Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
karanana

#726 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by karanana »

slazem se. bolje onda nikako ne pustati organizovane dolaske.

e dobro da znam da u 6. kolu ne idem na jug na kosevo nego cu fino na zapad.
veljaca

#727 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

-LIBERO- wrote:Sramotno je da se ovako postupa prema navijacima.
Sramotno je da neko putuje po 3-4-5 sati do nekog stadiona, u jednom smijeru, da se izdvaja lova svaki drugi vikend, koja nije mala za nes standard u zemlji, a da se onda namjerno napravi kasnjenje od 15 minuta i da se izvede sa tribina 15 minuta prije kraja.

Znaci, cistih 30 minuta se ukrade od utakmice, sto je i vise nego sramotno.

Neka mi gospoda iz policije kazu u kojoj to zemlji u Evropi se ovako radi? A te price kako je to kod nas jer je sve ovo go huligan i haos i ludilo, mogu okaciti macku o rep. Neka pogledaju postotak sukoba i nereda u Grckoj, Turkoj, Italiji, Francuskoj, Srbiji, Rumuniji, Poljskoj, Holandiji..pa cak i u Engleskoj i Njemackoj koje stalno spominju kao nesto gdje (vise) nema takvih stvari, sto to je cista laz i obmana neupucenog svijeta koji prihvata te plasirane informacije onako automatizmom bez da znaju bilo sta o toj problematici.

Da li postoji mogucnost da se sinhronizovano uvezu sve navijacke skupine i traze da se ovo promijeni?? Ne znam, mozda. Ali svakako ako se oko cega treba uvezati i homogenizirati to je oko ovih krsenja osnovnih ljudskih prava da za svoj novac dodjem na pocetak utakmice i ostanem do zadnjeg zvizduka.
:thumbup:

Respect ....
_Reds_

#728 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by _Reds_ »

Ovo da se navijaci pustaju 15 minuta kasnije, i 15 minuta prije da idu je bruka. Pa bolje da ostanu pola sata poslije, i dodju pola sata prije.

EDIT: Necemo o navijacima!
karanana

#729 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by karanana »

Sramotno je da neko putuje po 3-4-5 sati do nekog stadiona, u jednom smijeru, da se izdvaja lova svaki drugi vikend, koja nije mala za nes standard u zemlji, a da se onda namjerno napravi kasnjenje od 15 minuta i da se izvede sa tribina 15 minuta prije kraja.

Neka mi gospoda iz policije kazu u kojoj to zemlji u Evropi se ovako radi? A te price kako je to kod nas jer je sve ovo go huligan i haos i ludilo, mogu okaciti macku o rep. Neka pogledaju postotak sukoba i nereda u Grckoj, Turkoj, Italiji, Francuskoj, Srbiji, Rumuniji, Poljskoj, Holandiji..pa cak i u Engleskoj i Njemackoj koje stalno spominju kao nesto gdje (vise) nema takvih stvari, sto to je cista laz i obmana neupucenog svijeta koji prihvata te plasirane informacije onako automatizmom bez da znaju bilo sta o toj problematici.

Da li postoji mogucnost da se sinhronizovano uvezu sve navijacke skupine i traze da se ovo promijeni?? Ne znam, mozda. Ali svakako ako se oko cega treba uvezati i homogenizirati to je oko ovih krsenja osnovnih ljudskih prava da za svoj novac dodjem na pocetak utakmice i ostanem do zadnjeg zvizduka.
tek i ja sad vidih ovaj post. prebacilo na novu stranu.

respect. :thumbup:
phillie

#730 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by phillie »

@LIBERO
:thumbup: al realno nema sanse. Ne mozemo mi u "nasem" toru da se usaglasimo, a kamoli sa jos dva tora.

Nego kakva su predvidjanja za trece kolo?
amoninan

#731 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Slaven Musa izgleda novi trener Mladosti. Aferim generale, uvijek može gore :D
Muhamed Đakmić

#732 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Muhamed Đakmić »

Majka mu stara, zar nije jednostavnije zadržati navijače 20 minuta ili pola sata nakon kraja utakmice, ako je već bezbjednost u pitanju, isto tako uvesti ih prije ulaska domaćih navijača, i riješiti taj problem? MUP svjesno stvara sliku o navijačima kao o krvolocima koji samo čekaju da nekom iz suprotnog tabora razbiju glavu.

Mladost hoće bez Evrope da ostane. Bi fino bilo, mislim da bi došli blizu gašenja da se to desi :D
_Reds_

#733 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by _Reds_ »

A sto se tice ovoga, za ocekivati je da ce se ljuid koji po 4-5 satui putuju, i onda namjerno zakasne 15 minuta, i izabce ih 15 minuta prije kraja poceti nasilnici ponasati. Dakle policija sama provocira nasilnicko ponasanje.

I opet dajem primjer Podgorice, gdje je policija bila max. koretna i utakmica je prosla bez incidenata, niti su ogranicavali ljude kada ce doci, niti su ih tjerali sa stadiona.
ganjeta

#734 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

ultima_palabra wrote: U ime Oca i Sina i Vukasa Svetog, amen :-D
:lol: :mrgreen: :thumbup: Kralju!
ultima_palabra

#735 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:
ultima_palabra wrote: U ime Oca i Sina i Vukasa Svetog, amen :-D
:lol: :mrgreen: :thumbup: Kralju!
:mrgreen:
Penal naš svagdašnji daj nam danas
I otpusti nam kartone naše...
Qler

#736 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Qler »

Bitno je da smo pobijedili :) a ljubomorne duse mogu... :run:

pa pa paranoja :D i teroije zavjera i sl :)
ultima_palabra

#737 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Zrinjski se pojačao profesorom i glumcem
Uprava HŠK Zrinjski je dovela dva pojačanja, Ninu Raspudića, uglednog zagrebačkog univerzitetskog profesora, tv opinionistu i kolumnistu, te Slavena Knezovića, poznatog glumca, kulturnog djelatnika, koji je, uz svoj teatarski opus, glumio u najpopularnijim domaćim serijama i filmovima.
"U cilju stvaranja evropskog Zrinjskog, kao najjačeg sportskog brenda u BiH, koliko je bitan takmičarski dio i rezultati na terenu, toliko je bitno i djelovanje na polju jačanja pozitivne percepcije kluba u javnosti", saopćeno je iz Zrinjskog.

Istakli su da nova Uprava nastavlja promjenu filozofije vođenja kluba i upravljanja njim i u rad Kluba nastoji uključiti svakoga ko može i želi svojim znanjem i umijećem pomoći u ostvarenju tog cilja.

"Izuzetna je čast i zadovoljstvo imati u svojim redovima osobe poput profesora Nine Raspudića i Slavena Knezovića. Ovim putem im darujemo sezonske karte za utakmice HŠK Zrinjski, kao jedan simboličan čin kojim želimo Raspudića i Knezovića proglasiti svojevrsnim ambasadorima HŠK Zrinjski u Zagrebu, ali i šire. Kroz svoje javno djelovanje da promoviraju imena Zrinjskog u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj", naveo je u svom izlaganju potpredsjednik Uprave HŠK Zrinjski Davor Martinović.

Raspudić i Knezović jučer su, kao uvod u ovaj svečani događaj, prisustvovali pobjedi HŠK Zrinjskog u prvenstvenoj utakmici protiv NK Široki, a pored igre ne terenu, posebno ih je dojmio ugođaj na tribinama.

"Prije svega zahvaljujem Klubu na pozivu i moram izraziti svoje oduševljenje zbog igre, ali i zbog činjenice da se vide pomaci u samoj filozofiji kluba. Vidi se da se napokon počelo razmišljati dugoročno. Ono čemu sam prisustvovao jučer na utakmici protiv Širokog, nisam mogao vidjeti u Zagrebu. Izuzetan dekor Ultrasa, prisutnost djece, žena i cijelih porodica na stadionu, to u Zagrebu vrlo rijetko možete vidjeti. Vidi se da Zrinjski napokon počinje disati punim plućima", rekao je Nino Raspudić.

"Zrinjski je najstariji hrvatski klub. U Hrvatskoj to ljudi nedovoljno poznaju i potrebno je iznjedriti i iznijeti tu našu historiju, da je ljudi znaju, te još više ukazati na to koliko je zadrt bio naš sportski život u eri komunizma. Zrinjski mora imati veliko značenje za sve Hrvate, gdje god oni živjeli", rekao je u svom izlaganju je Knezović.

Nakon uručenih sezonskih karata Raspudiću i Knezoviću, potpredsjednik Uprave Davor Martinović se još jednom zahvalio Ultrasima na dekoru i sportskom navijanju.
:lol: :lol: :lol:
Zar je ovaj Knezović ovoliki ujo, meni djelovao ok lik :-)
Muhamed Đakmić

#738 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Muhamed Đakmić »

Joj kakve se ublehe valjaju Bože dragi, stvarno ne mogu da vjerujem u neke stvari :-)

A ovaj Knezović, nemam riječi, kontao sam i ja da je normala, ali izgleda da i on polaže pretenzije na tisućljetnu hrvatsku zemlju :D
north

#739 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Ali tu je neizostavni mali Raspudić, koji ne propušta priliku da ocrni kompletnu situaciju u BiH i po jedno šeseste puta u svojim izjavu spomene riječ "majorizacija"...kako ogavan lik, ali bitno je da je Zrinjski najjači brend kojem su se priklonila tako dva bitna lika....A i ja ustvari bezze serem o nebitnim likovima i još nebitnijem klubu....

Jesu li sve tekme u subotu i kakav je kmpletan raspored i satnica?
ganjeta

#740 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Je li ovo Grof iz " Zauvjek susjedi "? :lol: Sin mu je onaj frotmen Zostera?!

Pretpostavljam da je ovaj drugi Koma :D ...
ultima_palabra

#741 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:Je li ovo Grof iz " Zauvjek susjedi "? :lol: Sin mu je onaj frotmen Zostera?!

Pretjera ga i ti, čuj sin :-D Brat....

Drugi je Nino Rasprdić... asistent italistike u Zagrebu/wannabe politički analitičar :-)
ganjeta

#742 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Jbg nisam bio siguran, znam da su usko vezani..

Kontam doveli i onog Komu, to bi bio spektakl :D .
Muhamed Đakmić

#743 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Muhamed Đakmić »

Onaj iz Zostera je meni pismen momak, možda nisam dovoljno upoznat sa njegovim likom i djelom. A vidim, kritikuje ga 'rvatski puk, mora biti normalan momak, probosanski orijentisan, ili makar kosmpolita :D
LSD

#744 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Raspudić je jedno od ogavnijih stovrenja koje može ponuditi HRT...kad mu Ćiro rece svojevremeno: Ovaj decko me onako neobrijan podsjeca na četnika :lol: :lol: jebote Ćiro se svađa sa njima, a onaj bezvratni Šuman šuti ko zaliven zajedno u tandemu sa tadašnjim ministrom E.Hadžihafizbegovićem zvani Žeton.

A pismen zosterovac, jel...pa pismen je bio i Pavelić, još pravnik...a ideje na nivou pećinskog covjeka.
Charuga
Globalni moderator

#745 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

E super, hajde sad i ovoj gore dvojici da brojima krvna zrnca, da pisemo sta su i kad govorili i kakvi su inace u globalu! A o fudbalu neki drugi put ...
sumirprimus

#746 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by sumirprimus »

mislim da bi tu hok aj dobro doso,i onda vise nesporazume ove vrste ne bi bilo... :)
sumirprimus

#747 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by sumirprimus »

i da je lakse zadrzat domace navijace poslje utakmice,pa provuc gostujuce jer ih obicno ima manje, i mirna bosna bar sto se tice ova dva problema...
Obuca9

#748 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Je li ovo Grof iz " Zauvjek susjedi "? :lol: Sin mu je onaj frotmen Zostera?!

:lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#749 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

Ma to oni snimaju novu sezonu serije u saradnji s Zrinjskim.... :mrgreen:
karanana

#750 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by karanana »

gay verzija ljubavi u zaledju.
Locked