Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- vukojebina
#726 Re: Nokia Lumia
I sta je problem kod ovog mog posta?? U tom trenutku vise nego realan...jer sam tad imo htc wildfire sa sjebanim displayom...i ta lumia je bila ok jedno mjesec, mjesec i po..dok nisu mane, jedna po jedna, izasle na vidjelo.. posle sam kratko koristio lumiu 800 i vidio da je identicno govno...tak da sam ponovo vratio se na android, tj galaxy nexus (iphone nikad nije bio ni u razmatranju) i to je bio stvarno perfektan telefon...nikad ni najmanjeg problema...i danas dan šljaka...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
-
Nefs-i Mulhima
#727 Re: Nokia Lumia
Stvarna situacija na terenu: (upamti, imam dobro pamcenje)vukojebina wrote:I sta je problem kod ovog mog posta?? U tom trenutku vise nego realan...jer sam tad imo htc wildfire sa sjebanim displayom...i ta lumia je bila ok jedno mjesec, mjesec i po..dok nisu mane, jedna po jedna, izasle na vidjelo.. posle sam kratko koristio lumiu 800 i vidio da je identicno govno...tak da sam ponovo vratio se na android, tj galaxy nexus (iphone nikad nije bio ni u razmatranju) i to je bio stvarno perfektan telefon...nikad ni najmanjeg problema...i danas dan šljaka...
Gospon vukojebina otvara temu na forumu kako bi podijelio svoja pozitivna i nadahnujuca iskustva sa klix svijetom, ali nesretna vijest ga susrece od drugih korisnika. Njegova lumija 710 sa windows phonom 7 nece dobiti updaite na 8, a microsoft i nokia su te uredaje smatrali zastarjelim... Ekspresno mijenja misljenje. Tako isfrustriran, istestirao je svaki windows phone uredaj da bi dosao do ekstremnog zakljucka, da windows phone bilo koji (pa i onaj iz blize buducnosti) je ogranicen "k'o balkon" a usput treba popljuvati sve sto ima veze sa windows phonom, jer su ga napravili budalom (kupio je telefon), bio je usvajac tehnologije prve linije. Jos uvijek nije presao preko toga, pa voli tu i tamo da pljucne....
De molim te, zaboravio si ono ponizenje nekoliko stranica ranije na forumu?
Doduse, za taj lag ja licno ne znam jer nisam koristio klix forum na mobu.
Nema potrebe da spominjes nexus, iPhone itd. Ovde je tema lumia.
-
shandrprcSA
#728 Re: Nokia Lumia
ne mogu da vjerujemNefs-i Mulhima wrote:
EDIT:
jos jednom moram psotaviti jer uvijek se sjetim ovog![]()
http://www.klix.ba/forum/android-os-p71 ... 9#p7174369vukojebina wrote:danas dobih nokiu lumia 710 sa windows mobile, i tak sam danas vidio koliko je android los...
touchdown
-
Chuckie
#729 Nokia Lumia
Nije mu lako, treba ga razumeti. Ali brate postoje ustanove za lijecenje.Nefs-i Mulhima wrote:Stvarna situacija na terenu: (upamti, imam dobro pamcenje)vukojebina wrote:I sta je problem kod ovog mog posta?? U tom trenutku vise nego realan...jer sam tad imo htc wildfire sa sjebanim displayom...i ta lumia je bila ok jedno mjesec, mjesec i po..dok nisu mane, jedna po jedna, izasle na vidjelo.. posle sam kratko koristio lumiu 800 i vidio da je identicno govno...tak da sam ponovo vratio se na android, tj galaxy nexus (iphone nikad nije bio ni u razmatranju) i to je bio stvarno perfektan telefon...nikad ni najmanjeg problema...i danas dan šljaka...
Gospon vukojebina otvara temu na forumu kako bi podijelio svoja pozitivna i nadahnujuca iskustva sa klix svijetom, ali nesretna vijest ga susrece od drugih korisnika. Njegova lumija 710 sa windows phonom 7 nece dobiti updaite na 8, a microsoft i nokia su te uredaje smatrali zastarjelim... Ekspresno mijenja misljenje. Tako isfrustriran, istestirao je svaki windows phone uredaj da bi dosao do ekstremnog zakljucka, da windows phone bilo koji (pa i onaj iz blize buducnosti) je ogranicen "k'o balkon" a usput treba popljuvati sve sto ima veze sa windows phonom, jer su ga napravili budalom (kupio je telefon), bio je usvajac tehnologije prve linije. Jos uvijek nije presao preko toga, pa voli tu i tamo da pljucne....
Sent from my iPhone using Tapatalk pro
- vukojebina
#730 Re: Nokia Lumia
HA HA HA HA... Ti da imas pamcenje ko što tvrdis, zapamtio bi od neki dan kad sam napiso da ja lumiu 710 nisam kupio, nego dobio na poklon... Što automatski baca u vodu sve tvoje nebuloze (ja ko fol isfrustriran sto sam kupio tel, a nece dobit update), i otkriva tvoj identitet pacenika koji ipak lista sve moje postove nebi li naso koju riječ koja se kosi sa sadasnjim mojim tvrdnjama...Nefs-i Mulhima wrote:
Stvarna situacija na terenu: (upamti, imam dobro pamcenje)
Al fakat, koliki pacenik moras bit, da sjedis citav dan i listas necije postove od prije godinu i vise dana...hahaha
@caki, ne sikeraj se, zna raja da si ti upoznat sa tim ustanovama za lijecenje, malo malo, pa te nema po mjesec-dva..
-
rudy81
#731 Re: Nokia Lumia
daj dosadni ste vise, otvorite si temu pa se prepirite.
on topic: koju micro sd koristiti il nije bitno? cini mi se na ovoj temi a moguce i negdje drugo da sam procitala kako neke nisu kompatibilne il tako nesto...
on topic: koju micro sd koristiti il nije bitno? cini mi se na ovoj temi a moguce i negdje drugo da sam procitala kako neke nisu kompatibilne il tako nesto...
-
SA 071
#732 Re: Nokia Lumia
Nakon onog linka i ovog posta, vukojebina je u potpunosti diskvalifikovan za svaku dalju polemiku. Covjek ga je skenirao i izanalizirao tako dobro, da vukojebina da je iole pametan i ima obraza ne bi se na ovoj temi pojavljivao. I drugo, ja sada sumnjam da je vukojebina ikad u zivotu u ruci drzao neki telefon na wp8. Jer, nakon tako loseg iskustva s wp7 kada te digne pa te spusti, ako mu je vjerovati, sumnjam da bi vise ikad posegnuo za wp-om.vukojebina wrote:HA HA HA HA... Ti da imas pamcenje ko što tvrdis, zapamtio bi od neki dan kad sam napiso da ja lumiu 710 nisam kupio, nego dobio na poklon... Što automatski baca u vodu sve tvoje nebuloze (ja ko fol isfrustriran sto sam kupio tel, a nece dobit update), i otkriva tvoj identitet pacenika koji ipak lista sve moje postove nebi li naso koju riječ koja se kosi sa sadasnjim mojim tvrdnjama...Nefs-i Mulhima wrote:
Stvarna situacija na terenu: (upamti, imam dobro pamcenje)
Al fakat, koliki pacenik moras bit, da sjedis citav dan i listas necije postove od prije godinu i vise dana...hahaha
@caki, ne sikeraj se, zna raja da si ti upoznat sa tim ustanovama za lijecenje, malo malo, pa te nema po mjesec-dva..
-
SA 071
#733 Re: Nokia Lumia
Kao pokretac teme, zamolio bih sve ucesnike da se drze teme, a vukojebina i maharadza ako imaju potrebu da pljuju po Nokiji, Lumiji ili wp-u molim da to cine na temi smartphone diskusije, jer ovdje su iznijeli svoje osjecaje prema Lumijama i nista vise konstruktivno ne mogu dati temi, s obzirom da niti su korisnici niti vlasnici neke od Lumija, pa ni ne mogu sa ostalima podijeliti svoje utiske. Svoje osjecaje su vec iskazaliSA 071 wrote:Danas ispred BBI-ja vidim telekomovu prezentaciju 4 nova Nokijina telefona Lumia serije (modeli 520, 620, 820, 920). Malo sam čačkao na ovom modelu 920 (najskuplji) i 620 (među jeftinijima). I ovaj 620 je jednako brz i zanimljiv, čak i ne izgleda loše.
Vidim da raja nešto ne gotive Nokije od kada su sa Microsoftom u "braku", ali me interesuje da li neko koristi neku od ovih novih Lumia i kakav je utisak.
Ne bih volio da se sada ovdje javljaju oni koji gotive android OS ili iPhone a ne vole WP8, pa da pljuju po WP8 OS-u i Nokiji, pa bih zamolio unaprijed da se takvi ne javljaju, već samo oni koji koriste ili su koristili ove nove Nokije, i da podijele svoje utiske sa nama.
- Qler
#734 Re: Nokia Lumia
rudy81 wrote:daj dosadni ste vise, otvorite si temu pa se prepirite.
mislim da nema problema sa karticama, ali svakako uzmes neki brend ala kingston scandisk i sl. i me bi trebalo biti problema...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
Nefs-i Mulhima
#735 Re: Nokia Lumia
Bitno je koju micro sd koristiti, tacnije bitno je koji je klasa kartice. Klasa odreduje brzinu pisanja i citanja sa iste. Ukoliko mobitel (npr njegova kamera snima HD 1080p video) potrebna je veca propusnost ili visa klasa kartice.rudy81 wrote:daj dosadni ste vise, otvorite si temu pa se prepirite.
Koja tebi odgovara, zavisi od mobitela.
-
febo_acm
#736 Re: Nokia Lumia
Nakon što je žena imala problema sa Nexusom, zamijenili smo ga za Lumiu 920... Strašan telefon. Imam sad vremena da mu uradim update i da ga testiram. Onako na prvu sam mnogo oduševljen 
-
klixo
#737 Re: Nokia Lumia
Dok ga jos nisi raspolovnjacio ako si ga uzeo preko telekoma uzet ce ti ga u univerzalnom za 500km i uzmi sebi telefon da valjaZhìxin wrote:Nakon što je žena imala problema sa Nexusom, zamijenili smo ga za Lumiu 920... Strašan telefon. Imam sad vremena da mu uradim update i da ga testiram. Onako na prvu sam mnogo oduševljen
-
staradis
#738 Re: Nokia Lumia
U Sa svi prodaju micro sd class 4 imas jos 6,8,10 razlika je u dolar dva naruci sa neta
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
klixo
#739 Re: Nokia Lumia
Ja nedavno narucio 6 folija za 3 i kusur dolara , otisao u merkator na Ilidzi rek'o daj mi jednu foliju kad ono lik rece 10kmstaradis wrote:U Sa svi prodaju micro sd class 4 imas jos 6,8,10 razlika je u dolar dva naruci sa neta
Samo mu hladno vratio.
-
rudy81
#740 Re: Nokia Lumia
imam iz starog telefona micro sdhc, kad je stavim u telefon nece da je ucita i kaze da ima neki problem s njom ali kad prikopcam telefon na laptop mogu vidjeti sve sto imam sacuvano na kartici...onda valjda znaci da nije ostecena il tako nesto 
-
febo_acm
#741 Re: Nokia Lumia
Nisam ga uzeo preko BHT već u jednoj prodavnici mobitela, a u Univerzalno ne idem ni da mi ga za milju uzmu... Ne znam šta da ti kažem. Ja imam iPhone 5, a imao uz njega i Galaxy 4. Galaxy 4 prodao i uzeo ženi Lumiu. U principu bitno je da ima pretraživač, poziv, sms, viber, whatsup, tapatalk... Sve to ima i to je dovoljno. Kako stvari stoje mogao bih ga ja sebi zadržatklixo wrote: Dok ga jos nisi raspolovnjacio ako si ga uzeo preko telekoma uzet ce ti ga u univerzalnom za 500km i uzmi sebi telefon da valjaI meni se na prvu svidio ,al na drugu sam otisao u univerzalno i uzeo telefon da valja ,tacnije uzeo sebi operativni sistem da valja , lumija telefon ko telefon dobar samo ga windows zeza...
-
Nefs-i Mulhima
#742 Re: Nokia Lumia
Prebaci sve sa kartice kada spojis mobitel na kompjuter i formatiraj karticu iz menija na mobitelu. To bi trebalo popraviti probleme. Moguce da tvoj mobitel zahtjeva drugaciji file sistem od trenutnog...rudy81 wrote:imam iz starog telefona micro sdhc, kad je stavim u telefon nece da je ucita i kaze da ima neki problem s njom ali kad prikopcam telefon na laptop mogu vidjeti sve sto imam sacuvano na kartici...onda valjda znaci da nije ostecena il tako nesto
U zavisnosti od mobitela zavisi i gdje se nalazi opcija formatiranja kartice. Nakon formatiranja pogledaj hoce li biti sve ok (a vjerovatno hoce).
Ima li jos iko problem sa viberom nakon amber i gddr2 updaita?
-
Nefs-i Mulhima
#743 Re: Nokia Lumia
Mislim da oni uracunavaju i ugradnju (ruke)?? Obicno tako bude..klixo wrote: Ja nedavno narucio 6 folija za 3 i kusur dolara , otisao u merkator na Ilidzi rek'o daj mi jednu foliju kad ono lik rece 10km![]()
Samo mu hladno vratio.
-
rudy81
#744 Re: Nokia Lumia
ok probacuNefs-i Mulhima wrote:Prebaci sve sa kartice kada spojis mobitel na kompjuter i formatiraj karticu iz menija na mobitelu. To bi trebalo popraviti probleme. Moguce da tvoj mobitel zahtjeva drugaciji file sistem od trenutnog...rudy81 wrote:imam iz starog telefona micro sdhc, kad je stavim u telefon nece da je ucita i kaze da ima neki problem s njom ali kad prikopcam telefon na laptop mogu vidjeti sve sto imam sacuvano na kartici...onda valjda znaci da nije ostecena il tako nesto
U zavisnosti od mobitela zavisi i gdje se nalazi opcija formatiranja kartice. Nakon formatiranja pogledaj hoce li biti sve ok (a vjerovatno hoce).
Ima li jos iko problem sa viberom nakon amber i gddr2 updaita?
a sto meni jos ne dolazi update
-
Nefs-i Mulhima
#745 Re: Nokia Lumia
Pokusaj rucno potrazitrudy81 wrote: ok probacu
Settings - > pod system -> phone update -> check for updates
Proces traje updaita oko 10 - 20 minuta. Zna zastopat na 100% u downloadu/preparing ostaviti mobitel da odradi svoje nekih 5 minuta.
Ovo je pod uslovom da je mobitel sa naseg trzista (jer je kod nas odobren updait od operatera).
*takoder, formatiranje kartice mozes naci na istom mjestu - phone storage
EDIT:
samo za l 920 je odobren trenutno
Last edited by Nefs-i Mulhima on 26/08/2013 17:17, edited 1 time in total.
-
staradis
#746 Re: Nokia Lumia
Tako su nas hzimali godinama. Zivio internet.Nefs-i Mulhima wrote:Mislim da oni uracunavaju i ugradnju (ruke)?? Obicno tako bude..klixo wrote: Ja nedavno narucio 6 folija za 3 i kusur dolara , otisao u merkator na Ilidzi rek'o daj mi jednu foliju kad ono lik rece 10km![]()
Samo mu hladno vratio.
-
rudy81
#747 Re: Nokia Lumia
jeste kod bh telecoma, al nije 920...znaci cekanjeNefs-i Mulhima wrote:Pokusaj rucno potrazitrudy81 wrote: ok probacu
Settings - > pod system -> phone update -> check for updates
Proces traje updaita oko 10 - 20 minuta. Zna zastopat na 100% u downloadu/preparing ostaviti mobitel da odradi svoje nekih 5 minuta.
Ovo je pod uslovom da je mobitel sa naseg trzista (jer je kod nas odobren updait od operatera).
*takoder, formatiranje kartice mozes naci na istom mjestu - phone storage
EDIT:
samo za l 920 je odobren trenutno
-
Nefs-i Mulhima
#748 Re: Nokia Lumia
Vjeruj da nista ne propustas... Mozda samo fm radio sto je meni znacajno a dodano je... ostalo je sminkavanje i prosirivanje mogucnosti za buduce mobitele...rudy81 wrote:jeste kod bh telecoma, al nije 920...znaci cekanje
Ako notifkacijski centar bude u gddr3, e to vrijedi cekat...
-
rudy81
#749 Re: Nokia Lumia
Nefs-i Mulhima wrote:Vjeruj da nista ne propustas... Mozda samo fm radio sto je meni znacajno a dodano je... ostalo je sminkavanje i prosirivanje mogucnosti za buduce mobitele...rudy81 wrote:jeste kod bh telecoma, al nije 920...znaci cekanje
Ako notifkacijski centar bude u gddr3, e to vrijedi cekat...
ne znam koliko me raduje bas fm radio, znajuci da bi mi samo dodatno crpilo bateriju... al eeto cisto iz znatizelje jedva cekam da vidim
-
klixo
#750 Re: Nokia Lumia
Dobro druze , kad se ja ne kurcim sa svojim One zvjerkom ne moras se niti sa tim usminkanim "smecem"(salima seZhìxin wrote:Nisam ga uzeo preko BHT već u jednoj prodavnici mobitela, a u Univerzalno ne idem ni da mi ga za milju uzmu... Ne znam šta da ti kažem. Ja imam iPhone 5, a imao uz njega i Galaxy 4. Galaxy 4 prodao i uzeo ženi Lumiu. U principu bitno je da ima pretraživač, poziv, sms, viber, whatsup, tapatalk... Sve to ima i to je dovoljno. Kako stvari stoje mogao bih ga ja sebi zadržatklixo wrote: Dok ga jos nisi raspolovnjacio ako si ga uzeo preko telekoma uzet ce ti ga u univerzalnom za 500km i uzmi sebi telefon da valjaI meni se na prvu svidio ,al na drugu sam otisao u univerzalno i uzeo telefon da valja ,tacnije uzeo sebi operativni sistem da valja , lumija telefon ko telefon dobar samo ga windows zeza...