Nietzsche kad je pisao o ubermeschu mislio je na pesmerge kiki ispravi me ako grijesimKrokodajl wrote:Samo pešmerga može ubiti pešmergu ?walter kurtz wrote:Japine vrijeme je da nesto izvadis iz memoara waltera kurtza o kurdima
Sirija vol. 2
- walter kurtz
#72426 Re: Sirija vol. 2
- Challenger__
#72427 Re: Sirija vol. 2
Nisu Kurdi ni približno loši kao što ih Kiki opisuje. Kikiju spadaju gaće kada vidi tzv. "Amere" i volio bi da im puši kite. Pa onda svoje želje projektuje na Kurde.ultrajvosa 1987 wrote:Iskreno se nadam da ce u jednom trenutku ovog suludog rata doci do zakopavanja ratnih sjekira izmedju Erdoana i Assada i da ce hebat majku/majku ovim lesinarima iz HVOa.. kurdima.
Kod njega se pomješao fellatio i politika, totalna konfuzija.
- Challenger__
#72428 Re: Sirija vol. 2
Seksualne i kmetovske impresije a ne stvarna slika.
- walter kurtz
#72429 Re: Sirija vol. 2
Edituj postChallenger__ wrote:Seksualne i kmetovske impresije a ne stvarna slika.
- Kikibombona
#72430 Re: Sirija vol. 2
Artiljerijom, tenkovima, imaju oruzja u izobilju.Krokodajl wrote:@Kiki dragi, politika se ne vodi srcem nego mozgom.
Čuj Sirijska vojska nije uzvratila.
Pa čim da uzvrati jadan ne bio, sa ohrndanim MiG-ovima ?
Ne bi stigli ni uzletit Izrael bi ih prizemljio, a ne da bi ih prizemljio, nego bi im aerodrome zbombali ne bi kamen na kamenu ostao.
Sirijska vojska zna da Rusija neće vaditi je iz govana u takvoj situaciji, nije Asad lud ni budala pa da kaže "evo sad ovde imamo Ruse sad nam ne sme niko ništa, nas i Rusa miliona".
Znaš li ti kakve bi posljedice to imalo, znaš da Izrael to jedva čeka, naravno da znaš, zna i Asad.
Kurdi se ovdje uzdaju da će Amerikanci spriječiti sukob, svaka njima čast kad imaju muda napasti Tursku, ali oni ovdje ovise samo o Amerikancima, Turska ih može zgaziti, da smije, a ne smije od Amerike, a pitanje je samo, dokle će Amerikanci trpiti i jedne i druge.
Tragikomicno je da ovdje Asadovci zlurado komentarisu turske napade na Kurde. YPG makar ima muda uzvratiti, pa neka dobiju tri puta vecu porciju.
Zasto Asadovci ne uzvrate?
Kako YPG moze Turcima a SAA ne moze Izraelu? Mozes mi to objasniti.
Od ranije, turski tenk gori
https://mobile.twitter.com/tem_lievan/s ... 2232400896
YPG je do sada unistio dosta turskog oklopa i neutralisao dosta turakih vojnika. I danas su turski oklopnjaci letili i krvarili turski vojnici. Turci ako napadnu, Kurdi ce se zestoko braniti, to treba biti jasno. Branili su se klinci u Nusajbinu, Sirnaku, Suru, Geveru, Dzizreu... a da nece YPG.
SAA nema muda za to. Zasto ne odgovore Izraelu? Pa branit ce ih Rusi ako zaguste, pitaj Chelija, reci ce ti i on da hoce.
- mirsek
#72431 Re: Sirija vol. 2
Prikoci Cheli.Challenger__ wrote:Nisu Kurdi ni približno loši kao što ih Kiki opisuje.. Pa onda svoje želje projektuje na Kurde.ultrajvosa 1987 wrote:Iskreno se nadam da ce u jednom trenutku ovog suludog rata doci do zakopavanja ratnih sjekira izmedju Erdoana i Assada i da ce hebat majku/majku ovim lesinarima iz HVOa.. kurdima.
Kod njega se pomješao [] i politika, totalna konfuzija.
Edituj i ovaj post .
- Challenger__
#72432 Re: Sirija vol. 2
Ne pada mi na pamet. Kada je Amer probao da bez pitanja uzme moj red na bankomatu, odvalio sam ga po ruci, kartica mu je odletila 10 metara. Isto bih uradio Arapu ili Rusu.
Bogu hvala, nisam od onih kojima okice trepću kada vide nasilnike.
Bogu hvala, nisam od onih kojima okice trepću kada vide nasilnike.
- Kikibombona
#72433 Re: Sirija vol. 2
Koji si ti jazavac, misu mali...Challenger__ wrote:Nisu Kurdi ni približno loši kao što ih Kiki opisuje. Kikiju spadaju gaće kada vidi tzv. "Amere" i volio bi da im puši kite. Pa onda svoje želje projektuje na Kurde.ultrajvosa 1987 wrote:Iskreno se nadam da ce u jednom trenutku ovog suludog rata doci do zakopavanja ratnih sjekira izmedju Erdoana i Assada i da ce hebat majku/majku ovim lesinarima iz HVOa.. kurdima.
Kod njega se pomješao fellatio i politika, totalna konfuzija.
Ne znam samo sto te moderacija banuje po 200 puta umjesto da te trajno ukloni, pa se lijeci tamo gdje ti stvarno mogu pomoci.
- mirsek
#72434 Re: Sirija vol. 2
Kiki, Savoxx te lajka.Kikibombona wrote:Artiljerijom, tenkovima, imaju oruzja u izobilju.Krokodajl wrote:@Kiki dragi, politika se ne vodi srcem nego mozgom.
Čuj Sirijska vojska nije uzvratila.
Pa čim da uzvrati jadan ne bio, sa ohrndanim MiG-ovima ?
Ne bi stigli ni uzletit Izrael bi ih prizemljio, a ne da bi ih prizemljio, nego bi im aerodrome zbombali ne bi kamen na kamenu ostao.
Sirijska vojska zna da Rusija neće vaditi je iz govana u takvoj situaciji, nije Asad lud ni budala pa da kaže "evo sad ovde imamo Ruse sad nam ne sme niko ništa, nas i Rusa miliona".
Znaš li ti kakve bi posljedice to imalo, znaš da Izrael to jedva čeka, naravno da znaš, zna i Asad.
Kurdi se ovdje uzdaju da će Amerikanci spriječiti sukob, svaka njima čast kad imaju muda napasti Tursku, ali oni ovdje ovise samo o Amerikancima, Turska ih može zgaziti, da smije, a ne smije od Amerike, a pitanje je samo, dokle će Amerikanci trpiti i jedne i druge.
Tragikomicno je da ovdje Asadovci zlurado komentarisu turske napade na Kurde. YPG makar ima muda uzvratiti, pa neka dobiju tri puta vecu porciju.
Zasto Asadovci ne uzvrate?
Kako YPG moze Turcima a SAA ne moze Izraelu? Mozes mi to objasniti.
Od ranije, turski tenk gori
https://mobile.twitter.com/tem_lievan/s ... 2232400896
YPG je do sada unistio dosta turskog oklopa i neutralisao dosta turakih vojnika. I danas su turski oklopnjaci letili i krvarili turski vojnici. Turci ako napadnu, Kurdi ce se zestoko braniti, to treba biti jasno. Branili su se klinci u Nusajbinu, Sirnaku, Suru, Geveru, Dzizreu... a da nece YPG.
SAA nema muda za to. Zasto ne odgovore Izraelu? Pa branit ce ih Rusi ako zaguste, pitaj Chelija, reci ce ti i on da hoce.![]()
Ovaj post kao da ti je on sa svojim epilepticnim mislima pisao.
- Challenger__
#72435 Re: Sirija vol. 2
Nisi daleko, dođeš fino i sve mi to kažeš u lice.Kikibombona wrote:Koji si ti jazavac, misu mali...
- Kikibombona
#72436 Re: Sirija vol. 2
Ma pusti Saxxxa, njegove gluposti su davno opjevane.mirsek wrote:Kiki, Savoxx te lajka.![]()
Ovaj post kao da ti je on sa svojim epilepticnim mislima pisao.
Nego, sta od napisanog nije istina!??
- Krokodajl
#72437 Re: Sirija vol. 2
@Kiki
Da i, ispale granatu, Izrael će 100, Izrael nema rat na svom prostoru u ovom trenutku, ni jedna normalna zemlja u ovoj situaciji ne bi rasplamsavala sukob.
Zato SAA nije Kurde napadala ni kada su se ovi sukobili u Kamišliju i Hasaci, odgovarala je SAA na Turske prijetnje, još 2012 godine je oboren Turski avion iznad Sirije.
Izrael u Siriji gađa prvenstveno mete Hezbollaha, SAA to zna, Izrael isto tako zna da ne može gađati SAA tek tako, zato idu okolo, oni imaju svoje razloge zašto to rade.
Da SAA odgovori na te napade, ne bi se napadi svodili na raketiranje spremišta nafte na nekim lijevim aerodromima i pozicija po Kuneitri, gađao bi ih Izrael tamo gdje su najranjiviji, a to bi dodatno ojačalo džihadiste.
Osim toga, Izrael bi na sva zvona to u svijetu obznanio kako ih je Sirija napala, Siriju ionako cijeli svijet gleda poprijeko, još samo im to treba.
Svako zna svoje granice, SAA ih isto tako zna, da je Assad prijetio 2011 godine kao što je to Gadafi radio, raketiranjem Rima, Pariza, završio bi i Asad kao i Gadafi.
Asad je ljigo ljigavi, vodi takvu politiku, ali sve dok ne uvlači Siriju u veći sukob, opstajat će na vlasti.
Kurdima svaka čast, kažem, muda do poda, ali ta ista muda su imali i militanti u Daraji pa im ne vrijede, Kurdi ovise o Amerikancima, Amerikanci mogu spriječiti sukob, a i ne moraju, Kurdi ne mogu naštetiti Turcima koliko Turci mogu njima, da ne govorimo o civilnim žrtvama.
Evo šta, Turci avionima zbombaju Kobani, Turcima pod kapu može svašta stati, hoće li Kurdi uzvratiti, teško da imaju čime, Amerikanci će pošamarati i jedne i druge, ipak se tu radi o njihovim a ne o Kurdskim i Turskim interesima.
A po pitanju odgovora Rusije, da li bi stali iza SAA, možda i bi, možda i ne bi, ali te rakete koje ionako odnesu manje žrtava nego evo danas što je stradalo u sukobima, nisu vrijedne takvog rizika i opipavaja savezništva.
Sirija se odbranila i kad je bila sama, kada nije bilo Irana i Rusije i Hezbollaha, Sirija će maksimalno iskoristiti to savezništvo, ali nikad se neće dovesti u situaciju da radi nešto uzdajući se da će neko stati iza leđa.
Zato Sirijska avijacija nije raketirala FSA kod al Tanfa jer znaju da Amerikanci stoje iza njih, da li bi Rusi stali, da li ne bi, nije bitno, zato Sirijska vojska nije raketirala Kurde kada su ovi kidisali po Hasaci, zato Sirijska vojska nije ni Tursku dirala kada su ovi nju, koliko je granata iz Sirije ispaljeno na Turski teritorij od strane SAA.
Ali zato, Sirijska vojska unatoč svim opkladama, i dan danas predstavlja legalnu i legitimnu vojsku Sirijske Arapske Republike, nije to zbog Rusa, ni zbog Iranaca, do njih je.
Da i, ispale granatu, Izrael će 100, Izrael nema rat na svom prostoru u ovom trenutku, ni jedna normalna zemlja u ovoj situaciji ne bi rasplamsavala sukob.
Zato SAA nije Kurde napadala ni kada su se ovi sukobili u Kamišliju i Hasaci, odgovarala je SAA na Turske prijetnje, još 2012 godine je oboren Turski avion iznad Sirije.
Izrael u Siriji gađa prvenstveno mete Hezbollaha, SAA to zna, Izrael isto tako zna da ne može gađati SAA tek tako, zato idu okolo, oni imaju svoje razloge zašto to rade.
Da SAA odgovori na te napade, ne bi se napadi svodili na raketiranje spremišta nafte na nekim lijevim aerodromima i pozicija po Kuneitri, gađao bi ih Izrael tamo gdje su najranjiviji, a to bi dodatno ojačalo džihadiste.
Osim toga, Izrael bi na sva zvona to u svijetu obznanio kako ih je Sirija napala, Siriju ionako cijeli svijet gleda poprijeko, još samo im to treba.
Svako zna svoje granice, SAA ih isto tako zna, da je Assad prijetio 2011 godine kao što je to Gadafi radio, raketiranjem Rima, Pariza, završio bi i Asad kao i Gadafi.
Asad je ljigo ljigavi, vodi takvu politiku, ali sve dok ne uvlači Siriju u veći sukob, opstajat će na vlasti.
Kurdima svaka čast, kažem, muda do poda, ali ta ista muda su imali i militanti u Daraji pa im ne vrijede, Kurdi ovise o Amerikancima, Amerikanci mogu spriječiti sukob, a i ne moraju, Kurdi ne mogu naštetiti Turcima koliko Turci mogu njima, da ne govorimo o civilnim žrtvama.
Evo šta, Turci avionima zbombaju Kobani, Turcima pod kapu može svašta stati, hoće li Kurdi uzvratiti, teško da imaju čime, Amerikanci će pošamarati i jedne i druge, ipak se tu radi o njihovim a ne o Kurdskim i Turskim interesima.
A po pitanju odgovora Rusije, da li bi stali iza SAA, možda i bi, možda i ne bi, ali te rakete koje ionako odnesu manje žrtava nego evo danas što je stradalo u sukobima, nisu vrijedne takvog rizika i opipavaja savezništva.
Sirija se odbranila i kad je bila sama, kada nije bilo Irana i Rusije i Hezbollaha, Sirija će maksimalno iskoristiti to savezništvo, ali nikad se neće dovesti u situaciju da radi nešto uzdajući se da će neko stati iza leđa.
Zato Sirijska avijacija nije raketirala FSA kod al Tanfa jer znaju da Amerikanci stoje iza njih, da li bi Rusi stali, da li ne bi, nije bitno, zato Sirijska vojska nije raketirala Kurde kada su ovi kidisali po Hasaci, zato Sirijska vojska nije ni Tursku dirala kada su ovi nju, koliko je granata iz Sirije ispaljeno na Turski teritorij od strane SAA.
Ali zato, Sirijska vojska unatoč svim opkladama, i dan danas predstavlja legalnu i legitimnu vojsku Sirijske Arapske Republike, nije to zbog Rusa, ni zbog Iranaca, do njih je.
- Kikibombona
#72438 Re: Sirija vol. 2
Radi tebe da dodjem u Sarajevo?Challenger__ wrote:Nisi daleko, dođeš fino i sve mi to kažeš u lice.Kikibombona wrote:Koji si ti jazavac, misu mali...
Ti decko imas problem sa kontrolom bijesa. To najmanje. Izvrijedjao si sve oponente na temi, ne znam kako si sve to prezivio. Presutio sam ti desetine uvreda do sada, ali tvojoj drskosti kraja nema.
Ako hoces da ti posaljem svoga druga Opetja, nema nikakvih problema.
Meni je smijesno prijetiti preko interneta, toliko infantilan definitivno nisam. Al' ako neko zeli sa mnom popricati, na bilo koji nacin, na to sam uvijek spreman. Ljudi me u stvarnosti izbjegavaju, nece niko da se kaci, mozda na netu ima velikih junaka. Evo, bujrum, sa Batom se znam, dodji dragi moj, pa da popijemo koju. Ja ti placam putne troskove, zivih mi i mrtvih.
- Maystor
#72439 Re: Sirija vol. 2
Sirija je (uz Egipat) jedina arapska država koja je ratovala protiv cionističke tvorevine. I ratovaće opet, ali kad zato dođe vrijeme. U ovom trenutku, SAA ne može odgovoriti na napade židova.
- Kikibombona
#72440 Re: Sirija vol. 2
Ma slazem se ja sa tobom 100%, u ovom i proslom komentaru, kao i vecini drugih koje napises. Malo karikiram radi Asadovaca i rusofila koji su se odvojili od realnosti.Krokodajl wrote:@Kiki
-
aratet
#72441 Re: Sirija vol. 2
A Jordan?Maystor wrote:Sirija je (uz Egipat) jedina arapska država koja je ratovala protiv cionističke tvorevine. I ratovaće opet, ali kad zato dođe vrijeme. U ovom trenutku, SAA ne može odgovoriti na napade židova.
- Challenger__
#72443 Re: Sirija vol. 2
Čuj ovog neko mu prijeti...
Ono kada si van realnosti.
- Maystor
#72444 Re: Sirija vol. 2
Ovo je prava mapa, ko zaista kontroliše teritorij u Siriji (a ne ono farbanje pustinje da se nabere procenata)

- Challenger__
#72445 Re: Sirija vol. 2
Ne treba meni ni tvoje društvo ni tvoje pare. Fellatio i "uvlačenje u šupak" kao poliitičku disciplinu si ti uveo na ovoj temi i da - hahaha - uvijek ću to ismijavati.Kikibombona wrote:...
-
aratet
#72446 Re: Sirija vol. 2
Historija je pokazala da su spram Izraela svi neprijatelju bili "tanko".Maystor wrote:tanko
- Kikibombona
#72447 Re: Sirija vol. 2
Ne prijetim ni ja. Ne pada mi na pamet. Kiki je nekako prezivio burnu mladost, ne ide da zglajzam sada kada sam iskusan, kontrolisan, miran i stalozen. Nikog ne diram i niko me ne dira. Ne moze biti ljepse. 10 godina nisam nikoga uvrijedio niti je mene neko uvrijedio, a da ne govorim o nasilju.Challenger__ wrote:Čuj ovog neko mu prijeti...Ono kada si van realnosti.
Al' da mi neko u facu kaze da pusim kitu, oca mi mrtvog, to ne bi dobro zavrsilo. Ovako preko neta moze i ne ljutim se, mozda me malo iznerviralo, priznajem, ali me brzo proslo.
Nego, care, ti bijes kontrolisi. Ne izgleda dobro nimalo. Izvrijedjao si svakoga na temi. Ne mogu zamisliti da si takav u stvarnosti. Dohakao bi ti neko do sada. Danas svaki slino ima utoku.
- Challenger__
#72448 Re: Sirija vol. 2
- istočni Homs, mapa:

- Krokodajl
#72449 Re: Sirija vol. 2
aratet wrote:Historija je pokazala da su spram Izraela svi neprijatelju bili "tanko".Maystor wrote:tanko
USTAT PA SPOMENUT !
- dječak sa šibicama
#72450 Re: Sirija vol. 2
I jedina koja je protjeranim Palestincima dala sva prava koja imaju i svi ostali gradjani Sirije.Maystor wrote:Sirija je (uz Egipat) jedina arapska država koja je ratovala protiv cionističke tvorevine. I ratovaće opet, ali kad zato dođe vrijeme. U ovom trenutku, SAA ne može odgovoriti na napade židova.
Neko objektivan bi rekao svaka cast, onaj ko ima sposobnost sagledavanja cjelokupne slike, ali eto neko se i raduje i smije kad cetvorica cipelare jednog pa dodje i onaj peti da opali koji put nesretnika na zemlji spicom od cipele.