FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Tromblon
#72276 Re: FK Željezničar
Kad se Sinan vraca? To CE biti, nadam se, najvece pojacanje. Nakupili smo se mrtvih konja daj boze da jedan nesto odigra. I sindikalac nek IDE u penziju vise vrijeme mu je.
-
vryzas
#72277 Re: FK Željezničar
Petit_Beurre wrote:Ma jok, psovat sestre i majke, urlat i srat jer ti je 15KM karte to omogucilo. Bravo navijacuvryzas wrote:Petit_Beurre wrote:Mislim da raja pretjeruje sa blacenjem pojedinih igraca, i generalno ekipe. Vjerovatno su to oni koji nisu imali dostojanstva ostati do kraja, aplaudirati Arezini kod izmjene, i slicno. Apolon jeste bio bolji, medjutim oba gola su dosla iz poluprilika. Ne vidim uopste krivicu u Vedranu kod golova ,pogotovo ne drugog, pa jebem mu misa lik je udario loptu culo se ko da je iz PAMa puco. Najvise problema u prvom po lijevoj strani gdje oba nasa igraca igraju na, za njih, neuobicajenoj poziciji, missmatch totalni. Jebiga, nije ni vranjes moro ostat nakon poluvremena, nemamo mi sta traziti sa dizelasima. Mi smo 5 puta povezali vise od 4 pasa brza i svaki put se napravila polusansa, znaci da moze.Gol je dosao iz super akcije. Da je Jovan gurnuo onu loptu Pavicu umjesto sto je sutao druga bi se prica pricala na forumima i medju rajom. Krcma je dovoljno inteligentan da shvati sta je poslo po zlu, a raja bi trebala biti dovoljno strpljiva da podrzi ekipu, pa i da gubi 10:0...
Takoe...nagraditi mrtvog Arezinu aplazom(nije on kriv sto je mrtav), a ni Vedran nije nista kriv.
-
vryzas
#72278 Re: FK Željezničar
FreakyStyley wrote:Bakrac-Rodin bi valjda trebalo da je primarni stoperski par za ovu sezonu, po svoj logici. Sa Pavicem/Sehicem ili Sinisom po bokovima. Zajmovic je i prosle sezone mlitavo krenuo, ali poludi na kraju. Opet slicna prica. Treba se dozvat malo, ali posluzice sigurno. Malo ga je mozda i Krcma sjebo s guranjem desno. Valjda se i Veselinovic vrati na bar 50% forme iz Slobode, valjda se trzne i on. Za klupe bar moze.
Zec, Jazvic se mogu mijenjati lijevo i desno, pa i tokom utakmice. Ne vjerujem da ce to biti prevelik problem. A tu je i E. Sehic. Hajdarevic treba vise minuta. Arezina mi je jedino visak. Ma, duga je sezona, trebalo bi biti mjesta za sve. Ja u Odu ne sumnjam sekunde. Pustit ga da radi, i podrzat, naravno. Treba nam jos jedan spic, neozbiljno je uci u sezonu sa jednim pa da Zec i Zajmovic glume spiceve kad nema Krpica.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#72279 Re: FK Željezničar
A slusaj kako je taj isti Arezina valjo u Mladosti i nak kraju krajeva i ujebo Zelju. On je fudbalski guzonja koji najvise zna sa loptom od svih nasih veznih igraca ali jednostavno kao sto je bio i Miske mora imati nekoga ko ce za njega trcati a to su Blagojevic i Hajdarevic. U ovih par utakmica je nekoliko puta pokazao da ima fantasticna dodavanja koja ostali igraci izgleda jos uvijek ne shvataju ali kada shvate moglo bi biti zaista ubitacno.vryzas wrote:FreakyStyley wrote:Bakrac-Rodin bi valjda trebalo da je primarni stoperski par za ovu sezonu, po svoj logici. Sa Pavicem/Sehicem ili Sinisom po bokovima. Zajmovic je i prosle sezone mlitavo krenuo, ali poludi na kraju. Opet slicna prica. Treba se dozvat malo, ali posluzice sigurno. Malo ga je mozda i Krcma sjebo s guranjem desno. Valjda se i Veselinovic vrati na bar 50% forme iz Slobode, valjda se trzne i on. Za klupe bar moze.
Zec, Jazvic se mogu mijenjati lijevo i desno, pa i tokom utakmice. Ne vjerujem da ce to biti prevelik problem. A tu je i E. Sehic. Hajdarevic treba vise minuta. Arezina mi je jedino visak. Ma, duga je sezona, trebalo bi biti mjesta za sve. Ja u Odu ne sumnjam sekunde. Pustit ga da radi, i podrzat, naravno. Treba nam jos jedan spic, neozbiljno je uci u sezonu sa jednim pa da Zec i Zajmovic glume spiceve kad nema Krpica.
-
vryzas
#72280 Re: FK Željezničar
Taj isti Arezina ne moze igrati ozbiljan fudbal, a mi kao klub valjda tezimo da nekada zaigramo ozbiljan fudbal. Dobro, malo smo se zabavili oko infrastrukture trenutno pa nas to koci...i ta prica neko za nekoga mora trcati. To je proslost u modernom fudbalu samo sto mi malo kaskamo, zapeli smo negdje u 80-im. To je odlicno s obzirom da po standardu za Svedskom kaskamo 70 godina.hrasno38 wrote:A slusaj kako je taj isti Arezina valjo u Mladosti i nak kraju krajeva i ujebo Zelju. On je fudbalski guzonja koji najvise zna sa loptom od svih nasih veznih igraca ali jednostavno kao sto je bio i Miske mora imati nekoga ko ce za njega trcati a to su Blagojevic i Hajdarevic. U ovih par utakmica je nekoliko puta pokazao da ima fantasticna dodavanja koja ostali igraci izgleda jos uvijek ne shvataju ali kada shvate moglo bi biti zaista ubitacno.vryzas wrote:FreakyStyley wrote:Bakrac-Rodin bi valjda trebalo da je primarni stoperski par za ovu sezonu, po svoj logici. Sa Pavicem/Sehicem ili Sinisom po bokovima. Zajmovic je i prosle sezone mlitavo krenuo, ali poludi na kraju. Opet slicna prica. Treba se dozvat malo, ali posluzice sigurno. Malo ga je mozda i Krcma sjebo s guranjem desno. Valjda se i Veselinovic vrati na bar 50% forme iz Slobode, valjda se trzne i on. Za klupe bar moze.
- hrasno38
#72281 Re: FK Željezničar
Znas sta je interesantno da masa igraca koji dodju u Zelju ili Sarajevo ne mogu igrati ozbiljan fudbal a onda odu u druge klubove i tu igraju i te kako i redovno nam budu kaznena ekspedicija. Kod nas nije mogao Bekric koji je u tom trenutku za Zebu bio igracina ali je mogao kod Bake da nam "uzme" titulu zato sto je Baka znao kako da ga koristi.vryzas wrote:Taj isti Arezina ne moze igrati ozbiljan fudbal, a mi kao klub valjda tezimo da nekada zaigramo ozbiljan fudbal. Dobro, malo smo se zabavili oko infrastrukture trenutno pa nas to koci...i ta prica neko za nekoga mora trcati. To je proslost u modernom fudbalu samo sto mi malo kaskamo, zapeli smo negdje u 80-im. To je odlicno s obzirom da po standardu za Svedskom kaskamo 70 godina.
-
Tromblon
#72282 Re: FK Željezničar
Ovaj Arezina NE bi mogao igrati zenski nohomet u Danskoj. Ove Dankinje bi ga slomile, pregazile, izje..le, sazvakale I pljunule.
- hrasno38
#72283 Re: FK Željezničar
Pa kako onda proslu sezonu u Mladosti dade 5 golova i skupi 9 asistencija za 26 odigranih utakmica?Tromblon wrote:Ovaj Arezina NE bi mogao igrati zenski nohomet u Danskoj. Ove Dankinje bi ga slomile, pregazile, izje..le, sazvakale I pljunule.
-
Blue aura
#72284 Re: FK Željezničar
Kada ti shvatiš moderni fudbal moglo bi zaista biti dosadno na ovom forumuhrasno38 wrote:
A slusaj kako je taj isti Arezina valjo u Mladosti i nak kraju krajeva i ujebo Zelju. On je fudbalski guzonja koji najvise zna sa loptom od svih nasih veznih igraca ali jednostavno kao sto je bio i Miske mora imati nekoga ko ce za njega trcati a to su Blagojevic i Hajdarevic. U ovih par utakmica je nekoliko puta pokazao da ima fantasticna dodavanja koja ostali igraci izgleda jos uvijek ne shvataju ali kada shvate moglo bi biti zaista ubitacno.
- hrasno38
#72285 Re: FK Željezničar
Ooooo evo ga jos jedan veliki fudbaski strucnjak! Cuj moderni fudbal?Blue aura wrote:Kada ti shvatiš moderni fudbal moglo bi zaista biti dosadno na ovom forumuhrasno38 wrote:
A slusaj kako je taj isti Arezina valjo u Mladosti i nak kraju krajeva i ujebo Zelju. On je fudbalski guzonja koji najvise zna sa loptom od svih nasih veznih igraca ali jednostavno kao sto je bio i Miske mora imati nekoga ko ce za njega trcati a to su Blagojevic i Hajdarevic. U ovih par utakmica je nekoliko puta pokazao da ima fantasticna dodavanja koja ostali igraci izgleda jos uvijek ne shvataju ali kada shvate moglo bi biti zaista ubitacno.
-
Tromblon
#72286 Re: FK Željezničar
Da Sta valja zabio bi cenera I imao petnajst asista. Jebenom gosku se me moze nametnuti, a kad je usao protiv celika sijevalo je od njegovih poteza.hrasno38 wrote:Pa kako onda proslu sezonu u Mladosti dade 5 golova i skupi 9 asistencija za 26 odigranih utakmica?Tromblon wrote:Ovaj Arezina NE bi mogao igrati zenski nohomet u Danskoj. Ove Dankinje bi ga slomile, pregazile, izje..le, sazvakale I pljunule.
Te brojke sto si naveo prosjek prosjeka. Svaka ekipa ima takvog igraca.
-
Tromblon
#72287 Re: FK Željezničar
Ima ljudi Koji posmatraju. A ima ljudi Koji vide kad gledaju.Blue aura wrote:Kada ti shvatiš moderni fudbal moglo bi zaista biti dosadno na ovom forumuhrasno38 wrote:
- hrasno38
#72288 Re: FK Željezničar
Aha inace igraci u PL BiH su cesti koji imaju 10 i vise asistencija ili 10 i vise golovaTromblon wrote:Da Sta valja zabio bi cenera I imao petnajst asista. Jebenom gosku se me moze nametnuti, a kad je usao protiv celika sijevalo je od njegovih poteza.hrasno38 wrote:Pa kako onda proslu sezonu u Mladosti dade 5 golova i skupi 9 asistencija za 26 odigranih utakmica?Tromblon wrote:Ovaj Arezina NE bi mogao igrati zenski nohomet u Danskoj. Ove Dankinje bi ga slomile, pregazile, izje..le, sazvakale I pljunule.
Te brojke sto si naveo prosjek prosjeka. Svaka ekipa ima takvog igraca.
-
vryzas
#72289 Re: FK Željezničar
Ko igra ozbiljan fudbal? Mali Cimirot, Visca, Sehic, i ko jos? Gdje je ta masa? Covjek bi rekao da stancamo i izvozimo fudbalere ko u Brazilu.hrasno38 wrote:Znas sta je interesantno da masa igraca koji dodju u Zelju ili Sarajevo ne mogu igrati ozbiljan fudbal a onda odu u druge klubove i tu igraju i te kako i redovno nam budu kaznena ekspedicija. Kod nas nije mogao Bekric koji je u tom trenutku za Zebu bio igracina ali je mogao kod Bake da nam "uzme" titulu zato sto je Baka znao kako da ga koristi.vryzas wrote:Taj isti Arezina ne moze igrati ozbiljan fudbal, a mi kao klub valjda tezimo da nekada zaigramo ozbiljan fudbal. Dobro, malo smo se zabavili oko infrastrukture trenutno pa nas to koci...i ta prica neko za nekoga mora trcati. To je proslost u modernom fudbalu samo sto mi malo kaskamo, zapeli smo negdje u 80-im. To je odlicno s obzirom da po standardu za Svedskom kaskamo 70 godina.
Sve i da mi nabrojis 50 igraca, ja cu ti nabrojati njih 30 hiljada koji nisu zaigrali ozbiljan fudbal.
Arezina dao 5 golova i imao 9 asistencija u PL BiH
Frajeru ima radijus kretanja ko kran,
Al zato kad napravi laznjak
-
Tromblon
#72290 Re: FK Željezničar
Druzr Hrasno kad se pojavi takav tog kupit. Ovakve mrtve konje NE trebamo. Kad se mangupisu sto NE uzese onog stopera krupe, malog besirevica. Nemo vezmog igraca Koji zna Sa loptom krenuti naprijed. Dupli pas misaona imenica I to mi poses i igracima blagojevicu I arezini. Nisu Ni za na kurac nabit a kamoli da I zelji igraju.
- hrasno38
#72291 Re: FK Željezničar
Kolike su to radijuse kretanja imali Zeba i Bekric svojevremeno? Ja govorim o igracima koji su iz Zelje i Sarajeva otisli u klubove u nasem prvenstvu...prevashodno u Zrinjski. Ne znam kako preskoci Bajica?vryzas wrote:Ko igra ozbiljan fudbal? Mali Cimirot, Visca, Sehic, i ko jos? Gdje je ta masa? Covjek bi rekao da stancamo i izvozimo fudbalere ko u Brazilu.hrasno38 wrote:Znas sta je interesantno da masa igraca koji dodju u Zelju ili Sarajevo ne mogu igrati ozbiljan fudbal a onda odu u druge klubove i tu igraju i te kako i redovno nam budu kaznena ekspedicija. Kod nas nije mogao Bekric koji je u tom trenutku za Zebu bio igracina ali je mogao kod Bake da nam "uzme" titulu zato sto je Baka znao kako da ga koristi.vryzas wrote:Taj isti Arezina ne moze igrati ozbiljan fudbal, a mi kao klub valjda tezimo da nekada zaigramo ozbiljan fudbal. Dobro, malo smo se zabavili oko infrastrukture trenutno pa nas to koci...i ta prica neko za nekoga mora trcati. To je proslost u modernom fudbalu samo sto mi malo kaskamo, zapeli smo negdje u 80-im. To je odlicno s obzirom da po standardu za Svedskom kaskamo 70 godina.![]()
Sve i da mi nabrojis 50 igraca, ja cu ti nabrojati njih 30 hiljada koji nisu zaigrali ozbiljan fudbal.
Arezina dao 5 golova i imao 9 asistencija u PL BiH...daj ba hrasno.
Frajeru ima radijus kretanja ko kran,oko kruga na centru 5-10 metara gole-dole.
Pretrci 412 metara za 90 min.
![]()
Al zato kad napravi laznjak...liga petice min.
- hrasno38
#72292 Re: FK Željezničar
Ne mozes uzeti nekoga ko ili nece ili mu neda klub u Zelju.....Tromblon wrote:Druzr Hrasno kad se pojavi takav tog kupit. Ovakve mrtve konje NE trebamo. Kad se mangupisu sto NE uzese onog stopera krupe, malog besirevica. Nemo vezmog igraca Koji zna Sa loptom krenuti naprijed. Dupli pas misaona imenica I to mi poses i igracima blagojevicu I arezini. Nisu Ni za na kurac nabit a kamoli da I zelji igraju.
-
vryzas
#72293 Re: FK Željezničar
Inace Zeba i Bekric veliki igraci koji su igrali pravo ozbiljan fudbal.
Jednog Mourinho zajebo u Celziju,
drugog Conte upropastio u Juventusu.
Ma ja sam jos gori sto se trudim.
Arezina je klasa, top, nema dalje.
Ma ja sam jos gori sto se trudim.
- rumenige_brajtner
#72294 Re: FK Željezničar
refikov mali je naš najbolji igrač trenutno. dečko igra sa maksimalno dva dodira, brzo se oslobađa lopte, ima tačne pasove i ne mudruje kad igra. vranješ je prvi u redu za nabit nogom.
- ultima_palabra
#72295 Re: FK Željezničar
Ovo je tačno. Da je uz to jak u duelu i ima ubitačan zadnji pas, ne bi igrao u Želji nego u ligama petice.rumenige_brajtner wrote: dečko igra sa maksimalno dva dodira, brzo se oslobađa lopte, ima tačne pasove i ne mudruje kad igra.
- hrasno38
#72296 Re: FK Željezničar
Ne kontam fakat cemu toliko sarkazam jer ja govorim o igranju u nasem prvenstvu a ne o igranju u ligama petice. Zeba i Bekric su igraci koji su svojevremeno Zelji donosili titule i tada si se kleo u njih.vryzas wrote:Inace Zeba i Bekric veliki igraci koji su igrali pravo ozbiljan fudbal.Jednog Mourinho zajebo u Celziju,
drugog Conte upropastio u Juventusu.
![]()
Ma ja sam jos gori sto se trudim.![]()
Ja nisam napisao da je Arezina top klasa ali da zna igart lopte zna.....sad je sve do trenera kako ce njegov nacin igre ukopiti ili ce ga nabiti nogom ili ce ga natjerati da trci. U svakom slucaju tvrdim da ne postoji u Zelji trenutno jaci igrac koji je u stanju dati zadnji pas. Ali dzaba ti zadnji pas kad nisi uigran a sto je recimo odlican primjer utakmice Rome protiv Barcelone kada je Edin popizdio upravo radi toga par puta a sto je naravno danak neuigranosti.
- rumenige_brajtner
#72297 Re: FK Željezničar
ma on će se prvi prodat, samo ako ne bude neke povrede. neće u lige petice, al komotno ide u belgiju, cvajtu, austriju i sl.ultima_palabra wrote:Ovo je tačno. Da je uz to jak u duelu i ima ubitačan zadnji pas, ne bi igrao u Želji nego u ligama petice.rumenige_brajtner wrote: dečko igra sa maksimalno dva dodira, brzo se oslobađa lopte, ima tačne pasove i ne mudruje kad igra.
-
FreakyStyley
#72298 Re: FK Željezničar
Blue aura wrote:Kada ti shvatiš moderni fudbal moglo bi zaista biti dosadno na ovom forumuhrasno38 wrote:
- ganjeta
#72299 Re: FK Željezničar
Ostaviti Odu da radi dok je živ, dati do znanja igračima i "navijačima" da se neće čovjek dirati narednih pet godina, ma kakvi god rezultati bili. Sve ostalo je pucanje sebi u koljeno.
- hrasno38
#72300 Re: FK Željezničar
Upravo TOganjeta wrote:Ostaviti Odu da radi dok je živ, dati do znanja igračima i "navijačima" da se neće čovjek dirati narednih pet godina, ma kakvi god rezultati bili. Sve ostalo je pucanje sebi u koljeno.