Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#726 Re: mobilni radari tj kamere
oduzimanje auta itekako pomaze samo sto je kao i sve selektivno
uzme meni al vama trojici ne oduzme za istu kolicinu kazni jer imas amidzu dajdzu tetka rodjaka nekoga u policiji a ja nemam i sl
kad bi poceo uzimati one napucane golfove bmw-e vidio bi kako bi i oni sa truljama poceli voziti skolski jer im je auto jedino s cime se kurce
uzme meni al vama trojici ne oduzme za istu kolicinu kazni jer imas amidzu dajdzu tetka rodjaka nekoga u policiji a ja nemam i sl
kad bi poceo uzimati one napucane golfove bmw-e vidio bi kako bi i oni sa truljama poceli voziti skolski jer im je auto jedino s cime se kurce
-
kakavdanakneiskustvu
#727 Re: mobilni radari tj kamere
supercali wrote:oduzimanje auta itekako pomaze samo sto je kao i sve selektivno
onima koji imaju desetine hiljada maraka neplacenih kazni vecinom se nema sta ni oduzeti
- Danguba
-
kakavdanakneiskustvu
#729 Re: mobilni radari tj kamere
a svaka kazna zastari nakon 5 godina
- supercali
#730 Re: mobilni radari tj kamere
uzmes auto na licu mjestakakavdanakneiskustvu wrote:supercali wrote:oduzimanje auta itekako pomaze samo sto je kao i sve selektivno
onima koji imaju desetine hiljada maraka neplacenih kazni vecinom se nema sta ni oduzeti
boli te briga ciji je pa nek se trkac raspravlja sa onim sto mu je posudio auto
kad se plate kazne auto dobijes nazad ili ide na licitaciju
-
kakavdanakneiskustvu
#731 Re: mobilni radari tj kamere
supercali wrote:uzmes auto na licu mjestakakavdanakneiskustvu wrote:supercali wrote:oduzimanje auta itekako pomaze samo sto je kao i sve selektivno
bilo bi super kad bi se to tako moglo ali na zalost u praksi se to ne radi
-
kakavdanakneiskustvu
- holowey
#733 Re: mobilni radari tj kamere
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -RS/331142
posebno mi se svidja sto ce patrole iz jedne pu raditi smjene u drugoj pu pa ce jaranske veze slabije raditi
-
mahalas505
#734 Re: mobilni radari tj kamere
To kad se pocne desavati u BiH, vecina ovdje sto cita ovaj forum vise nece ni moci voziti autosupercali wrote:uzmes auto na licu mjesta
- eluna
#735 Re: mobilni radari tj kamere
porez i porezne olakšice su rješenjekakavdanakneiskustvu wrote:
bilo je slucajeva oduzetih vozila,i nije to bas nesto znacajno poboljsalo naplatu,oni koji imaju desetine hiljada maraka neplacenih kazni to ne placaju niti ce placati,a drzava ne nalazi nacin da to naplati
platiš kaznu manji ti porez na primanja (onih famoznih 10%), ne platiš kazne, veći porez
ostaje pitanje onih koji nisu prijavljeni, njima bi morala ići zapljena pokretne, ali i nepokretne imovine ........ ipak svako od nas ima neku kuću, zemlju, nešto što nije podijelio sa braćom i sestrama nakon ostavinske rasprave ......... a bogami bez kuće ostati - to već nije pametno ..... a dražava uzme kuću/zemlju, proda na aukciji, naplati sebi što streba, ostatak novca vrati prekršiocu i sve za 5 ........... samo, država prodaje budzašto pa bi valjda svako malo bolje mislio o svojim postupcima
-
nightvision
#736 Re: mobilni radari tj kamere
Ne mora se oduzimati nista osim auta kojim se pocini prekrsaj, ne bitno cije je, ako ljudi drugome daju automobil nek paze kome daju, i kad iznos neplacenih kazni predje neki odredjeni iznos ili prekoraci odredjeni vremenski period, oduzeti automobil i dati ga na licitaciju s pocetnom cijenom koja pokriva iznos kazne plus troskovi cijele procedure. Vlasniku ostaviti pravo da ga otkupi za tu najnizu cijenu ako zeli. Ako ne, prodati vozilo za najbolju ponudu a visak novca preusmjeriti u npr humanitarne svrhe ili za opremanje policije. Ako se automobil koji moze biti predmet takvog postupka otudji u smislu da bude navodno ukraden ili unisten vlasnika zavesti u register i ako registruje drugo vozilo oduzeti to i postupati po istoj proceduri. Ma ima nacina da se raznoraznoj stoci stane u kraj ali vlastima nije u interesu da je drzava uredjena u bilo kom segmentu jer bi se onda ljudi pozabavili njihovim kriminalom, zato i imamo ovakav nered kakav jeste.eluna wrote:porez i porezne olakšice su rješenjekakavdanakneiskustvu wrote:
bilo je slucajeva oduzetih vozila,i nije to bas nesto znacajno poboljsalo naplatu,oni koji imaju desetine hiljada maraka neplacenih kazni to ne placaju niti ce placati,a drzava ne nalazi nacin da to naplati
platiš kaznu manji ti porez na primanja (onih famoznih 10%), ne platiš kazne, veći porez
ostaje pitanje onih koji nisu prijavljeni, njima bi morala ići zapljena pokretne, ali i nepokretne imovine ........ ipak svako od nas ima neku kuću, zemlju, nešto što nije podijelio sa braćom i sestrama nakon ostavinske rasprave ......... a bogami bez kuće ostati - to već nije pametno ..... a dražava uzme kuću/zemlju, proda na aukciji, naplati sebi što streba, ostatak novca vrati prekršiocu i sve za 5 ........... samo, država prodaje budzašto pa bi valjda svako malo bolje mislio o svojim postupcima
- Nabucco
#737 Re: mobilni radari tj kamere
Smislili bi naši politicari da to nije rentabilno.. Rekli bi da ih stajanje auta na parkingu dnevno košta 150KM. 
-
kakavdanakneiskustvu
#738 Re: mobilni radari tj kamere
eluna wrote:porez i porezne olakšice su rješenjekakavdanakneiskustvu wrote:
pojedinici imaju po desetine hiljada maraka neplacenih kazni,i nikom nista,a postoje nacini naplate,u registru novcanih kazni predviđen je nacin uplate kazni,uplatnicom,prislinim radom,radom za opce dobro,samo to treba provesti u djelo,nema niko muda da auto nekom se oduzme a kamoli nesto vece
-
kakavdanakneiskustvu
#739 Re: mobilni radari tj kamere
pojedinci provjeravaju kad ce im zastariti kazne poslije 5 godina,samo da ih ne plate
-
nightvision
#740 Re: mobilni radari tj kamere
I od takvih se moze naplatiti, oduzeti vozacku kao sto se oduzima za svaki veci prekrsaj pa nek pet godina provede cekajuci autobus ili tramvaj.kakavdanakneiskustvu wrote:pojedinci provjeravaju kad ce im zastariti kazne poslije 5 godina,samo da ih ne plate
-
kakavdanakneiskustvu
#741 Re: mobilni radari tj kamere
jebo vozacku,kao da im je to nesto bitno,kad vec imaju hiljade maraka neplacenih kazninightvision wrote:I od takvih se moze naplatiti, oduzeti vozacku kao sto se oduzima za svaki veci prekrsaj pa nek pet godina provede cekajuci autobus ili tramvaj.kakavdanakneiskustvu wrote:pojedinci provjeravaju kad ce im zastariti kazne poslije 5 godina,samo da ih ne plate
- Nabucco
#742 Re: mobilni radari tj kamere
Posto u zadnjih 10 godina nikad nisam zaustavljen zbog radara u KS, zanima me sljedece.. da li slucajno imaju ove radare sto idu na tronožac a da može pamtiti prekoracenje, tj, da me ne mora zaustaviti vec može samo memorisati kao stacionirani ? veceras sam se bio malo zado, a promjenili logu ( sakrili se na skretanju lijevo prema cengic vili, a ja isao od otoke..). Stajali su pored radara dvojica, mada nisu reagovali..
Kakve su mi sanse da cu dobiti cestitku ?
Tolika me prpa ufatila , da sam stao na sred Romanije, da vas pitam ovo... Nadam se da ce biti neko online, ko zna.. Jer ja ne znam kako cu do Goražda doći
Kakve su mi sanse da cu dobiti cestitku ?
Tolika me prpa ufatila , da sam stao na sred Romanije, da vas pitam ovo... Nadam se da ce biti neko online, ko zna.. Jer ja ne znam kako cu do Goražda doći
- MOSALJOZE
#743 Re: mobilni radari tj kamere
Ne bi trebalo
Prosao sam x puta,brzinom 70-75 km/h nikad nisam dobio kaznu.
Zato onaj na kontrolnoj tabli sto stoji,a drotovi se zavale i spavaju,ne prasta nikom.
Zato onaj na kontrolnoj tabli sto stoji,a drotovi se zavale i spavaju,ne prasta nikom.
- Nabucco
#744 Re: mobilni radari tj kamere
MOSALJOZE wrote:Ne bi trebalo
Ovo je bio standardni tronožac, pištolj... Mada sam ja usporio, ali mislim da je bilo kasno, jer sam vec bio na 150-200 m prišao...
- Izlija
#745 Re: mobilni radari tj kamere
Samo vozi i ne beri brigu.
-
Kataklinger
#746 Re: mobilni radari tj kamere
Kakvi su ono radari na PoFAFlićima kod ekonomske i na Otoci prije semafora, u smjeru prema marŠčaršiji? Ovo neki facelift ?
Prolazim večeras brzinom od oko 60ak km/h kroz taj semafor a lola kraj mene spičio barem 80 km/h i ovo govance savremenijeg izgleda ga nije slikalo...
Prolazim večeras brzinom od oko 60ak km/h kroz taj semafor a lola kraj mene spičio barem 80 km/h i ovo govance savremenijeg izgleda ga nije slikalo...
- Nabucco
#747 Re: mobilni radari tj kamere
Ma odavno je to.. Ne znam kakva je situacija sa njima, ali sa ovim starijim kao što su kod RTVa, na Stupu i tamo prema Lukavici, znam da nemaju dovoljno radara, pa samo rotiraju, jedan ili dva ( ja mislim jedan). Znam da je skoro citavo ljeto onaj kod RTVa samo glumio 
- supercali
#748 Re: mobilni radari tj kamere
Kazu da je jedan radar oko 100000
Zar nisu za ovih koliko vec godina mogli kupiti tih par radara pa sve popuniti i jos pored toga staviti jos par radara
Zar nisu za ovih koliko vec godina mogli kupiti tih par radara pa sve popuniti i jos pored toga staviti jos par radara
- Bakir1
#749 Re: mobilni radari tj kamere
Mnogo li je 100.000 KM, nedavno bi tender za nabavku 6 kom u rs-u, 200.000 budzet
- MOSALJOZE
#750 Re: mobilni radari tj kamere
Slusam neki dan,saobracajci napisali oko 7000 kazni,radar 14 000
Radar ce mu vratiti pare,za godinu dana.
Radar ce mu vratiti pare,za godinu dana.