Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
diablobih wrote:Jos 20 dana i znat cemo sve. Ne bi trebalo da je ovako kao puz u salati govori, ipak je android box, sto znaci da ga mozemo koristiti kako zelimo, tacnije da mozemo koristiti isti taj box u potpunosti sa kodijem, stremiom itd.
Nema šanse. Uzmeš jeftiniji internet kod drugog operatera, postaviš taj receiver i odjaviš duo paket kod Telemacha jer što bi plaćao duo skuplje kad imaš jeftinije rješenje a isti efekat. Čak i bolje. Instaliraš Moja web tv i pratiš BH Telecom kanale i premijer ligu preko Telemachovih "leđa". Nisu ludi, sami sebi bi pucali u nogu. Veliki broj ljudi bi odjavio duo i trio pakete i uzeo samo EON. Drugi problem je Android tv. Zašto bi i kome bi prodali EON box ako isto to već imaš na TV-u i samo instaliraš aplikaciju?
Lijepo je to što pišeš ali nema od toga ništa. To je isto kao EON aplikacija. Imaš je ali samo na Telemach mreži možeš gledati sve kanale.
diablobih wrote:Jos 20 dana i znat cemo sve. Ne bi trebalo da je ovako kao puz u salati govori, ipak je android box, sto znaci da ga mozemo koristiti kako zelimo, tacnije da mozemo koristiti isti taj box u potpunosti sa kodijem, stremiom itd.
Nema šanse. Uzmeš jeftiniji internet kod drugog operatera, postaviš taj receiver i odjaviš duo paket kod Telemacha jer što bi plaćao duo skuplje kad imaš jeftinije rješenje a isti efekat. Čak i bolje. Instaliraš Moja web tv i pratiš BH Telecom kanale i premijer ligu preko Telemachovih "leđa". Nisu ludi, sami sebi bi pucali u nogu. Veliki broj ljudi bi odjavio duo i trio pakete i uzeo samo EON. Drugi problem je Android tv. Zašto bi i kome bi prodali EON box ako isto to već imaš na TV-u i samo instaliraš aplikaciju?
Lijepo je to što pišeš ali nema od toga ništa. To je isto kao EON aplikacija. Imaš je ali samo na Telemach mreži možeš gledati sve kanale.
Pa sto bi onda nesto stavljali u cjenovnik i u paket ako ne mozes koristiti!!
puz_u_salati wrote:
Ide oslobađanje ostalih portova. Kao BH Telecom što radi.
Dakle ako imaš 3 STB-a, LAN1 je za Internet, ostali su za STB. Ako treba više portova za Internet, onda jedino dodatni router ili switch kupiti.
Po licenci RAK-a i zbog autorskih prava, oni moraju biti kablovski operater tj DVB-C i ATV. Za IPTV operatere idu malo dugačija pravila nabavke TV sadržaja (malo teža i komplikovanija ali svakako drugačija nego kao kod kablovskih operatera).
Ne pricam o IPTV-u, vidis da sam quotao samo onaj dio posta koji mi nije logican a vezan je za port4.
Jedino ta rezervacija portova ima logike.
Tako će i biti. Sve u svemu, na sreću nije IPTV jer koliko god je IPTV šminka, DVB-C ima više prednosti.
Jedino što je sad problem je samo jedan slobodan port za internet ako se uzmu tri receivera ali obični routeri bez wifi-a koštaju oko 10 KM tako da se to lahko može riješiti.
U tom slucaju je dovoljan switch, jer ruter tu vec imas.
Sva ta prica opet nema logike jer je united grupa izbacila video na youtube da su napravili EON STB na kojem se mogu koristiti Android igre i aplikacije zajedno sa pristupom njihovim servisima.
"Our EON STB, turns every tv into a smart tv, giving access to a world of Android TV applications and games, along with access to our content"
Sva ta prica opet nema logike jer je united grupa izbacila video na youtube da su napravili EON STB na kojem se mogu koristiti Android igre i aplikacije zajedno sa pristupom njihovim servisima.
"Our EON STB, turns every tv into a smart tv, giving access to a world of Android TV applications and games, along with access to our content"
Ne znam. Meni nema to logike. Svakako vidjećemo kad dođe. Ono što je sigurno da će kanali u okviru paketa biti DVB a sve ostalo još ništa ne znam kako će biti.
Pre će da bude 4000 kbps SportKlub 1080p/1080i (ako još koji prebace u HD varijantu; dakle smanjenje bitrate-a) nego 4K rezolucija. To će garant STB čisto da nudi 4K upscale za HDMI output (koji će naravno da radi lošije nego kad sam 4K TV radi upscale).
Zbog radova na održavanju mreže, došlo je do kratkotrajnog prekida.
U slučaju da je problem i dalje prisutan, molimo Vas da nam se javite, otvorićemo pojedinačnu reklamaciju.