Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
bunk

#72276 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk »

Thorgerson wrote:Mi necemo uci u NATO sve dok Srbi to ne zele. Tu je kraj price.

Zaobici ih ne mozes, to je valjda jasno?

Izgradnja jedinstvene BiH? Pa ne mozes ni to bez saglasnosti svih naroda? Kako mislis mijenjati Ustav?

Zato i kazem. Mi sami kada se dogovorimo - tad ce se i desiti nesto lijepo. A posto se mi sami necemo dogovoriti narednih 20-30 godina, ostaje stagniranje, razvlacenje pameti...pa eto kad se malo ugriju tenzije, evropa ce to posuti vodom i tako,...jebiga...vidjecemo, ko zna mozda se za 50 godina ovdje pojave neki pametniji ljudi - ako uopste iko bude zivio do tada u ovoj drzavi.
Slozili su se.
Nema nazad.
To sto dick zateze trenutno ne predstavlja nista.
Isto kao i deklaracija skupstine manjeg entiteta kojom mogu jedino birati hoce li koristiti ariel ili persil u zgradi vlade ...
155_mm

#72277 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Dodik je odbio i prijedlog da se prvo imenuje VM, ali da Tegeltija u roku od 30 dana pošalje ANP
S. H.
prije 38m
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-j ... /190906050

sta je to toliko strasno u ANP-u da milorad odbija svaku mogucnost istog?

spreman je cekati na vlast evo vec skoro godinu dana zbog njega. a kraj cekanju se ne nazire.

da nije ivanic i o tome sta lijepo govorio?
Maraschino

#72278 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

archi_a wrote:Nisu to nikakve gluposti! Kasarne, magacini i vojni poligoni će biti uknjiženi na OS BiH, odnosno državu Bosnu i Hercegovinu, na cijeloj njenoj teritoriji. Sudskom presudom o Han Pijesku se taj proces otkočio i to je jedini razlog zašto to više ne čekaju. Amerikanci to prepoznaju kao "sudsku praksu", odnosno nešto što je krenulo i što će se završiti i nema potrebe da se implementacija čeka! ;-)
Uporavo tako.
Ovo mnogi zanemaruju ili ne razumiju pa kao sto Dodik takvima manipulise kada kaze ''et odustali su od vojnih lokacija samo da nas na brzinu prime...''. Nista se nije odustalo samo treba GU u brlogu da preknjizi tu imovinu na drzavu na osnovu sudske presude u jednom slucaju a ta presuda je prosla sve sudske instance i zalbe tako da je preostalo samo izvrsenje.
horkesh

#72279 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

ZAPISNIK SA SJEDNICE PIC-A OTKRIVA: Britanci ne žele praštati Dodiku, Francuzi mu blagonakloni

Ambasada SAD-a insistira na provedbi Zakona o odbrani i slanju ANP-a, Britanci ne žele više praštati Dodiku, Francuzi su za umjerenu politiku prema sprskom članu Predsjedništva, a EU za svoje postupanje dobila podršku od Rusije. Wigemark usaglasio stavove sa Rusima u vezi sa NATO integracijama

https://zurnal.info/novost/22372/britan ... agonakloni
Benjo34

#72280 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Benjo34 »

155_mm wrote:
Dodik je odbio i prijedlog da se prvo imenuje VM, ali da Tegeltija u roku od 30 dana pošalje ANP
S. H.
prije 38m
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-j ... /190906050

sta je to toliko strasno u ANP-u da milorad odbija svaku mogucnost istog?

spreman je cekati na vlast evo vec skoro godinu dana zbog njega. a kraj cekanju se ne nazire.

da nije ivanic i o tome sta lijepo govorio?
Jednostavno, u cijelom ANP se spominje država i jačanje iste, a to naravno onim koji hoće da odnesu dio države nekom drugom ne odgovara.
megaman4

#72281 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by megaman4 »

155_mm wrote:nazalost veliki broj forumasa pusi pricu da je blokada ANP zbog blokade puta BiH prema NATO-u.
:-)

nije mi jasno kako da ti ne vide da u ovakvoj BiH srpska strana ima dovoljno drugih mogucnosti da blokira BiH prema NATO-u i prema EU.

i onda se namece pitanje, pa zbog cega srpska strana ovako grcevito blokira ANP kao da je to posljednji korak ka punopravnom clanstvu BiH u NATO-u.
Njihov strateski cilj je istocni vojni blok, na celu sa Rusijom, gdje zele ici, prateci Srbiju, koja zeli biti dio Ruske vojne alijanse.

Njih NATO i drzava BiH uopste ne zanima.
archi_a

#72282 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Al pazi, "svi moraju biti ZA NATO", al, "ne moraju svi biti ZA da se promijeni odluka i da se ne ide u NATO" !!!! Dovoljno je da velikosrbi kažu ne i gotovooooo! :pisnuo:

Dodatak;
U Sarajevu osvanule fotografije protiv Bh. povorke ponosa sa slikom Erica Nelsona
Ko je objavio tekst, sve sa slikama? Naravno, uvijek neutralna i demokratska ATV banjaluka, izvor:srna. :lol: sjajan plan, sjajno, sjajno, sjajno. Ovo je posljednji ekser u dobre odnose Sarajeva i ambasade SAD-a. Sad će ambasador da se naljuti zbog plakata, na bošnjake, kojima nije bilo dovoljno da su protiv parade, već su kreirali i plakat sa Nelsonom. Počeli lijepiti kod muzeja, a najviše plakata na dobrinji. Ma ko li je lijepio plakate, šta mislite? Pobedaaaaaaaa :D
moa

#72283 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

stvar je jesnostavna ako bih udje u nato nema vise velike srbije, nema parcanja i moze samo naprijed. takodjer sve blokade pokazujuci da bih ne moze biti drzava mogu im se lako obiti od glavu i vjerujem da poslije rijesavanja Kosova nasa BiH je sljedeca i nadam se da ce biti uredjena kao distrikt brcko.
archi_a

#72284 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Ma kakvi to?!? Pi si je svetinja, to je i slovo i duh i vuk karadžić, može i odvajanje i pripajanje, ma može sve. Sve ostalo je upitno, Bosna i Hercegovina je na samrti i samo što se nije raspala. milorad, ako se dovoljno naljuti, može sve da poništi, osbih, sipu, poreze, granicu, sud, dayton. Sve može on, drugi ništa. Kako rekoh sve je upitno, osim entiteta pi si! Prst na čelo, da se ne lažemo. :pisnuo:
detroit-mercy

#72285 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

megaman4 wrote:
155_mm wrote:nazalost veliki broj forumasa pusi pricu da je blokada ANP zbog blokade puta BiH prema NATO-u.
:-)

nije mi jasno kako da ti ne vide da u ovakvoj BiH srpska strana ima dovoljno drugih mogucnosti da blokira BiH prema NATO-u i prema EU.

i onda se namece pitanje, pa zbog cega srpska strana ovako grcevito blokira ANP kao da je to posljednji korak ka punopravnom clanstvu BiH u NATO-u.
Njihov strateski cilj je istocni vojni blok, na celu sa Rusijom, gdje zele ici, prateci Srbiju, koja zeli biti dio Ruske vojne alijanse.

Njih NATO i drzava BiH uopste ne zanima.
Prije ce Srbija u NATO nego u rusku vojnu alijansu :mrgreen, samo jos da to saopsti i narodu :mrgreen:.
Totalno si folio balun :mrgreen: .
zavrzlama

#72286 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Dodikov rok trajanja zavisi od duzine rjesavanja Kosova.....cim srbija zavrsi spor sa kosovom,dodik odlazi u penziju,tad nastupa ivanic ili slican salonac.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#72287 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

GUARDIAN PORUČIO NATO-u DA ODJEBE! :mrgreen:

Pozvao NATO da odbaci odluku o davanju MAP-a

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je NATO da odbaci odluku o davanju Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH da ne bi, kako je rekao,
bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcionišu institucije.

"Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO-om. Imamo određeni oblik saradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Image

Komentarišući poziv komesara EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu nije problem da razgovara i kaže šta hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta ko treba da prihvati.

"Prvo treba izabrati Savjet ministara. Ja nemam ništa protiv da se na novi Savjet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da ono o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori šta treba da odluči to je neko drugo pitanje i to je nemoguće", istakao je Dodik.

Kako smo objavili Dodik, kao predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH do sada je odbio sve prijedloge kompromisa kako bi se formirala vlast u BiH, a ova država nastavila saradnju s NATO-om šaljući svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP). Tako je odbio i prijedlog da se prvo imenuje SM, ali da Tegeltija u roku od 30 dana pošalje ANP.

Proklet bio NATO pakte,zbog tebe su nam institucije blokirane i ne može da se krene u seriju investicionih
ciklusa na čelu s Guardianom! :mrgreen:
Херцеговина добија клинички центар вриједан више од 50 милиона КМ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Пословног система Свислајон Родољуб Драшковић договорили су данас у Требињу да ће заједно стати иза изградње новог клиничко-болничког, дијагностичког и рехабилитационог центра у Требињу чија ће вриједност бити већа од 50 милиона КМ.

Додик је, послије састанка са Драшковићем коме су присуствовали и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, истакао да ће Драшковић и он бити оснивачи Фондације која ће стајати иза изградње новог клиничког центра, а да ће њена улога, између осталих, бити и да прикупи одређен број донација потребних за његову изградњу.
Dok se ne skupi 50 M za klinički centar,najbolje je da pare stoje kod Guardiana. :lol: :lol: :lol:
p206

#72288 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

512MB wrote:Ma ko da su ova dvojica onako sami odlučili da odbiju Hana. Reko im Palmer odjebite slobodno tog evropskog krkana, ko mu jebe mater :mrgreen:
samo se držati USA kao i Kosovari, i V. Britanije koja je od Sir Peddy-ja okrenula stranu ovdje, u ratu su bili kao i ostali EU kurvari
ovo ostalo samo kulturno odjebat
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72289 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

jesul dali rusi one kredite sto obecase naprednom i blagoslovenom entitetu... piČkousti iskesira 25 miliona ojra... moze bit do bozica
LBVIEW

#72290 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:Bogami, stvarno nije Dodiku lako - Ili pristanak na ANP ili daljnja kriza.
Pravo su ga stjerali u kut :thumbup:
Sta kazu kod vas u Eraniji za ovu krizu?
Da li cete, bozemiprosti :mrgreen: , uskratiti podrsku Miletu - zastitniku hrvatskih nacionalnih interesa, ako budete morali birati, a hocete, izmedju istog i NATO? :mrgreen:
Maraschino

#72291 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Image

Image
House

#72292 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

Maraschino wrote:Image

Image
:lol:
Maraschino

#72293 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ukrajin ... /190906031

Misli da mu je danas ego na najvisem nivou.

Steta Bosni, suk Ukrajini a poeni od bacuske.
Jedan od komentara na b92 povodom ove vijesti.
Ja sam davno sam ja otišao iz RS i izvukao svoju porodicu iz bijede, taki da nemam nijedan razlog da placem. Plakaće mi se kad RS doživi sudbinu Kosova, a to će se vjerovatno desiti još za mog života. Za 50 godina u BiH neće preostati ni 200.000 Srba. U mjestu u kojem sam rodjen koje je imalo oko 20.000 stanovnika prije rata danas zivi oko 7.000, većinom ljudi od 50+ godina. Omladina je većinom u Srbiji ili je rasuta po svetu. Iz mog razreda iz srednje skole od nas 24 jos samo troje zivi u BiH. Za zadnjih 10 godina RS broj prvačića je smanjen za 20%. Danas u Bih garantovano nema više od 800.000 Srba, ali to je podatak koji se krije i s kojim se uzasno manipulise.

Ustvari, kad bolje razmislim neće mi se ni tada plakati, zasluženo će propasti ono što je nekad bila moja domovina, za koju je krvario moj otac. Za nju me još samo vezu roditelji, koji neće još dugo, posle neću tamo više ni ići, ni na odmor.

(Ja, 6. septembar 2019 22:09)
Mile, mami muz bio sta uradi od naroda.

Bosnu i Hercegovinu ne mogu drugacije ni zamisliti nego kao multi-kulti ali djikani sve rade da to poremete i otjeraju Srbe sa ovih prostora.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72294 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

PADA NATALITET
|
Demograf Aleksandar Čavić o odlasku građana iz BiH: Samo u RS-u nedostaje 255.000 ljudi

https://www.klix.ba/vijesti/bih/demogra ... /190826065

Bosna i Hercegovina danas ima više ljudi u dijaspori, zajedno sa njihovim potomcima, nego koliko trenutno živi stanovnika u našoj zemji zbog čega naš sistem mora početi usvajati dugoročne mjere zadržavanja ljudi, upozorava banjalučki demograf Aleksandar Čavić u razgovoru za Klix.ba.
Kako ističe Čavić, u periodu od 1996. do 2013. godine, između dva popisa stanovništva, uzimajući u obzir prirodni priraštaj i unutrašnje migracije, u RS-u nedostaje 255.000 ljudi. S druge strane, imamo podatak da nakon 2013., prema istraživanjima nevladinih organizacija i ambasada, ovaj prostor napušta između 17.000 i 30.000 ljudi godišnje, a ovaj broj uvećava se svake godine.
bunk

#72295 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk »

Kao neka karikatura.
Jos malo i odradjivat ce posjete po svadbama u srbiji..
Tomahawk11
Globalni moderator

#72296 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Koji je q ovom Komšiću i Džaferu? Malo, malo, pa diraju PreCjednika :roll:
Pa nije PreCjednik jučer bio učesnik parade da mu svako malo zGuza :mrgreen:
mLogo bRezobrazni insani :oops:
mayab

#72298 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

bosan

#72299 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT