nas prvak u ovom slucaju Zeljo je nosioc u drugom pretkolu LP a svi nasi u prvom pretkolu su nosioci a u drugom nisu.JThomas wrote:jebiga, ove sezone se tako poklopilo, prošle sezone bi i željo i sarajevo bili nosioci.Baudelaire wrote:Nije stvar u biblijskom čudu, stvar je u dolasku u poziciju da nema potrebe za biblijskim čudom jer na takve ekipe ne možeš naići. Sarajevo i Željo su na dobrom putu, bitno je samo biti redovan u Evropi i koeficijent se polako diže. Ako ništa, izvjesno je već da bi od naredne sezone, pod uslovom da se ne okliznemo na kakve seljake, mogli i jedni i drugi imati koeficijent za poziciju nosioca u drugom pretkolu Lige prvaka. Ako ne iduće, onda sigurno sezonu poslije, jer nam se brišu one divlje sezone sa koeficijentom od 0,366 ili koliko već.JThomas wrote:jedan od ključeva amarovog uspjeha je što za njega nema svete krave i što sve govori kako jeste, a ne kako bi ljudi željeli čuti.
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... tart=25300
od ovih ekipa ima jedno 5 koje bi trebalo biblijsko čudo da prođemo. to nije nedostatak ambicija nego realno stanje stvari. sa ostalima bi se moglo igrati, sa jedno 2-3 ekipe bi možda bili i favoriti.
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#7226 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
-
Baudelaire
#7227 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nije željo nosilac definitivno.
-
cindrlimindrli
#7228 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
...
tito te dragi, sta sam lupio, nadam se da niko nije procitao.
Last edited by cindrlimindrli on 30/04/2012 21:58, edited 1 time in total.
- JThomas
#7229 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
niko sretniji od mene da jeste, ali nije.
- Arteta
#7230 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nisam vidio,mozes li ponoviti?cindrlimindrli wrote:...
- cvrčak_na_hedonizmu
#7231 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Da me ne shvatiš pogrešno ali više volim Slaviju nego Slobodu i Travnik. U stočnom Sarajevu se uglavnom moglo igrati za razliku od Travnika i Tuzle ( opet su nas prebili u Tuzli ove sezone, u Travniku nisu za divno čudo ). A tek što zapinju protiv Želje konkretno, to je čudo jedno. Ona prošla titula, igramo sa Travnikom, drugio dio prvenstva, prebitna utakmica ovi se valjaju od prve minute ko da igramo vaterpolo a ne fudbal. Sloboda je mjerilo valjanja na Grbavici, jednom su uspjeli da se sudare dva igrača Slobode u desetoj-petnestoj sekundi i da "ubiju" barem dva minuta igre i tako stalno.Obuca9 wrote:Ma ja, lagano sportski.Coalman wrote:Haman da će biti tako. N/FSBiH će posebnu pažnju obratiti na utakmicu u Gradačcu gdje se sastaju Zvijezda i Sloboda zbog mogućeg komšijskog puštanja 3 boda i možda spasa Slobode. Mada izjava direktora Zvijezde u 1. dijelu sezone ne vodi na to. Rekao je nešto u ovom smislu: "Trebat će vam bodovi u Gradačcu nećemo vam dati" jer je navodno poslije utakmice bio vrijeđan od strane ljudi iz Slobode.ganjeta wrote:Izgleda da je i Vojvodiću puk'o film, najvjerovatnije više neće biti trener Slobode.
Što Drago Kulina nije naredio da se obrti posebna pažnja na utakmicu Rudar - Slavija? Čitav svijet je znao da će biti pobjeda gostiju, a iz NS su šutili. Sad kad treba Sloboda uraditi istu stvar i pokušati se spasiti ispadanja, sad će se utakmica "posmatrati", ne bi li Sloboda ostala bez bodova, a Slavija lakše osigurala opstanak.
Fuj stoko.
O marisanjima away neću ni da pričam, to je već postalo legendarno.
Čast tuzlacima i travničanima kao ljudima, više volim Slaviju što se tiče fudbala. Sokolovi su smiješni tako da me ne tangiraju one prozivke sa tribina. Djeca iz šum(sk)e
-
todd_smith
#7232 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja bih radije da igram sa klubom sa kojim se ne moze igrati, a sa tribina nema nikakvog velicanja ratnih zlocina nego sa klubom sa kojim se moze igrati a na tribinama....
- Impavidus
#7233 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ellaxaz wrote:Kod nijh sa godišnjom kartom pogledaš 3 tekme.ultima_palabra wrote:Konta li iko što Borac pali reflektore za utakmice bez publike?![]()
-
salle_eh1986
#7234 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
krajnje vrijeme je da se kod nas počnu navijači europski ponašatitodd_smith wrote:Ja bih radije da igram sa klubom sa kojim se ne moze igrati, a sa tribina nema nikakvog velicanja ratnih zlocina nego sa klubom sa kojim se moze igrati a na tribinama....
ne mislim na navijanje, bez toga je nezamisliv nogomet, već na pirotehniku ali i odabir pjesama i dobacivanja u vidu ebavanja svega i svačega
fino, kulturno i za svoje...
- cvrčak_na_hedonizmu
#7235 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
E vidiš ja ne bi da nam svaku utakmicu polome par igrača ( što se uredno dešavalo u Travniku u Tuzli ) pa bude razbijenih glava, nagnječenih zglobova i tako tih ozljedica.
To neka dijasporska nostalgija ili patriotizam ? Nemoj živ bio, što se mene tiče sretno Slobodi u nižem rangu takmičenja od mene, sa smiješkom. Dosta je bilo mesarskih startova za dva života ako se ja pitam.
To neka dijasporska nostalgija ili patriotizam ? Nemoj živ bio, što se mene tiče sretno Slobodi u nižem rangu takmičenja od mene, sa smiješkom. Dosta je bilo mesarskih startova za dva života ako se ja pitam.
- Šibicar
#7236 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
cvrčak_na_hedonizmu wrote:što se mene tiče sretno Slobodi u nižem rangu takmičenja od mene, sa smiješkom. Dosta je bilo mesarskih startova za dva života ako se ja pitam.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7237 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Šibicar wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:što se mene tiče sretno Slobodi u nižem rangu takmičenja od mene, sa smiješkom. Dosta je bilo mesarskih startova za dva života ako se ja pitam.Dosta je više,fakat.
-
Coalman
#7238 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Iskreno Sloboda je zaslužila da ispadne sa obzirom kakve partije pružaju u posljednje vrijeme i to da se već godinama nekako izvlače na kraju. Vidjećemo, ako ih Zvijezda pobijedi u srijedu bit će glavni kandidat za ispadanje, a opet sa obzirom da su komšije i Zvijezdi 3 boda ništa ne znače možda se i uspiju dogovoriti.
-
todd_smith
#7239 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jesi li ikada vidio ili cuo ili bio na stadionu kada su svi ti njihovi navijaci u savrsenoj harmoniji pjevali "Noz, Zica, Srebrenica" djecaku od 19 godina koji je iz Srebrenice?cvrčak_na_hedonizmu wrote:E vidiš ja ne bi da nam svaku utakmicu polome par igrača ( što se uredno dešavalo u Travniku u Tuzli ) pa bude razbijenih glava, nagnječenih zglobova i tako tih ozljedica.
Dijasporska nostalgija ili patriotizam nema nista stim
-
salle_eh1986
#7240 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ako ćemo po zaslugama, onda i Sloboda i Čelik su davno sazreli za druge lige, bar da se malo opamete ako ništaCoalman wrote:Iskreno Sloboda je zaslužila da ispadne sa obzirom kakve partije pružaju u posljednje vrijeme i to da se već godinama nekako izvlače na kraju. Vidjećemo, ako ih Zvijezda pobijedi u srijedu bit će glavni kandidat za ispadanje, a opet sa obzirom da su komšije i Zvijezdi 3 boda ništa ne znače možda se i uspiju dogovoriti.
ali opet su mi draži od pola ostalih klubova koji igraju u ovoj našoj ligi, ako ništa bar mogu skupiti navijača kad se igra meč, a ne da na tribini bude stotinjak ljudi ko da je kantonalna
-
El_comadante
#7241 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champ ... E2%80%9313Baudelaire wrote:Nije željo nosilac definitivno.
kao sto mozes vidjeti, a oni su to preuzeli sa UEFAine stranice, mi smo 29 u Europi i bilo ko da bude prvak je nosioc u drugom pretkolu.
-
El_comadante
#7242 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ima tu mnogo ekipa za drugu ligu. tu je npr. i Travnik ali nadati se da kad skrate ligu tu nece biti mnogih ekipa koji nezasluzuju da igraju PL i da njih, pojednie klubove, interesuje kako ce opstati u ligi a Euro takmicenja ih neinteresuju.salle_eh1986 wrote:ako ćemo po zaslugama, onda i Sloboda i Čelik su davno sazreli za druge lige, bar da se malo opamete ako ništaCoalman wrote:Iskreno Sloboda je zaslužila da ispadne sa obzirom kakve partije pružaju u posljednje vrijeme i to da se već godinama nekako izvlače na kraju. Vidjećemo, ako ih Zvijezda pobijedi u srijedu bit će glavni kandidat za ispadanje, a opet sa obzirom da su komšije i Zvijezdi 3 boda ništa ne znače možda se i uspiju dogovoriti.
ali opet su mi draži od pola ostalih klubova koji igraju u ovoj našoj ligi, ako ništa bar mogu skupiti navijača kad se igra meč, a ne da na tribini bude stotinjak ljudi ko da je kantonalna
- JThomas
#7243 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ne piše tako nigdje na toj stranici. jer nije tako, nego se po koeficijentima klubova određuje ko je nosilac a ko nije.El_comadante wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champ ... E2%80%9313Baudelaire wrote:Nije željo nosilac definitivno.
kao sto mozes vidjeti, a oni su to preuzeli sa UEFAine stranice, mi smo 29 u Europi i bilo ko da bude prvak je nosioc u drugom pretkolu.
-
elSaik
#7244 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jesam li jedini koji bi radije da Travnik ispadne? 
-
jareb
#7245 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
JesielSaik wrote:Jesam li jedini koji bi radije da Travnik ispadne?
- jufka developer
#7246 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nisielSaik wrote:Jesam li jedini koji bi radije da Travnik ispadne?
-
mistek
#7247 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nije Premijer liga, ali što se tiče Prvih liga, gradina je već prilično odmakla konkurentima i nakon jedne decenije i kusur, opet će igrati u najvišem rangu (sve su prilike). U RS mnogo zanimljivije, jer je ostalo da se igra još 9 kola, a Radnik iz Bijeljine, Sloboda iz Mrkonjić Grada i Sloga Doboj imaju realne šanse za PLBiH.
-
Baudelaire
#7248 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nije 9 kola nego 5, ali svejedno, jebem ti organizaciju koja takmičenje koje počinje u augustu i ima 26 utakmica razgodi do te mjere, da im Prvog maja fali još 5 utakmica do kraja sezone. Čovječe, pola augusta, septembar, oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart, april za 21 utakmicu. Znam, pauza duga, sve stoji, ali brate, kako očekivati iole kvalitetan fudbal kad češće ja lopte na terminu igram.mistek wrote:Nije Premijer liga, ali što se tiče Prvih liga, gradina je već prilično odmakla konkurentima i nakon jedne decenije i kusur, opet će igrati u najvišem rangu (sve su prilike). U RS mnogo zanimljivije, jer je ostalo da se igra još 9 kola, a Radnik iz Bijeljine, Sloboda iz Mrkonjić Grada i Sloga Doboj imaju realne šanse za PLBiH.
- cyprus
#7249 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Prenosim ti svoj post sa druge teme... moram ostavit i dozu rezerve pošto moguće i da nisam sve fino skopčo, ali vjerujem da je to to... Željo nije nosioc, a ovi plavi su mu mogući protivnici...El_comadante wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champ ... E2%80%9313Baudelaire wrote:Nije željo nosilac definitivno.
Što se tiče EL, tu se mnogo manje toga zna... U prvom pretkolu ko bude igro od naših će vjerovatno bit nosioc, a u drugom već teže (osim Sarajeva)... Al' to se mislim još pouzdano ne zna.Haj da vidimo ko bi mogli bit protivnici našeg prvaka, tj. da razmotrimo malo šampionski dio pretkola:
Prvo pretkolo:
Linfield
Dudelange*
Valletta
B36
Lusitanos
Libertas / Tre Fiori
Drugo pretkolo:
Basel
BATE Borisov
Salzburg / Rapid Wien
Dinamo Zagreb
Žilina / Trnava / Slovan
Partizan
Helsingborg
Legia Warszawa*
CSKA Sofia
Debrecen
Maribor
Ventspils
Slovan Liberec*
HJK Helsinki
AEL / APOEL
Ekranas
Shamrock / Sheriff / Zestafoni
-------------------------------------------------------------
Hapoel Ironi KS
Metalurgi / Zestafoni
Molde
Željezničar
KR Reykjavik
Dacia / Shamrock
TNS
Budućnost Podgorica / Rudar Pljevlja
Flora Tallinn
Neftci
Shakhter Karagandy
Skenderbeu / Teuta / Tirana
Vardar Skopje
Ulisses Yerevan
Linfield*
Dudelange*
Valletta*
* vjerovatni učesnici, ali nisu još 100% obezbjedili
Nažalost, sada već sa 100%-tnom sigurnošću možemo reći da Željo ni ove godine neće biti nosioc u pretkolu CL (ovi plavi su mu mogući protivnici)... Ipak za utjehu, ako sam sve dobro ukopčo, ovaj put nije moguće da se ide u IzraelProtivnika ima vrlo zajebanih, ali i solidan broj onih po mjeri (Ekranas, Maribor, Shamrock, Sheriff, Ventspils, Zestafoni, a ni Debrecen, Helsingborg i ovi Slovaci nisu loša opcija)
Ekipama koje se probiju u 3. pretkolo, pridružiće se Anderlecht, Celtic i prvak Rumunije (nevjerovatna završnica kod njih, 5 klubova ima šansu za titulu)
- cyprus
#7250 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nego Gradina me iznenadila
Zadnji put kad sam tabelu provjeravo Čapljina bila na vrhu, sad ih nigdje
Haj neka, ovaj klub mi vraća sjećanja na prve posljeratne sezone
Zna li ko u kakvom su stanju Rudar Breza, Rudar Kakanj, Turbina, TOŠK, Zmaj od Bosne i ostala vesela družina iz 90-tih
Zna li ko u kakvom su stanju Rudar Breza, Rudar Kakanj, Turbina, TOŠK, Zmaj od Bosne i ostala vesela družina iz 90-tih