Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To je taj šovinizam koji je u bošnjačkim medijima i javnom životu postao normalan i čak i poželjan.
Oni to ne vide
Problem je, nažalost, što Bošnjaci žive u opasnoj iluziji kako mogu zaoštravati sa susjedima zato što je trnutno međunarodna zajednica tu i drži im stranu. To je pogrešno. MZ će otići kad tad. A Bošnjaci će ostati okruženi daleko brojnijim i moćnijim Srbima i Hrvatima s kojima jednostavno moraju naći zajednički jezik.
Ja osobno sam zagovornik cjelovite BiH. Ali zaista iskreni zagovornik. Nažalost, upravo ovakva bošnjačka politika razbija Bosnu.
Kakav si ti onda hrvat kad želiš cjelovitu BIH, zar nije ljepše imati svoj entitet gdje ćeš vladati nad drugima, imat ćeš oslonac na RH, što ti trebaju ova bijeda i fukara dalje prema istoku?
Država se ne pravi svaki dan i trebao si biti ponosan da je tebe i tvoju generaciju zapalo da stvoriš nešto s hrvatskim predznakom ...
Svi su oduvijek inzistirali na tom principu, to je razumljivo. Na tim principa se inzistira svudgje na svijetu. Od Sjeverne Irske do Kurdistana. Istome se nadao i Alija. Evo što o tom kaže akademik Muhamed Filipović:
reakcija na akciju od dominantnijih susjeda..., nego kako mislite vi ostvariti svoje maksimalisticke aspiracije?
ponos wrote:
Kakav si ti onda hrvat kad želiš cjelovitu BIH, zar nije ljepše imati svoj entitet gdje ćeš vladati nad drugima, imat ćeš oslonac na RH, što ti trebaju ova bijeda i fukara dalje prema istoku?
Država se ne pravi svaki dan i trebao si biti ponosan da je tebe i tvoju generaciju zapalo da stvoriš nešto s hrvatskim predznakom ...
Ja sam iz Hrvatske. Zato ću razumjeti ako se moja braća iz BiH na mene ljute što se zalažem za cjelovitu BiH iako oni s pravom svoju budućnost više ne vide u ovakvoj državi. No, uvjeren sam da BiH može postati normalna zemlja. Uvjeti za to jesu da se u svemu izjednače sva tri naroda. Na taj način više neće biti nezadovoljstva.
Inače na forum sam se registrirao motiviran natpisom u Dnevnom avazu gdje se Ante Gotovina naziva ratnim zločincem. S obzirom da taj čovjek ništa loše nije napravio nijednom Bošnjaku, s obzirom da je taj čovjek zajedno s ABiH ratovao i oslobađao BiH te nanio najveće poraze krvniku i zločincu Mladiću, to me zaista iznenadilo i razočaralo. Ali valjda je i za Dnevni avaz Haag svetinja.
Ma vidi se da nisi ti pravi hrvat, ovi ovdje iz hercegovine to su pravi hrvati, vama svaka čast i 93 god ste bili drugačiji od ovih domaćih, štitili ste nedužne bošnjake civile koliko ste tada mogli.
Što se tiče Ante Gotovine ja mu lično skidam kapu, on nije nikakav ratni zločinac, on je pravi vojnik profesionalac ...
ktlzi wrote: A Bošnjaci će ostati okruženi daleko brojnijim i moćnijim Srbima i Hrvatima s kojima jednostavno moraju naći zajednički jezik.
Sa Hrvatima bas i ne moramo. Da vas ima vise, da, ali broj Hrvata u BiH je od rata u konstantnom padu...ne znam, nesto vas ne vidim kao neki faktor u ovoj zemlji za recimo 30 god.
Hm...ovi trolovi...ktlzi i kuro-sawa se registrirali isti dan...a onaj wgo tek tako iznenada nestade...providno,providno
Ista priča,ista demagogija,i opet su hrvati iz Hrvatske
Ništa,drugi put malo mudrije,ovo je djetinjasto i providno.
Lijep pozdrav
Tema očigledno otišla u p.m. Kad se vratimo temi možda se opet javim. Ako nekome nešto treba, ima pp, ako se radi o akcijama i njihovom toku. Razmirice tko je jači me ne interesiraju. Sretno svima i nastavite se svađati, odlično vam ide.
ktlzi wrote:Mislim da si potpuno u krivu. Kroz stoljeća su Hrvati u BiH bili u daleko gorim situacijama nego danas pa su se održalii stoljećima, čak i kada nije bilo suverene hrvatske države da o njima posebno brine kao što je danas slučaj. Sada vrijeme radi za njih. Koncentirani su uz granično područje sa svojom matičnom državom koja sve više brine o njima. Danas čak i jedna Vesna Pusić zagovara treći entitet (a morate shvatiti da je to posljedica katastrofalne Lagumdžijine politike). Zoran Milanović dolazi u posjet Hercegovini. Hrvatska je ekonomski najjača i nasjtabilnija zemlja u regiji. Problemi Hrvata u BiH su prepoznati i neka rješenja se moraju naći. Bošnjaci s druge strane su koncentrirani u dva područja /središnja Bosna i cazinska krajina/ potpuno okruženi Hrvatima i Srbima i jednostavno osuđeni na suradnju s njima. BiH Hrvati ne moraju brinuti za svoju budućnost, koliko god trenutko teško izgledala.
Hrvata u BiH ce vjerovatno uvijek biti, ali mislim da ce broj njih vremenom postati prilicno nerelevantan. Srbi cine 4-5% populacije Hrvatske pa bas i nisu neki faktor u Hrvatskoj....mislim da ce situacija biti slicna sa Hrvatima u BiH....u pravu si da je Hrvatska ekonomska jaca i mnogo stabilnija od BiH, zato je i tako privlacna destinacija za nase Hrvate...a bice jos privlacnija kad Hrvatska udje u EU.
^^Vjeruj mi da nije da se nadam (dobro, ponekad kad citam forumske postove nacionalistickih Hrvata jeste ) nego samo mislim da ce tako biti. Nakon rata nije u BiH bilo "revolucionarih dogadjanja", pa se opet broj Hrvata u BiH prepolovio zbog iseljavanja i katastrofalnog nataliteta....a to su "samo" 17 god...sta mislis sta ce biti za jos 20, 30...40, 50?
Liska wrote:Tema očigledno otišla u p.m. Kad se vratimo temi možda se opet javim. Ako nekome nešto treba, ima pp, ako se radi o akcijama i njihovom toku. Razmirice tko je jači me ne interesiraju. Sretno svima i nastavite se svađati, odlično vam ide.
Mislim da su Hrvati jedini koji prizeljkuju rat u ovom trenutku, jer su upravo oni ti koji su najfrustriraniji trenutnim stanjem u drzavi...Srbi nece rat jer su zadovoljni onim sto imaju a Bosnjaci nece jer su svjesni da ce vrijeme mirnije i civilizovanije rijesiti probleme oko hrvatskog pitanja...
Naravno, ovo su samo moje spekulacije, ali mislim da smo vec vidjeli u ovih 17 godina nakon rata za koga vrijeme radi...
FrankSlade wrote:
Naravno, ovo su samo moje spekulacije, ali mislim da smo vec vidjeli u ovih 17 godina nakon rata za koga vrijeme radi...
Ako si mislio na Bosnjake, ja nemam dojam da nesto vrijeme radi u njihovu korist. Nestala je bezrezervna podrska stranaca, oni se polako povlace a koliko mogu vidjeti jedan dio Bosnjaka je doslovno - gladan.
Mislim da su Hrvati jedini koji prizeljkuju rat u ovom trenutku, jer su upravo oni ti koji su najfrustriraniji trenutnim stanjem u drzavi...Srbi nece rat jer su zadovoljni onim sto imaju a Bosnjaci nece jer su svjesni da ce vrijeme mirnije i civilizovanije rijesiti probleme oko hrvatskog pitanja...
A hebi ga tako se čini već tisuću godina no Hrvati su još uvijek tu!Prvi su došli posljednji će i otići!
Stvari nisu uvijek onakve kako izgledaju na prvi pogled!!
Od genocida ni g a zlocinacki poduhvat u Bugojnu se upravo procesuira.
tako je, a za onaj glavni cekamo presudu, prlic i kompanija. a nakon nje ces se vjerovatno morati zavuci negdje u misiju rupu, naravno ako imas obraza...
Samo cekaj, sta cu ti ja. Svaka bu*ala ima svoje veselje.
Nisi svjestan kakvu nebulozu, glupost i elementarno neznanje si upravo napisao.
I ovdje bi moderacija pod hitno trebala reagirati. Došlo par bobanovaca, tuđmanovaca i šuškovaca i usrali čitavu temu.
Slazem se s tobom.
Pratim ovu interesantnu temu i korektne forumase sa svih strana,medjutim cini mi se da ovi
sto doletise s hercegbosna tacka org unistise normalan dijalog..
Bespredmetno je s njima uopste raspravljati..