Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
cobe_fks

#726 Re: Samsung Galaxy S4

Post by cobe_fks »

Poslat cu na servis, telefon ima garanciju. Hvala vam.
brazzo19

#727 Re: Samsung Galaxy S4

Post by brazzo19 »

raja da vas nesto pitam vezano za ove led notifikacije tj. lampice kad je display ugasen , recimo kad dobijem poruku na fb ili sms ako je ekran ugasen blinka mi plava led sijalica , ako recimo punim mob onda je to crvena led sijalica ali nekad mi se desi recimo dobijem isto sms poruku ili na viber ili na fb da mi zna blinkati i zelena led sijalica , ne kontam , posto sam malo citao i kazu da zelena samo blinka kada se napuni baterija ili se telefon ukljuci ili iskljuci na usb kabal , a za sve ostale notifikacije i ostalo pali se samo plava , medjutim meni se nekad upali i zelena ??? :-)
aj_ba

#728 Re: Samsung Galaxy S4

Post by aj_ba »

brazzo19 wrote:raja da vas nesto pitam vezano za ove led notifikacije tj. lampice kad je display ugasen , recimo kad dobijem poruku na fb ili sms ako je ekran ugasen blinka mi plava led sijalica , ako recimo punim mob onda je to crvena led sijalica ali nekad mi se desi recimo dobijem isto sms poruku ili na viber ili na fb da mi zna blinkati i zelena led sijalica , ne kontam , posto sam malo citao i kazu da zelena samo blinka kada se napuni baterija ili se telefon ukljuci ili iskljuci na usb kabal , a za sve ostale notifikacije i ostalo pali se samo plava , medjutim meni se nekad upali i zelena ??? :-)
Ovako je koliko ja znam:

kada svijetli plava led lampica, to je sms ili propušteni poziv.
kada zelena KONSTANTNO stoji upaljena, tada je puna baterija (ali to valjda znas s obzirom da se to desava samo ako ti je mob na punjenu tj. kada je 100% napunjen,). Ova lampica meni stoji također kada mi dođe npr poruka s KIK aplikacije...
kada zelena blinka, meni je to npr. poruka sa FB, Whatsapp i slično.
ako dođe poruka na Viberu, onda mi se prikazuje bijela boja, blinka također.
crvena boja je za punjenje tj. dok se puni mobitel, svijetli crvena boja konstantno.

eh sada...znam da je na 4.2 bilo da ti podesiš te opcije kako god zelis. Bila je cak i žuta boja, a sada to nesto bas i nisam gledao, pa ne znam da li na 4.3 to mozes podesavati kako ti zelis. Neke se mogu i iskljuciti koliko znam :D
andr0id

#729 Re: Samsung Galaxy S4

Post by andr0id »

Upali ti se zelena kada ga punis a u medjuvremenu dobijes poruku. I tada blinka zelena.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
brazzo19

#730 Re: Samsung Galaxy S4

Post by brazzo19 »

Ne , kad se puni konstantno gori crvena lampica , a kad dobijem poruku na fb ili viber onda mi radi zelena , dok recimo ako dobijem kakav poziv preko mreze na telefon ili sms poruku onda mi blinka plava lampica , ja mislim da je to ok , kako je maloprije u postu prije tvog ovaj drug objasnio , sad sam testirao , stavio telefon da se puni i radi konstantno crvena lampica , dobio sam poruku preko fb.a zelena je pocela da blinka , onda posle kad sam imao propusten poziv sa gsm mreze onda mi je pocela blinkati plava lampica ;-)
andr0id

#731 Re: Samsung Galaxy S4

Post by andr0id »

Joj.. pusti lampice haj

Maharadza

#732 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Ne , kad se puni konstantno gori crvena lampica , a kad dobijem poruku na fb ili viber onda mi radi zelena , dok recimo ako dobijem kakav poziv preko mreze na telefon ili sms poruku onda mi blinka plava lampica , ja mislim da je to ok , kako je maloprije u postu prije tvog ovaj drug objasnio , sad sam testirao , stavio telefon da se puni i radi konstantno crvena lampica , dobio sam poruku preko fb.a zelena je pocela da blinka , onda posle kad sam imao propusten poziv sa gsm mreze onda mi je pocela blinkati plava lampica ;-)
Kad' se baterija napuni do kraja ta lampica bi trebala da pozeleni! :mrgreen:

Ja na ovome kuhanom ROM-u na svome S3 imam opciju da mi ta lampica požuti ili pozeleni ovisno u kojem je stanju baterija tj. da li se puni ili je napunjena. :thumbup:

Evo kako to izgleda:

Image

Što se tiče Stock ROM-a nisam baš siguran da je ovo moguće, jbg! :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
vukojebina

#733 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Jes ti kičasto to gore oko signala i postotka baterije :D :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
hazbi

#734 Re: Samsung Galaxy S4

Post by hazbi »

kako se otkljuca displej na s3 :cry:

uredjaj dobio na prelamanju duga :D
andr0id

#735 Re: Samsung Galaxy S4

Post by andr0id »

Kakva je kod tebe veza s vezom? Podloga mislim

brazzo19

#736 Re: Samsung Galaxy S4

Post by brazzo19 »

kako se fata "skrin šot" na ovom cudu ? :D
andr0id

#737 Re: Samsung Galaxy S4

Post by andr0id »

U postavkama telefona, moras upaliti opciju Motion, da bih rukom mahala :)

andr0id

#738 Re: Samsung Galaxy S4

Post by andr0id »

Ma ovo baterija signal i to :-P

Maharadza

#739 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

vukojebina wrote:Jes ti kičasto to gore oko signala i postotka baterije :D :D

Priznaj da ti se đasvi ali da te je sramota pitati koja je tema. :mrgreen:

Ozbiljno, koliko god nekome bilo kičasto, korisno je itekako jer i sa malo veće razdaljine vidim na čemu sam s baterijom a ne moram oči naprezati da bi vidio ovaj sićušni font brojeva a koji vama na monitoru možda ogromno izgleda ali vjeruj da nije tako na telefonu. :mrgreen:
A znaš da je onaj stock 'grafički' prikaz baterije više nego smiješan. ;)

Evo primjer:

Image

kokuz_sa

#740 Re: Samsung Galaxy S4

Post by kokuz_sa »

Ma dobra ti he veza i bez da pravi selfi :D
Vjeruj mi na rijec :p

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Maharadza

#741 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

KvaziExpert wrote:
Maharadza wrote:
vukojebina wrote:Jes ti kičasto to gore oko signala i postotka baterije :D :D

Priznaj da ti se đasvi ali da te je sramota pitati koja je tema. :mrgreen:

Ozbiljno, koliko god nekome bilo kičasto, korisno je itekako jer i sa malo veće razdaljine vidim na čemu sam s baterijom a ne moram oči naprezati da bi vidio ovaj sićušni font brojeva a koji vama na monitoru možda ogromno izgleda ali vjeruj da nije tako na telefonu. :mrgreen:
A znaš da je onaj stock 'grafički' prikaz baterije više nego smiješan. ;)

Evo primjer:

Image

Kod mene je onaj percent circle, i mijenja boje kako se troši baterija. Probao sam i onu skroz tanku liniju na vrhu ekrana, i ona je zgodna ko se navikne, meni je nekako smetala. Nego, koja je ovo tema :mrgreen:

I još jedno, ne radi mi imageshack aplikacija od kako sam na 4.4, ima li rješenja?
Lime se zove, ima u raznim bojama:

https://play.google.com/store/apps/deta ... e.LimeFree

Ta gore je green verzija. ;)

mimx

#742 Re: Samsung Galaxy S4

Post by mimx »

Kakva su vam iskustva sa replikama?
zenny

#743 Re: Samsung Galaxy S4

Post by zenny »

sta bi vi da vam neko ponudi zamjenu da date svoj S3 za S4 uz 180KM... nisam imao priliku cackati po S4 do sada, nemam pojma za sta bih dao pare, iako mislim da nebih lose prosao u svakom slucaju :-)
Maharadza

#744 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

zenny wrote:sta bi vi da vam neko ponudi zamjenu da date svoj S3 za S4 uz 180KM... nisam imao priliku cackati po S4 do sada, nemam pojma za sta bih dao pare, iako mislim da nebih lose prosao u svakom slucaju :-)
Kako kome, meni lično nije neka razlika ali za tu doplatu - dobar deal! Imaš ipak nešto veći ekran, bolju rezoluciju i inače bolji hardver kod s4! :thumbup:
brazzo19

#745 Re: Samsung Galaxy S4

Post by brazzo19 »

zenny wrote:sta bi vi da vam neko ponudi zamjenu da date svoj S3 za S4 uz 180KM... nisam imao priliku cackati po S4 do sada, nemam pojma za sta bih dao pare, iako mislim da nebih lose prosao u svakom slucaju :-)
Nisam imao S3 ali ako mene pitas uzmi S4 je vrh kraj svijeta , imam ga gotovo mjesec dana i to koristenog , do sad ni najmanji problem nisam imao , prebrz telefon , dobre slike pravi , odlican za surfanja sve igre idu na njemu kao po loju od fife 14 do modern combata 4 i asphalata 8 , nema trzanja stekanja zastajkivanja i nista , telefon je kraj svijeta :D
andr0id

#746 Re: Samsung Galaxy S4

Post by andr0id »

To cu ja nekad da uradim. Trazi mi na pijaci 200 km doplate. Nedam mu. Imam 2 gb rama. Prednost s4 je dupla na spram s3. Kako kamera, tako ram, processor i ostalo.. ali ako ti bas ne treba nesto posebno, oostavi 180 km u djepu. Ne treba ni meni, pa i nisam. Ali sam uvijek mjenjao tel kad mi dosadi, pa ce vjerovatno biti ta opcija..

mimx

#747 Re: Samsung Galaxy S4

Post by mimx »

mimx wrote:Kakva su vam iskustva sa replikama?
MeanMachine

#748 Re: Samsung Galaxy S4

Post by MeanMachine »

Ako je sa tim S4 sve OK onda je to odlična zamjena za tebe.
aj_ba

#749 Re: Samsung Galaxy S4

Post by aj_ba »

Ovo sto cu napisati i nema bas neke veze s temom, ali reko da bacim hejt na Sarajevo taxi...

Neki dan u Sarajevu ulazim u taxi (štand kod ulice Kralja Tomislava, prekoputa kafica BomBon) i onako na putu do kuće bas se ispricam sa taksistom, usput mu i ostavim baksis...5 minuta nakon sto sam izasao iz taxija, usao u kucu, shvatim...nigdje naseg dragog S4. Znam da je zvono upaljeno i naravno pokusavam se nazvati, ali nista. Zovem centralu Sarajevo taxija, opisem auto, taksistu itd. i oni ono kao javit ce mi ako nesto pronađu.
Naravno shvatim ja da to ne pije vode i uz pomoc nekih ljudi, dođem do broja taksiste koji me vozio. Nazovem ga, kad on kuci otisao. Zavrsio s poslom za taj dan kaze...kontam u sebi ma nemoj, super ti dosao mobitel, pa da ne moras raditi narednih mjesec dana. Da ne duzim...odem ja do njega kuci, uzmem mobitel i pitam ga sto se nije javio kad je cuo da mobitel zvoni 100 puta. Kaze on: "sta se ja imam javljati na tuđi telefon?"

Ocaj i jad. Ugasio zvono, pokusao je hinjski to odraditi, pa ako uspije, uspjelo je.
Eto, htio sam samo reci da ovakav jad reprezentuje Sarajevo taxi. Uvijek ima izuzetaka, ali vecina je ovakva.

Ne da se Galaxy S4 tako lako :D :D
saiks

#750 Re: Samsung Galaxy S4

Post by saiks »

Zasto nisi imao upaljeno u postavkama da ga mozes locirati gpsom ?
Post Reply