Sve heroji i stubovi bosnjacke nacijejagugu wrote: ↑11/04/2022 16:51I tako se niz SDA-ovaca na crnoj listi nastavlja. Bakir Alispahić, Amir Zukić, rahmetli Hasan Čengić, Asim Sarajlić i bivši kadar Mirsad Kukić . I onda SDA ima obraza da morališe...laik1981 wrote: ↑11/04/2022 16:50 Napad na Bosnjake![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/amerika ... /220411142
SDA-All about
-
laik1981
#72351 Re: SDA-All about
- Roccohljup
#72352 Re: SDA-All about
Ocekujem uskoro ponovno mudri odgovor prvog u Bosnjaka ...... "Ja, i?" 
- escobar__
#72353 Re: SDA-All about
Pola stranka, pola crna lista.
-
laik1981
#72354 Re: SDA-All about
U ratu ranjavan heroj, a u miru radio na povecanju zaposlenosti zaposljavajuci u bh telekom.. I ovu ga cafiri optuzuju i stavljaju na crne liste.. Ove sankcije nisu legitimne.. Obicni udar na BiH i bosnjacke patriote..
Ministarstvo financija i trezora SAD-a objavilo je na svojoj službenoj internet stranici pojašnjenje vezano za današnji paket sankcija kojim su, između ostalih, obuhvaćeni i Asim Sarajlić i Gordana Tadić.
Kako su naveli na svojoj stranici, Sarajlić je ozloglašeni subjekt “afere Asim”, političke korupcionaške afere u kojoj je uhvaćen kako obećava posao supruzi partijskog delegata u zamjenu za traženo glasanje o poziciji političke stranke. Sarajlić je optužen za dodatna krivična djela, uključujući zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.
"Sarajlić je također zloupotrijebio svoj položaj u odnosu na BH Telecom, veliko državno preduzeće u BiH. U tom svojstvu, Sarajlić je lično prihvatao plaćanje od kandidata za posao u zamjenu za radna mjesta, i inače je vršio neumjeren uticaj na proces zapošljavanja. U sklopu ove aktivnosti, Sarajlić je preporučio kandidate koji su navodno bili ozbiljno nedovoljno kvalifikovani, što narušava integritet kompanije", navedeno je.
Kako stoji na stranici američkog Ministarstva trezora Sarajlić je određen za sankcije za odgovornost ili saučesništvo u korupciji vezanoj za zapadni Balkan.
"Uključujući korupciju od strane, u ime ili na drugi način povezanu sa vladom na zapadnom Balkanu, ili za sadašnju ili bivšu vladu, ili za direktno ili indirektno uključenje u korupciju zvaničnika na bilo kom nivou vlasti na Zapadnom Balkanu, kao što je zloupotreba javne imovine, eksproprijacija privatne imovine za ličnu korist ili političke svrhe, ili podmićivanje", stoji u objavi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#72355 Re: SDA-All about
Sutra presica nipa za janju
Imaju i tonski zapisi da sda ne zeli 1 listu

Imaju i tonski zapisi da sda ne zeli 1 listu
- jazzer
#72356 Re: SDA-All about
Sarajlic i Tadicka u istom drustvu. 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#72358 Re: SDA-All about
Zanimljivo je ovo sad:

Da li neko iz sda ovaj put traziti od tuzilastva da vrsi provjere? Sta to state department o asimu sarajlicu zna a sto nase tuzilastvo i istrazni organi ne znaju?Skopljak je kazao da će Klub zastupnika SDA tokom dana Skupštini TK uputiti inicijativu za izjašnjenje o tome da Kantonalno tužilaštvo u Tuzli uđe i provjeri navode State Departmenta.
"Nije nam logično da State Department zna ono što naše tužilaštvo i istražni organi ne znaju. Možda i znaju, ali, ne reaguju", naglasio je Skopljak
Ali, ako vam je obraz zakrpljen flekom, zažmirite i bar šutite o vašoj borbi protiv korupcije", zaključili su iz SDA
-
DonieBrasco
#72359 Re: SDA-All about
Nisam pratio temu danas, zanima me da li je neko od SD-O lobanja izjavio da je ovo napad na bošnjake za vrijeme ramazana vezano za dobrog i prepoštenog, velikog muslimana Asima ?
- vjeshalica
#72360 Re: SDA-All about
Pa moze tako, oni funkcionisu na nacin da vrijedjaju ljudski razum,a nepismenim uhljupima je to vazno kao i sve slicno ovakvoj glupoj prici.Škobo Habu wrote: ↑11/04/2022 13:16 Nama ne trebaju ni topovi, ni habuce pored jednog ovakvog topa, Zahiragića.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ani-749818- I da, kada smo kod turskih dronova, podsjetio bih i Denisa i druge dušebrižnike koji su se danas raspisali, da je baš Bakir Izetbegović od 2016. godine vjenčani kum Selcuka Bayraktara, zeta Predsjednika Republike Turske R.T. Erdoğana i direktora privatne kompanije "Bajkar Makina" koja je razvila već sada čuveni dron "Bayraktar TB2".
- vjeshalica
#72361 Re: SDA-All about
Ne treba nikakva crna lista nikakve drzave za SDA zabokrecinu se zna da svaki lik tamo je obicni kriminalacjagugu wrote: ↑11/04/2022 16:51I tako se niz SDA-ovaca na crnoj listi nastavlja. Bakir Alispahić, Amir Zukić, rahmetli Hasan Čengić, Asim Sarajlić i bivši kadar Mirsad Kukić . I onda SDA ima obraza da morališe...laik1981 wrote: ↑11/04/2022 16:50 Napad na Bosnjake![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/amerika ... /220411142
- drug_profi
#72362 Re: SDA-All about
Kako ova SDA pogan uljuljkuje narod u neku laznu sigurnost, evo i ovim veprovim izjavama.
Kakva ba turska i njihova pomoc?
Ukrajina pokazuje da se mozes uzdati samo u sebe. A ako sebi pomognes i bog ce ti pomoci.
Dakle prvo mi moramo imati ozbiljan i strucan sistem sigurnosti, odvojen od politike POTPUNO.
A onda kupovati opremu. A onda se moliti bogu da nas niko ne napadne, jer ni u kom slucaju nismo u dobrom polozaju. Mi smo imali iza rata sansu da sa RH napravimo neki strateski savez oko osnovnih stvari i to smo potpuno sjebali. Hocemo u NATO, a ta RH je u NATO i moze staviti veto ako zeli.
I onda nas vepar tjesi da ce brko nesto da nam posalje. Sta cemo mi sa TB2? Treba nam pista, treba nam obuceno osoblje, treba municija, treba artiljerija da iskoristi podatke koje posalju, treba PVO da stiti TB2 od neprijateljskih letilica i dronova... nista mi nemamo.
Jedva da imamo brigadu pjesadije kako treba. I pitanje je da li bi to bila rasprskavajuca brigada.
Kakva ba turska i njihova pomoc?
Ukrajina pokazuje da se mozes uzdati samo u sebe. A ako sebi pomognes i bog ce ti pomoci.
Dakle prvo mi moramo imati ozbiljan i strucan sistem sigurnosti, odvojen od politike POTPUNO.
A onda kupovati opremu. A onda se moliti bogu da nas niko ne napadne, jer ni u kom slucaju nismo u dobrom polozaju. Mi smo imali iza rata sansu da sa RH napravimo neki strateski savez oko osnovnih stvari i to smo potpuno sjebali. Hocemo u NATO, a ta RH je u NATO i moze staviti veto ako zeli.
I onda nas vepar tjesi da ce brko nesto da nam posalje. Sta cemo mi sa TB2? Treba nam pista, treba nam obuceno osoblje, treba municija, treba artiljerija da iskoristi podatke koje posalju, treba PVO da stiti TB2 od neprijateljskih letilica i dronova... nista mi nemamo.
Jedva da imamo brigadu pjesadije kako treba. I pitanje je da li bi to bila rasprskavajuca brigada.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#72363 Re: SDA-All about
Pljackom su sjeBali sve sto valja u ovoj drzavi, ako misle da se od punih dzamija moze zivjet, onda bujrum.A od turaka ce te dobit ko prije trijes godina, duplo golo-Kad se sjetim sdO maHalskih prica o 100 hiljada turskih dobrovoljaca i turskim avionima, zeludac mi u pete ode.MRŠ.
Brigadni generak onaj sto je dvaput ranjavan pod sankcijam.Ma MRŠ.
Brigadni generak onaj sto je dvaput ranjavan pod sankcijam.Ma MRŠ.
- agnostic_front
#72364 Re: SDA-All about
Da li ovaj State department zna da je Asim gazija ranjen u ratu?
- tramvajtrojka
#72365 Re: SDA-All about
suti da znaju za dimije onog sto mu je konj ucinio samoubojstvo izucavala bi se ta taktika gerilskog ratovanja na West point-uagnostic_front wrote: ↑11/04/2022 22:07 Da li ovaj State department zna da je Asim gazija ranjen u ratu?
tuga je kad je asim najodilikovaniji clan vrha stranke
- emigrazione
#72366 Re: SDA-All about
Asim je kum i skolski ahbab Sedina Kahrimana, nije ga postavio za direktora zato sto je sposoban...neka novinari istraze malo kako je kako i kada je supruga E.Smajica zaposlena u telecomu?!
-
putokaz1
#72367 Re: SDA-All about
SDA ce pobjediti kod Bosnjaka kao SNS u Srbiji
- Dr. Kuca
#72368 Re: SDA-All about
Naguzi ih Bake sve na kraju
. Ispade istina ono sto se prica. Bake jedini americki igrac.
-
noviclan
#72369 Re: SDA-All about
Neemoj tako ne treba NAROD svasta da ZNAemigrazione wrote: ↑11/04/2022 22:22 Asim je kum i skolski ahbab Sedina Kahrimana, nije ga postavio za direktora zato sto je sposoban...neka novinari istraze malo kako je kako i kada je supruga E.Smajica zaposlena u telecomu?!
- Manual
- Login77777
#72371 Re: SDA-All about
Pola tender, pola crna lista. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#72372 Re: SDA-All about
bOkir bi bio prezadovoljan da ima moc i uticaj ko kadirov u srbskom tj ruskom svetu.bOkirovci tj kadirovci, ista govna drugo pakovanje.Jebe se njiHa za BiH, daj begovat, pašaluk.Mindersadaklitender patrijote.
Ja jos ne mogu da dodjem sebi od izjave, ne bojim se za BiH dok su pune dzamije.Pa koji bezobrazni maloumnik moras biti to je nevjerovatno.Drzava se ne ponosi po punim dzamijama nego po punim vrticima, punim skolama, punim fakultetima, punim fabrikama, punim firmama, punim bankama, punim domacinstvima, punim novcanicima, punim...MA MRŠ.
Ja jos ne mogu da dodjem sebi od izjave, ne bojim se za BiH dok su pune dzamije.Pa koji bezobrazni maloumnik moras biti to je nevjerovatno.Drzava se ne ponosi po punim dzamijama nego po punim vrticima, punim skolama, punim fakultetima, punim fabrikama, punim firmama, punim bankama, punim domacinstvima, punim novcanicima, punim...MA MRŠ.
- jazzer
#72373 Re: SDA-All about
Tako mu je i babo uljuljkivao narod pricom da je za rat potrebno dvoje. Pa smo vidjeli sta bi.
- Login77777
-
pemanapemani
#72375 Re: SDA-All about
Ljudi sveli državu na kumstvo i džamiju.
I onda se ibrete kako normalan čovjek ne puši priču kako je SDA za građanski uređenu BiH.
Ne znam koji se kurac onda bune kad laktaški kriminalni fašist naziva Bošnjake muslimanima, kada im je glavni argument opstojnosti države puna džamija.
I onda se ibrete kako normalan čovjek ne puši priču kako je SDA za građanski uređenu BiH.
Ne znam koji se kurac onda bune kad laktaški kriminalni fašist naziva Bošnjake muslimanima, kada im je glavni argument opstojnosti države puna džamija.