SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
burekdzijabezmesa

#726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by burekdzijabezmesa »

Cyrax wrote:Povratnik u Reljevo Nevenka Bošnjak rekla je da jutrošnji napad na policajca izaziva strah među povratničkom populacijom u ovo sarajevsko naselje.

"To znači da ne možemo sada ni u crkvu doći. Ovo ubistvo je opomena da nas ne mogu više ni policajci čuvati", dodala je Bošnjak. - nabijem i vas i povratnike i i medjureligijsko vijece i crkvu, koga zaboli za vas i crkvu pored mrtva insana jos da bude stvar gora nista joj nije bilo

toplo joj preporučujem da preseli na Alipašino
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:
-LIBERO- wrote:Hajd Pecanac, budi principijelan...il' odHebi u skokovima sa svojom demagogijom i politikanstvom.
Jel ovo primjer konstruktivne kritike na kojoj insistiraš kad se radi o nekim drugim ljudima, nekim drugim političkim opcijama? Mislim ono Vlada sto dana, ovo ono.... Ili kao i obično kako kome i kako kad :run:
100 dana dajem samo Kljujicu, kada postane gradonacelnik, da krene u proces projektovanja/pravljenja sarajevskog metroa.

Ovi drugi (prvi i treci, isto tako) nemaju ni 10 dana.
Control panel

#728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote: Mislim ono Vlada sto dana, ovo ono.... Ili kao i obično kako kome i kako kad :run:
pa ovi novi smijenise prethodnu nakon 70 dana, ovo, ono :roll:

priznaj da u zadnjih mjesec dana nikada nije bilo gore. evo za samo jedan dan bilo je 5 pljacki i jedno brutalno ubistvo policajca.
ovo, ono.
kokuz_sa

#729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

burekdzijabezmesa wrote:
Cyrax wrote:Povratnik u Reljevo Nevenka Bošnjak rekla je da jutrošnji napad na policajca izaziva strah među povratničkom populacijom u ovo sarajevsko naselje.

"To znači da ne možemo sada ni u crkvu doći. Ovo ubistvo je opomena da nas ne mogu više ni policajci čuvati", dodala je Bošnjak. - nabijem i vas i povratnike i i medjureligijsko vijece i crkvu, koga zaboli za vas i crkvu pored mrtva insana jos da bude stvar gora nista joj nije bilo

toplo joj preporučujem da preseli na Alipašino
hajd pojasni ovo malo?
Control panel

#730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

julisiz es grant wrote: Ne može ministar tražiti sazivanje sjednice parlamenta.
ne moze, ali moze realizovati inicijativi poslanika tj. svoju inicijativu.
i on vrlo dobro zna da cijeli niz problema lezi u policijskim strukurama. sto on bude bolji sa policijom, tj ne bude talasao toliko ce biti dobar ministar. ako bude pametovao i htio da nesto promijeni i na njega ce hajka krenuti kao na budimlica i otkrit ce mu sve njegove marifetluke, a bogami ih ima.
Last edited by Control panel on 31/12/2012 17:56, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:
KatarinaKosaca wrote: Mislim ono Vlada sto dana, ovo ono.... Ili kao i obično kako kome i kako kad :run:
pa ovi novi smijenise prethodnu nakon 70 dana, ovo, ono :roll:

priznaj da u zadnjih mjesec dana nikada nije bilo gore. evo za samo jedan dan bilo je 5 pljacki i jedno brutalno ubistvo policajca.
ovo, ono.
Ne radi se ovdje o dresovima niti navijanjima (kod mene bar :D ), jer za SDP nisam slova napisala 100 dana i više od kako su uzeli vlast i lokalnu i državnu tj federalnu (da li je uzeše ikad :roll: )? Ako je itko od nas, a jeste došao na novo radno mjesto zna da mu treba bar mjesec da se snađe, nauči imena suradnika, prelista papire , odredi prioritete itd. Zato, mislim da je nekorektno prozivati Pećanca sad, a preskakati Budimlića koji ne uradi ništa za 4 godine sve sa Batmanom. Ni formalno. Samo o tome se radi.... reakcija na duple standarde koji pojedini forumaši pokazuju ovisno o političkim simpatijama. Ovo ono :wink:
BadBoy

#732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Ne treba skakati pred rudo sa teorijama zavjere i nekim pretpostavkama kada ne znamo sve činjenice konkretnog slučaja.

Međutim ono što meni, sa nekog ličnog aspekta smeta jesu naši zakoni usklađeni sa standardima Evropske Unije i ljudskih prava. To je divno. Tako treba biti. Ali tek za 50 ili više godina. Mi smo stoka. Još uvijek smo na nekom plemenskom nivou, što je razumljivo, pa naselili smo se ovdje tek u 7.-8. vijeku. Treba još vremena da prođe da iz nas izbije svo ovo nasilje, naglost, mržnja, želja za fizičkim obračunom i na najmanju moguću stvar. Ko god je imalo drugačiji, ubij, zakolji, zapali. Gledaj samo svoju guzicu i svoju porodicu. Sve karakteristike plemenskog življenja.

Eh ne možeš ti nama takvima nametnuti zakone i principe civiliziranog svijeta. Norveškoj odgovara da im je najstrožija kazna 20 godina zatvora. Oni imaju jednog Breivika u 100 godina. Jedna anomalija, slučajnost. Teško da će se ponoviti. Mi u tu Evropsku uniju haman nikada ući nećemo. I kad budemo spremni da uđemo, raspast će se. Treba bataliti sve to, okrenuti se unutrašnjem sređivanju stvari. Ali nemamo mi ni ljudi, ni pameti za toga. Zato nam trebaju stranci.
KatarinaKosaca

#733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote: 100 dana dajem samo Kljujicu, kada postane gradonacelnik, da krene u proces projektovanja/pravljenja sarajevskog metroa.

Ovi drugi (prvi i treci, isto tako) nemaju ni 10 dana.
Inshallah!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Tercius - kakav je to propagandni pamflet?

ili bolje rečeno, kada već pominješ uniforme - je l' napraviste ikada proteste, jer nikad niste imali uniforme kakve Bog zapovijeda?

ni čizme.

kako se sindikat bori za masu onih oboljelih kolega, što od srca, što od diskus hernije, što od raznoraznih boleščina koje se nahvataju, između ostalog, čuvajući crkve po vukojebinama?
Tercius

#735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Chmoljo wrote:Tercius - kakav je to propagandni pamflet?

ili bolje rečeno, kada već pominješ uniforme - je l' napraviste ikada proteste, jer nikad niste imali uniforme kakve Bog zapovijeda?

ni čizme.

kako se sindikat bori za masu onih oboljelih kolega, što od srca, što od diskus hernije, što od raznoraznih boleščina koje se nahvataju, između ostalog, čuvajući crkve po vukojebinama?
Ne razumijem tvoje pitanje, inace sam malo spor pa et ak ti nije sta preformuliraj!
julisiz es grant

#736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Chmoljo wrote:Tercius - kakav je to propagandni pamflet?

ni čizme.

Glup, eto kakav.
Ovamo priča o situacijama koje se bosanskom policajcu dese jednom ili nijednom. Vidjeli smo ih kad je Mevlid pucao, kada su obični građani izvlačili ranjene, a oni se ko miševi krili iza zida.
Chmoljo

#737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

spominješ kineske uniforme, pa pitam: jeste li se ikada organizovali pa tražili bolje uvjete rada?

ja recimo znam da je sindikat bio jako revnosan po pitanju odgovaranju policajaca od tužbi u kojima su tražili svoje pare.
Chmoljo

#738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

julisiz es grant wrote: Glup, eto kakav.
Ovamo priča o situacijama koje se bosanskom policajcu dese jednom ili nijednom. Vidjeli smo ih kad je Mevlid pucao, kada su obični građani izvlačili ranjene, a oni se ko miševi krili iza zida.
to što ti ne vidiš, ne mora značiti da se ne dešava. ja terciusa pitam nešto drugo, a ono što je nabrajano, VEĆINA njih je prošla. čak bez onog ratnog perioda.
Control panel

#739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:Ovo ono :wink:
ovo ono,

pricaj ti sta hoces. budimlic je uradio sjajan posao imajuci u vidu da je imao zestok otpor policijskog komesara i rukovodstva sindikata policije (sve SDAovci).
licno, demagog pecanac mi se ne svidja sekunde jedne. a shvatam mu poziciju, tj nemogucnost da ista uradi ili naredi policiji tj. komesaru koji slusa samo savjet za sigurnost SDA.
iz tog razloga ti govorim za budimlica, nista lakse nece biti ni pecancu. mislis li ti da ce nejmu SDA dozvoliti da on uradi nesto od policije, da ih ustroji, da budu moderna policija, u pravom smislu rijeci depolitizirana, odgovorna samo gradjanima.naravno da nece.
i ponovicu ti , ne volim pecanca, ali je on najmanje kriv bez obzira bio mjesec-dva ili dvije godine ministar. ministri i ploticke opcije se mijenjaju a sistem ostaje?! glavnu rijec vodi SDA preko komesara. i tacka. malo ko to shvata.
kokuz_sa

#740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

jel ti fakat mislis da bi Mevlid dopustio policajcima da odu izvuci ranjene kolege :-)
Tercius

#741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Chmoljo wrote:spominješ kineske uniforme, pa pitam: jeste li se ikada organizovali pa tražili bolje uvjete rada?

ja recimo znam da je sindikat bio jako revnosan po pitanju odgovaranju policajaca od tužbi u kojima su tražili svoje pare.
O tome pricati je ko pisati uz vjetar,kao i pricati o nezadovoljnim radnicma, studentima, doktorima, prosvjetarima, uopste gradjanima, mentalitet svih nas je u srzi isti pa kakvu god da neko funkciju obavlja....a u gornjem textu uniforma uopste nije poenta price...
mali_balon

#742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Da ne citiram terciusov kompletan post, priznam procitao sam samo dio gdje bi da on vrsiti i ono prvo pitanje "Znate li kako je hodati po mokrom"
Evo jedna odgovor na to sve DAJ OTKAZ ako ti toliko smeta i ako ti je toliko tesko.
I sam kazes da vas ima svakakvih, taj jadnik sigurno nije po nagradio dobio da cuva crkvu u nocnoj smjeni u reljevu.
KatarinaKosaca

#743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

kokuz_sa wrote:
jel ti fakat mislis da bi Mevlid dopustio policajcima da odu izvuci ranjene kolege :-)
Nije u pitanju Mevlid, nego da se isti pamflet može napisati za svaku profesiju svijeta... učitelji bi rekli.. znate li vi kako je vaspitavati i opismenjavati divlju djecu, medicinske sestre znate li vi kako je dežurati noćima i previjati bolesnike, veterinari to slično sa životinjama, lječnici, menadžeri znate li vi kako je ne spavati misleći da sutra moraš dati plaće ljudima itd, itd, dakle ne znam profesiju koja ne bi mogla napisati takvu autolamentaciju.
Za policajce bi se moglo i dodati "Znate li kako je slatko od svake cave uzeti cvaju za prekštaj u džep, znate li kako je biti na dva platna spiska (ovaj drugi lokalnog kabadahije ) itd, itd,... ali kako je danas na dužnosti stradao jedan čovjek nije vrijeme za takve replike..
Control panel

#744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

Chmoljo wrote:spominješ kineske uniforme, pa pitam: jeste li se ikada organizovali pa tražili bolje uvjete rada?

kineske uniforme ili nase loseg kvaliteta su im uvijek bile. ali su se samo pobunili kada je dosao sdp-ov ministar. a kada je njihov sute ko picke. a tender fino kaze najpovoljniji ponudjac. oni bi alfinu uniformu ili 5.11, za jeftine pare, e ne moze. sto bi onu jednu kupili mogu 10 kineskih.

izvinjavam se na izrazu, morao sam ga upotrijebiti radi slikovitosti situacije.
sa cosicem i djozom isturenim rukama SDA nasa policija nema buducnosti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by -LIBERO- »

Ali situacija se dramaticno mijenja, u korist sila dobra i svjetlosti protiv sila zla i tame.

Na terenu su dva najsposobnija sina naseg naroda i sigurnosne sluzbe uopste (i izvan regiona cak!!!)

Sherlock Holmes & doktor Watson.

Image
burekdzijabezmesa

#746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by burekdzijabezmesa »

-LIBERO- wrote:Ali situacija se dramaticno mijenja, u korist sila dobra i svjetlosti protiv sila zla i tame.

Na terenu su dva najsposobnija sina naseg naroda i sigurnosne sluzbe uopste (i izvan regiona cak!!!)

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
Control panel

#747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

-LIBERO- wrote:Ali situacija se dramaticno mijenja, u korist sila dobra i svjetlosti protiv sila zla i tame.

Image
a ovaj sa beretkom? ko je on?

chuck noris
Chmoljo

#748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Tercius wrote:

O tome pricati je ko pisati uz vjetar,kao i pricati o nezadovoljnim radnicma, studentima, doktorima, prosvjetarima, uopste gradjanima, mentalitet svih nas je u srzi isti pa kakvu god da neko funkciju obavlja....a u gornjem textu uniforma uopste nije poenta price...
znam bolan Tercius, ja dvadeset godina jedem policijski hljeb. imam bliske osobe u policiji i znam dobro kakav je to posao, ali te namjerno pitam, jer jedini protest koji ste napravili je bio političke prirode. prosvjetari protestuju, bogami i doktori. ali eto...

momak ostavi porodicu iza sebe, dok će se sudije opet gladiti po mudima i čekati da se javnost naroguši da nekome odrežu kaznu kako Bog zapovijeda.
kokuz_sa

#749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

Control panel wrote:

kineske uniforme ili nase loseg kvaliteta su im uvijek bile. ali su se samo pobunili kada je dosao sdp-ov ministar. a kada je njihov sute ko picke. a tender fino kaze najpovoljniji ponudjac. oni bi alfinu uniformu ili 5.11, za jeftine pare, e ne moze. sto bi onu jednu kupili mogu 10 kineskih.

izvinjavam se na izrazu, morao sam ga upotrijebiti radi slikovitosti situacije.
sa cosicem i djozom isturenim rukama SDA nasa policija nema buducnosti.
nisu se oni pobunili jer je dosao SDp-ov ministar
nego su se u MUP-u pobunile odredjene struje kojima je taj ministar zelio stati na rep..i koji je zelio da se sve vrsi po zakonu..od zaposljavanja u mupu pa do svega

koliko znam iz pisanih medija prijasnje nabavke sve policijske opreme su vrsene bez nekog adekvatnog zakona i konkursa..sada je ovo uradjeno sve po PS-u
al zakon o nabavkama opreme je bio lose sastavljen pa je tako doslo do toga da je nasa firma koje je pobjedila na konkursu hladno isporucila kinesku opremu..

koliko znam Budimlic tek kad je postao ministar negdje je vidio par policajaca koji kafenisu a auto parkirano na trotuari..i kad im je prisao i kazao da ga sklone odatle da ne moze tu ispast zamal nije ispala tuca jer ovi nisu ni znali ko je ministar
pa su propisno poslije naruzeni..

kad j ebudimlic zelio uvesti malo drugaciju organizaciju policije da ne bi bilo zastite politickih partija koje su tad podobne..tome s eusprotivi jako elvedin konakovic SDA sportista koji izgleda zna puno vise o organizaciji policije nego dudimlic koji ima doktorat i koji predaje na faxu za kriminalistiku i koji je cijeli radni vijek vezan za propise i zakone..
a konakovic propali kosarkas i covjek koji je KK Bosna zavio u crnno
Control panel

#750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

Chmoljo wrote: znam bolan Tercius, ja dvadeset godina jedem policijski hljeb. imam bliske osobe u policiji i znam dobro kakav je to posao, ali te namjerno pitam, jer jedini protest koji ste napravili je bio političke prirode. prosvjetari protestuju, bogami i doktori. ali eto...

momak ostavi porodicu iza sebe, dok će se sudije opet gladiti po mudima i čekati da se javnost naroguši da nekome odrežu kaznu kako Bog zapovijeda.
neki dan u oslobodjenju zajednicko saopstenje sinikata policije i SDU :shock:

presedan bez premca. za to treba neko odgovarati.
Locked