Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post Reply
Alfons Kauders

#726 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

lullooo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Hatper wrote: nije bilo potrebe jesi ti u ratu prolazila kroz hrvatsku??

na jednoj strani ceste srbi s druge hrvati a saobraćaj ide normala ljudi kamioni, sve dok nisu počeli tražit veći tal i pucat po ljudima niko ih nije diro kad su dopizdili satrala ih oluja i zdravo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bila u ratu u Hrvatskoj, vidjela strašne sudbine prognanih Hrvata, zato i pitam. NIkakve normale nije bilo. Čak ni neposredno poslije Oluje, bila je pustoš, Plitvice neprepoznatljive, promet slab i strogo kontroliran, pustoš i avetinjska mjesta. Tu salonsku priču ostavi nekom drugom.
A ti si kao neka Katolkinja ili neka iz mjesanog braka. Moras shvatiti da od danas dolaze bolja vremena. Za par godina ide novo krstenje u Bosnjacko-katolickoj crkvi svetoga duha u Sarajevu. To je najbolje za sve narode... Ovako i vi katolici Sarajeva sjedite na dvije stolice... vamo kao volite Bosnu a opet volite pomalo i Hrvatsku.... Tako i katolici Tuzle.

Kada dodju istinski nacionalisti na vlast, za deceniju ili dvije, onda prvo krstenje od strane Bosnjackog svecenika i odricanje Hrvatskog drzavljanstva iiiiiiiiiii... laganini djeca u skolama da uce odakle vuku porijeklo nista od stoljeca sedmog i od starih Hrvata kao sto su vam ispirali mozgove... ili o "Bosanskim kraljevima Hrvatske krvi."
Ma kakva katolkinja, Katarina je scientolog. Ugovara posjetu Toma Cruisea u Pazaric sljedece godine...
Hatper

#727 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

KatarinaKosaca wrote:
Hatper wrote:Puče ti nokat, neko će dobiti džon
neću da bušim štiklom, volim martinka zon jel to hoćeš reći :lol: :lol: :lol: :lol:
Pošto ne kontam ove seoske pjesmice ni papanske poštapalice, da kažem nešto na temu..

Jadranko Prlić, šteta što se ikada hvatao u politiku, vrhunski ekonmista, veliki intelektualni kapacitet, večeras u anketi u Sarajevu reče jedan anketirani prolaznik da ga osobno poznaje da je izvrstan menadžer, pragmatičan, pametan.. upropasti se čovjek sa bolesnom ambicijom i lošom procjenom.
Milivoja Petkovića nisam vidjela još od ratnih pregovora sa Halilovićem, danas mi je izgledao neprepoznatljiv. Ono ostalo seoske pijanice i tipični ratni zločinci primitivnog sklopa ličnosti. Ujedno, ne kontam da takve morfološki neizgrađene face može braniti predsjednik jedne europske države kao Milovanović večeras.
čudni su putevi gospodnji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RED SKY

#728 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RED SKY »

Kako je lijepo otići na spavanje,potpuno smiren i zadovoljan.Kada znaš da si bio na strani pravde i borio se protiv agresora.Kada znaš da su tvoji protivnici u tamnici,osuđeni.Spavati snom pravednika je predobro :bih: :thumbup:
Hatper

#729 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

Ma kakva katolkinja, Katarina je scientolog. Ugovara posjetu Toma Cruisea u Pazaric sljedece godine...
šta je intelektualac zamirisalo ti, internet jebač :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#730 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

lullooo wrote:A ti si kao neka Katolkinja ili neka iz mjesanog braka. Moras shvatiti da od danas dolaze bolja vremena. Za par godina ide novo krstenje u Bosnjacko-katolickoj crkvi svetoga duha u Sarajevu. To je najbolje za sve narode... Ovako i vi katolici Sarajeva sjedite na dvije stolice... vamo kao volite Bosnu a opet volite pomalo i Hrvatsku.... Tako i katolici Tuzle.

Kada dodju istinski nacionalisti na vlast, za deceniju ili dvije, onda prvo krstenje od strane Bosnjackog svecenika i odricanje Hrvatskog drzavljanstva iiiiiiiiiii... laganini djeca u skolama da uce odakle vuku porijeklo nista od stoljeca sedmog i od starih Hrvata kao sto su vam ispirali mozgove... ili o "Bosanskim kraljevima Hrvatske krvi."
Prijavila sam ovaj post. Ja bih tebi jako rado dala člansku kartu ADZ-a, jer imate vrlo sličnu retoriku, bar glede Sarajevskih i Tuzlanskih Hrvata. Vi šovinisti se jako malo razlikujete, samo vam se predznak razlikuje. Ja sam u ovoj zemlji bila kad je bilo najpotrebnije. A gdje si ti?
Hatper

#731 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

RED SKY wrote:Kako je lijepo otići na spavanje,potpuno smiren i zadovoljan.Kada znaš da si bio na strani pravde i borio se protiv agresora.Kada znaš da su tvoji protivnici u tamnici,osuđeni.Spavati snom pravednika je predobro :bih: :thumbup:
tako je zeleni brate
tnnt

#732 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

RED SKY wrote:Kako je lijepo otići na spavanje,potpuno smiren i zadovoljan.Kada znaš da si bio na strani pravde i borio se protiv agresora.Kada znaš da su tvoji protivnici u tamnici,osuđeni.Spavati snom pravednika je predobro :bih: :thumbup:
pravda je nešto što smatraš da je pravedno a ne što ti netko nešto natukne
znači tebi je netko trebao reči da si se borio na strani pravde? :lol:
lullooo

#733 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by lullooo »

KatarinaKosaca wrote:
lullooo wrote:A ti si kao neka Katolkinja ili neka iz mjesanog braka. Moras shvatiti da od danas dolaze bolja vremena. Za par godina ide novo krstenje u Bosnjacko-katolickoj crkvi svetoga duha u Sarajevu. To je najbolje za sve narode... Ovako i vi katolici Sarajeva sjedite na dvije stolice... vamo kao volite Bosnu a opet volite pomalo i Hrvatsku.... Tako i katolici Tuzle.

Prijavila sam ovaj post. Ja bih tebi jako rado dala člansku kartu ADZ-a, jer imate vrlo sličnu retoriku, bar glede Sarajevskih i Tuzlanskih Hrvata. Vi šovinisti se jako malo razlikujete, samo vam se predznak razlikuje. Ja sam u ovoj zemlji bila kad je bilo najpotrebnije. A gdje si ti?
Nije bitno sto si bila. Moras biti Bosnjakinja katolkinja taman da si Draganu Vikicu drzala cvijecu cijelog rata...
Cisto da znamo tacno ko je sa nama a ko je protiv nas... da s enebi za 30 godina opet naslI U ISTOJ SITUACIJI.

Ako si vec patriot onda fino budes Bosnjakinja katolikinja...
Renta

#734 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Renta »

KatarinaKosaca wrote:
Renta wrote:. Mi smo već pred kraj 1991. imali dovoljno naoružanja da se obranimo ali ne još dovoljno za napadačke akcije.
Zašto onda niste obranili trećinu zemlje nego je bila okupirana sve do 1995? :hm:

O bože, mislio sam da diskutiramo na ozbiljnijem nivou?!?
Kakvo je to pitanje? I ti si proživjela rat u Sarajevu? Sarajevo je obranjeno kao i Hrvatska jer NISU CIJELI PALI. Dok god se brani jedan dio zemlje i teritorija nije sve izgubljeno. Normalno da nismo mogli obraniti svaki dio teritorija u pocetku pred naletom daleko opremljenije JNA i četnika. Ali smo ih zaustavili i nakon par godina stvaranja vojske i dobivanja iskustva vratili s kamatama. U istoj poziciji se i Bosna našla...tim više me čudi tvoje pitanje???!!!
Hatper

#735 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

ovo je dino merlin kakva kaHtarina :lol: :lol: :lol: :lol:
EminaSA

#736 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by EminaSA »

lullooo wrote:
Nije bitno sto si bila. Moras biti Bosnjakinja katolkinja taman da si Draganu Vikicu drzala cvijecu cijelog rata...
Cisto da znamo tacno ko je sa nama a ko je protiv nas... da s enebi za 30 godina opet naslI U ISTOJ SITUACIJI.

Aj ne trolaj. Ako si ti Bosnjak onda sam ja princeza Dijana.
Hatper

#737 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

tnnt wrote:
već sam napisao da postoje 3 istine, srpska, hrvatska i muslimanska, stranačke istine, sponzorirane istine i individualne istine pa izabereš jednu i udri :lol: :lol: :lol:
moa

#738 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by moa »

Sreca pa ima hag I da historija pise u hagu, doduse jeftina je Bosnjacka glava. Sta bi bilo da nema haga, da historiju pisu hrvati ili jos gore srbi.
Nass

#739 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Nass »

TUŽITELJSTVO: PRAVDA JE IZVRŠENA

Tužiteljstvo Haškog suda izrazilo je u srijedu zadovoljstvo osuđujućim presudama protiv šestorice bivših čelnika Herceg-Bosne, ističući da je time pravda izvršena.

"Jako smo zadovljni s presudom, mislim da je pravda danas izvršena. Ovo je presudna odluka koja govori o hrvatskoj strani priče u ratu u Bosni i Hercegovini. U javnosti, među povjesničarima i u medijima puno se govorilo srpskoj strani u sukobu i tako i treba. Sada se govori i o hrvatskoj strani, onome što se dogodilo u Herceg-Bosni, što je radila Tuđmanova vlada. Ovo je povijesni trenutak i tužiteljstvo je zadovoljno rezultatom", izjavio je tužitelj Keneth Scott.

Upitan da komentira proglašenje Herceg-Bosne udruženim zločinačkim pothvatom dok Republika Srpska i dalje postoji, Scott je rekao da ne vidi razlike između Herceg-Bosne i Republike Srpske, a da je ishod Daytonskih pregovora donio drukčiji rezultat.

"Mi smo uvijek tvrdili da su Herceg-Bosna i Republika Srpska iste. Tu je postojao udruženi zločinački pothvat, postojao je dogovor, plan i djelovanje vodstva Herceg-Bosne po uputima Franje Tuđmana i Gojka Šuška", rekao je Scott.

Šestorica bivših čelnika Hrvata iz BiH osuđena su u srijedu pred Haškim sudom na ukupno 111 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima na području Herceg-Bosne u vrijeme hrvatsko-bošnjačkog sukoba 1993-94. godine.

Raspravno vijeće je većinom glasova, uz suprotno mišljenje predsjedavajućeg suca Jeana Claudea Antonettija, zaključilo da je sukob između HVO-a i Armije BiH 1993-94. godine bio međunarodni sukob te da je većina zločina nad muslimanskim stanovništvom Herceg-Bosne za koje se terete optuženi, konkretno zločini iz 21 od 26 točaka optužnice, počinjena u okviru udruženog zločinačkog pothvata u kojem je sudjelovao i dio političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske, uključujući i predsjednika Franju Tuđmana, javlja Fena.
To je to. :thumbup:
RED SKY

#740 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RED SKY »

tnnt wrote:
Ne levatu.Ja sam to oduvijek znao.A sada kad je to i službeno,osjetno je slađe :-D
tnnt

#741 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

lullooo wrote:

pa dobro zašto vi niste bili Bošnjaci do 1993?
a sada ona mora biti i to joj namečeš, vidim u Bosni neće skoro mira ni stabilnosti biti
radi takvih kao ti :?
Hatper

#742 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

moa wrote:Sreca pa ima hag I da historija pise u hagu, doduse jeftina je Bosnjacka glava. Sta bi bilo da nema haga, da historiju pisu hrvati ili jos gore srbi.
Image
KatarinaKosaca

#743 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

Renta wrote:O bože, mislio sam da diskutiramo na ozbiljnijem nivou?!?
Kakvo je to pitanje? I ti si proživjela rat u Sarajevu? Sarajevo je obranjeno kao i Hrvatska jer NISU CIJELI PALI. Dok god se brani jedan dio zemlje i teritorija nije sve izgubljeno. Normalno da nismo mogli obraniti svaki dio teritorija u pocetku pred naletom daleko opremljenije JNA i četnika. Ali smo ih zaustavili i nakon par godina stvaranja vojske i dobivanja iskustva vratili s kamatama. U istoj poziciji se i Bosna našla...tim više me čudi tvoje pitanje???!!!
U Sarajevu nismo imali naoružanja. U početku pogotovo. Prije deblokade nešto, ali kad su se vratili sa propale deblokade, rekli su da to nije ništa u usporedbi šta su četnici imali. Tako, za razliku od tebe, nisam pisala kako smo imali naoružanja.
mO k3

#744 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

Navalili ovi sa kamenjarskog foruma ????
Na njihovom mjestu ja bi se poklopio u sutio ......
lullooo

#745 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by lullooo »

EminaSA wrote:
lullooo wrote:

Aj ne trolaj. Ako si ti Bosnjak onda sam ja princeza Dijana.
Pa zajebavam se malo... Ne trollam ja nikad. Samo ubacivam zabunu da vidim kako ce raja reagovati na neke ekstremne izjave.... :kiss:

Katarina je cura fina inacer. Iz Pazarica je ona kao i onaj Dodikov Slavuj. Cak sam cuo da zejedno sevdalinke znaju zapjevati.
Renta

#746 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Renta »

lazni liberal wrote:
Renta wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Nikako nije dobro samo promatrati Referendum prvomartovski 1992.g. i govoriti da ne bi bilo nikakve Bosne da Hrvati nisu podržali otcjepljenje od Jugoslavije.

Pravo pitanje bi bilo Šta bi bilo da se Alija priklonio otvorenim ponudama ''od preko Drine'' i poveo zemlju u Krnju Jugoslaviju? Da li bi Hrvatska opstala u tom slučaju?

Naravno da bi. Svijet nebi dopustio da se Hrvatsku pregazi, a prvenstveno Njemačka. Mi smo već pred kraj 1991. imali dovoljno naoružanja da se obranimo ali ne još dovoljno za napadačke akcije.

Osim toga, budi uvjeren da bi se Hrvati branili kao i u Vukovaru - do zadnjeg metka, a do tada bi već stigla pomoć izvana, bilo NATO kao kod Bosne i pojedinačne pomoći u naoružanju tipa iz Njemačke što je stizalo.
Hrvatska nije pala niti od jače osmanlijske turske i ratovala s Turcima par sto godina pa nebi pala ni od Srpske pijane bande. Muslimani bi JNA donijeli samo viška vojnika a ne i oružje.

No, moguće je da bi BiH Hrvati žešće stradali, to stoji.
Kako ste se odbranili od Turaka kad su Turci bili na 5 kilometara od Splita

Još jedno infantilno pitanje.
Pročitaj moj odgovor Katarini...
tnnt

#747 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

RED SKY wrote: Ne levatu.Ja sam to oduvijek znao.A sada kad je to i službeno,osjetno je slađe :-D
pa levatu suđenje nije još gotovo
i Srbi su likovali nakon prvostupanjske presude Gotovini :D
Hatper

#748 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

KatarinaKosaca wrote:
Renta wrote:O bože, mislio sam da diskutiramo na ozbiljnijem nivou?!?
U Sarajevu nismo imali naoružanja. U početku pogotovo. Prije deblokade nešto, ali kad su se vratili sa propale deblokade, rekli su da to nije ništa u usporedbi šta su četnici imali. Tako, za razliku od tebe, nisam pisala kako smo imali naoružanja.
pitaj bakira izetbegovića zna on sve :lol: :lol: :lol:
Hatper

#749 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

mO k3 wrote:Navalili ovi sa kamenjarskog foruma ????
Na njihovom mjestu ja bi se poklopio u sutio ......
drž se toga i šuti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#750 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

lullooo wrote:Nije bitno sto si bila. Moras biti Bosnjakinja katolkinja taman da si Draganu Vikicu drzala cvijecu cijelog rata...

Ko si, ba, ti da nekome određuješ šta će biti i da kao ti iz slavne minhenske znaš sa kim imaš posla? Jedini post koji me isprovocirao večeras je tvoj, jer je jadan, primitivan, prizeman, šovinistički i degutantan. Ali, nisi vrijedan bana za sočnu psovku kakvu zaslužuješ.
Post Reply