Predo sam zahtjev neki dan, poucen onom temom sto si pisao na njoj, pa eto nek ide sve u pm. Neki spominju da ova sparkase prolazi bas svugdjekakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Je li istina da im je shopping kartica najzastupljenija od svih?
vjerovatno jeste,jer je i najpovoljnija
Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#726 Re: Unicredit banka, all about
-
kakavdanakneiskustvu
#727 Re: Unicredit banka, all about
_BataZiv_0809 wrote:Predo sam zahtjev neki dan, poucen onom temom sto si pisao na njoj, pa eto nek ide sve u pm. Neki spominju da ova sparkase prolazi bas svugdjekakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Je li istina da im je shopping kartica najzastupljenija od svih?
vjerovatno jeste,jer je i najpovoljnija
u trgovinama tehnicke robe ova prolazi svugdje,i to na rate,odnedavno i na 24 rate
-
bumerangss
#728 Re: Unicredit banka, all about
Jedno razocarenje u ovu banku!
Naime, neki dan sam platio u ovoj banci odredjeni iznos na racun jednog ministarstva koji je otvoren kod njih tj 338... i meni uzeli 2,50KM provizije i to mi kaze ako imam racun kod njih onda je 1,5 a ako nemam onda je 2,5km i ja kazem da imam stedni racun preko kojeg sam par puta imao transakcije ali ona salterusa provjeri i kaze mi "ali nemate nista na racunu"
i naplati mi 2,5KM! Mozes jednom ali neces vise
Ja danas u Raiffaisen i oni mi rekose da bi mi uzeli 2KM provizije, rekoh ok i odem u Moja Banku i oni mi rekose da bi mi oni uzeli 1,6KM i kod njih i platim na taj isti tacun 338....
Naime, neki dan sam platio u ovoj banci odredjeni iznos na racun jednog ministarstva koji je otvoren kod njih tj 338... i meni uzeli 2,50KM provizije i to mi kaze ako imam racun kod njih onda je 1,5 a ako nemam onda je 2,5km i ja kazem da imam stedni racun preko kojeg sam par puta imao transakcije ali ona salterusa provjeri i kaze mi "ali nemate nista na racunu"
Ja danas u Raiffaisen i oni mi rekose da bi mi uzeli 2KM provizije, rekoh ok i odem u Moja Banku i oni mi rekose da bi mi oni uzeli 1,6KM i kod njih i platim na taj isti tacun 338....
-
vanjki
#729 Re: Unicredit banka, all about
Da si imao internet bankarstvo platio bi 0.30kmbumerangss wrote:Jedno razocarenje u ovu banku!
Naime, neki dan sam platio u ovoj banci odredjeni iznos na racun jednog ministarstva koji je otvoren kod njih tj 338... i meni uzeli 2,50KM provizije i to mi kaze ako imam racun kod njih onda je 1,5 a ako nemam onda je 2,5km i ja kazem da imam stedni racun preko kojeg sam par puta imao transakcije ali ona salterusa provjeri i kaze mi "ali nemate nista na racunu"i naplati mi 2,5KM! Mozes jednom ali neces vise
![]()
-
underground
#730 Re: Unicredit banka, all about
Jel ima neko devizni racun u ovoj banci i MasterCard koja se veze na devizni racun i kakva su iskustva?
- _Reds_
#731 Re: Unicredit banka, all about
Imam ja devizne eurski i dolarski, a mastercard imam samo za dolarski, sve ok, moze se i sa tom karticom kupovati na netu.
-
underground
#732 Re: Unicredit banka, all about
Kolike su im provizije kada dolazi novac iz inostranstva?
Kazu 5 KM minimum ili 0.2%
Koliko brzo dodje lova, ima li nekih dodatnih troskova?
Jer na devizni navodno nema troskova, kartica isto nista ne kosta, a kada podizes na bankomatu automatski se konvertuje u KM. Uzimaju li tu na konverziji?
Zahvaljujem na odgovorima!
Jer na devizni navodno nema troskova, kartica isto nista ne kosta, a kada podizes na bankomatu automatski se konvertuje u KM. Uzimaju li tu na konverziji?
-
Astrix
#733 Re: Unicredit banka, all about
Gdje mogu dobiti sve potrebno informacije o e-bankingu, ja koji sam vlasnik visa elctron debitne kartice, i da li je to uopste za fizicka lica ili? Koje su naknade i sve ostalo...
- Manu
#734 Re: Unicredit banka, all about
Uslovi, upute, FAQ, cjenik...Astrix wrote:Gdje mogu dobiti sve potrebno informacije o e-bankingu, ja koji sam vlasnik visa elctron debitne kartice, i da li je to uopste za fizicka lica ili? Koje su naknade i sve ostalo...
https://www.unicreditbank.ba/home/wps/w ... /e-ba/e-ba
- _Reds_
#735 Re: Unicredit banka, all about
Banka naplati svoje usluge kad tada, da li prikom podizanja ili uplate, ali naplati.underground wrote:Kolike su im provizije kada dolazi novac iz inostranstva?
-
probook
#736 Re: Unicredit banka, all about
Od kada su uveli ovu debilnu nadoknadu za placanje "ako bemas otvoren racun kod njih" vise ne ulazim u tu banku. Pa neka ćaći izmisljaju taxe.
- iceman ze
#737 Re: Unicredit banka, all about
Pitao ih za sms obavijesti da znam kada mi se promjeni stanje racuna. U objasnjenju stoji da nivo tel usluga nije po standardu banke. Da razvijaju mba i eba usluge i da mi preporucuju te vidove poslovanja.
-
vanjki
#738 Re: Unicredit banka, all about
Sta mislite jel bolje ovdje uzeti Kune ili dizati na bankomatima zagrebacke banke?Juces sam razmjenio 52KM i dobio 200kuna..Kao da nije los kurs u banci?
-
azdralovic
#739 Re: Unicredit banka, all about
ja sam im jebo od tave drzak kad su mi ukinuli sms bez ikakve obavijesti... odem u poslovnicu, eh sta mislite od e-bank... pa haj reko i to, kaze nemamo sad tokena, ostavim im broj tel da me zovu kad bude.... nikada me nisu nazvali -.-iceman ze wrote:Pitao ih za sms obavijesti da znam kada mi se promjeni stanje racuna. U objasnjenju stoji da nivo tel usluga nije po standardu banke. Da razvijaju mba i eba usluge i da mi preporucuju te vidove poslovanja.
sad sve uplate saljem na sparkasse jer je njima sms po standardu pa prebacim na unicredit sta mi treba
-
cassius
#740 Re: Unicredit banka, all about
Jel postoji koji nacin da prebacim Maestro racun , u Visa da bi mogao kupovat preko interneta. Ili moram ici u drugu banku ako u ovoj vec imam otvoren racun. ?
- iceman ze
#741 Re: Unicredit banka, all about
azdralovic wrote:ja sam im jebo od tave drzak kad su mi ukinuli sms bez ikakve obavijesti... odem u poslovnicu, eh sta mislite od e-bank... pa haj reko i to, kaze nemamo sad tokena, ostavim im broj tel da me zovu kad bude.... nikada me nisu nazvali -.-iceman ze wrote:Pitao ih za sms obavijesti da znam kada mi se promjeni stanje racuna. U objasnjenju stoji da nivo tel usluga nije po standardu banke. Da razvijaju mba i eba usluge i da mi preporucuju te vidove poslovanja.
sad sve uplate saljem na sparkasse jer je njima sms po standardu pa prebacim na unicredit sta mi treba
Meni su u martu uzeli svu potrebnu dokumentaciju za Visa Classic u poslovnici Ilidza. Do danas me nikad nisu pozvali niti objasnili svoje postupke. Pisao sam im i trazio povrat svoje dokumentacije, ali su se oglusili. Spremam detaljan dopis njihovoj centrali sa imenima odgovornih.
- vjesticanametli
#742 Re: Unicredit banka, all about
na koji telefon se mogu nazvati u sarajevu jer se ne javljaju ni na jedasn koji sam nasla ne netu.... joj ne zna covjek ko je gori 
- mademoisselle
#743 Re: Unicredit banka, all about
Imas mogućnost posjedovanja obje kartice besplatno. Otidji u najbližu poslovnicu da podneses zahtjev za Maestro karticu.cassius wrote:Jel postoji koji nacin da prebacim Maestro racun , u Visa da bi mogao kupovat preko interneta. Ili moram ici u drugu banku ako u ovoj vec imam otvoren racun. ?
- mademoisselle
#744 Re: Unicredit banka, all about
Kurs HRK se mijenja svaki dan, ne varira previše. Kupovina sa tekućeg računa ili podizanje na bankomatu Zagrebačke banke te dođe isto. U svakom slučaju, te dvije opcije su povoljnije od mijenjanja strane valute za gotovinu.vanjki wrote:Sta mislite jel bolje ovdje uzeti Kune ili dizati na bankomatima zagrebacke banke?Juces sam razmjenio 52KM i dobio 200kuna..Kao da nije los kurs u banci?
- iceman ze
#745 Re: Unicredit banka, all about
jos 3 rate kredita i nikad vise posla sa bankama necu imati.....
- seoBIH
#746 Re: Unicredit banka, all about
Nikad ne reci nikad 
Ja sam mlad i da bih kupio stan moram dici kredit. Sto ne bih? Sada dajem za kiriju 400KM, a za ratu kredita mi treba 200KM vise.
Ja sam mlad i da bih kupio stan moram dici kredit. Sto ne bih? Sada dajem za kiriju 400KM, a za ratu kredita mi treba 200KM vise.
- MOSALJOZE
#747 Re: Unicredit banka, all about
Zna li neko moze li se putem interneta,sms-a,poziva,telegrama,goluba pismonoše,SADA provjeriti stanje na računu?
- Nisrin
#748 Re: Unicredit banka, all about
vanjki wrote:Sta mislite jel bolje ovdje uzeti Kune ili dizati na bankomatima zagrebacke banke?Juces sam razmjenio 52KM i dobio 200kuna..Kao da nije los kurs u banci?
Ja sam ovdje uzela kune u mjenjacnici na carsiji...nisam puno jer sam mislila placati sve karticom...ali necu karticom placati hljeb, opekaru, izlet, kafu itd...a 200 KM u kunama sam potrosila za cas...onda sam dizala sa bakomata, uzme nekoliko pf za konverziju valute i to je to, ali mozes dici samo 100 kuna i vise- manje ne mozes
-
kakavdanakneiskustvu
#749 Re: Unicredit banka, all about
MOSALJOZE wrote:Zna li neko moze li se putem interneta,sms-a,poziva,telegrama,goluba pismonoše,SADA provjeriti stanje na računu?
moze
- drndalo
#750 Re: Unicredit banka, all about
O cemu pricas? Kakav limit od 100 kuna ? Osim ako nemas vise na stanju debitne kartice...Nisrin wrote:vanjki wrote:Sta mislite jel bolje ovdje uzeti Kune ili dizati na bankomatima zagrebacke banke?Juces sam razmjenio 52KM i dobio 200kuna..Kao da nije los kurs u banci?
Ja sam ovdje uzela kune u mjenjacnici na carsiji...nisam puno jer sam mislila placati sve karticom...ali necu karticom placati hljeb, opekaru, izlet, kafu itd...a 200 KM u kunama sam potrosila za cas...onda sam dizala sa bakomata, uzme nekoliko pf za konverziju valute i to je to, ali mozes dici samo 100 kuna i vise- manje ne mozes