SDP

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#72376 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Same old samo old...neko pusti laž, mujica se botovski nakaci na laz samo tako...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#72377 Re: SDP

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol:

eto sačekajmo šta će Zukan reći, pa da vidimo ko koga laže...vama sektašima je vrhunac prozivati ljude botovima jer ne puše vaše propagandne budalaštine :-)
drug_profi

#72378 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma malo se treba i ručna povuć, a ne letit ko mutav na telefon...
tramvajtrojka

#72379 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 10/10/2024 15:49 Ma malo se treba i ručna povuć, a ne letit ko mutav na telefon...
vidis da su dns krenuli u 16u te spajaju zukana koji nema nikakve veze sa ovom firmom nego sa CNT, pa rekonstrukcija vlade ks zna se iz koje kuhinje uvijek idu napadi na SDP i bacanje ovih strelica uvijek nakon izbora bude ista prica
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72380 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 08/10/2024 09:59
teskeredzic_22 wrote: 08/10/2024 09:54 Vojin Mijatović.
To onaj sto je uradio sve sto je moguce da Dodik dobije 4.delegata u Domu naroda BiH?

Mislim da ce se sa vremenom otkriti otkud on u sdp i ko ga je pogurao.
Auuuuu
Haris.ba

#72381 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Zukan u dronovskom gnijezdu.

Dronovi (dva) su kupljeni u Turskoj i u BiH su dovezeni i sklopljeni. Trebali su poslužiti kao prikaz da ćemo i mi uskoro ući u proizvodnju dronova", pojasnio je Hadžić.
Kompanija koja prodaje i proizvodi dronove Loong u svom asortimanu prodaje opremu za nošenje i otpuštanje minobacačkih mina, baš onakve o kakvim je govorio ministar Helez.
Pokušali smo nekoliko puta kontaktirati ministra odbrane BiH Zukana Heleza, ali nije odgovarao na naše poruke i pozive. Ono što je sigurno jeste da ovi dronovi odavno imaju serijsku proizvodnju, ali u Narodnoj Republici Kini.

Helez nikada nije prezentovao javnosti gdje su dronovi koje je davno najavio, gdje se proizvode u BiH, s kojim firmama i državama su potpisani ugovori o izvozu. O svemu tome smo više puta pisali da nije utemeljeno, no Helez nije odustajao od svoje priče u javnosti. Iako je najavljivao da će medije koji se njemu dopadaju povesti da im pokaže dronove, ni to se nije dogodilo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/javnost ... /241010020
putokaz1

#72382 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Izgubili ste 4 dugovjecna nacelnika
Ali Novo Sarajevo je vrednije od 10 kaze Niksic.
Trenutno se SDP ne moze nadati povratku u Vladu TK.
ALI....Ako promjene oredshednika .....
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#72383 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 10/10/2024 14:53 :lol: :lol: :lol: :lol:

eto sačekajmo šta će Zukan reći, pa da vidimo ko koga laže...vama sektašima je vrhunac prozivati ljude botovima jer ne puše vaše propagandne budalaštine :-)
Tipicna botovska: evo jedna laz izvolite dokazite da lazemo pa cemo mi nastavit sa novom lazi.

Znamo da nam neces odgovoriti na pitanje kakve veze helez ima sa ovim
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#72384 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Ali hare mu poceo sekundirat
Haris.ba

#72385 Re: SDP

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 10/10/2024 20:14 Ali hare mu poceo sekundirat
Ma ne smijes nista protiv zasticenih ikona. Meni je neshvatljivo kako kod ociju se ne vidi da se postaje ko sda. Isti obrazac ponasanja.

Ko da ja ne bih volio ne da imamo dronove, da imamo svemirski brod i fotonska torpeda.

Nego, gdje su oni Helezovi helikopteri, ili lik posao smatra da prati to ko se s kim ne rukuje?
nivla

#72386 Re: SDP

Post by nivla »

Haris.ba wrote: 10/10/2024 20:18
Ma ne smijes nista protiv zasticenih ikona. Meni je neshvatljivo kako kod ociju se ne vidi da se postaje ko sda. Isti obrazac ponasanja.

Ko da ja ne bih volio ne da imamo dronove, da imamo svemirski brod i fotonska torpeda.

Nego, gdje su oni Helezovi helikopteri, ili lik posao smatra da prati to ko se s kim ne rukuje?
mislis one amfibije sto su “upotrebljive” kad se sruse i stoje heftu u vodi?
tramvajtrojka

#72387 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

Zato prije pljuvanja se pogledaju cinjenice a ne preuzme se laz i da helez i osbih imaju nesto sa ovom firmom, prvo zlonamjerni novinar ne zna razliku u imenu dvije firme lik vidi dron dron i tjt i odmah heleza okrivi za nesto što nije istina i citav dan perete heleza za nesto sto nije uradio niti imao veze sa ovom firmom

ova firma je nastala prosle godine u Sarajevu i krenuli su da se uvuku u ovaj posao i niko ih nije spominjao do ovoga zepsa u Zenici
Haris.ba

#72388 Re: SDP

Post by Haris.ba »

nivla wrote: 10/10/2024 20:25 mislis one amfibije sto su “upotrebljive” kad se sruse i stoje heftu u vodi?
Mislis na onaj gdje je izjavio:helikopter nije teze ostecen ali je potonuo?

Mislim na kupovinu novih helikoptera od Amerike. 5 komada.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#72389 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Otkud helez u prici
narcisaa

#72390 Re: SDP

Post by narcisaa »

Haris.ba wrote: 10/10/2024 17:59 Zukan u dronovskom gnijezdu.

Dronovi (dva) su kupljeni u Turskoj i u BiH su dovezeni i sklopljeni. Trebali su poslužiti kao prikaz da ćemo i mi uskoro ući u proizvodnju dronova", pojasnio je Hadžić.
Kompanija koja prodaje i proizvodi dronove Loong u svom asortimanu prodaje opremu za nošenje i otpuštanje minobacačkih mina, baš onakve o kakvim je govorio ministar Helez.
Pokušali smo nekoliko puta kontaktirati ministra odbrane BiH Zukana Heleza, ali nije odgovarao na naše poruke i pozive. Ono što je sigurno jeste da ovi dronovi odavno imaju serijsku proizvodnju, ali u Narodnoj Republici Kini.

Helez nikada nije prezentovao javnosti gdje su dronovi koje je davno najavio, gdje se proizvode u BiH, s kojim firmama i državama su potpisani ugovori o izvozu. O svemu tome smo više puta pisali da nije utemeljeno, no Helez nije odustajao od svoje priče u javnosti. Iako je najavljivao da će medije koji se njemu dopadaju povesti da im pokaže dronove, ni to se nije dogodilo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/javnost ... /241010020

Helez uz snimak drona poručio: Najbolji penicilin za "razdruživanje", a pri tome domaće :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/helez-u ... /240704070

Zukan Helez: Mi dronove proizvodimo, pozivam Dodika da ih promovišemo, a HDZ-ov izborni zakon neće proći :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zukan-h ... /240508110

I Ministarstvo odbrane Crne Gore "spustilo na zemlju" Helezove priče o dronovima kamikazama :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/i-minis ... /240403014

Zukan Helez u svijetu populizma i (ne)obavještajnih podataka: Dronovi samoubice? :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zukan-h ... /240320005
narcisaa

#72391 Re: SDP

Post by narcisaa »

Haris.ba wrote: 10/10/2024 20:30
nivla wrote: 10/10/2024 20:25 mislis one amfibije sto su “upotrebljive” kad se sruse i stoje heftu u vodi?
Mislis na onaj gdje je izjavio:helikopter nije teze ostecen ali je potonuo?

Mislim na kupovinu novih helikoptera od Amerike. 5 komada.
Neee tako, visokoobuceni piloti su samo uvjezbavali prelet preko zice i podvodni let sa svojom "novom" igrackom :oops:
I nije ni ostecen, ni potonuo samo je uvjezbavao podvodni let :zjev: .
JoseMujica

#72392 Re: SDP

Post by JoseMujica »

sjećate li se usvajanja budžeta za 23 godinu i kad su ga odjebali za one pare za helikoptere i poništili mu odluku, a izdvojili 70 miliona za Miletovog kuma? E tada su rekli da će te pare biti izdvojene naknadno...pogađajte jesu li ikada izdvojene...vjerovati ovom liku je ko i vjerovati u Djeda Mraza ili da je Don Neonko odbranio Sarajevo ili Kojoviću da nikad brže napredujemo na evropskom putu ili Kifli da razumije šta se oko njega dešava ili da je Fadil nevin itd. slobodno nastavi niz ubleha, koje svi pušite zbog mržnje prema "drugome" indukovane ideološkim slijepilom...to ide dotle da ne vidite ni spostveno blejanje
MMM1977

#72393 Re: SDP

Post by MMM1977 »

JoseMujica wrote: 10/10/2024 23:46 sjećate li se usvajanja budžeta za 23 godinu i kad su ga odjebali za one pare za helikoptere i poništili mu odluku, a izdvojili 70 miliona za Miletovog kuma? E tada su rekli da će te pare biti izdvojene naknadno...pogađajte jesu li ikada izdvojene...vjerovati ovom liku je ko i vjerovati u Djeda Mraza ili da je Don Neonko odbranio Sarajevo ili Kojoviću da nikad brže napredujemo na evropskom putu ili Kifli da razumije šta se oko njega dešava ili da je Fadil nevin itd. slobodno nastavi niz ubleha, koje svi pušite zbog mržnje prema "drugome" indukovane ideološkim slijepilom...to ide dotle da ne vidite ni spostveno blejanje
Ovdje dok se ne promjeni sistem sve ce to biti u par deka. Ja sam ministricu finansija ZDK poslao u 3PM kada sam vidio da je na privatnu ceremoniju došla sa 2 službena auta, ona i muž u jednom a valjda neko obezbjeđenje u drugom i to još nepropisno parkirali i 2 sata sjede u upaljenim autima. Poludio sam, posebno jer je dotična prije ministrovanja bila vrlo grlata oko tih zloupotreba pa sam joj sve to nabio na nos.

Nažalost, ovdje se samo mijenjaju ljudi u foteljama a nikako ustaljeni šablon. Čast izuzecima.
pezzar

#72394 Re: SDP

Post by pezzar »

MMM1977 wrote: 10/10/2024 23:53
JoseMujica wrote: 10/10/2024 23:46 sjećate li se usvajanja budžeta za 23 godinu i kad su ga odjebali za one pare za helikoptere i poništili mu odluku, a izdvojili 70 miliona za Miletovog kuma? E tada su rekli da će te pare biti izdvojene naknadno...pogađajte jesu li ikada izdvojene...vjerovati ovom liku je ko i vjerovati u Djeda Mraza ili da je Don Neonko odbranio Sarajevo ili Kojoviću da nikad brže napredujemo na evropskom putu ili Kifli da razumije šta se oko njega dešava ili da je Fadil nevin itd. slobodno nastavi niz ubleha, koje svi pušite zbog mržnje prema "drugome" indukovane ideološkim slijepilom...to ide dotle da ne vidite ni spostveno blejanje
Ovdje dok se ne promjeni sistem sve ce to biti u par deka. Ja sam ministricu finansija ZDK poslao u 3PM kada sam vidio da je na privatnu ceremoniju došla sa 2 službena auta, ona i muž u jednom a valjda neko obezbjeđenje u drugom i to još nepropisno parkirali i 2 sata sjede u upaljenim autima. Poludio sam, posebno jer je dotična prije ministrovanja bila vrlo grlata oko tih zloupotreba pa sam joj sve to nabio na nos.

Nažalost, ovdje se samo mijenjaju ljudi u foteljama a nikako ustaljeni šablon. Čast izuzecima.
Samo što je razlika u komentarisanju nabavke helikoptera, za koju ste u pravu i komentarisanju i uvlačenju u priču ovih dronova sa ZEPS s kojima Helez nema veze. Al' normala, piči se dalje, možda se neko i upeca, što bi neko priznao da je pogriješio i ušutio se. Toga kod nas nema.

Uglavnom, u sve se razumijemo, al' puno toga ne razumijemo.
JoseMujica

#72395 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ASIM MUJKIĆ: Crveni neobavezujući dekor Stranke demokratske partije

Politički meteor koji je zadesio bh. ljevicu u prvoj deceniji 21. stoljeća – najprije s ideologijom „trećeg puta“, a potom koaliranjem s ideološkim protivnikom - pomeo je osnovne postulate ljevičarskog političkog djelovanja i socijaldemokratije; na taj način omogućena je vladavina sitnih i oportunih interesa, kalkulanata, svih tih malih sisara da vedre i oblače već prema mjerilima svojih rupica iz kojih su izašli, proglašavajući za socijaldemokratiju sve ono za što oni smatraju da ide u prilog njihovoj nezajažljivoj ambiciji

https://valterportal.ba/asim-mujkic-crv ... e-partije/
doktor78

#72396 Re: SDP

Post by doktor78 »

Da sam izgubio dva puta u svojoj općini u 11 mjeseci, kao neki, prestao bih se baviti politikom. Mi ćemo još rasti. SDP je doživio veliki uspjeh i nećemo stati. Hvala građanima na povjerenju, a mi nastavljamo odgovorno. Ko je naučio pričati, nastavit će pričati, a ko je naučio raditi, nastavit će raditi", zaključio je Šteta.
Na koga Šteta misli?
Tvrtko II Kotromanić

#72397 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

selimbegovic "trotoar" dzenan vjerovatno
aCme

#72398 Re: SDP

Post by aCme »

Provaljuje se lik
etovidis

#72399 Re: SDP

Post by etovidis »

Iduće godine je izborni kongres SDP-a. Ima li ikakve šanse da ova stranka opet jednom bude multietnička i relevantna u cijeloj Bosni i Hercegovini? Ili je to naivno za očekivati?
Riječima jednog od glavnih ljud stranke: "SDP BiH ima priliku da dokaže da je zaista jedina multietnička partija u oba entiteta, ili pak lažna građanska partija”.

https://digitalnademokracija.com/2024/1 ... icki-sdp/
drug_profi

#72400 Re: SDP

Post by drug_profi »

Jedino ako bi Magazinović npr. postao šef partije.
Ja ne vidim da bi iko drugi sdp-u mogao vratiti taj imidž.
Post Reply