicu od bihaca do sarajeva
Kod Passata 100 konja nosi tonu.
Kod C5 95 konja nosi tonu.
Vidis da je Passat u prednosti.
Kazem ponovo,C5 tezi,deficitaran kad je odnos ks/kg a brzi od Passata na stazi. Ja ne znam do cega moze biti. Da nije ovjes
mali_milojica wrote:Nije da nije los,nego je brzi i ima bolji ovjes
Znaci manja konacna brzina,sporije ubrzanje,ali vrijeme brze,znaci C5 lezi dobro,nema druge.
Aha,sad smo i konacne ocjene uveli,kad vam brojevi ne odgovaraju
Ovo samo može biti greška, da mrtvi citroen bude brzi od bmw-a a passat brzi i od bmw-a i citroena.
Da ne bude zabune, ne sporim mogucnosti passata, nego citroena
mali_milojica wrote:Nije da nije los,nego je brzi i ima bolji ovjes
Znaci manja konacna brzina,sporije ubrzanje,ali vrijeme brze,znaci C5 lezi dobro,nema druge.
Aha,sad smo i konacne ocjene uveli,kad vam brojevi ne odgovaraju
Ovo samo može biti greška, da mrtvi citroen bude brzi od bmw-a a passat brzi i od bmw-a i citroena.
Da ne bude zabune, ne sporim mogucnosti passata, nego citroena
mali_milojica wrote:
Dobro,ali je li ti vidis da je Citroen deficitaran sa snagom. Dok C5 ima 85 KS po toni,BMW 3 ima 115 KS po toni. Svi imaju bolji omjer od njega.
Druze fakat ti je bila glupost da pravis usporedbe izmedju sportskog auta i limuzine. A sto se tice deficita po snazi, to je samo Citroenov minus i niciji drugi. To sto je tezi od auta iste klase, govori o njihovom kvalitetu materijala koji su koristeni, to jest stednji i rjesenjima koja (ni)su koristena u dizajniranju auta. Odustani od toga, Citroen nije auto za bilo kakve ozbiljnije voznje.
mali_milojica wrote:
Dobro,ali je li ti vidis da je Citroen deficitaran sa snagom. Dok C5 ima 85 KS po toni,BMW 3 ima 115 KS po toni. Svi imaju bolji omjer od njega.
Druze fakat ti je bila glupost da pravis usporedbe izmedju sportskog auta i limuzine. A sto se tice deficita po snazi, to je samo Citroenov minus i niciji drugi. To sto je tezi od auta iste klase, govori o njihovom kvalitetu materijala koji su koristeni, to jest stednji i rjesenjima koja (ni)su koristena u dizajniranju auta. Odustani od toga, Citroen nije auto za bilo kakve ozbiljnije voznje.
sema911s wrote:
al daj onda i ove sa 170konja, to sto je neko debeljuco jbga,., 30konja je 30konja i to puno znaci,.,.
jeste mogli naci stranicu za poredjene sa sitnijim slovima,oci mi ispadosee, treba vozit do bosne pa probat nocas dionicu od bihaca do sarajeva
Kod Passata 100 konja nosi tonu.
Kod C5 95 konja nosi tonu.
Vidis da je Passat u prednosti.
Kazem ponovo,C5 tezi,deficitaran kad je odnos ks/kg a brzi od Passata na stazi. Ja ne znam do cega moze biti. Da nije ovjes
Ma stipu ovo, ne mozes ti to ni macolom u glavu utjerat a kamoli kakvim argumentima.
Vidis da su ljudima konji najvazniji (mislim na konjske snage da se ko ne uvrijedi).
Uostalom, psi laju a karavani prolaze.
Vidim da ti stosta nije jasno, ne samo tebi. Ne moze vam biti argument protiv poredjenja auta to sto jedan ima vise konja po toni od drugog, a auta iste klase sa istim brojem konja.
ime123 wrote:Vidim da ti stosta nije jasno, ne samo tebi. Ne moze vam biti argument protiv poredjenja auta to sto jedan ima vise konja po toni od drugog, a auta iste klase sa istim brojem konja.
Konji, konji i samo konji, kazem ja
A da li bi se ti uvrijedio da vozis pasata 2.0 sa 140 KS i da te prepisa bukvalno jedan Yugo lijepo uredjene masine sa recimo 100 KS ?
Da li bi ti tada bilo sta jasnije ?
citro wrote:
A da li bi se ti uvrijedio da vozis pasata 2.0 sa 140 KS i da te prepisa bukvalno jedan Yugo lijepo uredjene masine sa recimo 100 KS ?
Ti il neces da shvatis sta ti govorim, ili ne mozes. Ukratko, to sto Passat od konkurenta iste klase sa istim brojem konja istom zapreminom, ima vise konja po toni i bolje vozne sposobnosti znaci da je napravljen bolje i inteligentnije.
Ako ti i dalje nije jasno, prvo mi reci shvatas li uopste razliku izmedju broja konjskih snaga i broja konjskih snaga po toni tezine ?
citro wrote:
Ti il neces da shvatis sta ti govorim, ili ne mozes. Ukratko, to sto Passat od konkurenta iste klase sa istim brojem konja istom zapreminom, ima vise konja po toni i bolje vozne sposobnosti znaci da je napravljen bolje i inteligentnije.
Ako ti i dalje nije jasno, prvo mi reci shvatas li uopste razliku izmedju broja konjskih snaga i broja konjskih snaga po toni tezine ?
Znaci u tome je inteligencija, sto vise konja a sto manje kilograma !
Nisam znao, svasta se ovdje nauci.
Izvini sada, moram ici jer ce mi izgleda sarma zagoriti.
A onda mi je belaj kod zene, ne trpi ona to.
citro wrote:
Haj ti, nemoj se ovdje forsirati, dosta si naucio za danas.
citro wrote:
Haj ti, nemoj se ovdje forsirati, dosta si naucio za danas.
Ma sta za danas, za ovaj mjesec. Hvala bogu, tek je poceo.
Tu kolicinu informacija ja tesko varim, slab mi stomak.
mali_milojica wrote:
Ja pricam gluposti, a Passat oplete krug za 1+ sekundi brze od Citroena. Pametnom dosta.
@ milojica, ako je ista za plakati to je tvoje poredjenje S klasa / Radical
mali_milojica wrote:
Kako se nismo ranije sjetili da je kvalitet Pasata 6 i 7 to što leže na platformi Golfa 5? Tu se vidi da oni jednostavno nisu štedjeli i pružili su svojim vjernim kupcima mogućnost da se u vozilu iz 2013-te iz D segmenta voze na očaravajućoj platformi vozila iz C segmenta koje je nastalo 2004. Sa druge strane ti idioti u Citroenu stvarno ne misle na vozače njihovih auta.
Takođe mi se veoma sviđa što kada ne ide u dokazivanju sopstvenih tvrdnji i kada se bude poklopljen, onda se C5 poredi sa A6 i BMW 5 koji su klasa više. Pitam se da li je Citroen stvarno toliko fantastičan ili su ovi premijum proizvođači toliko tanki pa se prave poređenja običnog auta iz D segmenta sa premijum vozilima iz E segmenta?
citroen xm wrote:
Takođe mi se veoma sviđa što kada ne ide u dokazivanju sopstvenih tvrdnji i kada se bude poklopljen, onda se C5 poredi sa A6 i BMW 5 koji su klasa više. Pitam se da li je Citroen stvarno toliko fantastičan ili su ovi premijum proizvođači toliko tanki pa se prave poređenja običnog auta iz D segmenta sa premijum vozilima iz E segmenta?
Nisu potpuno iste platforme, ali to ne vrijedi tebi objasnjavat. Kad vec spominjes starost platforme, mozda ne znas a platforma na kojoj je C5 je iz 2004.
To sto ti se svidja, hocu da mi navedes kojim si ti ili bilo ko od tvoje brace tvrdnjama mene poklopio ? Fino i direktno da ih navedes. Samo vi niste odgovorali na argumente jer ne mozete, i onda cekate da jedan vas brat oplete sa nekim "duhovitim komentarom" zbog nedostatka argumenata i onda se slomiste od smajlija. Ja ne znam da je iko poredio A6 i BMW 5, ja pogotovo, samo su naveli kad je bila prica o vremenima da cak sa istim motorima i teza auta vece klase poderu C5 na stazi.
Dosad mi niste postavili link gdje je C5 pobijedio Passata. A zamisli ovo, Passat brzi 1 sekundu do stotke. Shvatas li ti sta je 1 sekunda u ovom slucaju ?