Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
last mohicans

#726 Re: Sead Kolašinac

Post by last mohicans »

Idemedosumom wrote:
Baltazar_khan wrote:Image
Hvala! :thumbup:

Ako je ovo zaista on objavio, onda nema sumnje, dobijamo jos jedno pojacanje :bih:
Ako je ovo njegov profil ,onda ima lektora ili je baš načitan da dobro poznaje pravopis i gramatiku. Post je napisao native speaker.Doduše ne znam kakav je nivo jezika Kolašinca , s obzirom na iskustvo sa ostalim momcima koji nisu rasli u BiH, a igraju za repku.
Charuga
Globalni moderator

#727 Re: Sead Kolašinac

Post by Charuga »

Ipak, procedura za promjenu sportskog državljanstva, koja je potrebna kako bi talentovani fudbaler stekao pravo nastupa za našu selekciju teško da će završiti do završnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, u kojima naša reprezentacija igra, prvo 11. oktobra kod kuće protiv Lihtenštajna, a potom četiri dana kasnije gostuje u Litvaniji u odlučujućem meču za odlazak na Mundijal.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sead-kol ... sos/113596
Havatar

#728 Re: Sead Kolašinac

Post by Havatar »

Image
juventus

#729 Re: Sead Kolašinac

Post by juventus »

Gdje su sad oni koji su pisali ovdje da on nikad neće zaigrati za reprezentciju BiH?
Šveđanin

#730 Re: Sead Kolašinac

Post by Šveđanin »

Dobrodošao!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Infaze Studio

#731 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

juventus wrote:Gdje su sad oni koji su pisali ovdje da on nikad neće zaigrati za reprezentciju BiH?
Ja sam sumnjao da hoce. Nikad nisam rekao da "nece nkad zaigrati", ali sam sumnjao. Ustvari vise sam smatrao da je to bilo neko cekanje I sjedenje na 2 stolice istovremeno.

Citam sad I sta Sead kaze u ovom clanku nakon predavanja zahtjeva za pasos, I nije mi potpuno jasno kakva je tolika papirologija potrebna (za koju je, kako on kaze, trebalo dugo da se prikupi) da bi se predao zahtjev za pasos. Koliko treba vremena da neko skupi papire koji su potrebni za tu aplikaciju?
Sa rizikom da pokupim "zvizduke" I uaaa buaaa, da li je jos kome interesantan ovaj tajming predaje tog zahtjeva?
Uglavnom da zakljucim: Nevjerovatno dobra I pozitivna vijest. Momak ce biti igrac svjetske klase. Tek mu je 20 god....fenomenalno!! :bih:
Asamoah Gyan

#732 Re: Sead Kolašinac

Post by Asamoah Gyan »

Image

:thumbup:
velikibrnjo

#733 Re: Sead Kolašinac

Post by velikibrnjo »

Odakle su Seadovi roditelji?
Slicno nesto kao u Ize ili?

Mislim ako mene pitate treba nastaviti ovu "tradiciju" uzimanja igraca Bosnjaka iz Sandzakistana
sta fali
kad hrvati mogu popuniti cijelu reprezentaciju sa Hercegovcima :D
moa

#734 Re: Sead Kolašinac

Post by moa »

velikibrnjo wrote:Odakle su Seadovi roditelji?

Mislim ako mene pitate treba nastaviti ovu "tradiciju" uzimanja igraca Bosnjaka iz Sandzakistana
sta fali
Sta ima veze odakle su mu roditelji. Pogledaj njemacku reprezentaciju, haj sto kaze moj drug ne mahanisi trebaju nam ovakvi i tacka.
velikibrnjo

#735 Re: Sead Kolašinac

Post by velikibrnjo »

ne mahanisem drago mi je :thumbup: :bih:
Infaze Studio

#736 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

Pa zar nisu roditelji iz Capljine?
It_is_a_Leclerc

#737 Re: Sead Kolašinac

Post by It_is_a_Leclerc »

It_is_a_Leclerc wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sead Kolašinac će igrati za fudbalsku reprezentaciju BiH.
Rek'o ja. :)
:wink:
Edin H.

#738 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sead Kolašinac će igrati za fudbalsku reprezentaciju BiH.
Rek'o ja. :)
:wink:
Hajde jos jednom :D

Vidoviti Milan? :D
antifascism

#739 Re: Sead Kolašinac

Post by antifascism »

Infaze Studio wrote:
juventus wrote:Gdje su sad oni koji su pisali ovdje da on nikad neće zaigrati za reprezentciju BiH?
Ja sam sumnjao da hoce. Nikad nisam rekao da "nece nkad zaigrati", ali sam sumnjao. Ustvari vise sam smatrao da je to bilo neko cekanje I sjedenje na 2 stolice istovremeno.

Citam sad I sta Sead kaze u ovom clanku nakon predavanja zahtjeva za pasos, I nije mi potpuno jasno kakva je tolika papirologija potrebna (za koju je, kako on kaze, trebalo dugo da se prikupi) da bi se predao zahtjev za pasos. Koliko treba vremena da neko skupi papire koji su potrebni za tu aplikaciju?
Sa rizikom da pokupim "zvizduke" I uaaa buaaa, da li je jos kome interesantan ovaj tajming predaje tog zahtjeva?
Uglavnom da zakljucim: Nevjerovatno dobra I pozitivna vijest. Momak ce biti igrac svjetske klase. Tek mu je 20 god....fenomenalno!! :bih:
Mislim da mu je otac prvo morao vaditi drzavljanstvo jer Kolasincu nije bio dovoljan rodni list (nije rodjen u BiH) za dokazivanje prava na drzavljanstvo.
juventus

#740 Re: Sead Kolašinac

Post by juventus »

Kad se Sandžak odcijepi, Sead će imati pravo nastupa za njih, bez obzira ako bude igrao za BiH. :D
phillie

#741 Re: Sead Kolašinac

Post by phillie »

Kazu da su se iznenadili kako Sejo dobro govori bosanski :D Dakle Pjanic na dodatne casove ako nece da bude "najgori" :D

Dobro dosao Seade!
Infaze Studio

#742 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

antifascism wrote:
Infaze Studio wrote:

Mislim da mu je otac prvo morao vaditi drzavljanstvo jer Kolasincu nije bio dovoljan rodni list (nije rodjen u BiH) za dokazivanje prava na drzavljanstvo.
Mati mu je rođena u BiH i ima naše državljanstvo. Samim tim nije bilo nikakve potrebe da otac podnosi zahtjev za državljanstvo. Prema našem zakonu je dovoljno da ti je jedan roditelj naš državljanin.
Prema novom prijedlogu koji je na ustavnom sudu biće puno jednostavnije nego sad.
Bilo kako bilo, neka nama betona od See, makar on i odlucio uzet' pashosh nakon dvomeca u Septembru :D
Edin H.

#743 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Infaze Studio wrote: Bilo kako bilo, neka nama betona od See, makar on i odlucio uzet' pashosh nakon dvomeca u Septembru :D
Garant je morao dva puta popunjavat formular, kojeg je bacio nakon utakmice u Zenici :oops:
Micaha

#744 Re: Sead Kolašinac

Post by Micaha »

velikibrnjo wrote:Odakle su Seadovi roditelji?

sta fali
Sandze su meni carevi. Zelim im jos puno mjesta u reprezentaciji i na rukovodecim mjestima u Sarajevu :D
Edin H.

#745 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Micaha wrote:Sandze su meni carevi. Zelim im jos puno mjesta u reprezentaciji i na rukovodecim mjestima u Sarajevu :D
Oj, sto me nasmija :lol: :lol: :lol:
MOSALJOZE

#746 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Seo u konkurenciji za meč protiv Hofenhajma :bih:
solo2

#747 Re: Sead Kolašinac

Post by solo2 »

Zna li neko kada ce Sead moci nastupiti za reprezentaciju - navodno ima pasos, koliko se sjecam treba mu promjena sportskog drzavljanstva..?
MOSALJOZE

#748 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

solo2 wrote:Zna li neko kada ce Sead moci nastupiti za reprezentaciju - navodno ima pasos, koliko se sjecam treba mu promjena sportskog drzavljanstva..?
Ono što je sigurno da neće moći nastupiti u ovim kvalifikacijama to je definitivno.Vjerovatno krajem godine početkom nove taj period vjerovatno.
solo2

#749 Re: Sead Kolašinac

Post by solo2 »

MOSALJOZE wrote:
solo2 wrote:Zna li neko kada ce Sead moci nastupiti za reprezentaciju - navodno ima pasos, koliko se sjecam treba mu promjena sportskog drzavljanstva..?
Ono što je sigurno da neće moći nastupiti u ovim kvalifikacijama to je definitivno.Vjerovatno krajem godine početkom nove taj period vjerovatno.
Ok - hvala :thumbup:
Logovan

#750 Re: Sead Kolašinac

Post by Logovan »

Asamoah Gyan wrote:Image

:thumbup:
Tooo Seo. :D :thumbup:
Post Reply