ja pisem kako jeste, ja sam licno polozio ispit i dobio sam posao, potpisujem ugovor u petak, al se josh uvijek DOOOOOOOOOBRO premisljam sta cu i kako cu, kalkulishem, dok nevidim crno na bijelo koliko je para u pitanju necu ni potpisati ako dobijem nekih 6 osoba, 300 350 sati za 450 km + neka hrana + 19,5 km za "prevoz" ne da se ne isplati, neg vise mogu zaraditi da prosim... a ovoliko sati je ko mjesec i po rada na poslu da neamsh ni sub ni nedj 8 sati dnevno oni su nama to strpali u 20 ak dana FUJRusski wrote:140+ strana ljudi da nauce u 3-4 dana ko sveto pismo otkad su uzeli knjige + uzmi u obzir da vecina ljudi ima nesto drugo za obaviti (nešto iskrslo il sta vec)...malo je tih 300 km ...
ovo je samo moje misljenje
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
agbonlahor
#726 Re: POsao-Popis stanovnistva
- Russki
#727 Re: POsao-Popis stanovnistva
stari moj sve u redu, i vama instruktorima je to malo, naravno da je, mala je to cifra za toliko puno posla u malo vremena...
sjest i dobro ramislit
sjest i dobro ramislit
-
agbonlahor
#728 Re: POsao-Popis stanovnistva
znam al ja nisam naveo ni deseti dio onoga sto MI moramo uraditi, sve sto vi ne uradite sve popraviti za vama, sve SVE SVE azurirat dovest pod konac.. i josh 1000 poslica mini, uprvu si SJEST I DOBRO RAZMISLITI, pare nekom jesu prijeko potrebne, pa ce sutit i udarat se nogom u dupe, al i takav ce proklinjat dan kad se prijavio na POPIS STANOVNISTVA 2013...Russki wrote:stari moj sve u redu, i vama instruktorima je to malo, naravno da je, mala je to cifra za toliko puno posla u malo vremena...
sjest i dobro ramislit
- Russki
#729 Re: POsao-Popis stanovnistva
upravo o tom razmisljamagbonlahor wrote:znam al ja nisam naveo ni deseti dio onoga sto MI moramo uraditi, sve sto vi ne uradite sve popraviti za vama, sve SVE SVE azurirat dovest pod konac.. i josh 1000 poslica mini, uprvu si SJEST I DOBRO RAZMISLITI, pare nekom jesu prijeko potrebne, pa ce sutit i udarat se nogom u dupe, al i takav ce proklinjat dan kad se prijavio na POPIS STANOVNISTVA 2013...Russki wrote:stari moj sve u redu, i vama instruktorima je to malo, naravno da je, mala je to cifra za toliko puno posla u malo vremena...
sjest i dobro ramislit
- snaga_znanja
#730 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kad zvanicno krecete obavjestavati popisivace o preuzimanju materijala i obuci?
-
GoodTaste
#731 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo ja sam instruktor, polozio sam taj test i nisam dotakao te knjige, otvorio ih bukvalno nisam (znam jos 4-5 koji isto tako nisu). Slusaj na predavanjima i skontat ces, knjiga je bespotrebna tu, primjeri su glavni i to trebas da shvatis. Vrlo je jednostavno sve, samo sto prave bauk od togaRusski wrote:140+ strana ljudi da nauce u 3-4 dana ko sveto pismo otkad su uzeli knjige + uzmi u obzir da vecina ljudi ima nesto drugo za obaviti (nešto iskrslo il sta vec)...malo je tih 300 km ...
ovo je samo moje misljenje
- zonna
#732 Re: POsao-Popis stanovnistva
nisam citala sve jer imam konkretno pitanje u vezi kompetentnosti ljudi koji su obucavali instruktore. radi se o covjeku koji veze nije imao samo je pritiskao enter (na isto pitanje jedan dan govorio DA drugi NE)i vrtio slajdove. na kraju je ocjenivao testove i za identicne radove davao razlicite ocjene. na kraju ljudi veze nemaju sta je ispravno bilo sta ne (sta reci popisivacima za odredjene stavke?) kada su ljudi zvali agenciju da se zale osoba koja je njemu neka sefica je na kraju ljutito rekla "ostavite vise momka na miru sta ste navalili na njega"...
kome se tacno moze zaliti na rad entitetskog instruktora?
sta tacno radi instruktor u rezervi? kolika je njegova naknada?
kome se tacno moze zaliti na rad entitetskog instruktora?
sta tacno radi instruktor u rezervi? kolika je njegova naknada?
- sanjam-te
#733 Re: POsao-Popis stanovnistva
Molim vas jel zna neko ima li veze mjesto obuke sa mjestom popisa? Npr.ako su vas poslali u neko selo na obuku hoćete li tamo obavljati i popis ili??
-
made_in_sarajevo
#734 Re: POsao-Popis stanovnistva
jel istina da u knjigama za popis pise da je cijena 0,50KM po listu,a ne marku i nesto koliko je bilo?
- forum@sh
#735 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pitanje za naše vrle instruktore.
Kakve su šanse da se na obuku dođe kasnije, a ne isključivo u 9 sati? I da se izađe ranije, prije svega zbog ranije preuzetih obaveza. Ne svaki dan, već isključivo ako obaveze nalažu.
I jeste li svi kopirali kartice i tako odnijeli, ili isključivo u banci to uradili? Da znOdem šta da radim.
Kakve su šanse da se na obuku dođe kasnije, a ne isključivo u 9 sati? I da se izađe ranije, prije svega zbog ranije preuzetih obaveza. Ne svaki dan, već isključivo ako obaveze nalažu.
I jeste li svi kopirali kartice i tako odnijeli, ili isključivo u banci to uradili? Da znOdem šta da radim.
-
DON_eARL
#736 Re: POsao-Popis stanovnistva
http://www.bhas.ba/Popis%202013/BHAS_Up ... ace_BH.pdfmade_in_sarajevo wrote:jel istina da u knjigama za popis pise da je cijena 0,50KM po listu,a ne marku i nesto koliko je bilo?
Ako pronađeš negdje taj podatak, podijeli sa ostalima.
Sve podatke imaš na stranici http://www.popis2013.ba.
@forum@sh - Trebaš isprintati broj transakcijskog računa, a ne broj kartice.
- perfect_guy
#737 Re: POsao-Popis stanovnistva
pošto Raiffeisen na novim karticama direktno stavlja broj računa (161...), je li u tom slučaju sama kartica dovoljna?DON_eARL wrote:http://www.bhas.ba/Popis%202013/BHAS_Up ... ace_BH.pdfmade_in_sarajevo wrote:jel istina da u knjigama za popis pise da je cijena 0,50KM po listu,a ne marku i nesto koliko je bilo?
Ako pronađeš negdje taj podatak, podijeli sa ostalima.
Sve podatke imaš na stranici http://www.popis2013.ba.
@forum@sh - Trebaš isprintati broj transakcijskog računa, a ne broj kartice.
-
DON_eARL
#738 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne znam šta stavljaju na nove kartice, moja je stara nekih 10 mjeseci. Zvao sam 755010 i rekoše mi isključivo broj transakcijskog računa da se proslijedi, pa ako već ima na kartici, onda logično možeš i karticu da skeniraš. 
-
Brave New World
#739 Re: POsao-Popis stanovnistva
To ne bi trebalo predstavljati problem. Naravno da bi se prethodno trebao najaviti svom općinskom/gradskom instruktoruforum@sh wrote:Pitanje za naše vrle instruktore.![]()
- mostarka_90
#740 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da li je iko od popisivača u općini Mostar obavješten za obuku i materijal? 
-
GoodTaste
#741 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dal' su koga zvali od instruktora za nove upute, neka informacija ? (Opcina Novi grad - Sarajevo)
-
maxell_sarajevo
#742 Re: POsao-Popis stanovnistva
Preuzeo upustvo za popisivače i opštinske instruktore u Centru i ona lijepa mlada mi kazala da dodjem u ponedjeljak u salu opštine Centar.Pocetak obuke je zakazan u 9 sati.
Ako neko ima vise podataka o doticnoj nek mi proslijedi.
Ako neko ima vise podataka o doticnoj nek mi proslijedi.
-
DON_eARL
#743 Re: POsao-Popis stanovnistva
Imali su prelošeg dobavljača olovaka... Biće mnogo loše popunjenih formulara, baš zbog lošeg kvaliteta hemijskih olovaka. 
- forum@sh
#744 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kod nas. Ma nemoguće.DON_eARL wrote:Imali su prelošeg dobavljača olovaka... Biće mnogo loše popunjenih formulara, baš zbog lošeg kvaliteta hemijskih olovaka.
Btw, u banci sekund posla to oko računa traje.
- perfect_guy
#745 Re: POsao-Popis stanovnistva
danas me lik zove, hajde ono reče lokacija i ostalo, ali nije uopšte pomenuo materijale
- forum@sh
#746 Re: POsao-Popis stanovnistva
+1perfect_guy wrote:danas me lik zove, hajde ono reče lokacija i ostalo, ali nije uopšte pomenuo materijale
-
Potočna pastrmka
#747 Re: POsao-Popis stanovnistva
I mene zvala neka cura prije sahatak i kaže dodji u ponedjeljak u školu Džemaludim Čaušević, ponesi kopiju računa, a ne reče mi ništa za te papire i materijaleperfect_guy wrote:danas me lik zove, hajde ono reče lokacija i ostalo, ali nije uopšte pomenuo materijale
-
GoodTaste
#748 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa dobicete te materijale ... Samo ponesite TRANSAKCIJSKI RACUN i to je to, mada se moze i malo kasnije donjeti al et ... 
- Malik Urcic
#749 Re: POsao-Popis stanovnistva
Niko nista ne obavjestavamostarka_90 wrote:Da li je iko od popisivača u općini Mostar obavješten za obuku i materijal?
-
Potočna pastrmka
#750 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dobro, ali neki će dobiti materijal danas, ili su dobili juče, a neki u ponedjeljak. Ko je u prednosti ?GoodTaste wrote:Pa dobicete te materijale ... Samo ponesite TRANSAKCIJSKI RACUN i to je to, mada se moze i malo kasnije donjeti al et ...