Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vukojebina wrote:po istom sablonu, nista ne fali konkurenciji, ali je NE MOZES poredit sa golfom...
Ako mi navedes samo jedan parametar po kojem CC-a mozes porediti sa CLS-om ja povlacim rijec.
Gledajuci stari CLS i passat CC meni je mnogo ljepsi CC. Ne znam zbog cega mi je stari CLS postao tako ruzan ,ali kad vidim onaj novi skoci mi pritisak.
To je subjektivni dojam, npr meni je upravo stari CLS najljepsi Mercedes u zadnjih 10ak godina, ustvari dok se nije pojavio SLS.
vukojebina wrote:po istom sablonu, nista ne fali konkurenciji, ali je NE MOZES poredit sa golfom...
Ako mi navedes samo jedan parametar po kojem CC-a mozes porediti sa CLS-om ja povlacim rijec.
to je isto ko da kazes navedi jedan parametar po kojem mozes poredit siroko i veloster.
glupa ti je prica. to je ista klasa auta. razlika je u znaku, jacim motorima, par cm vise unutra i u mozda malo boljoj kvaliteti izrade i koristenim materijalima. sto cls nadoknadi duplo vecom cijenom od passata. 3.6 mottor se hladno poredi s cls350. mercedes nema mjenjac s dva kvacila. mislim sta je poenta pitanja? auta su koncepcijski ista samo cilaju na razlicite grupe ljude. isto kosto je veloster koncepcijski isti ko siroko. al ce ga kupit neko ko ima 35 000 a siroka ce kupit neko ko ima 55.
citroen xm wrote:
Uspjeh Avantajma nie dokaz da nešto ne valja i ima kvarove. Avantajm je eksperiment i čista avangarda pa niko ni u Renou nije baš planirao da će se ludo prodavati. Ali to ne znači da je imao velikih kvarova. Ta priča sa Delphi pumpama na DCI je stara skoro deceniju i to je davnih dana ispravljeno i o tome znaju i ptice na grani. A u ostalom to se sve dešavalo i kada se dešavalo uveliko preko 150000 za razliku od VW-a kome sve ključno često odlazi i nakon 15000 kodkritičnih elemenata.
A to što se hvataš Škode i Audija to ti je šuplja priča. Koliko ja znam i 1.2 TSI u Škode i 1.4 TSI i 2.0 TDI i DSG mjenjač se ugrađuju isto tako i u Golfa, a 2.5 TDI i u ostale VW modele tako da ako se kvari u Škodi kvari se i u Golfu. A bio je i primjer G6 kome je riknuo mjenjač gdje sepiše da im je to stalna mana.
Nema potrebe da elaboriras zasto je Avantime propao, ima tu jos dosta slicnih stvari koje se desavaju na franc. konkurenciji, tipa FAP filtera, bugova na eletronici itd, jer su to samo primjeri tvojih "argumenata", stoga lijepo napisi, nema nikakvih argumenata kontra Golfa, ja samo ne volim VW i tacka...
vw golf je uvjek korak ispred konkurencije - zato se i kaže za hatcback klasu često golf klasa,evo konkretan primjer 2009 VAG izbaciva TSI motor (ustvari več ranije al tad prestaje s proizvoznjom atmosferaca i ostaje samo TSI)... manja potrošnja bolji performansi i niži troškovi održavanja - a konkurencija.... renault TCE je zakazao nigdje se ne spominje (prevelika potrošnja), jedino ga ford prati (čak je sad napravio korak naprijed jer je več kod mondea izbacio motor 1.0 ecoboost), kod osmice možda čak bude elektro-golf - nešto če smisliti za pristupačnu cijenu a da neče biti poluproizvod, a konkurencija je jako blizu danas svi prave solidne avte - moraju jednostavno kad je pored evropejaca još korejanac u igri, samo je subjektivno kod kupovine šta se kome svidja interior/exterior nekome francuz, nekome korejanac nekome nijemac al da je VW uvjek barem korak ispred jeste - zato je i sedmica toliko superiorna (sačekajmo još testove u vožnji, sigurnosti...) jer konkurencija nikad nije bila jača.
medo28 wrote:vw golf je uvjek korak ispred konkurencije - .
po plagiranju jeste korak su ispred konkurencije
naravno "plagiraju" Karla Benza ko i svi ostali...
za to bi se trebali vratiti u sedamdeset i neku, od NSU-a, audijevih projekata, fiata 128 i slicno.
nije to tema emisije i necemo o tome.
moje misljenje zanemarivo malo
[/quote]
za to bi se trebali vratiti u sedamdeset i neku, od NSU-a, audijevih projekata, fiata 128 i slicno.
nije to tema emisije i necemo o tome.
moje misljenje zanemarivo malo [/quote]
...može se vratit sve do Karla Benza a može i više nazad bilo je i prije njega pokušaja pravljenja avtomobila (možda je Benz napravio dobar plagijat nečijeg koncepta)
medo28 wrote:
...može se vratit sve do Karla Benza a može i više nazad bilo je i prije njega pokušaja pravljenja avtomobila (možda je Benz napravio dobar plagijat nečijeg koncepta)
govorimo o golfu kao modelu iz klase a ne o konceptu automobila tako da......
to je isto ko da kazes navedi jedan parametar po kojem mozes poredit siroko i veloster.
glupa ti je prica. to je ista klasa auta. razlika je u znaku, jacim motorima, par cm vise unutra i u mozda malo boljoj kvaliteti izrade i koristenim materijalima. sto cls nadoknadi duplo vecom cijenom od passata. 3.6 mottor se hladno poredi s cls350. mercedes nema mjenjac s dva kvacila. mislim sta je poenta pitanja? auta su koncepcijski ista samo cilaju na razlicite grupe ljude. isto kosto je veloster koncepcijski isti ko siroko. al ce ga kupit neko ko ima 35 000 a siroka ce kupit neko ko ima 55.
Pa to sam i ja rekao pametnice. CC-a ce kupiti onaj ko ima 50k a CLS-a onaj koji ima duplo vise.
CLS je skuplji, kvalitetnija izrada, ljepsi, o motorima da ne pricam jer vezije 5.5AMG i 63AMG u svoje vrijeme nisu imale konkurenciju i jos uz to je MERCEDES
medo28 wrote:
govorimo o golfu kao modelu iz klase a ne o konceptu automobila tako da......
ne kontam šta želi pjesnik da kaže... šta je plagirano-više manje je sva tehnologija "plagijat" nekog koncepta ili patenta, ja tvrdim da je (zasad) golf korak ispred - a konkurencija jako blizu (zato i kod vw "akcije" kod cijena, produžena garancija iz 2 na 4 godine... za nas potrošače je konkurencija super, na dugi rok profitiramo sa cijenama ili kvalitetom, niko više ne kupuje avto zdravo za gotovo radi značke sprijeda a da za iste pare ili jeftinije ne dobiješ nešto bolje)
medo28 wrote:
ne kontam šta želi pjesnik da kaže... šta je plagirano-više manje je sva tehnologija "plagijat" nekog koncepta ili patenta, ja tvrdim da je (zasad) golf korak ispred - a konkurencija jako blizu (zato i kod vw "akcije" kod cijena, produžena garancija iz 2 na 4 godine... za nas potrošače je konkurencija super, na dugi rok profitiramo sa cijenama ili kvalitetom, niko više ne kupuje avto zdravo za gotovo radi značke sprijeda a da za iste pare ili jeftinije ne dobiješ nešto bolje)
sve ce ti se samo kazati, prouci razvoj tehnologije malo detaljnije, modela golf kao takvog, koncepta i slicno.
da ti ponovim, moje misljenje je da su plagijatori i to je to, ne bih da polemisemo.
rekao sam za model golfa, svaki je isti, ovaj novi isto nit smrdi nit mirise.
Bas vala , svasta... Eksterijer im se toliko razlikuje da smart vise lici na CLS nego CC Eksterijerski dva gotovo ista automobila. Razlika je u znaku , cijeni i kvaliteti.
emko1234 wrote:@ industrialyzer-
rekao si navedi po cemu se mogu poredit, ja sam ti naveo. to su dva koncepcijski ista auta. jedno je jeftinije a drugo skuplje.
Ma ti ne znas vise ni sta pricas. Jos da pocnes pricati kako R36 pariraa CLS 63AMG i da te stavim na ignore listu jer kolicina gluposti koje nekad prevalis preko prstiju prelazi granice normalnog.
Pricamo o dva koncepcijski ista auta. OK, slazem se, to su dva coupe-a sa 4 vrata i ti kazes da je razlika u cijeni i to je to. Pa jesi li ti normalan ?
Bas vala , svasta... Eksterijer im se toliko razlikuje da smart vise lici na CLS nego CC Eksterijerski dva gotovo ista automobila. Razlika je u znaku , cijeni i kvaliteti.
E svaka cast sto si objasnio. Toliko o objektivnosti.
rekao si navedi po cemu se mogu poredit, ja sam ti naveo. to su dva koncepcijski ista auta. jedno je jeftinije a drugo skuplje.
Ma ti ne znas vise ni sta pricas. Jos da pocnes pricati kako R36 pariraa CLS 63AMG i da te stavim na ignore listu jer kolicina gluposti koje nekad prevalis preko prstiju prelazi granice normalnog.
Pricamo o dva koncepcijski ista auta. OK, slazem se, to su dva coupe-a sa 4 vrata i ti kazes da je razlika u cijeni i to je to. Pa jesi li ti normalan ?
"razlika je u znaku, jacim motorima, par cm vise unutra i u mozda malo boljoj kvaliteti izrade i koristenim materijalima. sto cls nadoknadi duplo vecom cijenom od passata. 3.6 mottor se hladno poredi s cls350."
"razlika je u znaku, jacim motorima, par cm vise unutra i u mozda malo boljoj kvaliteti izrade i koristenim materijalima. sto cls nadoknadi duplo vecom cijenom od passata. 3.6 mottor se hladno poredi s cls350."
ovo sam napisao, imas li problema s vidom?
Da je Audi ne bi se ovako izrazio
Necemo raspravljati o tim glupostima, ti ako mislis da mozes porediti CC i CLS samo izvoli samo se nemoj iznenaditi ako ti se neko u facu bude smijao.
Necemo vise u off ici, tema je nova revolucija u dizajnu i performansama : GOLF
Je li istina da ce GTI biti 20KS jaci od prethodnika ?
Eto ja bi bas volio, bez zafrkancije, da cujem od vas zbog cega ta auta nisu i ne mogu bi slicna tj ista... plus da izostavite ovih par stvari koje je emko nabojo, znaci cijena, znak na haubi, bolja kvaliteta izrade i koristenih materijala...
pa ako cemo posteno cc je plagijat prvi koji se zaljepio za koncept koji je predstavljen sa cls-om, poslije su dosli a7 bmw 5 gt i slicno.
jesu auta su istog koncepta ali samo u tom kontekstu mogu u recenicu nikako drugacije, paleta motora, razine opreme, mogucnost individualnog izbora sve je u korist mercedesa.
kod cls-a je jedan od baznih motora bio 350 dok je to kod cc-a bio sami vrh.
kako mudro kategoricki ljubitelji koncepta adolfa u prednost svrstavaju samo znak, malo vise prostora i malo bolji kvalitet izrade
dobro maple c31 ili slicno kinesko smece je u rangu sa golfom 7 iako ovaj ima drugaciji znak, malo vise prostora i malo bolji kvalitet izrade, a inace su bara-ba
porediti je presirok pojam koji ti i ja izgleda ne gledamo na isti nacin.
ja ti kazem da je koncept auta isti, kupe s 4 vrata. velicinom su u 5 deka. posto ta klasa nema neke podklase, svi kupei s 4 vrata su tu i jednom. passat je najeftiniji, aston martin rapid najskuplji. al svi predstavljaju auta koja su kupei s 4 vrata. isto kosto ti u visoku klafu ulaze i hyundai equus, al i s klasa i bentley mulsanne. ni ta tri auta ne mozes poredit. al to ne mjenja cinjenicu da su u istom kosu.
Last edited by emko1234 on 10/09/2012 22:23, edited 1 time in total.