SDP

Post Reply
ultima_palabra

#7226 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

draganbl wrote:Suprotno onome što si napisao, ja sam naglasio obrnut smjer, a to da ako neka stranka propagira loš, retrogradan, pa i fašistički program, to ne mora da znači da su svi njeni glasači takvi.
Na primjer, ogroman broj, na stotine hiljada Bošnjaka glasa za kriminalizovan SDA ili SBB, ali to njih (glasače) ne čini kriminalcima. Tako je ista stvar i sa Hrvatima koji glasaju za Čovića, Ljubića, ili Srbima koji glasaju za Dodika ili SDS. Znači, potpuno suprotna logika od onoga kako se tebi sjasnilo.

Takođe, nisu ni svi glasači HSP-a ustaški orijentisani, (kao ni kum tvog oca).
Isto se odnosi i na SDP, ako SDP-ovi političari njeguju nepotizam i poltronstvo i ako ih krasi nesposobnost, to ne znači da su i glasači SDP-a takvi (osim ovih na dežurnih na forumu).

A o tome da HSP propagira ustaštvo ne bih ovo prilikom, a imam utisak i da ne bi imalo smisla.
Nemoj se praviti nevješt... zar ne piše fino u tvom postu da proustaški glasači glasaju za HSP, a ovi drugi za ostale stranke sa HR predznakom?

Također piše da među glasačima ostalih stranaka ima normalnih ljudi, što predmnijeva da među glasačima HSP-a takvih nema. Samo par minuta kasnije poričeš sve što si napisao, pa se pitam kakva je uopšte bila poenta prvog posta :?
draganbl wrote:Nije stvar samo programskog opredjeljenja samih stranaka, već i političkog usmjerenja glasača tih stranaka.
Jasno je da su te dvije stvari povezane, ali bih ja pošao od ovih pretpostavki:
1. Veliki procenat hrvatskih glasača glasa za stranke sa "hrvatskim" predznakom.
2. Među tim glasačima ima onih koji su proustaški orijentisani i onih koji to nisu.
3. Glasovi proustaški orijentisanih glasača odlaze HSP-u, tj. onima koji ustaštvo otvoreno i propagiraju.

4. Veliki broj normalnih ljudi, neustaški orijentisanih glasača Hrvata, po inerciji ili iz drugih razloga, glasa za druge hrvatske stranke, HDZ, HDZ 1990 i Lijanoviće, jer jednostavno, polaze od pretpostavke da im ostale stranke nisu dobre i to je njihovo demokratsko pravo.

Kada ja kažem da SDP koalicijom sa ustašama promoviše fašizam, ne mislim samo na to da se promoviše fašistička orijentacija ustaša iz HSP-a, već se afirmišu proustaško orijentisani glasači HSP-a.

Koalicijom sa drugim hrvatskim strankama se takođe pravi pakt sa đavolom, ali barem među glasačima tih stranaka ima normalnih ljudi čiji glas na izborima treba da bude ispoštovan.
sumirprimus

#7227 Re: SDP

Post by sumirprimus »

skim mi bitku vodimo vec 20 godina,pravasi nam dodju ko europski zeleni... :)
citizen_Sa

#7228 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

Najbolji pokazatelj kontinuiteta SDP-a jeste taj: do izbora su pljuvali po SDA, nazivali njihoce clanove seljacima, srukovodstvo lopovima i nesposobnjakovicima, simpatizere nepismenim ljudima, a poslije izbora (valjda zbog vecernje skole) SDA postade najbitnija karika u ostvarivanju cilja SDP-a da "osvoji vlast", clanovi SDA postase gradjani, rukovodstvo SDA posobno, znano i posteno, simpatizeri se doedukovase i postase pismeni...

Zlaja bi i zadnjice dao da sjedne u fotelju Ministra Vanjskih poslova i da svog "druga" Damira postavi za Ministra Komunikacija... kako su samo providni!!!
draganbl

#7229 Re: SDP

Post by draganbl »

ultima_palabra wrote: Nemoj se praviti nevješt... zar ne piše fino u tvom postu da proustaški glasači glasaju za HSP, a ovi drugi za ostale stranke sa HR predznakom?
Da, to piše.
ultima_palabra wrote: Također piše da među glasačima ostalih stranaka ima normalnih ljudi, što predmnijeva da među glasačima HSP-a takvih nema. Samo par minuta kasnije poričeš sve što si napisao, pa se pitam kakva je uopšte bila poenta prvog posta :?
Ne, to ne podrazumijeva da među glasačima HSP-a nema i normalnih ljudi.
Previše površno čitaš postove i zato praviš greške u interpretaciji.
neupitan

#7230 Re: SDP

Post by neupitan »

klif wrote:
neupitan wrote: "Emocionaliziranje" uvijek zamagljuje stvari.
Ali nije emocija samo na strani kriticara necega vec mnogo vise na strani onih koji to nesta brane.

Da je neka druga stranka a ne SDP dovela na celo EPBIH Nikolu Teslu i da je on uradio ovo sto radi Grabovica, ne ukljucujuci njegovu karikaturalnu pojavu, od SDP-ovske kritike se ne bi moglo ostati na ovom forumu.

O kakvoj se to negativnoj emociji radi kad neko kaze da je SDP neprincipijelan u svom antifasistickom bicu kad koalira sa ustashama? Kako se moze nazvati emocionalnim ukazivanje na cinjenice koje ukazuju na kriminal? Sta tek reci na katastrofalnu kadrovsku politiku, koja zaista izaziva emociju :x , ali pustite to, gledajmo cinjenice.

Gdje su te cinjenice da je SDP bolji od drugih, ja ih ne vidim.
Bilo bi korisno da navedeš suštinsku ideološku razliku između HDZ-a, HDZ 1990, HSP-a i SRzB, pa da vidimo liniju razdvajanja.
Eh, cuj molim te ovo, covjek se nije potrudio da procita elementarne stvari o Pravasima i hoce da mu sad ja nacrtam u ccemu je razlika izmedju njih i ostalih hrvatskih stranaka.
Pa evo nacrtacu, razlika je nekome sitna, nekome KRUPNA
ImageImage
- kockice su crvene i bijele ali NIJE SVEJEDNO koje je boje prva !
(otidji malo na temu "sublimirane poruke")

E sad kad sam ja tebi odgovorio, reci sad ti meni u cemu je PRAKTICNA razlika izmedju SDP i SBiH.
ultima_palabra

#7231 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

draganbl wrote:Koalicijom sa drugim hrvatskim strankama se takođe pravi pakt sa đavolom, ali barem među glasačima tih stranaka ima normalnih ljudi čiji glas na izborima treba da bude ispoštovan.
Ja ovo tumačim kao izjavu da među glasačima HSP-a nema normalnih ljudi i da njihov glas ne treba biti ispoštovan. Za sve ostalo tu je udžbenik za 3.gimnazije:
Image
vee-jay

#7232 Re: SDP

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote:
Corto Maltese wrote: Pošto ni u bivšem SDP BiH nisu bili u stanju uočiti razliku, skontali su da im je najpametnije da, na različitim razinama, koaliraju sa sve četiri navedene stranke.
u kojim su oni jedina konstanta. kad covjek bolje razmisli, veoma pametno od SDPa bez obzira sto im to nije bio primarni cilj.
I da ponekog usput ubjede da (kad bolje razmisli) bolje od toga nije moglo.
pa ja valjda napisah da je cak ispalo bolje nego sto je to SDPu bio plan :-D :thumbup:
vee-jay

#7233 Re: SDP

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote:
klif wrote: quote="neupitan"
O kakvoj se to negativnoj emociji radi kad neko kaze da je SDP neprincipijelan u svom antifasistickom bicu kad koalira sa ustashama?
/quote

Bilo bi korisno da navedeš suštinsku ideološku razliku između HDZ-a, HDZ 1990, HSP-a i SRzB, pa da vidimo liniju razdvajanja.
bilo bi veoma korisno.
Kad 'nolka partija nije bila u stanju uočiti razliku, kako to očekivati od običnog forumaša?
ako i partija od toga pravi temu, onda se od nje to i ocekuje. ovako je ipak pitanje upuceno forumasi koji to tematizira.
stochar

#7234 Re: SDP

Post by stochar »

minvajl in boznija:

- nezaposlenost iznad 500.000

- auto-put daleki san

- nepotizam

- djeca umiru po hodnicima bolnica cekajuci sadaku i pored zdravstvenog

- ministri tuku zhene

- sigurnost na sve nizem nivou

- kriminalci medijske zvijezde

- poskupljenja cijena uz smanjenja placa

- ukratko - kolaps

Drzava za pracovjeka!
Adriatic

#7235 Re: SDP

Post by Adriatic »

stochar wrote:minvajl in boznija:

- auto-put daleki san

- nepotizam

- ministri tuku zhene

- ukratko - kolaps

Drzava za pracovjeka!
Zaboravio si direktora Elektroprivrede i ono njegovo "znači".
draganbl

#7236 Re: SDP

Post by draganbl »

ultima_palabra wrote:
draganbl wrote:Koalicijom sa drugim hrvatskim strankama se takođe pravi pakt sa đavolom, ali barem među glasačima tih stranaka ima normalnih ljudi čiji glas na izborima treba da bude ispoštovan.
Ja ovo tumačim kao izjavu da među glasačima HSP-a nema normalnih ljudi i da njihov glas ne treba biti ispoštovan. Za sve ostalo tu je udžbenik za 3.gimnazije:
Image
Tvoje tumačenje nije pravilno. Da ponovim, moja teza je sljedeća:
Koaliranjem sa HSP-om SDP afirmiše ustaštvo, ali ne samo ono koje propagira HSP kao stranka, već i ono koje u sebi nose proustaški glasači koji glasaju za HSP. To su oni koji se okupljaju na njihovim saborima, slikaju sa pripadnicima HSP-a u ustaškim uniformama, sa ustaškim kapama na čelu itd. (Bile su na forumu postavljene neke slike sa nekim HSP - omladincem, a forumaši sa dobrim sjećanjem ih sigurno nisu zaboravili).
Dalje, U HDZ-u sigurno postoji ogromna količina retrogradnih elemenata, ali je moje mišljenje da postoji značajan (mnogo veći u odnosu na HSP) broj poštenih ljudi i građana koji su glasali za HDZ ne zato što se prepoznaju u Čovićevim riječima, već zato što je njihova procjena da nemaju bolju stranku od te za koju bi glasali.

Nasuprot čak i ovome što sam napisao, ja ponovo pozivam SDP da proširi svoje područje djelovanja na dio Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska, kao i na hercegovačke kantone, da pokuša da privuče taj normalan svijet koji glasa za HDZ i SNSD, o kome govorim u postovima, kao što je svojim djelovanjem privukao dobar procenat Bošnjaka koji su ranije glasali sa druge stranke.
vee-jay

#7237 Re: SDP

Post by vee-jay »

draganbl wrote:Nije stvar samo programskog opredjeljenja samih stranaka, već i političkog usmjerenja glasača tih stranaka.
1. Veliki procenat hrvatskih glasača glasa za stranke sa "hrvatskim" predznakom.
2. Među tim glasačima ima onih koji su proustaški orijentisani i onih koji to nisu.
3. Glasovi proustaški orijentisanih glasača odlaze HSP-u, tj. onima koji ustaštvo otvoreno i propagiraju.
4. Veliki broj normalnih ljudi, neustaški orijentisanih glasača Hrvata, po inerciji ili iz drugih razloga, glasa za druge hrvatske stranke, HDZ, HDZ 1990 i Lijanoviće, jer jednostavno, polaze od pretpostavke da im ostale stranke nisu dobre i to je njihovo demokratsko pravo.

Kada ja kažem da SDP koalicijom sa ustašama promoviše fašizam, ne mislim samo na to da se promoviše fašistička orijentacija ustaša iz HSP-a, već se afirmišu proustaško orijentisani glasači HSP-a.

Koalicijom sa drugim hrvatskim strankama se takođe pravi pakt sa đavolom, ali barem među glasačima tih stranaka ima normalnih ljudi čiji glas na izborima treba da bude ispoštovan.
teza koju je @neupitan postavio je -> HSP je ustaska stranka, HDZ nije. mene ne interesuje definicija "ustaske partije" nego definicija razlika izmedju ove dvije stranke. obaziruci se na tvoj post dakle, meni se konkretno postavljaju slijedeca pitanja:

U kojoj mjeri HSP propagira otvoreno "ustastvo" u kojoj to ne radi HDZ?
U kojoj je mjeri po istoriji zadnjih 20 godina vidjeno HSP BiH ustaska a HDZ nije? Ako HDZ nije ustaska partija sta je onda?
U kojim partijama sa H-predznakom su vecinski bili ljudi koji su po BiH vrsili najgore zlocine, okrenute protiv naroda i drzave BiH? Tj. u kojmi partijama sa H-predznakom je bila poznata nam sestorka kojoj se sada sudi u Haagu?
Last edited by vee-jay on 17/01/2012 14:08, edited 1 time in total.
vee-jay

#7238 Re: SDP

Post by vee-jay »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote: Ako ti se zakoni ne svidjaju, zasto se onda pozivas na njih? Po kojem je to zakonu zabranjeno isticati "za dom spremni" u Hrvatskoj? To si maloprije rekao, a to jednostavno nije istina i nije ti prvi put, zapravo to ti je preraslo u naviku.
Za dom spremni je sasvim nevažno u ovoj priči, i sasvim je nepotrebno razglabati o tome dalje ...

Poenta je da je jedna bosanskohercegovačka socijaldemokratska stranka - koja baštini, poziva se, ističe i naslanja na najsvjetlije slobodarske tradicije antifašizma u ovih naroda,
koalirala sa strankom šovinističkog znakovlja i izričaja - koja baštini, poziva se, ističe i naslanja na najmračniji, fašistički režim pod kojim su stradali svi naši narodi, a ponajviše preci onih koji danas s njima koaliraju.
Kome to nije problem, taj govori više o sebi, nego o njima ...

Pokušao je SDP ući u koaliciju i sa drugim najcrnjim, fašističkim strankama, kao što je SDS, recimo, ali on ih je, na sreću SDP-a, odbio, pa je dodatna blamaža izbjegnuta.

Svakom njihovom dosadašnjem glasaču, s mrvicom mozga, morala i obraza, (a pod uslovom da ne živi od SDP-a, da nije profesionalni forumski agitator) samo ovo iznad bi bilo dovoljno da ih prekriži zauvijek ...

Nepotizam, kriminal, korupcija, huškačka politika, bahatost, laž - svuda i stalno, bili bi dodatni razlozi, ali sve smo to već detaljno izbistrili na ovoj temi ...
I sama tema postaje zapravo pomalo smiješna i besmislena ... Sve je svima odavno jasno ...
Po cemu su Dodik, Vasic i Kalabic manje fasisti od Tadica i Bosica? Po cemu je SDS vise "fasisticka" stranka od HDZa?
viva_castro

#7239 Re: SDP

Post by viva_castro »

Znači, najbolja stranka na vlasti do sada.

Ko se ljuti ... :dance:
quasar

#7240 Re: SDP

Post by quasar »

viva_castro wrote:Znači, najbolja stranka na vlasti do sada.

Ko se ljuti ... :dance:
Kruti? :D

Ja samo cekam da cujem sta su prijedlozi. Evo iznijeli ste sve moguce i nemoguce primjedbe i hajd nek ste sve u pravu, sta nam je najpametnije i najbolje sad uraditi? Dajte recite vise?
vee-jay

#7241 Re: SDP

Post by vee-jay »

neupitan wrote:
klif wrote:
neupitan wrote: "Emocionaliziranje" uvijek zamagljuje stvari.
Ali nije emocija samo na strani kriticara necega vec mnogo vise na strani onih koji to nesta brane.

Da je neka druga stranka a ne SDP dovela na celo EPBIH Nikolu Teslu i da je on uradio ovo sto radi Grabovica, ne ukljucujuci njegovu karikaturalnu pojavu, od SDP-ovske kritike se ne bi moglo ostati na ovom forumu.

O kakvoj se to negativnoj emociji radi kad neko kaze da je SDP neprincipijelan u svom antifasistickom bicu kad koalira sa ustashama? Kako se moze nazvati emocionalnim ukazivanje na cinjenice koje ukazuju na kriminal? Sta tek reci na katastrofalnu kadrovsku politiku, koja zaista izaziva emociju :x , ali pustite to, gledajmo cinjenice.

Gdje su te cinjenice da je SDP bolji od drugih, ja ih ne vidim.
Eh, cuj molim te ovo, covjek se nije potrudio da procita elementarne stvari o Pravasima i hoce da mu sad ja nacrtam u ccemu je razlika izmedju njih i ostalih hrvatskih stranaka.
Pa evo nacrtacu, razlika je nekome sitna, nekome KRUPNA
ImageImage
- kockice su crvene i bijele ali NIJE SVEJEDNO koje je boje prva !
(otidji malo na temu "sublimirane poruke")

E sad kad sam ja tebi odgovorio, reci sad ti meni u cemu je PRAKTICNA razlika izmedju SDP i SBiH.
hmmm, nisam siguran da sam tvoj odgovor razumio pa bih bio zahvalan za malo opsirnije objasnjenje. ako imamo u uvid zadnjih 20 godina koje su se desile BiH, dakle desavanja od prvih izbora, pa preko rata, dogadjanja dvehiljadite, dogadjanja prosle godina, pa sve do danasnjih dogadjanja, po cemu je HSP "ustaska" a HDZ nije? ako HDZ nije "ustaska", sta je onda?

i kad smo vec kod poredjenja: da li je znak "4C" cetnicki znak?
draganbl

#7242 Re: SDP

Post by draganbl »

vee-jay wrote:

teza koju je @neupitan postavio je -> HSP je ustaska stranka, HDZ nije. mene ne interesuje definicija "ustaske partije" nego definicija razlika izmedju ove dvije stranke. obaziruci se na tvoj post dakle, meni se konkretno postavljaju slijedeca pitanja:

U kojoj mjeri HSP propagira otvoreno "ustastvo" u kojoj to ne radi HDZ?
U kojoj je mjeri po istoriji zadnjih 20 godina vidjeno HSP BiH ustaska a HDZ nije? Ako HDZ nije ustaska partija sta je onda?
U kojim partijama sa H-predznakom su vecinski bili ljudi koji su po BiH vrsili najgore zlocine, okrenute protiv naroda i drzave BiH? Tj. u kojmi partijama sa H-predznakom je bila poznata nam sestorka kojoj se sada sudi u Haagu?
Takođe, ni mene ne interesuje definicija ustaške stranke, već razmišljam o profilu građana koji glasaju za te stranke. Moja je procjena da HSP procentualno okuplja više proustaški orijentisanih glasača, dok je manji broj onih koji to nisu. I zato se, po mom mišljenju, koaliranjem sa HSP-om više afirmiše ustaštvo, nego koaliranjem sa HDZ-om.

Međutim, da pređem na konstuktivniju priču. Postavio bih pitanje: ako je rukovodstvo neke stranke korumprirano i kriminalno, da li to znači da su glasači takođe kriminalci?
Na primjer, ovdje je u desetinama postova navedeno da je SDA vode kriminalci, a da li to znači da su i glasači kriminalci, a njih je na stotine hiljada?
Znači, moja teza je sljedeća: Postoji veliki broj normalnih građana, Hrvata, Srba i Bošnjaka, koji iz svojih razloga glasaju za HDZ, SNSD, SDS, SBB, SDA i slično. Ako saberemo glasove samo ovih pet stranaka, doguraćemo skoro do miliona glasača. Ako tome pridodamo još i milion apstitenata, dobijamo ogromno biračko tijelo, koje jedna pametna, široka, građanska koalicija može privući na svoju stranu. Meni je logično da takva koalicija bude predvođena SDP-om i ja jedino u tome vidim rješenje.
Koaliranjem sa HSP-om na jednom nivou, HDZ-om i SNSD-om na drugom, SDP ne čini dobru stvar nikome, jer ne valjaju ni prvi ni drugi ni treći. Jedino što je dobro i što jeste rješenje jeste da se što prije krene u aktivno animiranje normalnog svijeta, širom BiH, koji bi na narednim izborima glasali za progresivne snage. Na taj način, priča o tome ko je veći a ko manji ustaša ili četnik postaje potpuno nebitna.
sablja2011

#7243 SDP NOVI GRAD

Post by sablja2011 »

Nakon deset i više godina Damir Hadžić napušta funkciju načelnika općine Novi Grad, da bi dobio ministarsku poziciju u VM, ministar prometa i komunikacija.Da li je to SDP nanjušio izborni poraz pred lokaane izbore u oktobru i već se pomirio sa činjenicom da će novi načelnik biti iz SDA??????
Odgovor je jednostavan JESTE! Ali za potvrdu ovih sumnji ćemo morati sačekati imenovanje novog načelnika od strane Općinskog vijeća a onda u oktobru vjerovatno SDA preuzima cijelu općinu!
Corto Maltese

#7244 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

draganbl wrote: Nasuprot čak i ovome što sam napisao, ja ponovo pozivam SDP da proširi svoje područje djelovanja na dio Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska, kao i na hercegovačke kantone, da pokuša da privuče taj normalan svijet koji glasa za HDZ i SNSD, o kome govorim u postovima, kao što je svojim djelovanjem privukao dobar procenat Bošnjaka koji su ranije glasali sa druge stranke.
Priziv'o ti ne proziv'o, ta vrata su guzicom zatvorena i to je najveći grijeh SDP BiH. Možda se i nije pretvorio u Bošnjačku nacionalnu stranku, ali jeste u stranku koja se i ne trudi da funkcioniše tamo gdje nema Bošnjaka .
Srećom, narod(i) od kojih se bivši SDP BiH otuđio, ne vežu tu otuđenost toliko za stranku, koliko za par likova iz njenog trenutno rukovodstva. Nadam se da će neko novo rukovodstvo početi otvarati ta, guzicom zatvorena vrata. Dok je ovih, piši propalo.
Optimus Prime

#7245 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

I jos niko nije komentarisao one senzacionalne ustede od strane gospodina Mikulica.
ultima_palabra

#7246 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

draganbl wrote:Tvoje tumačenje nije pravilno. Da ponovim, moja teza je sljedeća:
Koaliranjem sa HSP-om SDP afirmiše ustaštvo, ali ne samo ono koje propagira HSP kao stranka, već i ono koje u sebi nose proustaški glasači koji glasaju za HSP. To su oni koji se okupljaju na njihovim saborima, slikaju sa pripadnicima HSP-a u ustaškim uniformama, sa ustaškim kapama na čelu itd. (Bile su na forumu postavljene neke slike sa nekim HSP - omladincem, a forumaši sa dobrim sjećanjem ih sigurno nisu zaboravili).
Dalje, U HDZ-u sigurno postoji ogromna količina retrogradnih elemenata, ali je moje mišljenje da postoji značajan (mnogo veći u odnosu na HSP) broj poštenih ljudi i građana koji su glasali za HDZ ne zato što se prepoznaju u Čovićevim riječima, već zato što je njihova procjena da nemaju bolju stranku od te za koju bi glasali.

Nasuprot čak i ovome što sam napisao, ja ponovo pozivam SDP da proširi svoje područje djelovanja na dio Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska, kao i na hercegovačke kantone, da pokuša da privuče taj normalan svijet koji glasa za HDZ i SNSD, o kome govorim u postovima, kao što je svojim djelovanjem privukao dobar procenat Bošnjaka koji su ranije glasali sa druge stranke.
Onda idući put ne bi bilo loše da to napišeš malo jasnije.

Zanimljivo je kako HDZ-ovim biračima tražiš opravdanje, a HSP-ovim ne... šta su oni koji su glasali za koaliciju HDZ90-HSP, bipolarne ličnosti? :D

Ja bih rekao da u HSP-u postoji dosta retrogradnih elemenata, ali da dosta ljudi glasa za njih iz inata HDZ-ovom služenju velikosrpskoj politici... uzevši da je ideja originalnog ustaštva 50 godina bila (opravdano) strogo zabranjena, a ni u zadnjih 20 nije rehabilitirana, vjerovatno smatraju da je od te ideje ostala samo smiješna kostimografija. Ono što je tužno je da je HSP najjjača stranka hrvatskog predznaka, a probosanske politike.
quasar

#7247 Re: SDP

Post by quasar »

Optimus Prime wrote:I jos niko nije komentarisao one senzacionalne ustede od strane gospodina Mikulica.
ma lopov.... :mrgreen:
Trebam te

#7248 Re: SDP

Post by Trebam te »

Adriatic wrote:

- auto-put daleki san

- nepotizam

- ministri tuku zhene

- ukratko - kolaps

Drzava za pracovjeka!
I junice Opcine Trnovo pripremjau se za glasanje na sljedecim izborima, navodno famozni nacelnik Berilo trazi uhljebljenje u nekoj od starnaka kako bi ponovo bio nacelnik, propala SBiH ga izbacila a SDA odbacila, sad uveliko junice svojataju SDP...-:) :dance: :run:

Blago Zlaji-:)
Banksy

#7249 Re: SDP

Post by Banksy »

Trebam te wrote:
Adriatic wrote:

- auto-put daleki san

- nepotizam

- ministri tuku zhene

- ukratko - kolaps

Drzava za pracovjeka!
I junice Opcine Trnovo pripremjau se za glasanje na sljedecim izborima, navodno famozni nacelnik Berilo trazi uhljebljenje u nekoj od starnaka kako bi ponovo bio nacelnik, propala SBiH ga izbacila a SDA odbacila, sad uveliko junice svojataju SDP...-:) :dance: :run:

Blago Zlaji-:)
Ništa Berilo, junice je preuzeo Hamdo :mrgreen:

http://www.rtvusk.ba/content/revolving- ... nih-junica
Corto Maltese

#7250 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Optimus Prime wrote:I jos niko nije komentarisao one senzacionalne ustede od strane gospodina Mikulica.
Ako je istina, svaka čast. Pošto tu vijest nađoh na samo jednom portalu, sačekaću sa čestitkama dok to ne postane zvanično. Dakle, izvještaj o ostvarenju budžeta za proteklu ide na usvajanje parlamentu FBiH, parlametarci ga usvoje, a tamo nađemo tačne cifre. I onda kažemo: "Bravo ministre!"
Post Reply