Dešavanja u Srbiji

konami666

#72301 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by konami666 »

Chmoljo wrote: 07/09/2025 12:29
konami666 wrote: 07/09/2025 12:08
Chmoljo wrote: 07/09/2025 11:43

Jedini problem sa uredjenjem BiH je u tome sto separatisti imaju pravo veta na skoro svaku odluku.

To je jedini razlog sto su zemlje u okruzenju dalje dobacile u euroatlanskim integracijama.

To sto ti pricas je mazanje ociju jer iste stvari su problem i u drugim zemljama u okruzenju.
Nešto ne vidim da neseperatistima to smeta, ipak autocesta do Tuzle ne postoji. To je jedan od primjera a ima ih milion. Ipak je krađa i lopovluk bitniji od svega. Ovo je stvarni problem u svim zemljama svijeta ali sto se tiče Europe, teško je da ima negdje vise korupcije nego u Bosni.

Ustvari upravo sam pogledao i Bosna je odmah iza Rusije po korupciji: https://tradingeconomics.com/country-li ... ent=europe
Jel autocesta uslov za EU ili NATO?

Ili kad spominjes korupciju mozda osnivanje efikasnog pravosudnog sistema? Da nema separatista to bi davno bilo omoguceno kao sto se vidi u kantonima sa bosnjackom vecinom gdje niko nema zagarantovanu vlast.

BiH zaostaje za svojim okruzenjem upravo onoliko koliko separatisti koce, vjerovatno jos i vise zbog toga.
Vidi, slažem se sa tobom zaista, separatisti koce na sve strane, i to je činjenica. Isto tako me Niko ne može ubijediti da Bošnjaci ne koce vlastiti napredak. Mislim da ceste i putna infrastruktura su jedno od poglavlja u pregovorima sa EU dok NATO također želi putnu infrastrukturu radi zadovoljavanja prenosa vojne opreme. Mislim da je to ono sto Švedska sada mora da poboljša, tako je bilo pisalo u novinama. Ali Švedska je Švedska, oni mogu preko guzova sve i svašta dok Bosni se broje krvna zrnca. Nema tu nikoga da pomogne osim sami sebi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72302 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

konami666 wrote: 07/09/2025 12:34

Vidi, slažem se sa tobom zaista, separatisti koce na sve strane, i to je činjenica. Isto tako me Niko ne može ubijediti da Bošnjaci ne koce vlastiti napredak. Mislim da ceste i putna infrastruktura su jedno od poglavlja u pregovorima sa EU dok NATO također želi putnu infrastrukturu radi zadovoljavanja prenosa vojne opreme. Mislim da je to ono sto Švedska sada mora da poboljša, tako je bilo pisalo u novinama. Ali Švedska je Švedska, oni mogu preko guzova sve i svašta dok Bosni se broje krvna zrnca. Nema tu nikoga da pomogne osim sami sebi.
Fazon je u tome sto bosnjaci ne mogu da se posvete samo napretku dok se istovremeno sama drzava dovodi u pitanje.

Da mogla je sa tuzla cesta. Ali isto tako moglo je stosta i u hrvatskoj i u albaniji i u cg. Pa nije.

Od bosnjaka se trazi izvrsnost iako se ne trazi od drugih balkanskih plemena. Jos im se nabija na nos, jer bi to kao trebalo biti normalno.
GungodessMissFortune

#72303 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GungodessMissFortune »

konami666 wrote: 07/09/2025 11:38
Chmoljo wrote: 07/09/2025 03:20

koju agendu?
Vlastita korist, krađa, trgovina radnim mjestima, nepotizam, itd. Bosna je uređena danas isto onako kako je i bila 1995 godine iako je poznato da takvo politicko uređenje ne funkcionira. Svaki kanton ima premijera, vladu, sve živo i neživo, milion nivoa vlasti.
Jedini problem sa uredjenjem BiH je u tome sto separatisti imaju pravo veta na skoro svaku odluku.

To je jedini razlog sto su zemlje u okruzenju dalje dobacile u euroatlanskim integracijama.

To sto ti pricas je mazanje ociju jer iste stvari su problem i u drugim zemljama u okruzenju.
Daleko od toga da je to jedini problem, al jest među najvećima u ravni sa masovnom korupcijom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72304 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

GungodessMissFortune wrote: 07/09/2025 12:49
konami666 wrote: 07/09/2025 11:38

Vlastita korist, krađa, trgovina radnim mjestima, nepotizam, itd. Bosna je uređena danas isto onako kako je i bila 1995 godine iako je poznato da takvo politicko uređenje ne funkcionira. Svaki kanton ima premijera, vladu, sve živo i neživo, milion nivoa vlasti.

Daleko od toga da je to jedini problem, al jest među najvećima u ravni sa masovnom korupcijom.
Jeste kad se gleda odvojeno. Ali ovdje se stalno bosna unizava jer eto ostali oko nas naoreduju.

Jebote plenkovic moze sastaviti novu vladu od smijenjenih ministara za malverzacije i onda mi najgori. Jes aha.
Crvene_brigade

#72305 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Sutra su najavljeni novi protesti ispred sjedišta mafijaške Vučićeve-SNS vlasti u Beogradu...

GungodessMissFortune

#72306 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GungodessMissFortune »

Chmoljo wrote: 07/09/2025 12:54
GungodessMissFortune wrote: 07/09/2025 12:49

Jeste kad se gleda odvojeno. Ali ovdje se stalno bosna unizava jer eto ostali oko nas naoreduju.

Jebote plenkovic moze sastaviti novu vladu od smijenjenih ministara za malverzacije i onda mi najgori. Jes aha.
Da im nije Bosne i Hrv i Srb bi davno propale.
Crvene_brigade

#72307 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Mafijaško-zločinački SNS režim Aleksandra, Andreja i Danila Vučića: Penzionisan pukovnik Spasoje Vulević, komandant SAJ

Smena komandanta SAJ.

Spasoje Vulević, pukovnik policije i dugogodišnji komandant Specijalne antiterorističke jedinice penzionisan je tokom vikenda odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova, a koja će postati efektivna već od ponedeljka, saznaje Radar iz pouzdanih izvora.

Ova odluka dolazi posle brojnih napada na komandanta SAJ u medijima pod kontrolom vlasti, ali i na lično insistiranje predsednika Republike koji se u više navrata javno žalio na pukovnika Vulevića.

Prema pouzdanim informacijama, komandant SAJ odbijao je u nekoliko navrata zahteve da njegova jedinica interveniše protiv građana u protestu.

Paralelno sa smenom, odnosno penzionisanjem Vulevića, obezbeđenje ambasade SAD koje je skoro dve decenije obavljao SAJ, postepeno potpuno preuzima Jedinica za zaštitu – JZO, kojom komanduje Marko Kričak, kako je Radar pisao u jednom od prethodnih brojeva.

Karijera pukovnika Vulevića u MUP-u duža je od tri decenije, tokom koje je postao prvi oficir policije koji je 2006. godine završio prestižnu FBI akademiju, a jedinica na čijem je bilo čelu postala je sinonim za profesionalnost, bez afera i skandala.

Upućeni izvori Radara ovu smenu ocenjuju kao osvetu pukovniku Vuleviću, čija jedinica odavno važi za najsposobniju u MUP, a koja je do sada odbijala da se stavi na raspolaganje na svaki mig vlasti i da deluje nezakonito protiv građana u maniru pretorijanske garde. O detaljima i konsekvencama ovog poteza vrha režima Radar će pisati opširnije u narednom broju.

Preuzeto sa: https://radar.nova.rs/drustvo/smena-komandanta-saj/
banjaluka078
Moderator

#72308 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

zilog

#72309 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

banjaluka078 wrote: 07/09/2025 14:35
:pisnuo:
mishic

#72310 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Haris.ba wrote: 07/09/2025 12:21
mishic wrote: 06/09/2025 18:11 Protiv ovolike brutalnosti i sile mirni protesti nemaju smisla. Vrijeme je da se poduzimaju radikalnije mjere jer brutalnot policije postaje sve žešća.

Mora se tražiti način da manje ljudi strada od ovih bjesomučnih udaraca.

https://www.youtube.com/shorts/6OVX9Ihi ... ture=share
A sto se mora traziti taj nacin?

Da ponovim jos jednom da sam veoma nezadovoljan intenzitetom kojim policija cuva javni red i mir. Treba to jace.

Puna podrska predsjedniku Vucicu i da jos dugo godina da pozivi i vlada nad narodom u Srbiji.
Vučić i njegov diktatorski režim ne da nemaju šansi protiv naroda nego predstavljaju najcrnije i najgrublje režime koji sofisticiranim sredstvima guše volju naroda i svrstavaju se među one režime koji aparatom države kupuju podršku i silom, brutalnim premlaćivanjem, represijom, režimskim metodama i silom, pendrecima, šok bombama, suzavcem, oklopnim vozilima pa čak i "zvučnim topom" pokušavaju spasiti svoj kriminal kojim su ovladali medijima i propagandom.

Nikada niko pa ni zloglasni Čaušesku nije uspio na ovaj način da pobijedi narod i da sakrije sve ono ubog čega je taj narod bijesan i zbog čega će na kraju Vučića i njegov režim strpati tamo gdje mu je mjesto.

Možda će to još trajati i potrajati ali sve što se događa samo pospješuje bunt, budi mržnju i osvetu i zbog toga će konačan rezultat i biti sve crniji po režim što se režim bude duže opirao i koristio ovako prljave metode države i njenih institucija za očuvanje onoga što po svim mogućim mjerilima i standardima predstavlja vrhunski organizirani kriminal korišten koji režim i diktator čine ned narodom. Taj narod jeste sistematski trovan i zatrovan propagandom tog i prethodnih režima ali narod to konačno uviđa i ustaje protiv toga.

Vučiću i režimu bi bilo bolje da odstupe prije nego što ih zadesi sudbina režima Čaušeskuua.

Koliko god ovaj tvoj post bio sarkastičan mnogi ga ne razumiju tako!
apsidejzi

#72311 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by apsidejzi »

Crvene_brigade wrote: 07/09/2025 14:02 Mafijaško-zločinački SNS režim Aleksandra, Andreja i Danila Vučića: Penzionisan pukovnik Spasoje Vulević, komandant SAJ

Smena komandanta SAJ.

Spasoje Vulević, pukovnik policije i dugogodišnji komandant Specijalne antiterorističke jedinice penzionisan je tokom vikenda odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova, a koja će postati efektivna već od ponedeljka, saznaje Radar iz pouzdanih izvora.

Ova odluka dolazi posle brojnih napada na komandanta SAJ u medijima pod kontrolom vlasti, ali i na lično insistiranje predsednika Republike koji se u više navrata javno žalio na pukovnika Vulevića.

Prema pouzdanim informacijama, komandant SAJ odbijao je u nekoliko navrata zahteve da njegova jedinica interveniše protiv građana u protestu.

Paralelno sa smenom, odnosno penzionisanjem Vulevića, obezbeđenje ambasade SAD koje je skoro dve decenije obavljao SAJ, postepeno potpuno preuzima Jedinica za zaštitu – JZO, kojom komanduje Marko Kričak, kako je Radar pisao u jednom od prethodnih brojeva.

Karijera pukovnika Vulevića u MUP-u duža je od tri decenije, tokom koje je postao prvi oficir policije koji je 2006. godine završio prestižnu FBI akademiju, a jedinica na čijem je bilo čelu postala je sinonim za profesionalnost, bez afera i skandala.

Upućeni izvori Radara ovu smenu ocenjuju kao osvetu pukovniku Vuleviću, čija jedinica odavno važi za najsposobniju u MUP, a koja je do sada odbijala da se stavi na raspolaganje na svaki mig vlasti i da deluje nezakonito protiv građana u maniru pretorijanske garde. O detaljima i konsekvencama ovog poteza vrha režima Radar će pisati opširnije u narednom broju.

Realno Vucic je u ovom slucaju upravu. Vojska treba biti apoliticna i ako politicka vlast nema kontrolu nad vojskom onda pricamo o vojnom drzavnom udaru. Bez obzira o kojoj drzavi je rijec. Predsjednik treba imati autoritet nad generalima i ako nema povjerenje onda ce zavrsit kao Zelenski u Hersonu.

Narod ima vlst nad predsjednikom. I narod treba da ga smjeni a vojska treba biti lojalna predsjedniku ko god da je.
eltroxin

#72312 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by eltroxin »

apsidejzi wrote: 07/09/2025 15:18
Crvene_brigade wrote: 07/09/2025 14:02 Mafijaško-zločinački SNS režim Aleksandra, Andreja i Danila Vučića: Penzionisan pukovnik Spasoje Vulević, komandant SAJ

Smena komandanta SAJ.

Realno Vucic je u ovom slucaju upravu. Vojska treba biti apoliticna i ako politicka vlast nema kontrolu nad vojskom onda pricamo o vojnom drzavnom udaru. Bez obzira o kojoj drzavi je rijec. Predsjednik treba imati autoritet nad generalima i ako nema povjerenje onda ce zavrsit kao Zelenski u Hersonu.

Narod ima vlst nad predsjednikom. I narod treba da ga smjeni a vojska treba biti lojalna predsjedniku ko god da je.
Kakve veze SAJ ima sa vojskom?
Haris.ba

#72313 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

mishic wrote: 07/09/2025 14:44 Koliko god ovaj tvoj post bio sarkastičan mnogi ga ne razumiju tako!
Ne. Ja istinito zelim da jos puno godina Vucic vlada u Srbiji.

I zelim da policija bude konkretnija oko upotrebe pendreka.
Crvene_brigade

#72314 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Komandant SAJ-a Vulević: Smenjen sam u petak, jer SAJ nije pod apsolutnom kontrolom Vučića

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije Spasoje Vulević potvrdio da je da je smenjen s mesta komandanta SAJ-a i da na svoj zahtev odlazi u penziju.

Vulević je agenciji Beta kazao da je u četvrtak doneta nova sistematizacija radnih mesta i da mu je u petak saopšteno da se na njega kao komandanta više ne računa, jer nije pod kontrolom Aleksandra Vučića.

„Posle završene vojne gimnazije i vojne akademije proveo sam 33 godine u SAJ-u. Počeo sam kao običan pripadnik jedinice, prošao sve linije komandovanja, a od 2005. godine sam komandant jedinice. U petak 5. septembra su me smenili i ponudili mesto savetnika ministra. Ja sam tu ponudu odbio i na moj zahtev odlazim u penziju“, rekao je Vulević.

Prvo usmeni otkaz, pa smena: Kako je za jedan dan smenjen komandant SAJ-a

On je naveo da su ga o smeni obavestili ministar Ivica Dačić i direktor policije Dragan Vasiljević.

„U četvrtak je doneta nova sistematizacija, a kada se donese nova sistematizacija moraju da se urade nova rešenja za sve pripadnike u Direkciji policije. Prvo se donose rešenja za komandante i načelnike. Dačić i Vasiljević su me pozvali i kazali da na mene ne računaju jer, kako su rekli, predsednik (Aleksandar Vučić) ne želi da ima oružanu formaciju koja nije pod njegovom apsolutnom kontrolom, i da zbog toga ja više ne mogu da budem komandant“, rekao je Vulević.

Dodao je da mu je Dačić ponudio mesto savetnika ministra.

„Ja sam razmislio i odlučio da tu ponudu ne prihvatim, već sam rešio da odem u prevremenu penziju“, kazao je Vulević.

Spasoje Vulević je rođen 1971. godine u Peći, gde je pohađao osnovnu školu.

Završio je Vojnu gimnaziju u Beogradu, a potom i Vojnu akademiju i od 1993. godine radio je u SAJ-u

Preuzeto sa: https://nova.rs/vesti/hronika/komandant ... om-vucica/
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72315 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

liyf

#72316 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by liyf »

tramvajtrojka wrote: 06/09/2025 17:35
liyf wrote: 06/09/2025 15:02 Priča mi jedan prijatelj iz Srbije da su iz njegovog grada uzeli nov doniran vatrogasni kamion, ofarbali ga u crno i poslali u Beograd da služi kao vodeni top.

Imas na ovom snimku u službi im stari tamovi vodeni topovi i ti donirani vatrogasni kamioni ofarbani u crno, pa sinoc su ganjali ljude u tamovima 110 :lol: :lol:
e bas jedan od tih MANova. Apsurd mi je da oni dobijaju toliko EU donacija za hitne službe, oprema, vozila, zgrade, a mi qrinu, a još veći apsurd da policija može doći i uzeti bilo koji vatrogasni kamion iz Srbije i uzeti ga pod Žandarmeriju, a to mjesto ostaviti bez kamiona (nekada i jednog jedinog)
muha_sa

#72317 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Image

Milojko Pantic

DA LI VAM JE SADA JASNO KO JE UZOR ACI ,LAẒ̌NOM SRBINU
Crvene_brigade

#72318 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

BLOG UŽIVO Čačani blokiraju autobuse naprednjacima, ne daju im da se vrate kući: Napeto na paralelnim skupovima SNS i građana, kordoni policije razdvajali dve grupe...

Opširnije na: https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-uziv ... kosjericu/
Crvene_brigade

#72319 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Kosjerić uzvraća Vučićevim mafijaškim batinašima u uniformama...

mishic

#72320 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

"SRBIJA ZABRINUTA ZBOG VOJNIH SPORAZUMA U REGIJI: "To otvara prostor za sumnje i podstiče atmosferu nepovjerenja..."

Onaj ko je uzrok svih sukoba, nesporazuma, prijetnji i nepovjerenja najednom se žali i sumnja na sporazume koji se događaji izazvani njegovim prijetnjama. Da je kojim slučajem i ranije bilo ovakvih saveza nebi se agresor i pokretač niza ratova mogao tako raspojasati i činiti zulum i teror nad toliko susjeda.

I nakon svega onaj ko se prvi počeo naoružavati i podizati tenzije i stvarati prijetnje u regionu je Vučić.
Ovi sporazumi su samo logičan odgovor na njegove prijetnje i naoružavanje.
Malisa11

#72321 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Malisa11 »

Samo vucic! Nadam se da dugo nece doci neko drugi od trenutnih.
Dozer

#72322 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Dozer »

Malisa11 wrote: 08/09/2025 11:31 Samo vucic! Nadam se da dugo nece doci neko drugi od trenutnih.
:lol:
Malisa11

#72323 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Malisa11 »

Dozer wrote: 08/09/2025 11:36
Malisa11 wrote: 08/09/2025 11:31 Samo vucic! Nadam se da dugo nece doci neko drugi od trenutnih.
Daj drugo ime
Dozer

#72324 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Dozer »

Malisa11 wrote: 08/09/2025 11:41
Dozer wrote: 08/09/2025 11:36
Daj drugo ime
Siguran sam da ce isplivati neko koje nije iz trenutnog establishmenta.

Zasto samo Vucic? Zasto samo Dodik?Bakir? Bilo ko?
Svaciji mandat svugdje treba ograniciti na max 8 godina, 2 x 4, i to drugi iskljucivo pod uslovom ako je ostvario minmalno 50% obecanog.
Malisa11

#72325 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Malisa11 »

Dozer wrote: 08/09/2025 12:08 Siguran sam da ce isplivati neko koje nije iz trenutnog establishmenta.

Zasto samo Vucic?
Zato sto je alternativa gora. Zato ti kazem, imenuj.
Dozer wrote: 08/09/2025 12:08 Zasto samo Dodik?Bakir? Bilo ko?
Sto se tice Bakira, od njega ima boljih za ovu drzavu. Sto se tice dodicka, isti je uradio vise za ovu drzavu od bilo kojih drugih rs policitacara. Tako da, daj mi i alternativu za dodicka za BIH?
Post Reply