Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#7226 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by uglavnomja »

dos'o racun 250 km, a normala 40 km

kazu plati, pa se zali :roll:
Logovan

#7227 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Snaga jebanja u zdrav mozak od strane onih koji su rođeni u SDA.
Drvosjeca iz Dejcica

#7228 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

izgubljena dusa wrote:Moze li se negdje objaviti poziv, dosta ljudi ne cita forum
Trebalo bi se prvo prijaviti MUP-u taj skup pa onda objaviti preko KLIX-a mislim da ne bi bilo problema. Samo prije toga pitanje gdje, ko i kada?
Haris.ba

#7229 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Ako ćemo legalno, ima li neko iz npr. EKO AKCIje da izvrši prijavu?

http://www.ekoakcija.org/content/zahtje ... jeva-vodom
sabanss

#7230 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sabanss »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dr. Kuca wrote:Raja nece da protestuju iz razloga je se svaki protesti ispolitiziraju a ima dosta raje koja to ne zeli jer nema politicke opcije koja je psotena. I u startu to propada.
Ovo treba da bude apolitičan protest, bez nekih utopijskih zahtjeva ostavki vlade, promjene sistema...itd, samo konkretno brže rješavanje problema vodosnadbjevanja, eventualne promjene rukovodećeg kadra u vodovodu za koji se pokaže da ne obavljaju svoju dužnost u skladu sa opisom poslova i situacijom u vdovodu.
Amin, ako je tako dolazim i ja. Samo nemoj ovih uhljebara iz (ne)vladinih organizacija koji su placenici stranaka da sjebu svaki vid protestvovanja i kvazi ljevicarskih stranaka koje koriste svaku mogucnost promocije.

Konkretno, protest koji treba natjerati ljude da rade posao za koji su placeni: obezbjede vodu.
pepeljara

#7231 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pepeljara »

Ne znam jel ko vec postavljao, al na onoj njihovoj viksa.ba imate anketa za potrosace :d

ja sam sve 1-ce poredao

na kraju komentar, radel sta osim sto narod zajebaju :D
izgubljena dusa

#7232 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Ovi ljudi iz EKO AKCIJE su, cini mi se OK.
Nemam osjecaj da se radi o nekome ko je vezan za uhljebe.

A sta je sa Udruzenjem potrosaca?
Moze li se organizovati preko njih? Problem je vezan za nas potrosace...

PS: ustvari ja nisam potrosac - sta cu trositi kad nema vode
Roccohljup

#7233 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

trošiš zato onaj vazduh sto šišti....a čist vazduh ti je danas luxuz u sarajevu :D :D :D
izgubljena dusa

#7234 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Mah...trosim ja svoj lijepi, jedan i jedini zivot u ovoj vukojebini :place1:
Potočna pastrmka

#7235 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Potočna pastrmka »

pepeljara wrote:Ne znam jel ko vec postavljao, al na onoj njihovoj viksa.ba imate anketa za potrosace :d

ja sam sve 1-ce poredao

I ja sam sve 1-ce poredao. Inače na onaj mail što sam slao 03.02. 2017, još nema odgovora. :-) :roll: :run:
Potočna pastrmka

#7236 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Potočna pastrmka »

izgubljena dusa wrote:Mah...trosim ja svoj lijepi, jedan i jedini zivot u ovoj vukojebini :place1:
Nisi jedina. Ima nas... :roll: :-x :run:
So What!

#7237 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by So What! »

Premijer odriješio kesu: Dijeli čokolade svima koji su dobili ViK, i to domaće
Image

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković okarakterizirao je upravljačke strukture u poduzeću Vodovod i kanalizacija kao najgore u Kantonu Sarajevo te naglasio da nema povjerenja u njihov menadžment.

Kazao je to na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, te javno izjavio da će onome ko dobije vodovod dati čokoladu.

Stoga se urednik i voditelj radijske emisije Šalter (svakog radnog dana od 10 do 13 na Radiju Otvorena mreža) odvažio na avanturu: dobiti čokoladu od premijera.

"Nisam ni mogao pretpostaviti da će se nešto što je počelo kao šala na Šalteru (i mi zaslužujemo da se opustimo s vremena na vrijeme) pretvoriti u najuzbudljiviji dio dana.

Nakon što sam pročitao informacije iz Ministarstva za zdravstvo Kantona Sarajevo i Vodovoda i Kanalizacija Sarajevo o ispravnosti pitke vode, odnosno saopćenja kojima se demantiraju glasine o neispravnosti 'česmovače', bacio sam pogled na Šalterovo e-mail sanduče gdje me dočekao prijedlog slušatelja da pokušam dobiti Vodovod i Kanalizaciju Sarajevo i zaradim čokoladu od premijera Kantona Sarajevo Elmedina Dine Konakovića.

Ko ne bi htio čokoladu, upitao sam se i okrenuo njihov broj telefona. Prvi put me dočekalo zauzeće, no već na drugom pozivu, javio se zaposlenik ViK-a kojeg sam obavijestio da pozivam zbog Konakovićeve čokolade. Ovaj se nasmijao i rekao da su zaista veoma često brojevi zauzeti i da, kada god je linija slobodna, dispečeri će preuzeti poziv.

Nakon što sam dobio ViK, pozvao sam kabinet premijera Konakovića gdje sam upitao za termin preuzimanja čokolade. Osoba koja mi se javila rekla je da dođem, a ja sam izrazio želju da moja čokolada bude s lješnjacima i da mi je uruči premijer lično.

'Ne ispunjavamo želje', rekli su mi iz kabineta.

Planirao sam samo uslikati čokoladu, eventualno premijera Konakovića i sebe s čokoladom. Međutim, vozeći se tramvajem, na pamet mi je pao Konakovićev nadimak u narodu: Facebook Premijer. Elmedin Konaković ulaže jako mnogo truda u komunikaciju putem društvenih mreža. To se može smatrati poprilično pametnim potezom, s obzirom na to da i Kunto i Panto imaju Facebook, a direktni kontakt tog tipa daje želji za saradnju na istoj ravni s onima kojima vlada (prividni) legitimitet. Pomislio sam: mislim da mu neće smetati da zabilježim zvukom i slikom svoje preuzimanje čokolade.

Akt dijeljenja čokolade je odličan reklamni potez kojim se vlast prikazuje kao čuvar koji ispunjava data obećanja. S druge strane, akt dolaska po čokoladu možemo također posmatrati kao građansko pravo, obavezu da mu uzmemo čokoladu.

Izvinjavam se na kvaliteti, ali gerila često poznaje samo suštinu, ne i formu. I svaka čast premijeru na podršci domaćoj firmi, ali ja sam ipak očekivao veliku čokoladu, kako je obećano. Ili dvije male...", prenosi portal Udrimuški.

Radio Sarajevo
Trebam te

#7238 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Trebam te »

pepeljara wrote:Ne znam jel ko vec postavljao, al na onoj njihovoj viksa.ba imate anketa za potrosace :d

ja sam sve 1-ce poredao

Ovdje se radi o klasicnom neznanju, budimo realni da niko u ViKU definitivno ne zna napraviti business model kako snadbjevati vodom jedan grad. Dzaba sto oni su zavrsili fakultete, to nije dovoljno za definisanje procesa, i prave analize kako snadbjeti toliki broj stanovnika i biznise sa vodom.

Onda ulitizacija uposlenika i kapitala kojom VIK posjeduje...kako, kuda, gdje, ko i koliko cega i necega?

Ovaj mali Nezir pojma nema sta je to :zoka: ...to je veoma ozbiljna funkcija i odgovorna za generalnog direktora ovakve jedne institucije, gdje si direktno odgovoran ljudima, snadbijevanjem osnovnom ljudskom potrebom a to je voda!!!

Mislim smijesni su...i njegovi intervjui pokazuju da mali nema pojma o cemu prica...ne zna frajer definisati stvari, obrazloziti ih i sistematski predociti jednom obicnom gradjaninu na TV. :skoljka:

Rijesite se gradjani neznalica, obustavite sva placanja!!! :run:
drug_profi

#7239 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Za neznanje se lako nađe rješenje.
Platiš stručnu osobu koja zna. Pa ako treba i iz HR, SLO, SRB, CG, koja govori i razumije naše jezike te lako može proniknuti u probleme i dati rješenja, ako već nema ovdje niko ko se sa tim može izboriti.

U suštini, ovo je lako rješiv problem ako ima volje da se riješi.
Imaš nekakav godišnji fond na jednoj strani, a na drugoj Imaš problem.
Definiši problem i njegov uzrok, pa će se nametati rješenja.
Odaberi rješenje i provedi ga. Rješavanje će trajati onoliko godina koliko treba da pare iz godišnjeg budžeta podmire cijenu rješavanja.
Hoćeš da ubrzaš? Nađeš sponzora, kreditora, izdaj obveznice u krajnjem slučaju.

Ali za sve to treba menadžerski razmišljati i biti sposoban i odlučan da sječeš sve što ti se ne uklapa u plan. Višak zaposlenih, visoke plate, manjak stručne radne snage...
I sve je to moglo biti davno gotovo.
amar1994

#7240 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Trebam te wrote:

Ovdje se radi o klasicnom neznanju, budimo realni da niko u ViKU definitivno ne zna napraviti business model kako snadbjevati vodom jedan grad. Dzaba sto oni su zavrsili fakultete, to nije dovoljno za definisanje procesa, i prave analize kako snadbjeti toliki broj stanovnika i biznise sa vodom.

Onda ulitizacija uposlenika i kapitala kojom VIK posjeduje...kako, kuda, gdje, ko i koliko cega i necega?

Ovaj mali Nezir pojma nema sta je to :zoka: ...to je veoma ozbiljna funkcija i odgovorna za generalnog direktora ovakve jedne institucije, gdje si direktno odgovoran ljudima, snadbijevanjem osnovnom ljudskom potrebom a to je voda!!!

Mislim smijesni su...i njegovi intervjui pokazuju da mali nema pojma o cemu prica...ne zna frajer definisati stvari, obrazloziti ih i sistematski predociti jednom obicnom gradjaninu na TV. :skoljka:

Rijesite se gradjani neznalica, obustavite sva placanja!!! :run:
Cisto sumnjam :-) :-) , da jesu kako treba zavrsili ovo se ne bi desavalo . Ili je to ili im stranka ne da drugacije :-)

Sve ostalo sto si napisao/la :thumbup:
Trebam te

#7241 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Trebam te »

drugi profil wrote:Za neznanje se lako nađe rješenje.
Platiš stručnu osobu koja zna. Pa ako treba i iz HR, SLO, SRB, CG, koja govori i razumije naše jezike te lako može proniknuti u probleme i dati rješenja, ako već nema ovdje niko ko se sa tim može izboriti.

Odaberi rješenje i provedi ga. Rješavanje će trajati onoliko godina koliko treba da pare iz godišnjeg budžeta podmire cijenu rješavanja.

Ali za sve to treba menadžerski razmišljati i biti sposoban i odlučan da sječeš sve što ti se ne uklapa u plan. Višak zaposlenih, visoke plate, manjak stručne radne snage...
Tacno :thumbup:

Tako je, u sve to cini mi se umijesana i polupismena politika i tu smo gdje jesmo, planinski grad na 580m nadmorske visine nema vode.

Strasno :izet:
peepeep

#7242 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by peepeep »

izgubljena dusa wrote:Mah...trosim ja svoj lijepi, jedan i jedini zivot u ovoj vukojebini :place1:
Image
Image

Prevod: Ne moraš nas podsjećati. Znamo mi to, veoma dobro.
Dozer

#7243 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

drugi profil wrote:Za neznanje se lako nađe rješenje.

Ja vec godinama tupim o tome da na celu svakog JP, ali i institucije i ministarstva, treba da sjedi ekonomista, po mogucnosti menadjerskog smjera. To su ljudi koji razumiju proces koji se sastoji od vizije, strategije i implementacije, kao i upravljanja finansijama, troskovima, zalihama, potrebama i uposlenima. DIF-ovci, pravnici, kriminalisti, doktori, glumci, saobracajci itd., to naprosto ne znaju jer to nikada nisu ucili. Naprosto ne razumiju procese. Ne razmisljaju na taj nacin.
Mogu oni imati X savjetnika, ali ego im nikad nece dozvoliti da zaista poslusaju neki savjet koji ce rezultirati efikasnim i efektivnim pomacima.

To gledamo vec 20 g., i mislim da je ovo sasvim jasno i gomilama svraka na granama. I cestama nocu...

Sent from my SP
Tomahawk11
Globalni moderator

#7244 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Aha....a PreŠjeNik nam cojk koji bi stampo para :roll:
Dozer

#7245 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nije problem u stampanju, nego u svrsi tog stampanja. Ako su za zamjenu dotrajalih novcanica, ok. Ali, ako su za pustanje u promet....

Sent from my SP
Tomahawk11
Globalni moderator

#7246 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Problem je u tome sto doticni ne poznaje materiju, ali laprda.
Ali hajde, ne mora poznavati ekonomsku materiju, moze se bar konsultovati.
Dakle, pravi je problem sto on nema potrebu, ne osjeca da treba nesto provjeriti, s nekim ko se razumije, jok....izvalis i boli te briga.
E, dok je tako, ne mozes ni ocekivati ljude koji se razumiju i koji odgovaraju svojim pozicijama i s kojima bi stvari mogle krenuti na bolje.
drug_profi

#7247 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Nebitno je šta profe kažu. On je čuo od jarana Dode da tamo ima para i da se mogu rastalit...
Dozer

#7248 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Logicno. Evo, ja sam ekonomista-menadzer, i vrlo dobro znam o cemu picam jer to i radim godinama. Ali, nikad se ne bih prikljucio nikome poput njega, a da on odlucuje, pa da mi da i 20 milja platu. Moj obraz i zivci su mi bitniji.

Sent from my SP
Tomahawk11
Globalni moderator

#7249 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Logicno. Evo, ja sam ekonomista-menadzer, i vrlo dobro znam o cemu picam jer to i radim godinama. Ali, nikad se ne bih prikljucio nikome poput njega, a da on odlucuje, pa da mi da i 20 milja platu. Moj obraz i zivci su mi bitniji.

Sent from my SP
To ti kazem :thumbup:
Koliko god mi bili tipovi kao on antipaticni, odbojni i sta sve ne, sve se nadam da je u pitanju losa sala :roll:
Lupaju se takve gluposti da covjeku bude lose :|
Dozer

#7250 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Mah...nije problem sto ih pricaju... Problem je sto ih rade, dok istovremeno ne rade nista sto bi trebali... :roll:

Sent from my SP
Post Reply