Vasa najgora date iskustva :P

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#7226 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by MarlboroGold »

Je li to date ili polaganje ispita iz anatomije? :mrgreen:

Najbolji date je kad nema tih priprema i kalkulacija, već spontano čega se sjetiš to i pitaš. Samo normala da konverzacija ide svojim tokom, pa ako bude šta više super, ako ne ideš dalje.
Euphoria

#7227 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Euphoria »

Naravno, slazem se...ali njegov slučaj je kompliciran. Ima blokade u glavi, tremu i nisko samopouzdanje....priprema ce mu to malo olakšati. Bar se nadam :)
MarlboroGold

#7228 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by MarlboroGold »

On mora stati pred ogledalo i samog sebe motivisati, grditi i tjerati. Drugi mu ne mogu pomoći.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7229 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by plain vanilla »

MarlboroGold wrote:Je li to date ili polaganje ispita iz anatomije? :mrgreen:

Najbolji date je kad nema tih priprema i kalkulacija, već spontano čega se sjetiš to i pitaš. Samo normala da konverzacija ide svojim tokom, pa ako bude šta više super, ako ne ideš dalje.
pa momak ima problem sa spontanom komunikacijom
MarlboroGold

#7230 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by MarlboroGold »

plain vanilla wrote:
MarlboroGold wrote:Je li to date ili polaganje ispita iz anatomije? :mrgreen:

pa momak ima problem sa spontanom komunikacijom
Samo što se taj problem ne riješava tokom datea, već prije... ne tim pripremama koje opet stvaraju pritisak, već sam mora raditi generalno na opuštenosti među rajom i ljudima, a pogotovo ženskom društvu.
alibaba_i_30_godina

#7231 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by alibaba_i_30_godina »

Ja rekoh već ranije, neka ode na 1-2 dana u neko drugom mjesto, drugi grad i tu neka pokuša stupiti u kontakt sa ljudima. Njemu izgleda nije samo problem sa djevojkama, već općenito sa ljudima. Druga stvar je piskaranje po forumima, tu može raspredati do sutra kada ga niko ne poznaje i prije svega ne vidi.

Izađi iz komforne zone, istražuj malo i sebe i vidi šta ti odgovara. Nekada je lijepo sjediti i u tišini sa nekim.

Nije bio u krivu ni meĐed par postova prije, samo što je on malo previše izgleda zavolio tu samoću. :-D
moonca

#7232 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

Napisao je u jednoj recenici sta je'' svarni problem'' --treba mu profesionalna pomoc i trerapija..... :-?
insomnia78

#7233 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by insomnia78 »

moonca wrote:Napisao je u jednoj recenici sta je'' svarni problem'' --treba mu profesionalna pomoc i trerapija..... :-?
Neka ba. Vidis da su se zadali struĆnjaci
Ommadawn

#7234 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by Ommadawn »

Joj, kad se sjetim jednog jarana, stidan momak pravo bio a sviđala mu se jedna cura. I skontamo mi neku zajedničku kafu, sreli se svi, malo priča i riješimo u neko vrijeme da se ko malo udaljimo i ostavimo ih na samo. Sjeo ja s tadašnjom curom za obližnji stol, držimo se onako za ruke, ko biva nešto čavrljamo a uši nam ko sateliti.
Šuti on, šuti ona, smješkaju se kad će lik “Pa...kako tvoji kod kuće?”.
moonca

#7235 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

Nekada je lijepo sjediti i u tišini sa nekim.
Sta nekada- ovo je spas za nas... :lol:
moonca

#7236 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

Ommadawn wrote:Joj, kad se sjetim jednog jarana, stidan momak pravo bio a sviđala mu se jedna cura. I skontamo mi neku zajedničku kafu, sreli se svi, malo priča i riješimo u neko vrijeme da se ko malo udaljimo i ostavimo ih na samo. Sjeo ja s tadašnjom curom za obližnji stol, držimo se onako za ruke, ko biva nešto čavrljamo a uši nam ko sateliti.
Šuti on, šuti ona, smješkaju se kad će lik “Pa...kako tvoji kod kuće?”.
:lol:
medvjed23

#7237 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by medvjed23 »

plain vanilla wrote:
Miss Moonlight wrote:Mislim da je dečko rekao da nema u svom gradu kino...
Nisam upratila, ali nek nadje nesto slicno, da nije bas kafa i neugodna tisina. Bolje je i prosetati, ne moras stalno pricati.

Ja se sjecam jedne kafe gdje momak, valjda zbog te neugodne tisine, hladno izjavi kako uci engleski jer to cure vole :lol:

Moze se prosetati, otici u kino, na predstavu, koncert...za tremase je kafa najgora opcija
da.. kafa 1 na 1 ti prosto nameće obavezu da nešto pričaš, što introvertima zna biti neugodno.. oni u takvoj situaciji glume da su nešto što nisu, glume da su pričljivi, a to nije dobro.. u zdravom odnosu - prijateljskom ili ljubavnom, svejedno - bićeš ono što jesi i dopustićeš drugoj strani da bude ono što jeste..

po meni, u idealnoj vezi dvoje ljudi na netu dijele riječi, a uživo tišinu i dodire.. međutim, mala je šansa da se dvije takve rijetke cvjećke nađu i fino slože, započevši nešto lijepo.. ako se desi, desi.. ako ne, nikom ništa.. kao što već rekoh, ne treba podcjenjivati samoću niti precjenjivati romantične odnose.. sreća građena na tuđem prisustvu će se brzo urušiti.. ljudi odu, ljudi umru, danas su tu, sutra nisu.. s druge strane, zadovoljstvo koje stvaraš sam(a), za sebe i u sebi ima šansu da potraje.. podijeliti pođahkad s nekim to zadovoljstvo, da.. usloviti postojanje tog zadovoljstva nečijim prisustvom, to ne, to je opasna igra..
alibaba_i_30_godina

#7238 Re: Vasa najgora date iskustva :P

moonca wrote:Napisao je u jednoj recenici sta je'' svarni problem'' --treba mu profesionalna pomoc i trerapija..... :-?
Ma ovdje treba dobra toljaga malo da odradi svoje i vidjeli bi svi kako se može.

Imam i ja u bližoj familiji ovakvih koji "ne znaju", "neće" i slično ovakve I druge stvari.

Gotovaneri! :-D
moonca

#7239 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

alibaba_i_30_godina wrote:
Ma ovdje treba dobra toljaga malo da odradi svoje i vidjeli bi svi kako se može.

Imam i ja u bližoj familiji ovakvih koji "ne znaju", "neće" i slično ovakve I druge stvari.

.Svi mi imamo u familiji ili blizoj okolini.. znamo mi simptome... no, kako to sve kontrolisati, kako im pomoci.
Mozes im -skinuti zvijezdu s neba- bit ce sretan pola dana.... i ... opet smo na pocetku :zoka: .. kukanje... ne razumijete me .... itd..
alibaba_i_30_godina

#7240 Re: Vasa najgora date iskustva :P

moonca wrote:

.Svi mi imamo u familiji ili blizoj okolini.. znamo mi simptome... no, kako to sve kontrolisati, kako im pomoci.
Mozes im -skinuti zvijezdu s neba- bit ce sretan pola dana.... i ... opet smo na pocetku :zoka: .. kukanje... ne razumijete me .... itd..
Ako nećeš sam sebi da pomogneš, kako očekuješ da to uradi neko drugi za tebe...nakon par dobrih savjeta i svega ako se ne zamisli i ne počne djelovati onda pravac kod psihologa neka rješava stvari.

A obzirom gdje živimo, psiholog je prava tabu tema i eto začaranog kruga. Nadodaj tome još da uža okolina i nema baš razumijevanja i da često ne žele pomoći ... :roll:

al' šta ja, ti i ostali forumski struĆnjaci znamo ... treba vidjeti šta veli insomnija. :mrgreen:
pustopoljina

#7241 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by pustopoljina »

daj ba, dosta ludzaka...pametnom je i isaret dosta.
dajte najgorih dejtova...znam da imate :P
moonca

#7242 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

alibaba_i_30_godina wrote: Ako nećeš sam sebi da pomogneš, kako očekuješ da to uradi neko drugi za tebe...nakon par dobrih savjeta i svega ako se ne zamisli i ne počne djelovati onda pravac kod psihologa neka rješava stvari.

A obzirom gdje živimo, psiholog je prava tabu tema i eto začaranog kruga. Nadodaj tome još da uža okolina i nema baš razumijevanja i da često ne žele pomoći ... :roll:

al' šta ja, ti i ostali forumski struĆnjaci znamo ... treba vidjeti šta veli insomnija. :mrgreen:
Zasto ti ne trazis pomoc ili savjete kao on?

.Bude komentar- bio sam kod psihologa/ psihijstra/, pa ... :roll: ma 'ludji' nego ja :lol:

Nedavno se pojavio ozbiljan problem sa curicom, u familiji iz nasih krajeva- hm - cijela familija je isla na terapiju- roditelji i brat...
Otac komentarishe kao i ti - toljagom bi ja - no, ne smije se ovdje dijete dirnuti- samo pricati... :-)
alibaba_i_30_godina

#7243 Re: Vasa najgora date iskustva :P

moonca wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Ako nećeš sam sebi da pomogneš, kako očekuješ da to uradi neko drugi za tebe...nakon par dobrih savjeta i svega ako se ne zamisli i ne počne djelovati onda pravac kod psihologa neka rješava stvari.

.Bude komentar- bio sam kod psihologa/ psihijstra/, pa ... :roll: ma 'ludji' nego ja :lol:

Nedavno se pojavio ozbiljan sa curicom, u familiji iz nasih krajeva- hm - cijela familija je isla na terapiju- roditelji i brat...
Otac komentarishe kao i ti - toljagom bi ja - no, ne smije se ovdje dijete dirnuti- samo pricati... :-)
Pa jednostavno, jer meni ne trebaju. Hvala Bogu.

Znam ja dosta ubaciti sarkazma u svojim komentarima samo što izgleda mnogi ne shvate zato što ne stavim smajli ili nešto.
moonca

#7244 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

moonca wrote:

Nedavno se pojavio ozbiljan sa curicom, u familiji iz nasih krajeva- hm - cijela familija je isla na terapiju- roditelji i brat...
Pa jednostavno, jer meni ne trebaju. Hvala Bogu.

Znam ja dosta ubaciti sarkazma u svojim komentarima samo što izgleda mnogi ne shvate zato što ne stavim smajli ili nešto.
...vidljivo :)

-- nije uobicajeno da neko pita ovdje za savjet a u RL se izgubi.... tu je 'kurzschluss.' :zoka:
King Theoden

#7245 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by King Theoden »

moonca wrote:vidljivo
Munco, jesi li ti nekada u svojoj forumskoj karijeri imala barem jedan Ontopik?
Koliko sam upratio, kod tebe je teški off.
moonca

#7246 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by moonca »

Dino34 wrote:
moonca wrote:vidljivo
Munco, jesi li ti nekada u svojoj forumskoj karijeri imala barem jedan Ontopik?
Koliko sam upratio, kod tebe je teški off.
Konstantno sam -on-.

Zamjenio si me sa nekim drugim nickom. :-D
insomnia78

#7247 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by insomnia78 »

Makte se tu je playboy hodza.
pustopoljina

#7248 Re: Vasa najgora date iskustva :P

Post by pustopoljina »

vi ste, sto se mene tice, svi u offu.
insomnia78

#7249 Re: Vasa najgora date iskustva :P