Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
155_mm

#72451 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ramic-s ... /190919133

ali moram reci da im je ovaj edin sukno u sred banjaluke.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#72452 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matijevic_Vlado »

Point. wrote:Hajde samoopredjeli se više pička ti materina masna, pa kom obojci kom opanci.
Boli te k, ti i tvoje dijete daleko od BiH pa se mozes loziti na to seljacko huskanje.
animus

#72453 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by animus »

Matijevic_Vlado wrote:
Point. wrote:Hajde samoopredjeli se više pička ti materina masna, pa kom obojci kom opanci.
Boli te k, ti i tvoje dijete daleko od BiH pa se mozes loziti na to seljacko huskanje.
U biti Dodick ima punu podrsku velike većine svih građana ove zemlje da proglasi samoopredjeljenje. Problem je što on nema muda za ono što prijeti ili nema dozvolu onih za koje radi.
155_mm

#72454 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Matijevic_Vlado wrote:
pa dodik dobija izbore u zadnjih 10 godina na to seljacko huskanje. onda bi se moglo reci da oni koji daju glas dodiku mrze svoju djecu iz dna duse. ili?

ja drugog objasnjenja ne vidim.
archi_a

#72455 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

ŽELJKO KOMŠIĆ U DNEVNIKU D: "BiH je već republika, pa nije monarhija, a Dodik može tražiti i da mu se vrati kralj Petar"
:pisnuo:
Point.

#72456 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

archi_a wrote:
ŽELJKO KOMŠIĆ U DNEVNIKU D: "BiH je već republika, pa nije monarhija, a Dodik može tražiti i da mu se vrati kralj Petar"
Image
SmokingMan

#72457 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Ako ništa,onako baš jedan čaršijanerski šuk. :D
zrakomlat

#72458 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrakomlat »

archi_a wrote:
:lol: :lol: :lol:
SmokingMan

#72459 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Mogao bi Guardian i zbog ove neprimjerene izjave bošnjaka Komšića ujutro sazvati hitnu sjednicu.... :D
dembele

#72460 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dembele »

Samo monarhija i da se vrati kralj Petar.
I da donese Guardianu zimske čarape.
bh.tornjak

#72461 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

SmokingMan wrote:Mogao bi Guardian i zbog ove neprimjerene izjave bošnjaka Komšića ujutro sazvati hitnu sjednicu.... :D
da mu ćelavog Djulagu poljubi u čelo :D
Maraschino

#72462 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

dembele wrote:Samo monarhija i da se vrati kralj Petar.
I da donese Guardianu zimske čarape.
i subaru da ne zaboravi...
MaksprotivMarksa

#72463 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MaksprotivMarksa »

Meni su ove izjave Komsica samo pokazatelj gsje se mi kao drustco nalazimo...
mayab

#72464 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

MaksprotivMarksa wrote:Meni su ove izjave Komsica samo pokazatelj gsje se mi kao drustco nalazimo...
Ne vidim probleme u ovakvoj odmjerenoj , kulturnoj, skoro diplomatskoj izjavi, jer, treba uzeti u obzir kakvom je neotesanom govedu upućena,
čisto da govedo bolje skonta (ako može i želi) da lupeta budalaštine :-) :-) :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#72465 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

archi_a wrote:
Ako treba, i Petar i Miloš i Vuk (Branković), pa da sijelo bude potpuno!
Dosta je više ovih šalabajzera Komšića i onog Bakira, samo provociraju :twisted:
jazzer

#72466 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jazzer »

I Dule Savic da bude prvi selektor reprezentacije kraljevine Srpske :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#72467 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

jazzer wrote:I Dule Savic da bude prvi selektor reprezentacije kraljevine Srpske :thumbup:
Ih, a šta sa ovim junačinom što je sad na štitu :?
Zadužio značku i orden na crnogorskom frontu, ne može ga se tek tako ratosiljati :oops:
Edit: ispričavam se, kolega, ovo je selektor Srbije...može Dule Savić :mrgreen:
Thorgerson

#72468 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Slučajno naletih na jednu vijest prije tačno devet godina. 2010. godine u oktobru.
Na sastanku s liderima ostalih balkanskih država koji je također održan u New Yorku Silajdžić je u četvrtak, kako je priopćeno iz njegova ureda, upozorio da u BiH "još postoje političke snage koje žele dovršiti projekt Slobodana Miloševića".

"Ne znam ima li uopće smisla polemizirati s takvim bolesnicima kakav je Haris Silajdžić", izjavio je Dodik novinarima u petak u Banjoj Luci na upit da komentira Silajdžićeve istupe u New Yorku.

Dodik je ocijenio kako Silajdžić ima "patološku potrebu da komplicira stanje u BiH" ustvrdivši pri tom kako je nominalni šef bosanskohercegovačke države "u ratu iseljavao i ubijao Srbe". Dodik je ustvrdio kako Silajdžićevi istupi ne mogu naštetiti RS jer će ona opstati dok je upitno što će biti s BiH.

"BiH će biti dok je mora biti", kazao je Dodik dodajući kako Srbi ne vjeruju u BiH. "Odluka o RS je naša i mi (Srbi) ćemo o njoj odlučivati. Silajdžić nedvojbeno pridonosi da se taj proces ubrza a ja ga želim ohrabriti da to čini i dalje", zaključio je Dodik.

I tako iz godine u godinu. Mi se nalazimo u vrtlogu.

Ista priča prije 10 godina bila. Dodik će pasti. Stranci će njega ukloniti. S jedne strane. Ista priča bila s druge strane. Neće biti Bosne. Raspast će se. Mi ćemo opstati.

Šta se promjenilo u ovih 10 godina? Pa ništa. Osim toga da je možda iz države otišlo jedno 200 do 300.000 ljudi.

I kada će narod glupi skontati da je u tom vrtlogu, ko zna. Proći će još desetine i desetine godina.

Nit će Dodika stranci otjerati (da žele davno bi to uradili). Nit će se ukinuti RS. Niti će prestati biti Bosne. Jedino što je 100% sigurno jeste da će narod i dalje da se iseljava iz ove države.
mO k3

#72469 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

bosnjaci se previse uzdaju u mz,eu,nato .... pitanje sta su to oni bosnjacima kao narodu ucinili dobro??
na hinjski nacin su nas blokirali i blokiraju gdje god stignu
bunk

#72470 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk »

Moramo se uzdati jer nemamo nikod da ponovim jos jednom nikog osim sebe.
Doduse ja vjerujem samo i iskljucivo SAD i Njemackoj.
Sve ostalo nabij na qrac..
Šunj

#72471 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Šunj »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... urici.html

DRAMA U NARODNOJ SKUPŠTINI RS-a: „Otišli ste kod Bakira u Sarajevo, a ovdje nama prodajte priču o srpstvu; Ona je odbila naređenje iz vrha vlasti, da iz budžeta da milion i 700.000 maraka Kusturici…„
Burno je bilo na jučerašnjoj sjednici Parlamenta Republike Srpske

Često prekidan od strane predsjedavajuće NSRS-a ali i SNSD-ovih zastupnika, narodni poslanik Nebojša Vukanović ponovno je bio glavna „zvijezda“ dana.

Vukanović se prvo javio za riječ da prokomentira nerad ministara u vladi Republike Srpske.

„Posebno sam je cijenio, ona je bila najbolji ministar u vladi, izvijesna gospođa Dragica Kovač. Zbog čega? Oni ništa ne rade, i ne prave nikakvu štetu. Da su bogdo svi u ovoj vladi kao što je bila smijenjena Dragica Kovač. Gospodine Čubrilović, sad je pravo vrijeme da se zahvalimo jednoj od najboljih ministara koje je ova vlada imala. Ona je jedina imala čast i savjest da odbije naređenje iz vrha vlasti, da iz svog budžeta da milion i 700.000 maraka Kusturici i Jeleku na Jahorini. Ja se sad javno zahvaljujem ministarki Dragici Kovač koja ništa nije radila i nije pravila nikakvu štetu. Ali je imala čast i obraz da kaže da ne želi biti marioneta i olovka u vašim rukama. Da ona potpisuje a da vi donosite ugovore. I ministar Petričević je dobar. Vidi se da je tih i miran, svjestan je da nije zaslužan tog posla, ali se bar trudi da dođe ovdje i sasluša nas. Tako da ja mislim da nisu dobri aršini kojima mjerimo ministre, jer ovi ministri koji ništa ne rade možda su i ponajbolji jer prave najmanje štete.

A, oni koje se ne skidaju s TV ekrana, a spomenuo sam jednoga koji nema uplaćene doprinose, koji ima lažnu diplomu, iza kojega je sve lažno…Podsjetiću vas da je on predsjedavao ovom Skupštinom i nije bio u radnom odnosu. To je prvi slučaj u istoriji parlamentarizma, prvi koji nije imao radni odnos u parlamentu u kojem je predsjedavao. Petar, doktor Đokić I, sad ovdje kritikujemo veselog Petričevića i Dragicu mijenjamo, a ne diramo Đokića. To su fiktivne izmjene…“, kazao je Vukanović a prenosi „Slobodna Bosna“.

Vukanović se doataknuo i poslovanja kontroverzne firme Prointer, koja je i u Sarajevu otvorila svoj poslovni ogranak.

„Vrlo je zanimljivo da je `Prointer` u Sarajevu počeo sa radom, u tom balkanskom Teheranu, kako ga vi volite nazvati, a da je `Prointer` osnovan sa firmom sa Kipra. Naravno, radi se o onoj čuvenoj LPD grupaciji offshore kompanija. Ko to donosi novac sa Kipra i investira u IT sektor?

Podsjetiću vas da je `Prointer` imao preko 46 miliona maraka prihoda i sad ste otišli kod Bakira u Sarajevo da tamo granate. Postavili ste za direktora Edina Dizdarevića, a ovdje nama prosipate priču o srpstvu i kako ćete vi smijeniti Bratića. I ono ključno, sakrivanje iza Prointera, govori zbog čega ste skinuli iz rasprave moj zakon koji je govorio o zabrane prodaje firmi offshore kompanijama“, kazao je Vukanović a prenosi „Slobodna Bosna“.
Maraschino

#72472 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Thorgerson wrote:Slučajno naletih na jednu vijest prije tačno devet godina. 2010. godine u oktobru.
Na sastanku s liderima ostalih balkanskih država koji je također održan u New Yorku Silajdžić je u četvrtak, kako je priopćeno iz njegova ureda, upozorio da u BiH "još postoje političke snage koje žele dovršiti projekt Slobodana Miloševića".

"Ne znam ima li uopće smisla polemizirati s takvim bolesnicima kakav je Haris Silajdžić", izjavio je Dodik novinarima u petak u Banjoj Luci na upit da komentira Silajdžićeve istupe u New Yorku.

Dodik je ocijenio kako Silajdžić ima "patološku potrebu da komplicira stanje u BiH" ustvrdivši pri tom kako je nominalni šef bosanskohercegovačke države "u ratu iseljavao i ubijao Srbe". Dodik je ustvrdio kako Silajdžićevi istupi ne mogu naštetiti RS jer će ona opstati dok je upitno što će biti s BiH.

"BiH će biti dok je mora biti", kazao je Dodik dodajući kako Srbi ne vjeruju u BiH. "Odluka o RS je naša i mi (Srbi) ćemo o njoj odlučivati. Silajdžić nedvojbeno pridonosi da se taj proces ubrza a ja ga želim ohrabriti da to čini i dalje", zaključio je Dodik.

I tako iz godine u godinu. Mi se nalazimo u vrtlogu.

Ista priča prije 10 godina bila. Dodik će pasti. Stranci će njega ukloniti. S jedne strane. Ista priča bila s druge strane. Neće biti Bosne. Raspast će se. Mi ćemo opstati.

Šta se promjenilo u ovih 10 godina? Pa ništa. Osim toga da je možda iz države otišlo jedno 200 do 300.000 ljudi.

I kada će narod glupi skontati da je u tom vrtlogu, ko zna. Proći će još desetine i desetine godina.

Nit će Dodika stranci otjerati (da žele davno bi to uradili). Nit će se ukinuti RS. Niti će prestati biti Bosne. Jedino što je 100% sigurno jeste da će narod i dalje da se iseljava iz ove države.
Lako ce B/B promijeniti politicku stranku kada bi se ustanovilo da je neko upravo taj sto nas handri godinama a sta cemo na drugim stranama.
Najveci krivac za ovakvo stanje je upravo osoba na cijoj smo temi. prica da bi drugi bili isti ili gori je za djecu. Znali su oni zapeti oko necega ali brzo bi popustili na ovaj ili onaj nacin. Prije neki dan Sarovic jasno rece ''Oticemo u Beograd da cujemo sta misli predsjednik susjedne zemlje''. Meni dosta.
Ovo govedo ima svoje razloge zasto se ovako ponasa. Onog momenta kada stanemo na prag EU njegova karijera je zavrsena a da ne pricamo o kriminalnim radnjama za porodicu i kumove u ovakvom stanju. Mi mu ne mozemo nista a Srbi svakako mogu. Mi tu ne mozemo mnogo sta napraviti ali se mozemo nadati da ce brlog prije propasti da bi ljudi shvatili gdje ih je vozd doveo.
Thorgerson

#72473 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Maraschino wrote: Lako ce B/B promijeniti politicku stranku kada bi se ustanovilo da je neko upravo taj sto nas handri godinama a sta cemo na drugim stranama.
Najveci krivac za ovakvo stanje je upravo osoba na cijoj smo temi. prica da bi drugi bili isti ili gori je za djecu. Znali su oni zapeti oko necega ali brzo bi popustili na ovaj ili onaj nacin. Prije neki dan Sarovic jasno rece ''Oticemo u Beograd da cujemo sta misli predsjednik susjedne zemlje''. Meni dosta.
Ovo govedo ima svoje razloge zasto se ovako ponasa. Onog momenta kada stanemo na prag EU njegova karijera je zavrsena a da ne pricamo o kriminalnim radnjama za porodicu i kumove u ovakvom stanju. Mi mu ne mozemo nista a Srbi svakako mogu. Mi tu ne mozemo mnogo sta napraviti ali se mozemo nadati da ce brlog prije propasti da bi ljudi shvatili gdje ih je vozd doveo.
Pa čovječe ovaj lik traje 20 i kusur godina na vlasti, je li tebi to jasno? On je u politici preko 30 i nešto godina, od prije rata. Mislim, ok zajebajemo se mi ovdje, ali realno u BiH nema takvog političara kakav je Dodik. Nazovi ti njega traktoristom, ovakvim, onakvim.

Činjenice su da je čovjek haman čitav život u politici i da znaj svoj posao. Taj traktorista ode na sastanak sa Putinom. Pa evo zašto Bakir ili Komšić ne odu na sastanak s Trumpom, Obamom? Mislim ok, onaj ganja Rusiju, mi Ameriku. Pa eto ajd ako si sposoban isposluj to. Hoćeš, al u qrcu.

Nema nijednog političara u BiH, pa ni u okruženju da traje toliko dugo, te da je toliko dugo na vlasti. I još će da traje.

Prestanite se zanositi sa pričom da će njega neko smjeniti, ukloniti, pobjediti. Nema od toga ništa. Dodik je jak ko beton. I ostaje samo da se s njim dogovara i to je to. Ići i ganjati neki inat - ne možemo iz dva razloga:

- Prvo jer RS ima apsolutnu vlast u svom brlogu.
- Drugo, jer RS ima pravo veta na čitavom prostoru BiH.

Dakle, nije u pitanju ono šta mi želimo, nego šta se s njima dogovorimo. Žao mi je, ali je tako. E sad, to što naš narod neće da tu knedlu proguta još od 1995. godine je druga stvar. Tako smo potpisali i tako nam je. I ne može se promjeniti. Upravo zbog one gore dvije stavke. I to neće promjeniti ni Bakir, ni MZ, ni Incko, ni Amerika, ni Rusija, ni Srbija.

Poenta onog gore posta je bila, da se mi vrtimo u tom vrtlogu jer ovu istu priču furamo već 15 godina. Lajemo na Dodika, on laje na BiH. I tako onda ukrug. :-)
Maraschino

#72474 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Nisi ti razumio sta sam ja napisao.
Thorgerson

#72475 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

Maraschino wrote:Nisi ti razumio sta sam ja napisao.
Znam ja sta si ti htio da kazes. Ali to jednostavno nije istina.

Imao si Ivanića u predsjedništvu, pa je isti po prvi put postrojio vojsku u Banja Luci nakon Karadžića i Mladića devedestih.

Zašto eto sa Ivanićem nismo krenuli naprijed u NATO. Pa upravo se sav napredak i dogovor desio sa Dodikom, dok se moglo dogovarati. Pogledaj malo unazad pa ćeš i sam vidjeti. Zato ga opozicija i prca za to.
Locked